Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Betegség a háttérben

0 Komment

Volt már szó olyan különleges betegségekről, melyeknek velejárója, vagy éppen a kiderítésükben segítséget adó kellemetlenség maga a hajhullás. Nem beszéltünk azonban még a lupuszról, ami szintén eredményezhet hajhullást is.

A lupusz egy ritka, gyulladásos betegség, melynek során a test saját szervei és szövetei ellen fordul az immunrendszer, tehát az autoimmun betegségek közé sorolhatjuk. Rengeteg szervet érinthet ez a kór, köztük például a veséket, a szívet, a tüdőt, az ízületeket és a bőrt is. Attól függően, hogy melyik szerveket támadja meg, a tünetei is eltérők lehetnek.

Az egyik ilyen tünet a hajhullás is, mely ebben az esetben foltos hajgyérülést jelent. A téves identitású, túlbuzgó immunsejtek megtámadják a hajzatot, és mivel ez a fajta kopaszodás hegesedéssel jár, sajnos a kihullott szálak területén már nem nő vissza új haj. Amennyiben a hajhullás enyhe és nem számottevő, érdemes kipróbálni egy új frizurát annak érdekében, hogy a kopasz foltok takarva legyenek. A kicsit rövidebb hajzat például erősebbnek tűnik, és könnyebben elrejti a károkat.

A betegség kezelésére több orvosság is rendelkezésre áll, de ezek általában csak tüneti kezelések. Az immunrendszer elnyomása mellett olyan újabb eljárásokkal kísérleteznek, melyek újraépíthetik aztán az immunrendszert. Emellett ha a beteg odafigyel magára, és helyes étrendet követ, távol tarja magát a káros szenvedélyektől, illetve rendszeres testmozgásba kezd, már sokat tett azért, hogy jobban lehessen.

Olyan esetekben, mikor a hajhullás okozta kopasz foltok helyén nem képes a hajzatunk kinőni már, segítséget jelenthet a hajátültetés. Természetesen ez csak akkor lehetséges, ha van megfelelő donorterület hozzá, de a beavatkozás segítségével nem kell elfogadnunk a maradandó kopaszságot. Mivel a hajhullás mögött rengeteg különböző ok, köztük sok betegség állhat, ezért a legfontosabb először az, hogy kiderítsük, mi is ez az ok. Ezután, majd ennek függvényében lehet meghatározni azt is, milyen kezelés vagy eljárás segíthet a kopaszodásunkon.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyógyszer a szervezetben

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás nagyon sokakat érintő probléma. Vannak, akiknél egy természetes, idősödési folyamat által következik be, ám akadnak sajnos olyanok is, akiknél már fiatalabb korban jelentkezik a hajgyérülés. Minden egyes esetben eltérő lehet az, hogy mi is váltja ki a haj hullását, így először ezt kell kideríteni, ha valakinek a megszokottnál több hajszál marad a fésűjében.

A kiváltó okok felsorolásakor szinte mindig megemlítjük, hogy egyes esetekben olyan kopaszodásról beszélhetünk, melyet mellékhatásként valamilyen gyógyszer szedése idézett elő. De arról, hogy általában mely gyógyszerek szedése eredményezhet hajhullást, még nem beszéltünk.

Szóba jöhetnek ezen a téren azok a készítmények, melyeknek nagyon magas az A-vitamin tartalmuk. Aztán természetesen ide sorolhatjuk a tinédzser kori, aknés bőrre szedett gyógyszereket is, illetve a hormonháztartást nagymértékben befolyásoló fogamzásgátlókat, melyekről már részletesebben is írtunk korábbi cikkekben. Emellett meg kell említeni a véralvadást gátló szereket, a sejtosztódást gátló gyógyszereket, a pajzsmirigy működésére ható szereket, és végül, de nem utolsó sorban az egyes antibiotikumokat is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a felsorolt készítményeket ne szedjük be, hiszen a legtöbb egy olyan kezelés alá helyezi szervezetünket, mely valamilyen oknál fogva szükséges. Azonban nem árt, ha tudjuk, hogy a hajhullással, mint lehetséges mellékhatással számolnunk kell. Nem szabad elkeseredni akkor sem, ha a haj ténylegesen elkezd gyérülni, hiszen az ily módon bekövetkezett hajvesztés nem tartós, csak átmeneti, és a gyógyszeres kezelések letelte után a hajzat is visszaáll idővel eredeti állapotába.

Természetesen, ha valaki huzamos kezelésre szorul, nem árt a frizurának sem némi gondoskodás. Különböző készítmények alkalmazásával, esetleg mezoterápiával gyorsíthatjuk a hajzat egészségének visszaállítását. Amennyiben bármilyen más okból kifolyólag, maradandó kopasz foltok alakulnak ki, vagy androgén jellegű hajhullással állunk szemben, akkor se keseredjünk el, hiszen a kiforrott technológiájú hajátültetés biztos megoldást nyújt számunkra ebben az esetben is.    

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyönyörű vörös tincsek

0 Komment

Minden hajszínnek megvan a trükkje, hogyan legyen még szebb, fényesebb és ragyogóbb. Persze ilyenkor csak a természetes hajszíneket értjük ez alatt, a festett hajszálaknál más a helyzet. Amennyiben valaki festékkel vagy színezővel éri el a kívánt hajszínt, azok számára rengeteg hajszínvédő sampon áll rendelkezésre, de mi most azt fogjuk részletezni, mit tegyen, ha természetes vörös frizurával áldotta meg a sors.

A saját vörös hajjal nem mindenki elégedett, pedig, ha egy kicsit teszünk érte, akkor gyönyörű színű tincseink lehetnek. Ne gondoljunk nagy ördöngösségre, hiszen a következő trükkhöz minden kellék és összetevő megtalálható szinte bárkinek a konyhájában.

Először is pépesre kell nyomni pár darab epret, majd ezt fel kell önteni alma vagy áfonya lével annyira, hogy az állaga krémesen kenhető legyen. Ezt vigyük fel egyenletesen a hajzatra, majd hagyjuk hatni a jótékony pakolást legalább 20 percig. Utána öblítsük le hajunkról, majd mossuk meg alaposan frizuránkat a megszokott módon. Ha minden héten megismételjük ezt az otthoni kezelést, akkor vörös tincseink élettel telibbek lesznek, és csodás színben fognak ragyogni.  

Nagyon sok olyan hétköznapi trükk létezik, melyeket nyugodtan kipróbálhatunk otthon, amikor ápolni szeretnénk frizuránkat. Mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbbet, hiszen attól függően, milyen problémánk van – töredezettség, szárazság vagy éppen túlzott zsírosság -, különböző összetevők tudnak segíteni.

Sajnos azonban vannak olyan gondok is, melyekre egy-egy pakolás nem jelenthet elegendő segítséget. Amennyiben hajhullást észlelünk magunknál, valószínűleg nagyobb a baj, és a háttérben komolyabb okok is állhatnak. Ilyen esetekben fontos az, hogy kivizsgáltassuk problémánkat, és megtudjuk, mi miatt indult meg a kopaszodás.

Egyes esetekben szerencsénk lehet, és a kiváltó problémák megoldásával megállíthatjuk a haj gyérülését, de előfordulhat, hogy ezt sajnos nem tudjuk megtenni. Ilyen például az öröklött kopaszodás, melyre nincs különösebb gyógymód. Ebben az esetben se keseredjünk el, hiszen a kopasz foltokat még ilyenkor is van esélyünk eltűntetni, méghozzá a hajátültetés segítségével.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A megújulás lényeges

0 Komment

Nincs olyan nő, aki sokáig képes lenne ugyanolyan frizurát hordani, és bizony a férfiak körében is sokan vannak, akik szívesen megújulnak időről időre. Nincs is ezzel semmi gond, a változatosság nem csak magunknak, de a külvilágnak is fontos, csak mindig figyeljünk oda, hogy ezt okosan csináljuk!

A legegyszerűbb változtatás, ha másképp vágatjuk le hajunkat. Nem feltétlenül kell hosszúból rövidet kérni, elég, ha csak némi fazonváltáson esünk át. Merjünk kipróbálni új dolgokat is – ilyen lehet például egy frufru -, viszont mindig figyeljünk oda arra, hogy a kívánt frizura illeszkedjen stílusunkhoz, arcunkhoz, egyéniségünkhöz. Ebben mindig nagy segítséget tudnak nyújtani a fodrászok, de persze saját magunknak kell eldöntenünk, mit is szeretnénk.

megújulás frizura fodrász hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary hajgyérülés hajfesték hajfestés hajszínező

A másik változtatás a színekben rejlik. Manapság már megszámlálhatatlan típusú hajfesték és színező várja a vásárlókat a drogériák polcain, de itt is nagyon körültekintőnek kell lennünk. Amennyiben olyan hajszínt választunk, amely megoldható természetes hajfestékkel, vagy hajszínezővel, akkor inkább válasszuk ezeket a megoldásokat. Viszont előfordulhat az is, hogy ezt nem tudjuk megtenni, mint például olyankor, amikor sötétebb hajzatból szeretnénk szőkét varázsolni. Erre is van lehetőség, de sajnos ebben az esetben csak olyan megoldások jöhetnek szóba, melyek huzamosabb ideig alkalmazva igencsak káros hatással vannak hajszálainkra. Ezért nagyon fontos, hogy amint úgy érezzük, frizuránk egészségtelen állapotba kerül a megterheléstől, azonnal álljunk le a hajfestéssel, és hagyjuk pihenni hajunkat.

A hajfestékek sajnos nagyon negatív hatással bírnak a hajzat tekintetében, hiszen tele vannak kémiai anyagokkal, melyek roncsolják a hajszálak szerkezetét. Persze, ha valaki ezeket csak hébe-hóba használja, akkor nem jelenthetnek gondot, viszont folyamatos alkalmazásuk olyan problémákat is előidézhet, mint a haj töredezettsége, kiszáradása, illetve gyérülése, hullása. Ilyenkor nem csak le kell állni a készítmények használatával, hanem szakértő segítségét is kérni kell, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi állíthatja vissza frizuránkat eredeti formájába. A hajhullás okozta károkra elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, de lehetséges, hogy gondunkon csak a mezoterápia, vagy a hajátültetés segíthet.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Diós finomságok

0 Komment

Már nagyon sokszor beszéltünk arról, hogy az étrend és az étkezési szokások milyen nagymértékben befolyásolják szervezetünk működését. Most egy olyan piciny finomsággal ismerkedünk meg, amely különösen ilyenkor, a téli hónapokban élvez kitüntetett figyelmet konyhánkban.

Ez nem más, mint a dió, mely rengeteg felhasználási lehetőséget rejt magában. Számos süteménynek adja ugyanis az alapját, ám a lehető legjobb fogyasztási módja az, ha magában, feldolgozatlanul esszük meg.

Számtalan előnye van a dió fogyasztásának, méghozzá azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz és dúskál az E-vitaminban is. Emiatt, ha naponta elrágcsálunk egy maréknyi diót, akkor bőrünket az kisimíthatja, szemünkre is jó hatással van, csontjainkat erősíti és végül, de nem utolsó sorban egészségesebb, puhább lesz hajzatunk is. Ha simán magába nem szeretnénk enni ezt a jótékony finomságot, akkor hozzáadhatjuk egy laza salátához, de a tésztaételek közül is van néhány, melyhez illik az íze.

A helyes táplálkozás nagyon fontos egészségünk szempontjából tehát, és nem is hinnénk, hogy egy kis nassolással is mennyit segíthetünk, főként, ha a cukros édességeket lecseréljük egy maréknyi dióra például. Rengeteg problémát előzhetünk meg ezzel, és támogatjuk szervezetünk helyes működését.

A hajzatunk fokozott figyelmet érdemel, hiszen elég egy kis apróság akár fizikailag, akár lelkileg, az máris gondokat okozhat frizuránk tekintetében. Nem árt tehát, ha ilyen egyszerű praktikák betartásával adunk némi támaszt, ezzel kikerülve olyan problémákat, melyek abból adódnának, hogy helytelen életmódot folytatunk, vagy vitaminszegény táplálékokkal tömjük magunkat nap, mint nap.

Természetesen a hajjal kapcsolatban akadnak olyan gondok is, melyekre az effajta odafigyelés nem jelent gyógyírt. Hajhullás és kopaszodás ugyanis rengeteg különböző ok miatt kialakulhat, és sajnos ezeknek csak a töredékét tudjuk mi magunk befolyásolni. Amennyiben komolyabb hajgyérüléssel állunk szemben, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk azért, hogy megtudjuk, mi lehet a megoldás problémánkra.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed