AJÁNLÓ
 
19:02
2013. 04. 29.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
19:02
2013. 04. 29.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
19:02
2013. 04. 29.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
19:02
2013. 04. 29.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
19:02
2013. 04. 29.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Samponváltások

0 Komment

Nem is hinnénk, hogy mennyire hozzá tud szokni a bőrünk, a hajunk egy-egy kozmetikai szerhez, vagy samponhoz. Sokan azt mondják, hogy egy idő után annyira megszokjuk ezeket a különböző szereket, hogy már nem is hatnak úgy, ahogy szeretnénk.

Sokfelől lehet hallani azt a javaslatot, hogy pár havonta váltsunk a samponok és egyéb kozmetikumok között egy másik márkára, vagy illatra, esetleg más hatóanyagú szerekre, mert az által felfrissülünk.

Viszont van ennek egy másik oldala is. Egy ilyen samponváltásnál lehetséges, hogy olyan készítményt kezdünk el használni, ami akár jobban irritálhatja a fejbőrünket, esetleg szárazabbá teszi hajunkat, és sok esetben olyan nem várt eredményekhez is vezethet az új sampon, hogy viszketni kezd, majd ki is sebesedhet fejbőrünk.

Nagyon fontos minden samponválasztásnál, hogy nézzük meg az összetevőket, tudjunk róla, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk. Ezen kívül mindenképpen a hajunkhoz illőt válasszunk, olyan típust, amire szüksége lehet frizuránknak, mint például sampon zsíros hajra, vagy sampon korpás hajra stb.

Ha egy sampon bevált már, és szép, egészséges a hajzatunk tőle, akkor nem biztos, hogy érdemes más márkára cserélni azt. Persze a különböző illatok és egyéb változatok között nyugodtan válogathatunk, de feleslegesen ne tegyük ki hajunkat az új, ismeretlen felfedezésnek, ha már találtunk egy jó megoldást karbantartására. Ugyanis egy rossz sampon használata inkább árt, mint használ. A viszkető fejbőr korpás hajat eredményezhet, a száraz hajnál könnyebben kialakul a töredezettség, az egészségtelen hajzatnál pedig nem kerülhetjük el előbb-utóbb a hajhullást sem.

Ha hajunk elkezd hullani, először jól át kell gondolni tehát, hogy milyen szerekkel kezeljük, milyen sampont használunk, és ezek ártalmasak lehetnek-e bármilyen szempontból hajzatunkra. Azonban komolyabb kopaszodás esetén mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen nem tudhatjuk, olyan ok áll-e a háttérben, aminek következménye olyan fokú kopaszság is lehet, melyen már csak a biztos sikert jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed