Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lélegezzünk okosan!

0 Komment

A legtöbben valószínűleg bele sem gondolunk, hogy mennyi mindenért lehet felelős légzésünk. A mai, rohanó világban sajnos sok esetben észre sem vesszük, hogy le kéne állnunk, mély levegőt szívnunk, és nyugodtan kiengednünk azt. Pedig ha tudnánk, hogy mennyi pozitív hatása van a helyes légzésnek, akkor biztosan jobban odafigyelnénk.

Amikor mély levegőket veszünk – nem csak a szokásos, felületes módon -, akkor a tüdő minden részébe jut levegő, mely nyomást gyakorol a hasra is. Mindez segíti az emésztést és a vérkeringést, ami egész szervezetünkre kihat. A helyes légzés nyugtatja idegeinket, csökkenti vérnyomásunkat és az agyi folyamatokra is jó hatással van.

Hajzatunk tekintetében szó volt már róla, hogy a jóga milyen csodákat tud tenni egészségünkkel, ezáltal a frizuránkkal is. Egyes légzésgyakorlatok, illetve a jógalégzés szintén ilyen hatással lehet ránk. A legfontosabb az, hogy lazuljunk el és mélyebben, lassabban szívjuk be a levegőt. Vannak kifejezetten tanulható és gyakorolható technikák a helyes légzésre, de ha már kicsit is foglalkozunk ezzel mi magunk, azzal is sokat segítettünk.

Hajunk állapota tükrözi azt, hogy milyen a szervezetünk működése. Sok esetben beszélhetünk olyan hajhullásról például, mely valamilyen szervi gondra, vagy helytelen életvitel miatt kialakult problémákra vezethető vissza. Amennyiben ilyen bajjal állunk szemben, azt kell kivizsgálnunk először, hogy mi okozhatja a haj egészségtelen állapotát, esetleges gyérülését. Ha megtaláltuk, hogy mi áll a háttérben, annak megszüntetése sokszor elegendő a kellemetlen velejárók orvoslásához, és ilyenkor átmeneti hajhullásról beszélhetünk. Ha nagy károkat okozott ez a folyamat, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés például, melynek köszönhetően hamarabb visszanyerhetjük régi frizuránkat.

Azonban, ha nem ilyen probléma okozza a kopaszodást, akkor másképp kell megközelítenünk a helyzetet. Öröklött hajhullás esetén például mi magunk nem tudunk tenni a kellemetlenség ellen, nem tudjuk megállítani a folyamatot. Az egyetlen biztos és végleges megoldást ilyenkor a hajátültetés jelenti, melynek köszönhetően az átültetett hajszálak úgy fognak viselkedni, mint donorterületükön, így nem hullnak majd ki.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed