Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kukoricát minden nap!

0 Komment

A strandszezon egyik mindennapos velejárója a partokon és uszodákban folyamatosan kínálgatott, főtt kukorica. Nincs is annál jobb ilyenkor, mint ülni a parton vagy a medence szélén, és majszolni a sárga kincset. De tudjuk-e vajon, mennyi jótékony hatással rendelkezik ez a finomság?

Először is B-vitamint tartalmaz, amely serkenti az agysejtek működését, ezáltal az emlékezetünk és koncentrációs képességünk is javulni fog. Emellett hat a test energetizáló központjára is, ami azt jelenti, hogy a komplexebb szénhidrátokat átalakítja glükózzá, vagyis jól használható energiává.

Sokan nem ismerik azt a trükköt, hogy a betakarított kukorica „bajszából”, szárítás után készíthető egy csodatea. Azért csoda, hiszen ez a főzet vizelethajtó, zsírégető, tehát tulajdonképpen fogyasztó hatással bír. Természetesen csak akkor, ha nem teszünk hozzá cukrot, hiszen azzal el is rontanánk a hatását.

Végül, de nem utolsó sorban a kukorica erősíti a haj szerkezetét, ezért fogyasztása hozzájárulhat ahhoz, hogy gyönyörű hajzatunk legyen. Olyan antioxidánsokat tartalmaz ugyanis, melyek semlegesíteni tudják például az UV-sugárzás káros hatásait, ilyen a C-vitamin vagy a likopin.

Mivel az UV-sugárzásnak nyáron szinte folyamatosan ki van téve frizuránk, nagyon fontos, hogy védelmezzük ellene. A kukorica fogyasztása mellett nem árt, ha tűző napon inkább csak kalapban tartózkodunk, hiszen nem csak hajszálainknak, hanem fejbőrünknek is igen káros az erős napfény.

Amennyiben nem védjük megfelelően hajzatunkat, és nem ápoljuk annak függvényében, mennyi káros hatás éri, bizony hamar szembetalálkozhatunk olyan problémákkal, mint a töredezett, száraz haj, különböző fejbőrbetegségek, vagy a hajhullás.

Utóbbival bizony nehéz felvenni a harcot, hiszen attól függően, hogy mi okozza, nagyon makacs jelenség tud lenni, melyet sok esetben sajnos nem lehet visszafordítani. Kopaszodás esetén mindenképpen szükségünk lesz szakértő segítségre ahhoz, hogy megtudjuk, milyen megoldás jelenthet számunkra gyógyírt. Ez lehet a kiváltó okok megszűntetése mellett különböző készítmények alkalmazása, vagy mezoterápiás kezelés, de amennyiben a hajhullást olyan gond okozza, melyre tulajdonképpen nincs megoldás – mint az öröklött kopaszodás -, akkor csak a végleges hajátültetés jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A fűtés is okozhat hajproblémákat

0 Komment

A téli fagyos hidegben nincs is jobb annál, mikor a kinti mínuszoktól bemenekülünk a jól befűtött, meleg otthonunkba. A radiátor, a kályha vagy kandalló ilyenkor a legjobb barátainkká válnak, és lassan olvasztják ki elgémberedett, átfagyott részeinket. De kellemes és imádott hatásuk mellett azonban van némi káros szerepük is sajnos, melyre nem árt odafigyelnünk.

Bármilyen fűtési eszközt használunk otthonunkban, tisztában kell lennünk azzal, hogy amellett, mennyire jó meleget teremtenek a házban vagy lakásban, a levegő minőségét is befolyásolják. Több helyen kifejezetten pára képződik a hideg és meleg levegő találkozásakor, ilyenkor fontos, hogy használjunk valamilyen párátlanítót, és szellőztessünk minél többet. A másik véglet, ami sokkal gyakrabban előfordul viszont az, hogy a fűtéssel kiszárítjuk a levegőt. A fűtött, száraz levegő pedig igencsak negatív hatással van szervezetünkre, különösképp a bőrünket veszi nagyon igénybe. Mivel fejbőrünk még érzékenyebben reagál az ilyen szárazságra, nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy kellő ápolást kapjon a hideg hónapokban. Amellett, hogy nedvesítjük a levegőt – ezt megtehetjük vizes törölköző kihelyezésével, vagy párásító készülék segítségével -, használjunk hajmosáskor hidratáló samponokat, és nyugodtan kísérletezzünk házi pakolások elkészítésével is.

A fejbőr érzékenységét könnyen észrevehetjük, hiszen a kiszáradt fejbőr viszket, és könnyen kialakulhat korpásodás is. Emellett a hajzatot is megviseli, ha a fejbőrünk nem egészséges állapotú, hajunk könnyen szárazzá válhat szintén, és hullani is kezdhet a megszokottnál jobban.

Ebben az esetben természetesen a hajhullás nem nagymértékű, és könnyen kezelhető kellő odafigyeléssel. Azonban más okok miatt előfordulhat olyan kopaszodási probléma, melyre nem elegendő pakolások használata. Ha valaki magas fokú hajhullással küzd, mindenképpen szakértőkhöz kell fordulnia, hogy gondjára megfelelő segítséget kapjon. Ez többek között lehet mezoterápiás kezelés, vagy a végleges megoldást jelentő hajbeültetés is.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tévhitek a hajvitaminok tekintetében

0 Komment

Nem csak a gyógyszertárak, hanem már egyes drogériák is kínálnak olyan vitaminokat, melyek a haj, bőr és köröm állapotát segítik. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy ezen készítmények minden hajzatunkkal kapcsolatos problémára megoldást jelentenek.

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy hajgyógyász.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajbeültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Túlságosan zsíros haj

0 Komment

A hajzattal sajnos nagyon sok gond lehet, még akkor is, ha törődünk vele, és sokszor emiatt nem is értjük, mi lehet az oka, hogy újra és újra problémák merülnek fel frizuránkkal kapcsolatosan. Előjöhet a korpa és egyéb fejbőrhámlás, lehet túl száraz a hajunk, vagy éppen túl zsíros még kellő ápolás mellett is.

Ha túlságosan zsíros a hajunk, nem elég egy hajmosás ahhoz, hogy megoldjuk a problémát, és nagyon oda kell figyelnünk, hiszen a túlzott mennyiségű zsír a fejbőrön nagyon sok más negatív következménnyel járhat, mint például a fejbőr gombásodása vagy a hajhullás.

A túlzott faggyúmirigy termelés során a zsír bekerül a szőrtüszőkbe, elzárja a hajhagymákat, ezáltal a hajszál elvékonyodik és kihull. Ezen kívül ez a probléma sajnos nem csak a fejbőrt és a hajzatot érinti, hanem kiterjed az arcra, a nyakra és a dekoltázsra is, ami pattanások és egyéb gyulladások formájában jelenik meg.

A nagymértékű zsírosodásnak rengeteg különböző oka lehet, mint például hormonális gondok, stressz, lelki bajok, táplálkozási problémák, anyagcserezavar, vitaminhiány stb. Ezért nagyon fontos, hogy a zsíros haj külső kezelése mellett tisztában legyünk azzal, hogy belső egyensúlyunk is helyén van-e, és ha nincs, akkor azon is mindenképpen változtatni kell.

Amennyiben saját orvoslásunk nem jár sikerrel, jobban tesszük, ha szakértő segítséget keresünk fel. Ha ezt elmulasztjuk, akkor lehetséges, hogy olyan mértékű károkat okozunk hajzatunknak, hogy azt később már nem lehet egyszerű kezelésekkel helyreállítani.

A hajhullást és kopaszodást rengeteg külső és belső tényező okozhatja, ezért nagyon fontos, hogy ha túlzott hajveszteséget észlelünk magunkon, időben lépjünk frizuránk megóvásának érdekében. Lehetséges, hogy gondunkon segít egyes készítmények alkalmazása, vagy a probléma okozójának kiiktatása, azonban ha sokat várunk vele, vagy olyan okból hullik a hajunk, amin a fent említett lehetőségek nem tudnak segíteni, akkor csak a biztos sikert nyújtó hajbeültetés kerülhet szóba ahhoz, hogy hajzatunk a régi lehessen.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ecetet a hajra?

0 Komment

Bár kicsit érdekes ez a kérdés, és lehetséges, hogy először elhúzzuk a szánkat a gondolattól, de mégis jó, ha tudjuk, hogy az ecetet nem csak a konyhában érdemes alkalmazni, hanem hajunk szépségének megőrzéséhez is használhatjuk.

Azt már sokan ismerik, hogy nem csak főzéshez, hanem tisztításhoz is sok esetben nagy segítséget nyújt az ecet alkalmazása, legyen szó vízkőtelenítésről, lefolyók dugulásának elhárításáról, esetleg ablakpucolásról, de arról kevesen tudnak, hogy hajzatunk is hálás lehet érte, ha néha rajta is kipróbáljuk tisztító hatását.                  

Kétféleképpen alkalmazhatjuk az ecetet hajunkra, az egyik módszer a hajöblítés. Ilyenkor egy pohár vízhez adjunk egy-két evőkanálnyit, és egyszerűen öblítsük át vele frizuránkat hajmosás után. Ne féljünk tőle, hajunk nem fogja átvenni ettől az ecet erőteljes illatát. A másik eljárás egy hajpakolás, amikor egy rész ecetet összekeverünk két rész olajjal (ez lehet olívaolaj, vagy ricinusolaj is). Az így kapott pakolást vigyük fel hajzatunkra, 10-20 percig hagyjuk pihenni, majd egyszerűen mossuk meg frizuránkat a szokott módon.

Elképesztő, de már egy-egy alkalmazás után is látni fogjuk a különbséget, hogy milyen jó hatással van ez az egyszerűen, otthon elkészíthető pakolás hajzatunkra. Az ecet ugyanis nem csak fényesíti a hajszálakat, hanem a zsíros hajra is megoldást jelenthet, a korpának is ellensége, ezenfelül pedig könnyen fésülhető és szép tartású lesz tőle frizuránk. 

Mindenképpen érdemes tehát kipróbálni, hiszen ha hajzatunknak csak annyi baja van, hogy nem fényes, száraz vagy éppen túl zsíros, esetleg korpával küzdünk, akkor elegendő lehet ennek használata ahhoz, hogy frizuránk szép és egészséges legyen, és nem jutunk el olyan helyzethez, amikor már túl élettelenek hajszálaink, esetleg hullani kezdenek. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ha hajunkkal nagyobb problémánk van, nem elég az ilyen otthoni praktikák használata. Amint hajhullás, kopaszodás lép fel, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, mert akkor már nagyobb segítségre van szükségünk.

Ilyen segítség lehet esetekben különböző hajgyógyászati készítmények használata, néha megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, de sok esetben végső és biztos eredményt csak a hajátültetés tud nyújtani.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed