Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A filmek is foglalkoznak a hajhullással

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás egy olyan sokakat érintő probléma, mely rengeteg ágazatot foglalkoztat, legyen szó a kozmetikumok gyártásáról, hajgyógyászatról, bőrgyógyászatról, homeopátiás készítmények előállításáról stb. És nem is gondolnánk, hogy ezzel a témával bizony még a filmek világában is találkozhatunk.

A „Sweeny Todd – A Fleet Street démoni borbélya” című zenés drámát 2007-ben láthatták a nézők először, melyben olyan híres színészek játszanak, mint Johnny Depp, Helena Bonham Carter vagy Alan Rickman. A történet szerint az egyszerű borbély, Benjamin Barker gyönyörű életet él feleségével és kislányával Londonban, ám amikor Turpin bíró kiszemeli magának nejét, a férfit hamis vádak alapján Ausztráliába száműzi. A borbélyt évekkel később visszaűzi Londonba bosszúvágya, melyet ki is él az újonnan nyitott üzletében. Aki ide betéved, szinte egy sem távozik élve.

A filmben fontos szerepet kap egy régi tanítvány, Pirelli, akinek később szintén pengeéllel osztja ki főszereplőnk a halált. De amíg még él, egy csodás hajnövesztő szer feltalálójaként van jelen a képernyőnkön, mely csodaszert nagy cirkusz közepette ajánl mindenkinek. Az általa foglalkoztatott kis ripacs fiúról persze csak később kerül le a paróka, mellyel a készítmény hatását próbálta reklámozni. A filmben tehát kiderül, hogy ilyen csodaszer nem létezik, ez csak csalás és ámítás.

Sajnos napjainkban ugyan nem ennyire leegyszerűsítve, de ugyanez a jellemző a hajhullás orvoslására kitalált – nem orvosi és klinikailag tesztelt - készítmények, csodaszerek terén. Rengeteg kozmetikum készült már azért, hogy a kihullott hajzatot visszahozza, azonban ezek sajnos legtöbbször nem tudnak segíteni. Mivel a haj hullásának számos oka lehet, először meg kell tudnunk, hogy mi eredményezi kopaszodásunkat. Ezt követően tudjuk orvosolni esetleg azt, ami okozza, és ezzel megállítjuk, akár vissza is fordíthatjuk a kellemetlen folyamatot, azonban olyan esetek is vannak, melyeknél magát a kopaszodást megállítani nem lehet. Az ilyen típusú hajhullás által okozott kopasz foltokra csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés lehet segítségünkre. 

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajgyógyászat, mint szakma

0 Komment

Fodrászról és bőrgyógyászról hallottunk már, azonban sokan nem tudják, hogy létezik egy „hajgyógyász” elnevezésű szakma is. Általában a fent említett két csoportból kerülnek ki olyanok, akik ezzel a szakmával kezdenek el foglalkozni. A különböző hajjal és fejbőrrel kapcsolatos betegségek mikro kamerás kivizsgálása nagyon sokat segíthet azoknak, akik már régóta szenvednek különböző „hajas” problémákkal.

A hajgyógyászok legfontosabb feladata, hogy felismerjék, milyen típusú betegség, elváltozás okozhatja a különböző fejbőrön, illetve hajzaton jelentkező elváltozásokat. Nem mindegy ugyanis, hogy kifejezetten haj- illetve fejbőrbetegséggel rendelkezik az illető, vagy valami más kór okozhatja a kellemetlen tünetek megjelenését.

Miután felismerik és értékelik a gondok eredetét, a hajgyógyászok tanácsokat adnak a haj és fejbőr ápolásával kapcsolatban, ajánlanak különböző speciális hajgyógyászati szereket, illetve nem csak külső, hanem belső, a szervezet elváltozásait is orvosoló kezeléseket írnak elő. Betegségtől és problémától függően elküldik az embereket különböző további vizsgálatokra – pl. vérvizsgálatra, belgyógyászatra, nőgyógyászatra, bőrgyógyászatra stb. -, majd otthoni kezelésekre tanítják meg őket.

Óvakodni kell azonban az olyan szakmai háttérrel nem rendelkező "gyógyítóktól", akik kizárólag marketingre alapozott "gyógykezeléseket" javasolnak. Azon felül, hogy ez akár drága mulatság lehet számunkra, egyáltalán nem is fognak használni!

A korpás haj, a zsíros vagy épp száraz frizura, az ekcémás fejbőr, illetve maga a hajhullás is olyan problémák lehetnek, melyekkel érdemes minél korábban szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi állhat a háttérben. Gondos vizsgálatok után ugyanis előfordulhat, hogy a speciális készítmények visszafordítják, orvosolják a nem kívánt folyamatokat. Azonban hajhullásnál az is lehetséges, hogy a gondot csak megállítani, de a következményként létrejött kopaszságot nem tudjuk már terápiákkal, kezelésekkel helyrehozni. Ilyen esetekben, valamint a férfias típusú kopaszodás, azaz adrogén alopécia esetén végleges megoldásként a hajátültetés segíthet kizárólag.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A hajátültetés során alkalmazott legfejlettebb eljárásmód, az úgynevezett SafeSystem-FUE módszer már nem csak Magyarországon érhető el. A német PureHair klinika szakrendelés ugyanis nemrég nyitotta meg kapuit a gyönyörű Rajna partján Kölnben, ahol magyar hajspecialista szakemberek segítenek az egyes műtétek során.

purehair Rheinbogen hairhungary safesystem-fue2 fue2 hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hajklinika hajspecialista hajgyógyászat

A HairHungary testvérklinikájának is tekinthető a hatalmas Rheinbogen klinika részeként megnyílt szakrendelés. Gyönyörű környezetben lenyűgöző folyóparti helyen, kellemes légkörben várják a hajhullásban, kopaszodásban szenvedő pácienseket, hogy az egyéni tanácsadás után megfelelő kezelésben részesüljenek. A modern és kényelmes szolgáltatás mellett a magyar szakemberek segítségével teszik lehetővé, hogy az egyes kezelések, műtétek végrehajtása a legmagasabb technikai szinten történjen. A klinika épp ezért a magyar klinikához hasonlóan az Egyesült Államokban szabadalmaztatott eljárásmódot alkalmazza a hajátültetések során. Ehhez viszont a magyar szakemberek közreműködésére van szükség, mivel a HairHungary klinikán már több mint két éve alkalmazzák a SafeSystem-FUE hajátültetési beavatkozásokat.

purehair Rheinbogen hairhungary safesystem-fue2 fue2 hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hajklinika hajspecialista hajgyógyászatA kooperációban természetesen nagy szerepet vállalt a HairHungary klinika, és büszke lehet arra, hogy a német precizitás minden feltételét biztosítani tudja, egy olyan hajátültetési beavatkozás lehetőségével, mellyel Németország is csatlakozni tudott a világ leghatékonyabb megoldásait kínáló, hajhullással, kopaszodással foglalkozó szakrendelései közé.

Nem titok persze az sem, hogy a Magyarországon élők abban a szerencsés helyzetben lehetnek, hogy bizony ugyanazt az eljárást, ugyanazon szakorvostól kaphatják meg idehaza töredékáron, mivel a magyar piac kénytelen igazodni a hazai gazdasághoz.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary klinika
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed