Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bormámorban

0 Komment

Ahogy közeledik a karácsony, szinte mindenhol lehet érezni a forralt bor finom, csalogató illatát. Az ünnepi asztalokra is gyakran kerül ízletes bor, és a hosszú, téli estéken sokan kortyolgatnak el egy-egy pohárral. Kevesen tudják azonban, hogy másra is lehet használni ezt a finom nedűt, méghozzá a szépségápolásban.

A szépségápolás szóról pedig nyilván mindenkinek az jut eszébe, hogy a hölgyek körében lesz nagy sikere a következő praktikának, azonban ki kell, hogy jelentsük, a férfiak számára ugyanolyan kedvező lehet, ha a bort nem csak fogyasztják.

A korpa egyik legjobb ellenszere ugyanis, ha vörösborral egészítjük ki a hajápolásunkat. Míg mértékletes fogyasztása is pozitívan hat az egészségre, addig külsőleg se riadjunk vissza felhasználásától. Különböző hajpakolások alapanyagaként is jó szolgálatot tesz, de legegyszerűbb módja alkalmazásának, ha hajmosás után átöblítjük vele hajzatunkat.

Mivel nyugtató hatása van fejbőrünkre, ezért orvosolni tudja a viszkető, égő problémákat fejünkön, valamint a fent említett korpára is ellenszer lehet. A hajzat pedig fényes és selymes lesz tőle, de ez még mindig nem minden. A gyönyörű, dús haj mellett ugyanis olyan egészségtani hatásai is vannak, melyek segítségével sok esetben megakadályozhatja a hajhullás kialakulását.

Természetesen nem minden fajta kopaszodásra lehet gyógyír ez az egyszerű módszer, azonban sok esetben segíthet hajunknak. Az olyan komolyabb problémákkal, mint például a genetikai eredetű hajhullás, persze nem képes felvenni a kesztyűt.

Ilyen esetekben is van azonban segítség, mellyel kicsit lelassíthatjuk a sokakat csapásként érő, kellemetlen hajhullási  folyamatokat. A Follione termékek alkalmazása például számos esetben hátráltathatja a kopaszodást, de persze akkor is van megoldás, ha már ezek sem segítenek.

A hajátültetés ugyanis véglegesen oldja meg a kopaszodás okozta gondokat, hiszen az átültetett rész tekintetében már nem kell tartanunk újra a hajhullástól. Az, hogy kinek hány hajszál átültetése hozza meg a kívánt végeredményt, természetesen függ a kopasz területek nagyságától, de a HairHungary Klinikán mindenki ingyenes, személyes konzultációkon kaphatja meg többek között erre a kérdésre is a választ.   

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Szőkítés természetesen?

0 Komment

Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai hajfestékeket vitaminokkal, sajnos idővel roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, vagy irritálhatják fejbőrünket. Viszont nem is főként a hajfestés, hanem a szőkítés okozza a legnagyobb károkat, hiszen ez az egyik legdrasztikusabb eljárás. De mit tegyünk, ha mégis világosabb hajat szeretnénk?

Létezik ugyanis megoldás arra, ha valaki kicsit világosabb frizurát szeretne. Nem csak egyszerű alkalmazni a következő praktikát, de még jót is teszünk vele hajzatunkkal, hiszen akár orvosolhat is egy-két problémát.

Nem kell mást tennünk ehhez, csak készítsünk egy főzetet kamillából, majd amikor langyossá hűlt, öblítsük át vele hajzatunkat, hajmosást követően. Ha ezt a hajöblítést rendszeresen alkalmazzuk, akkor hajszínünk akár több árnyalattal is világosabb lehet pár hét alatt. Ráadásul a kamilla mindemellett nyugtató hatású, így még pozitív változásokat is eredményezhet hajzatunkon. Jót tesz fejbőrünknek, ami eleve sok káros hatásnak van kitéve nyáron a folyamatos izzadással, gyakori hajmosással ostromolva.

Természtesen a fent leírt módszer nem garantálja, hogy valaki teljesen kiszőkül, főleg nem akkor, ha az illetőnek nagyon sötét haja van. Pár árnyalatnyi változás azonban megfigyelhető lesz, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a fejbőrünk és hajzatunk egészségének is jót tesz, szöges ellentétben a kémiai anyagokkal történő szőkítéssel.

Amennyiben nem figyelünk oda frizuránk állapotára, és nem vesszük észre, hogy a folyamatos változtatások miatt rengeteg kárt szenvednek hajszálaink, akkor egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy töredezett, fénytelen és élettelen lesz hajzatunk, ami sajnos előbb-utóbb hajhulláshoz fog vezetni. Persze ez csak átmeneti hajhullás, amennyiben felhagyunk azokkal a szokásokkal, melyek kiváltották ezt a helyzetet, hajunk állapota is helyre fog állni.  

Sajnos azonban a legtöbb esetben olyan kopaszodással állunk szemben, melynek kiváltó okai súlyosabbak, és nehezebben kezelhetőek. Ilyenkor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve, ha maradandó károkról, vagy öröklött jellegű koapszodásról beszélünk, akkor a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Sört, de másképp

0 Komment

Az egész ország futballlázban ég napjainkban, és nem csak emiatt, hanem a hőmérőben egyre feljebb futó szál miatt is több sört iszunk, mint amennyit szoktunk. Ternészetes, hogy ez a kesernyés, hideg ital a legjobb hűsítők egyike ilyenkor, de míg a férfiak a focinézés közben legurítanak pár pohárral, a hölgyek másképp is felhasználhatják.

A nyári meleg leginkább kiszárítja hajzatunkat, és nem csak a napfény okoz problémákat, hanem a fejbőr gyakori izzadása, a mindennapi hajmosás ilyen esetkeben, illetve a klóros víz sem tesz jót hajszálaink szerkezetének. Frizuránk ilyenkor könnyen elveszíti fényét, és hamar töredezett lesz.

Tökéletes gyógyír a száraz, töredezett hajzatra, ha összekeverünk két deciliternyi sört egy tojás sárgájával, és ezzel masszírozzuk át egész fejünket, fejbőrünktől a hajszálak végéig. 5 perc elteltével már ki is moshatjuk pakolásunkat. Fontos, hogy ne használjunk ehhez se túl meleg, se túl hideg vizet, mindig maradjunk a langyosnál.

Sörös kencénktől pedig puha és fényes lesz frizuránk, emellett még a korpának is búcsút inthetünk, ha ez a probléma is felmerült előtte. Aki még egyszerűbb megoldásra vágyna, egyszerűen csak használjon sört az utolsó öblítés előtt hajmosáskor, az is csodákat tehet már hajzatunkkal.

Természetesen nem minden gondra jelentenek megoldást az effajta házi pakolások, de az biztos, hogy rengeteg nagyobb bajt megelőzhetünk, ha ügyelünk hajunk állapotára, és megfelelően ápoljuk mindig. Hiszen bármennyire is kis problémának tűnhet a szárazabb haj, a korpa vagy éppen a fénytelenség, bizony ezek mind előljárói lehetnek akár a hajhullásnak is.

Amikor már nagy a baj, sokkal nehezebb a hajzat állapotának visszaállítása, még akkor is, ha csak átmeneti hajhullásról beszélünk. A regenerálódás eltarthat akár fél évig is, és akkor sem biztos, hogy visszaáll teljesen a régi rend. Léteznek azonban olyan terápiák, melyek segítségünkre lehetnek ilyenkor, ilyen például a mezoterápia. Abban az esetben viszont, amikor öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, igazi segítséget csak a hajátültetés adhat. Szintén ez a legjobb megoldás akkor is, ha a kiváltó okok kezelése annyira későn történik, hogy már maradandó károk jelentkeznek.

Figyeljünk oda tehát hajzatunkra, és amíg csak a külső hatások érintik rosszul frizuránkat, tegyünk meg mindent az állapotáért. Ha ez már kevés, inkább kérjünk segítséget minél hamarabb!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A mágikus zöld tea

0 Komment

A zöld tea rendkívül sokoldalú, rengeteg pozitív hatással bír, és nem csak akkor, ha megisszuk. Nagyon sok kozmetikum összetevőjeként is találkozhatunk vele, főként a hajápolás terén, ami nem véletlen. Most megismerhetjük, milyen jótékony hatásai vannak fogyasztásának, illetve külső alkalmazásának egyaránt.

Mivel rendkívül gazdag C- és E-vitaminban, emellett gyulladáscsökkentő is, így egész szervezetünkre kifejezetten pozitívan hat, ha naponta megiszunk belőle egy csészével. Már ez is segítségére lehet hajzatunk állapotának, hiszen a fent említett komponensek elősegítik a hajhagymák egészséges működését, illetve a meglévő, esetleges gyulladásos problémákat orvosolhatják. Kifejezetten jó eredményt érhetünk el viszont frizuránkat tekintve, ha nem csak isszuk ezt a finom és jótékony italt, hanem hajunk öblítésére is alkalmazzuk.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint elkészíteni a szokásos módon zöld teánkat, csak egyszerűen ne ízesítsük semmivel sem. Forrázhatunk zöld tea leveleket, de akár filteres módszert is alkalmazhatunk. Amikor már langyossá hűlt a tea, használjuk a rendes hajmosás után öblítőnek. Akár többször is elvégezhetjük ezt a fajta hajápolást, a hatás pedig garantáltan nem marad el.

Rendszeres fogyasztása melletti külső alkalmazása lágyabbá teszi a frizuránkat, és sokkal erősebb is lesz hajzatunk, hiszen a hajhagymák megerősödnek és biztosítva lesz egészséges működésük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden hajzattal előforduló problémára segítséget jelenthet a zöld tea, de az biztos, hogy nagyon sok esetben megelőzhetünk vele akár nagyobb gondokat is.

Érdemes tehát kipróbálni otthon ezt a kettős hajerősítést, azonban, ha nagyobb mértékű hajhullást észlelünk magunkon, akkor ne kísérletezzünk, hanem egyből forduljunk szakemberhez. Lehetséges, hogy a háttérben meglapuló probléma kezelhető, és akkor ismét alkalmazhatunk házi praktikákat is hajunk regenerálásához. De az is előfordulhat, hogy az ok nem más, mint a genetika, ami sajnos nem orvosolható. Ugyan sok esetben késleltetni lehet, de megállítani, és főként visszafordítani nem. Ilyen esetekben csak egyetlen megoldás jelenthet biztos eredményt, méghozzá a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Almaecetes öblítés

0 Komment

Az almaecet több hajpakolás összetevőjeként szerepelt már írásainkban, most viszont egy olyan hajöblítőt ismerhetünk meg, melyhez nem is kell más. Ez a hajápolási módszer ráadásul nem csak a nyár káros hatásai miatt tökéletes frizuránknak.

Az előző cikkünkben a folsavhiány okozta tünetekről olvashattak, és arról, hogyan tudjuk pótolni ezt a hiányt szervezetünkben. A megfelelő folsavbevitel hajzatunk tekintetében is elengedhetetlen, hiszen minden hajtípus életműködését kedvezően befolyásolja, hiánya pedig, mint, ahogyan azt megtudtuk, a haj gyengüléséhez és gyérüléséhez vezethet.

hajápolás hajöblítés almaecet hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary folsav hajszárító nyári hajápolás

Most egy olyan, nyáron kifejezetten könnyebben alkalmazható hajöblítési módszert ismerhetünk meg, mely külsőleg is segíti hajszálainkat, hogy a tartás nélküli, gyenge hajzat megerősödjön. Ahhoz, hogy ezt elérjük, tegyünk 5 liternyi langyos vízbe 6-7 evőkanál almaecetet. Mossuk meg hajunkat a megszokott módon, majd hajmosás után öblítsük át a kapott folyadékunkkal egész frizuránkat. Ezután hagyjuk megszáradni maguktól tincseinket, ne használjunk hajszárítót. Valljuk be, a nyári melegben ez nem is fog nehezünkre esni egyáltalán. Nyugodtan ismételjük ezt meg hetente egyszer, hogy hajzatunk erős, fényes és egészséges lehessen.

Persze sajnálatos módon nem minden problémát tudnak orvosolni az efféle hajápolási praktikák. Sokszor ugyanis olyan komoly gondok állnak a háttérben, melyek nem csak a hajzat erőtlenségét eredményezik, hanem komoly hajhullás indul meg miattuk. Ilyen esetekben mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, hiszen minél előbb kiderítjük, mi a gond, annál hamarabb tudjuk meg, hogy bajunkon mi segíthet.

A hajhullást sok esetben csak hátráltatni, lassítani tudjuk mi magunk olyan eszközökkel, melyek hajzatunk egészségét óvják, de ha például öröklött kopaszodásról van szó, akkor sajnos ezek kevésnek bizonyulnak. Ilyenkor csak a hajátültetés segíthet, hiszen egy olyan végleges és biztos megoldást nyújt, melyre más módszer nem képes.

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed