Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túróval az egészséges hajért

0 Komment

A túró az egyik legkedveltebb tejtermék, mely igencsak finom ízével sok ételben helyt áll. Fogyasztása pedig rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár heti szinten valamilyen túrós étellel tarkítani étrendünket. Persze ilyenkor csakis a sovány, alacsony zsírtartalmú túróról beszélünk.

Mivel nem csak könnyen emészthető ez a tejtermék, hanem emellett nagyon magas a kalciumtartalma is, és végül, de nem utolsó sorban tökéletes fehérjeforrás, így rendszeres fogyasztása bizony csodákat tehet hajzatunkkal és körmeinkkel egyaránt. Aki sok túrót eszik, frizurája gyönyörű, egészségesen csillogó lesz.

De nem csak elfogyasztásával, hanem bizony külső alkalmazásával is csodákat művelhetünk hajunkkal. Keverjünk össze két tojást két evőkanál túróval, adjunk hozzá egy kis mézet és csepegtessük bele egy fél citrom levét. A kapott masszát vigyük fel hajzatunkra, majd egy jó óra elteltével mossuk le langyos vízzel. Az eredmény könnyen fésülhető, selymes haj lesz.

Ha nagyon száraz a frizuránk, akkor pedig egy kis csomag túrót keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajjal, majd ehhez adjunk még egy tojássárgáját is. A kapott keveréket nedves hajra vigyük fel, és hagyjuk hatni legalább 20 percig, majd szintén langyos vízzel öblítsük ki.

A fent leírt praktikák újabb segítséget nyújthatnak a hajápolás terén. Minél több kényeztetést kap frizuránk, annál kisebb az esélye annak, hogy állapota miatt kellemetlen gondok lépjenek fel. A fejbőr és a hajszálak egészségessége sokszor rajtunk múlik, így nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tegyünk is meg mindent azért, hogy elkerülhessük a nagyobb problémákat. Természetesen akadnak olyan gondok is a hajzattal, melyekre sajnos nem elegendő a haj ápolása.

Hajhullás nagyon sok okból kifolyólag indulhat meg, és igen sokszor mi ezt nem tudjuk befolyásolni. Ilyen például az, amikor valaminek a mellékhatásaként kezd gyérülni a hajzat, vagy az, amikor öröklött jellegű kopaszodással kell szembenéznünk. Ezekre a problémákra csak szakemberektől kérhetünk segítséget. Az átmeneti hajhullásra, illetve a maradandó kopaszságra is más-más megoldások léteznek, előbbire például a mezoterápia, utóbbira pedig a hajátültetés alkalmazható.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Káros szőkítés

0 Komment

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a hajfestés mindenképpen igénybe veszi a hajszálakat, bármilyen formájáról is legyen szó. A legfinomabb megoldások persze a természetes alapanyagú hajszínezők, de még ezek is károsak lehetnek hajzatunkra. A legveszélyesebb eljárás azonban mindenképpen a szőkítés.

A nyár közeledtével ismét nagyon sokan szeretnének egy kis változtatást frizurájuk tekintetében, és kézenfekvő, hogy ilyenkor a legkedveltebb átalakulás maga a szőkülés. Ráadásul egyre kevesebben vannak, akiket természetes szőkeséggel áldott meg a sors, így nagyon közkedvelt és persze látványos változás a haj világosítása.

szőkítés hajfestés hajfesték allergia hajhullás kopaszodás hajgyérülés hairhungary hajátültetés mezoterápia prp

Sajnos azonban ez az eljárás nagyon megviseli hajzatunkat, hiszen a hidrogén-peroxidot tartalmazó szőkítő keverékek drasztikusan roncsolják a haj szerkezetét. A kémiai reakció során ez az anyag ugyanis áthatol a keratinrétegen, és megbontva a hajszál belső szerkezetét világosítja ki azt.

Tehát már maga az eljárás roncsolja nagymértékben a hajzatot, viszont súlyosbítja a helyzetet még inkább az, hogy ezután frizuránk sokszorosan ki lesz téve a minket körülvevő világ káros hatásainak. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy még nagyobb figyelemmel ápoljuk hajunkat, és amint észrevesszük, hogy hajszálaink drasztikusan töredezetté és szárazzá váltak, azonnal hagyjunk fel a szőkítéssel, és engedjük regenerálódni frizuránkat.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos súlyosabb következményekkel is számolnunk kell. Idővel ugyanis olyan mértékben fognak letörni hajszálaink, hogy kénytelenek leszünk akaratunk ellenére is rövidebb frizurára váltani, illetve megindulhat egy nagymértékű hajhullás is. Természetesen ez egy átmeneti, visszafordítható hajgyérülés, viszont annak érdekében, hogy hajzatunk ismét a régi legyen, ténylegesen abba kell hagynunk a hajszálak „kínzását”. A hajnövekedés segítségére ilyen esetekben segítségünkre lehet olyan eljárások alkalmazása, mint például a mezoterápiás vagy a prp kezelések.

Más okból kifolyólag megindult kopaszodás esetén, vagy ha maradandó kopasz foltok keletkeztek például olyan allergiás bőrreakció következtében, melyet hajfesték váltott ki, akkor sokszor csak egyetlen megoldás jöhet szóba: a hajátültetés.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fiatalos idősödők

1 Komment

Korunk előrehaladtával természetes, hogy egyre több az ősz hajszálunk, és persze sokaknál megkezdődik a hajzat gyérülése is. A nők ilyenkor legtöbbször egyre rövidebb frizurát választanak, míg marad a ténylegesen nagyon rövid haj. Pedig nem feltétlenül kell lemondanunk fiatalos kinézetünkről!

A sztárvilágban rengeteg példát találhatunk arra, hogy mennyire illik az idősödő hölgyekhez is a hosszú haj, és az őszülést sem kell szégyellni, sőt, igazán stílusos hajvariációkat lehet kihozni frizuránkból, melyeket az ősz tincsek még fel is dobnak. Persze használhatunk a még fiatalosabb külső eléréséhez némi természetesnek ható melírt, vagy satírt is, mindenkinek, ami jól áll. Legyünk bátrak, és kísérletezzünk a színekkel és a formákkal egyaránt! Nézzük csak meg Diane Keaton vállig érő haját, vagy Meryl Streep általában összekontyolt, elegáns frizuráját, de emellett választhatunk kissé bozontosabb hajzatot is, ami szintén sokat fiatalít. A hosszú, ősz tincsek pedig gyönyörűen mutatnak, ha fonatot készítünk belőlük.

Természetesen ahhoz, hogy mindezt megtehessük, hajunknak is megfelelő állapotban kell lennie. Az időskorban elvékonyodó, majd gyérülő hajszálak sajnos gátat tudnak vetni elképzeléseinknek, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig, már fiatalabb korban is ügyeljünk hajunk ápolására. A helyes étrend, a megfelelő életvitel és emellett a hajzat regenerálása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne lépjenek fel problémák a frizuránkat tekintve.

Azonban sajnos nem tudunk minden gondot kiküszöbölni, így előfordulhat, hogy egyes betegségek vagy éppen gyógyszerek mellékhatásaként, vagy akár egy hirtelen felmerülő lelki trauma miatt megindul a hajzat gyengülése, gyérülése. Valamint ott van az öröklött kopaszodás is, mely ellen mi magunk szintén nem tudjuk felvenni a harcot.

Ezekre az esetekre mindig szakértő segítséget kell kérnünk. Szerencsére ma már szinte minden helyzetre létezik megoldás, és nem kell beletörődnünk a kopaszodással járó kellemetlenségekbe. A haj erősítésére és a hajhullás megállítására gyógyírt jelenthet a hölgyek tekintetében például a mezoterápiás kezelés, azoknál pedig, akiknél maradandó kopaszság lép fel, a hajátültetés nyújt biztos megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Öröklődés

0 Komment

Amikor jön a hír, hogy valaki babát vár, egyből előjönnek a kérdések, vajon kire fog hasonlítani, kitől mit fog örökölni. Persze ez először inkább csak játékosság, büszkeség, és örömteli pillanatokat ad, amikor egy gyermek mosolyában felfedezzük a sajátunkat, vagy a kézformája hasonlít a miénkre. De sajnos az öröklődés nem csak erről szól.

A hajhullást illetően általában a férfiakról szoktunk beszélni örökléssel kapcsolatban, hiszen náluk ez a leggyakoribb kopaszodási forma. Legtöbb esetben a hajzat vonalának alakulásából meg lehet mondani, hogy nem kell más okokat keresni a haj gyérülésére, hanem minden bizonnyal öröklött kopaszodásról van szó.

Sajnos, ahogy a férfiaknál, bizony nők esetében is öröklődik ez a probléma. Ha egy családban észrevehető a nők idő előtti kopaszodása, akkor sajnos a további generációk női tagjai is hajlamosabbak lesznek a hajhullásra. A női öröklött kopaszodás persze eltér a férfiakétól, hiszen náluk nem húzódik hátra a hajvonal, hanem inkább fokozatosan elvékonyodnak a hajszálak, és emiatt alakulnak ki kisebb gyér foltok.

A férfiak tekintetében sokaknak adatik meg a lehetőség, hogy a kopaszságot válasszák, hiszen van, akinek ez jól áll – persze ott sem mindenkinek. A nőknél viszont sajnos ez nem ilyen egyszerű, hiszen a hölgyek egyik ékköve a frizurájuk, nagyon sokat jelent mind megjelenésükben, mind pedig saját önképük sértésében az, ha hajzatuk gyérülni kezd. Megoldást jelenthet erre néha egyes hajviselet, vagy egy kendő viselése, azonban ezek csak ideig-óráig takarják el az egyre inkább felbukkanó fejbőrrészeket.

Mint minden öröklött kopaszodás esetében, a nők tekintetében is a hajátültetés ilyenkor a legjobb, és leginkább ajánlott megoldás. Persze akadnak más, a hajhullást kissé visszatartó készítmények, és kezelések, azonban a biztos és végleges eredményt csak a hajbeültetéssel kaphatjuk meg. Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy derítsük ki, mi áll a kopaszodásunk hátterében, hiszen a nőknél nagyon sok ok lehet a ludas. A HairHungary Klinika ingyenes, személyes konzultációk során ismerteti a pácienseket saját lehetőségeikkel.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

PRP terápia

0 Komment

A HairHungary Klinika számos kopaszodással küzdőnek adta már meg a lehetőséget, hogy új fejezetet nyissanak életükben frizurájukat tekintve. Az elégedett páciensek tökéletes mutatói annak, hogy a kifejlett technológiákkal olyan eredményt érhetünk el, mely minden hajhullásban szenvedőnek álma. A PRP terápia szintén megoldást jelenthet egyes esetekben.

Az öröklött jellegű kopaszodásnál, illetve minden olyan hajritkulás esetében, amikor más megoldás sajnos nem hoz eredményt, a hajátültetés jelentheti a biztos sikert. Amikor viszont csak átmeneti hajhullásról beszélünk, és már az okozó háttér kiiktatásával, vagy megoldásával sokat tettünk azért, hogy a hajgyérülés megálljon, akkor a normális helyzet visszaállítását más kezelések is elősegíthetik.

Ilyen például a mezoterápiás kezelés, vagy a PRP terápia. Utóbbit nem csak hajkezelésekkor alkalmazzák, hanem a hajátültetés utáni állapot segítésében is. A terápia során saját, koncentrált vérsavót injektálnak vissza a bőrbe, melynek következtében magas koncentrációban halmozódnak fel a növekedési faktorok.

A terápia amellett, hogy teljesen biztonságos allergiás reakciók kizárásának szempontjából, mellékhatás-mentes. Segít a meglévő hajszálak visszaerősítésében, a műtéti terület érzékenységét csökkenti, ezzel együtt a bőrpírt is. Emellett az átültetett graftok megtapadását is támogatja, ezzel együtt a sebgyógyulási idő is lerövidül.

Mivel a kopaszodás mögött rengeteg kiváltó ok állhat, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb megismerjük a lehetséges gyógymódokat. Ehhez nem elegendő egy körültekintő kutatás, hanem amint lehet, keressünk fel egy szakembert ahhoz, hogy azonosítsuk saját problémánk gyökerét. Ugyanis csak ezt követően lehetünk biztosak abban, hogy milyen megoldás segíthet hajzatunk visszanyerésében. A HairHungary Klinika ingyenes, személyes konzultáció során készíti fel a pácienseket, milyen megfelelő, személyre szabott kezelés fogja megoldani gondjukat.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed