Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lélegezzünk okosan!

0 Komment

A legtöbben valószínűleg bele sem gondolunk, hogy mennyi mindenért lehet felelős légzésünk. A mai, rohanó világban sajnos sok esetben észre sem vesszük, hogy le kéne állnunk, mély levegőt szívnunk, és nyugodtan kiengednünk azt. Pedig ha tudnánk, hogy mennyi pozitív hatása van a helyes légzésnek, akkor biztosan jobban odafigyelnénk.

Amikor mély levegőket veszünk – nem csak a szokásos, felületes módon -, akkor a tüdő minden részébe jut levegő, mely nyomást gyakorol a hasra is. Mindez segíti az emésztést és a vérkeringést, ami egész szervezetünkre kihat. A helyes légzés nyugtatja idegeinket, csökkenti vérnyomásunkat és az agyi folyamatokra is jó hatással van.

Hajzatunk tekintetében szó volt már róla, hogy a jóga milyen csodákat tud tenni egészségünkkel, ezáltal a frizuránkkal is. Egyes légzésgyakorlatok, illetve a jógalégzés szintén ilyen hatással lehet ránk. A legfontosabb az, hogy lazuljunk el és mélyebben, lassabban szívjuk be a levegőt. Vannak kifejezetten tanulható és gyakorolható technikák a helyes légzésre, de ha már kicsit is foglalkozunk ezzel mi magunk, azzal is sokat segítettünk.

Hajunk állapota tükrözi azt, hogy milyen a szervezetünk működése. Sok esetben beszélhetünk olyan hajhullásról például, mely valamilyen szervi gondra, vagy helytelen életvitel miatt kialakult problémákra vezethető vissza. Amennyiben ilyen bajjal állunk szemben, azt kell kivizsgálnunk először, hogy mi okozhatja a haj egészségtelen állapotát, esetleges gyérülését. Ha megtaláltuk, hogy mi áll a háttérben, annak megszüntetése sokszor elegendő a kellemetlen velejárók orvoslásához, és ilyenkor átmeneti hajhullásról beszélhetünk. Ha nagy károkat okozott ez a folyamat, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés például, melynek köszönhetően hamarabb visszanyerhetjük régi frizuránkat.

Azonban, ha nem ilyen probléma okozza a kopaszodást, akkor másképp kell megközelítenünk a helyzetet. Öröklött hajhullás esetén például mi magunk nem tudunk tenni a kellemetlenség ellen, nem tudjuk megállítani a folyamatot. Az egyetlen biztos és végleges megoldást ilyenkor a hajátültetés jelenti, melynek köszönhetően az átültetett hajszálak úgy fognak viselkedni, mint donorterületükön, így nem hullnak majd ki.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A fűtés is okozhat hajproblémákat

0 Komment

A téli fagyos hidegben nincs is jobb annál, mikor a kinti mínuszoktól bemenekülünk a jól befűtött, meleg otthonunkba. A radiátor, a kályha vagy kandalló ilyenkor a legjobb barátainkká válnak, és lassan olvasztják ki elgémberedett, átfagyott részeinket. De kellemes és imádott hatásuk mellett azonban van némi káros szerepük is sajnos, melyre nem árt odafigyelnünk.

Bármilyen fűtési eszközt használunk otthonunkban, tisztában kell lennünk azzal, hogy amellett, mennyire jó meleget teremtenek a házban vagy lakásban, a levegő minőségét is befolyásolják. Több helyen kifejezetten pára képződik a hideg és meleg levegő találkozásakor, ilyenkor fontos, hogy használjunk valamilyen párátlanítót, és szellőztessünk minél többet. A másik véglet, ami sokkal gyakrabban előfordul viszont az, hogy a fűtéssel kiszárítjuk a levegőt. A fűtött, száraz levegő pedig igencsak negatív hatással van szervezetünkre, különösképp a bőrünket veszi nagyon igénybe. Mivel fejbőrünk még érzékenyebben reagál az ilyen szárazságra, nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy kellő ápolást kapjon a hideg hónapokban. Amellett, hogy nedvesítjük a levegőt – ezt megtehetjük vizes törölköző kihelyezésével, vagy párásító készülék segítségével -, használjunk hajmosáskor hidratáló samponokat, és nyugodtan kísérletezzünk házi pakolások elkészítésével is.

A fejbőr érzékenységét könnyen észrevehetjük, hiszen a kiszáradt fejbőr viszket, és könnyen kialakulhat korpásodás is. Emellett a hajzatot is megviseli, ha a fejbőrünk nem egészséges állapotú, hajunk könnyen szárazzá válhat szintén, és hullani is kezdhet a megszokottnál jobban.

Ebben az esetben természetesen a hajhullás nem nagymértékű, és könnyen kezelhető kellő odafigyeléssel. Azonban más okok miatt előfordulhat olyan kopaszodási probléma, melyre nem elegendő pakolások használata. Ha valaki magas fokú hajhullással küzd, mindenképpen szakértőkhöz kell fordulnia, hogy gondjára megfelelő segítséget kapjon. Ez többek között lehet mezoterápiás kezelés, vagy a végleges megoldást jelentő hajbeültetés is.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed