AJÁNLÓ
 
18:36
2013. 06. 10.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
18:36
2013. 06. 10.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
18:36
2013. 06. 10.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
18:36
2013. 06. 10.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
18:36
2013. 06. 10.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajgyógyászat, mint szakma

0 Komment

Fodrászról és bőrgyógyászról hallottunk már, azonban sokan nem tudják, hogy létezik egy „hajgyógyász” elnevezésű szakma is. Általában a fent említett két csoportból kerülnek ki olyanok, akik ezzel a szakmával kezdenek el foglalkozni. A különböző hajjal és fejbőrrel kapcsolatos betegségek mikro kamerás kivizsgálása nagyon sokat segíthet azoknak, akik már régóta szenvednek különböző „hajas” problémákkal.

A hajgyógyászok legfontosabb feladata, hogy felismerjék, milyen típusú betegség, elváltozás okozhatja a különböző fejbőrön, illetve hajzaton jelentkező elváltozásokat. Nem mindegy ugyanis, hogy kifejezetten haj- illetve fejbőrbetegséggel rendelkezik az illető, vagy valami más kór okozhatja a kellemetlen tünetek megjelenését.

Miután felismerik és értékelik a gondok eredetét, a hajgyógyászok tanácsokat adnak a haj és fejbőr ápolásával kapcsolatban, ajánlanak különböző speciális hajgyógyászati szereket, illetve nem csak külső, hanem belső, a szervezet elváltozásait is orvosoló kezeléseket írnak elő. Betegségtől és problémától függően elküldik az embereket különböző további vizsgálatokra – pl. vérvizsgálatra, belgyógyászatra, nőgyógyászatra, bőrgyógyászatra stb. -, majd otthoni kezelésekre tanítják meg őket.

Óvakodni kell azonban az olyan szakmai háttérrel nem rendelkező "gyógyítóktól", akik kizárólag marketingre alapozott "gyógykezeléseket" javasolnak. Azon felül, hogy ez akár drága mulatság lehet számunkra, egyáltalán nem is fognak használni!

A korpás haj, a zsíros vagy épp száraz frizura, az ekcémás fejbőr, illetve maga a hajhullás is olyan problémák lehetnek, melyekkel érdemes minél korábban szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi állhat a háttérben. Gondos vizsgálatok után ugyanis előfordulhat, hogy a speciális készítmények visszafordítják, orvosolják a nem kívánt folyamatokat. Azonban hajhullásnál az is lehetséges, hogy a gondot csak megállítani, de a következményként létrejött kopaszságot nem tudjuk már terápiákkal, kezelésekkel helyrehozni. Ilyen esetekben, valamint a férfias típusú kopaszodás, azaz adrogén alopécia esetén végleges megoldásként a hajátültetés segíthet kizárólag.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed