Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lélegezzünk okosan!

0 Komment

A legtöbben valószínűleg bele sem gondolunk, hogy mennyi mindenért lehet felelős légzésünk. A mai, rohanó világban sajnos sok esetben észre sem vesszük, hogy le kéne állnunk, mély levegőt szívnunk, és nyugodtan kiengednünk azt. Pedig ha tudnánk, hogy mennyi pozitív hatása van a helyes légzésnek, akkor biztosan jobban odafigyelnénk.

Amikor mély levegőket veszünk – nem csak a szokásos, felületes módon -, akkor a tüdő minden részébe jut levegő, mely nyomást gyakorol a hasra is. Mindez segíti az emésztést és a vérkeringést, ami egész szervezetünkre kihat. A helyes légzés nyugtatja idegeinket, csökkenti vérnyomásunkat és az agyi folyamatokra is jó hatással van.

Hajzatunk tekintetében szó volt már róla, hogy a jóga milyen csodákat tud tenni egészségünkkel, ezáltal a frizuránkkal is. Egyes légzésgyakorlatok, illetve a jógalégzés szintén ilyen hatással lehet ránk. A legfontosabb az, hogy lazuljunk el és mélyebben, lassabban szívjuk be a levegőt. Vannak kifejezetten tanulható és gyakorolható technikák a helyes légzésre, de ha már kicsit is foglalkozunk ezzel mi magunk, azzal is sokat segítettünk.

Hajunk állapota tükrözi azt, hogy milyen a szervezetünk működése. Sok esetben beszélhetünk olyan hajhullásról például, mely valamilyen szervi gondra, vagy helytelen életvitel miatt kialakult problémákra vezethető vissza. Amennyiben ilyen bajjal állunk szemben, azt kell kivizsgálnunk először, hogy mi okozhatja a haj egészségtelen állapotát, esetleges gyérülését. Ha megtaláltuk, hogy mi áll a háttérben, annak megszüntetése sokszor elegendő a kellemetlen velejárók orvoslásához, és ilyenkor átmeneti hajhullásról beszélhetünk. Ha nagy károkat okozott ez a folyamat, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés például, melynek köszönhetően hamarabb visszanyerhetjük régi frizuránkat.

Azonban, ha nem ilyen probléma okozza a kopaszodást, akkor másképp kell megközelítenünk a helyzetet. Öröklött hajhullás esetén például mi magunk nem tudunk tenni a kellemetlenség ellen, nem tudjuk megállítani a folyamatot. Az egyetlen biztos és végleges megoldást ilyenkor a hajátültetés jelenti, melynek köszönhetően az átültetett hajszálak úgy fognak viselkedni, mint donorterületükön, így nem hullnak majd ki.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ínyenc koktélok a nyárra

0 Komment

A nagy hőségben rengeteg vízre van szükség ahhoz, hogy pótoljuk szervezetünkben a sok izzadás által elveszített mennyiséget. Alapból nagyon fontos az, hogy elegendő vízhez juttassuk magunkat, de a forróság miatt még fokozottabban figyelnünk kell erre. Sajnos rengetegen isznak ilyenkor inkább üdítőket, de ez nem jó megoldás.

A különböző üdítők ugyanis, ha érezzük, ha nem, tele vannak cukorral. Hiába finom az ízük, és persze folyadékot jelentenek, akkor sem tökéletes vízháztartásunk szempontjából. A sok cukor ugyanis megemelheti szervezetünkben a férfi nemi hormonok szintjét, amely sajnos bármelyik nemnél okozhat előbb vagy utóbb hajhullást. Ez még könnyebben kialakul akkor, ha nem fogyasztunk mellette elegendő vizet, hiszen ha többször is kiszáradás környékezi meg testünket, akkor könnyen elindulhatnak ilyen folyamatok, mint a hajgyérülés, a bőr öregedése és anyagcserezavarok kialakulása. Éppen ezért nagyon fontos, több szempontból is, hogy igyunk rengeteg vizet.

Ha valaki mindenképpen ragaszkodik az üdítők nyújtotta ízekhez, nem kell lemondania róluk. Istenien finom nyári koktélokat lehet már készíteni, akár otthon is, kevés hozzávalóból. Nem kell mást tennünk, mint beszerezni pár citromot, egy kis mentát, esetleg zöldcitromot, vagy gyömbért, és máris nekiállhatunk saját ízlésünknek megfelelően a koktélkészítéshez. Ne hagyjuk ki a jégkockákat sem, és nyugodtan kísérletezhetünk mindenféle gyümölccsel. Minél színesebb, annál ízletesebb, és a gyerekek is szívesen fogyasztják ezeket a finom, üdítő, vízzel készült és főként cukormentes koktélokat.

A hajhullás problémája tehát kialakulhat a fent említett okokból is, azonban sosem lehetünk biztosak benne, hogy pontosan mi eredményezi. Éppen ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megkapjuk a választ, milyen típusú kopaszodás árnyékolja be életünket.

Attól függően, hogy mi a kiváltó ok, más-más lehetőségünk van arra, hogy felvegyük a kesztyűt a kopaszodással szemben. Átmeneti hajhullás esetén szóba jöhet a mezoterápia, illetve a prp-kezelés, amennyiben viszont maradandó kopasz foltokról, vagy öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, csak a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kedvezmények mindenkinek!

0 Komment

Ha valaki idősebb korban elkezd őszülni és kopaszodni, általában beletörődik ezekbe az öregedéssel járó folyamatokba. Ugyan nagyon nehéz magát az idősödést elfogadni, de sokkal kevésbé lepődünk meg, ha egyszer csak elkezd gyérülni a hajzatunk a sokadik iksz után, mintha ez már fiatalabb korban elérne bennünket.

Pedig rengetegen küzdenek a kopaszodás kellemetlenségével sajnos már idő előtt, és legtöbb alkalommal ilyenkor öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk. Mivel külsőnk igencsak fontos része maga a frizura, éppen ezért ilyenkor sok esetben lehetetlen beletörődni az egyre magasodó homlokvonal látványába, vagy a fejtetőn egyre nagyobb teret nyerő tarságba.

Az androgén típusú kopaszodás felismerhető, hiszen tipikus területeken kezdődik el. Azt viszont, hogy hány éves korban, milyen mértékben és mennyire drasztikusan indul meg a haj gyérülése, az már a génekbe van kódolva. Éppen ezért ajánlatos már a korai szakaszban szakértő segítséget kérnünk, hogy leküzdhessük ezt a problémát. Mivel ezt a típusú hajhullást megállítani vagy visszafordítani nem lehet, így a hajátültetés az egyetlen olyan megoldás, mely biztos eredményt nyújthat.

A HairHungary Klinikán most egészen augusztus 15.-ig azon páciensek is kedvezményben részesülnek, akik még a kopaszodásuk elején állnak, és ezért csak kevés hajszál átültetésére van szükségük. Emellett további olyan lehetőségek is fennállnak a fizetéssel kapcsolatban, melyek igazán megkönnyítik azt, hogy elhatározzuk magunkat.

A részletfizetési lehetőség, vagy a hosszabb futamú egészséghitel mellett még további 10% kedvezményt kaphatunk, amennyiben saját blogot vezetünk a beavatkozás menetéről, a felmerülő aggodalmakról és az eredményekről. Nagyszerű segítség ez mindazok számára, akik még a hajátültetés előtt állnak, és természetesen pénztárcánknak is.

A hajbeültetés során a kopasz területekre azon tarkótáji hajszálakból ültetnek át, melyek nincsenek a hajgyérülésért felelős hormonok hatása alatt, így az új helyükről sem fognak kihullani. Ez nem csak a kopaszodást oldja meg tehát, hanem megteremti a nyugalmat, hiszen egy végleges eredményt láthatunk a tükörben.

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (70) 512-2296 vagy 06 (30) 552-0940

> További információk a SafeSystem hajbeültetésről

Almaecetes öblítés

0 Komment

Az almaecet több hajpakolás összetevőjeként szerepelt már írásainkban, most viszont egy olyan hajöblítőt ismerhetünk meg, melyhez nem is kell más. Ez a hajápolási módszer ráadásul nem csak a nyár káros hatásai miatt tökéletes frizuránknak.

Az előző cikkünkben a folsavhiány okozta tünetekről olvashattak, és arról, hogyan tudjuk pótolni ezt a hiányt szervezetünkben. A megfelelő folsavbevitel hajzatunk tekintetében is elengedhetetlen, hiszen minden hajtípus életműködését kedvezően befolyásolja, hiánya pedig, mint, ahogyan azt megtudtuk, a haj gyengüléséhez és gyérüléséhez vezethet.

hajápolás hajöblítés almaecet hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary folsav hajszárító nyári hajápolás

Most egy olyan, nyáron kifejezetten könnyebben alkalmazható hajöblítési módszert ismerhetünk meg, mely külsőleg is segíti hajszálainkat, hogy a tartás nélküli, gyenge hajzat megerősödjön. Ahhoz, hogy ezt elérjük, tegyünk 5 liternyi langyos vízbe 6-7 evőkanál almaecetet. Mossuk meg hajunkat a megszokott módon, majd hajmosás után öblítsük át a kapott folyadékunkkal egész frizuránkat. Ezután hagyjuk megszáradni maguktól tincseinket, ne használjunk hajszárítót. Valljuk be, a nyári melegben ez nem is fog nehezünkre esni egyáltalán. Nyugodtan ismételjük ezt meg hetente egyszer, hogy hajzatunk erős, fényes és egészséges lehessen.

Persze sajnálatos módon nem minden problémát tudnak orvosolni az efféle hajápolási praktikák. Sokszor ugyanis olyan komoly gondok állnak a háttérben, melyek nem csak a hajzat erőtlenségét eredményezik, hanem komoly hajhullás indul meg miattuk. Ilyen esetekben mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, hiszen minél előbb kiderítjük, mi a gond, annál hamarabb tudjuk meg, hogy bajunkon mi segíthet.

A hajhullást sok esetben csak hátráltatni, lassítani tudjuk mi magunk olyan eszközökkel, melyek hajzatunk egészségét óvják, de ha például öröklött kopaszodásról van szó, akkor sajnos ezek kevésnek bizonyulnak. Ilyenkor csak a hajátültetés segíthet, hiszen egy olyan végleges és biztos megoldást nyújt, melyre más módszer nem képes.

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Folsavhiány a szervezetben

0 Komment

Szervezetünknek rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van folyamatosan szüksége ahhoz, hogy egészségesen működhessen. A folsav egy olyan vízben oldódó vitamin, mely szintén nagyon sok részletért felelős, éppen ezért hiánya nagy gondokat okozhat.

Akinél folsavhiány lép fel – hasonlóan a B19-vitamin hiányánál felmerülő tünetekhez -, először fáradtságot tapasztal, majd jelentkezhet sápadtság, szédülés, ingerlékenység, légzési zavar, hasmenés is. Ezen kívül sajnos előjöhet olyan tünet is, mint a depresszió kialakulása, illetve megindulhat hirtelen őszülés és hajhullás is.

Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű folsav kerüljön szervezetünkbe, rengeteg zöldséget – főként brokkolit és kelbimbót -, gyümölcsöt kell fogyasztanunk, emellett jó folsavforrás még a máj, a gabonapehely, a földimogyoró és néhány, élesztővel készített étel is. Terhesség esetén még inkább szükségünk van elegendő folsavbevitelre, ha kell, akkor pótlásra is, mert a magzat gerincének tökéletes kifejlődéséhez elengedhetetlen.

Amennyiben hajzatunk tekintetében a folsav hiánya okozza a gyérülést, természetesen átmeneti hajhullásról beszélünk. Ez meg fog szűnni, amint a kiváltó okot felderítjük, és orvosoljuk – helyes táplálkozással, illetve folsavpótlással -, de persze dönthetünk úgy is, hogy a hajzat regenerálódását felgyorsítjuk szakértő segítséggel, hiszen ez a folyamat legalább fél évbe kerülhet.

A mezoterápiás kezelés, illetve a prp-terápia tökéletes megoldást nyújtanak átmeneti hajhullás esetén. A HairHungary Klinikán mindkét eljárással várják mindazokat, akik ilyen kellemetlenségen mennek át. Az ingyenes, személyes konzultációk során megtudhatjuk, melyik eljárás mit takar, így könnyen választhatunk, hogy melyik megfelelő számunkra. A Klinika egyébként nem csak az átmeneti hajgyérüléssel érkező pácienseknek tud segítséget nyújtani, hanem azok számára is, akiknek már a maradandó kopaszság keseríti meg napjaikat. A hajátültetés ugyanis olyan helyzetekben is segít, melyekre más megoldás már nem létezik.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed