Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Előző cikkünkben arról olvashattak, hogy a kopaszodást alapvetően két fő csoportra oszthatjuk abból a szempontból, hogy visszafordítható, vagy végleges-e a hajgyérülés. Míg akkor azt vizsgáltuk meg tüzetesebben, hogy milyen okok állnak a visszafordítható kopaszodás mögött, és mit tehetünk az orvoslása érdekében, most a végleges kopaszodást vesszük górcső alá.

Sajnos kijelenthetjük, hogy ez a fajta, androgén típusú hajhullás a leggyakoribb változat, tehát még több embert érint. Ezen belül főként a férfiak körében figyelhető meg a legtöbb kopaszodó, hiszen a visszafordíthatatlan kopaszodásért a hajhagymák férfi hormonokra való fokozott érzékenysége a felelős. Az effajta hajvesztésre való hajlam örökletes, tehát a ludas maga a genetika.

hajhullás kopaszodás androgén hajhullás genetika öröklött kopaszodás végleges kopaszodás hajátültetés hajbeültetés prp kezelés hajkezelés hajterápia hairhungary

Mivel a nevében is szerepel, hogy végleges, ez azt jelenti, hogy ezt az állapotot visszafordítani nem lehet, amennyiben elindul a kopaszodás. Arra viszont van lehetőség, hogy a folyamatot kicsit lelassítsuk, és megfékezzük. Ehhez az szükséges, hogy amint észrevesszük a kopaszodás könnyen felismerhető jeleit és formáját, különböző kezelések segítségét kérjük.

Korai szakaszban még elegendő lehet egyes külső és belső szerek alkalmazása ahhoz, hogy késleltessük a kopaszodás térnyerését. Később kiegészítésként szóba jöhetnek a hajterápiák is, például a PRP kezelés, de aztán sajnos elérkezik az a pont egyszer, amikor igazi segítséget már csak a hajátültetés jelenthet.

A hajbeültetés lényege, hogy a tarkótáji donorterületről nyert hajzat nem fog kihullani majd az új helyén. Tehát ugyanúgy fognak viselkedni az átültetett hajszálak, mint régi helyükön, ezért egy végleges és biztos megoldásról beszélünk. Amennyiben indokolt, a hajátültetés mellé is javasolt lehet a PRP kezelés alkalmazása kiegészítésként, hiszen ez mindenképpen segíti a hajátültetés sikerességét.

Nem szabad megijedni tehát akkor sem, ha ilyen, visszafordíthatatlan kopaszodással állunk szemben, ugyanis a mai, kiforrott technológiának köszönhetően mégiscsak vissza tudjuk kapni a régi frizuránkat. A lényeg, hogy ismerjük fel a problémát, menjünk el szakemberhez, és kérjük a segítséget ahhoz, hogy hajzatunk olyan lehessen, amilyennek mi szeretnénk látni, nem pedig olyan, amilyenné a gének akarják tenni.

A hajhullás okairól és a hajátültetésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – I. rész

0 Komment

A férfi és a női kopaszodás különböző mintáit, formáit és előrehaladottságukat különféle skálák szerint sorolják be. Most induló cikksorozatunkból hetente egy lépcsőfokkal ismerkedünk meg a Norwood skáláról, melyen kifejezetten a férfi hajhullás típusait jelenítik meg.

Az ilyen jellegű kopaszodás alapja legtöbb esetben a genetika, ezen felül, illetve ezzel együtt persze ludas még a hormonok hajhagymára gyakorolt hatása, valamint természetesen kialakulhat az öregedés során is. Leggyakrabban azonban fiatalabb, akár már serdülőkorban is megindulhat az androgén kopaszodás.

A Norwood skála szerinti első szinten már észlelhető, hogy az első hajvonal ritkulni kezd. Sokakat ez még nem is zavar nagyon, pedig ebben az időszakban még több lépést is tehetünk hajzatunk érdekében. Egyrészt a további hajhullás megelőzése ilyenkor még lehetséges, illetve a már megindult kopaszodási folyamatokat lassítani tudjuk ebben az időszakban.

Aki még ennyire az elején jár a kopaszodásnak, az próbálkozhat különböző szerek alkalmazásával. Ezek lehetnek belsőleg alkalmazható gyógyszerek, illetve külső használatra előállított termékek. A Follione készítmények például nagy dózisban tartalmaznak olyan természetes hatóanyagokat, melyek hatásosak a kopaszodás lelassításában.  

Szintén ajánlott a Norwood skála első lépcsőfokán állóknak például a PRP-terápia, a külső szerek kiegészítéseként. A kezelés képes visszaerősíteni a még meglévő, de elvékonyodott hajszálakat, a hajhullás folyamata pedig már az első kezelés után egy hónappal megállhat. A terápia során saját, koncentrált vérsavót injektálnak vissza a fejbőrbe, melynek következtében a növekedési faktorok magas koncentrációban halmozódnak fel. Ez pedig erősebb és persze élettel telibb frizurához vezet, és kitolja annak az idejét, hogy a kopaszodás tovább fokozódjon.

Minden hajhullás persze más és más, azonban egy biztos: amint észleljük magunkon a változást, azonnal lépni kell, hiszen akkor még van rá esély, hogy egy kicsit késleltessük a nem várt folyamatokat. Sajnos az első fok után következik ugyanis a többi, és egyre nehezebb lesz küzdeni a kopaszodással, melynek, ha a fent említett genetikai oka van, egy idő után már csak a hajátültetés oldhatja meg nyomait. Addig viszont jobban tesszük, ha felvesszük a kesztyűt, és harcolunk ellene.

 

Cikksorozatunk következő részében a második fokozatról olvashatnak, addig is látogassanak el honlapunkra, és tudjanak meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopasz vízilabdások

0 Komment

Szombaton láthattuk először, majd tegnap este újra  vízbe csobbanni a magyar vízilabda válogatott tagjait, akik közül néhányuk frizuráján biztosan sokak szeme megakadt. Ugyanis a srácok közül volt, aki teljesen kopaszra nyíratta hajzatát.

Egy interjúban Zalánki Gergő elmesélte, hogy először Manhercz Krisztiánnal csak a taréjt találták ki, ám saját magának nem tetszett a végeredmény, így inkább a teljes kopaszság mellett döntött, csapattársával ellentétben.

Szintén meglepő, hogy Varga Dániel is teljesen kopaszon érkezett az első megmérettetésekre, hiszen, mint tudjuk, ő nagyon is félti dús hajzatát. Emiatt már a HairHungary Klinika pácienseként is megemlíthetjük, hiszen hajátültetés segítségével biztosította be, hogy hajzata valóban sűrű is maradjon.

Szintén járt már Klinikánkon Hosnyánszky Norbert is, akinek homlokvonalának teljes megemelkedésével voltak problémái, amit szintén a hajátültetés segítségével lehetett orvosolni. Ugyan a két eset nagyon eltér egymástól, hiszen az egyik inkább megelőzés volt, a másik pedig már egy meglévő gond megoldását jelentette, azt nem lehet vitatni, hogy a hajbeültetés lehetőséget ad mindenkinek arra, hogy olyan hajzattal éljen, amilyen illik hozzá, és amilyet szeretne.

A válogatott többi tagja most csak poénból, és talán valamilyen szerencsét hozó babonából vágatta kopaszra, vagy majdnem kopaszra frizuráját. Azt azonban tudnunk kell, hogy a sportolókat mennyire nagy számban érintheti az androgén jellegű kopaszodás, mint például ahogy a fent említett Hosnyánszky Norbert esetében is erről beszélhetünk.

Ennek oka az, hogy a genetikai eredetű kopaszodás fő ludasa ugyanaz a hormon, mely a sportolóknál nagy szerepet kap a koncentráció és kitartás, küzdés terén és a folyamatos erőnléti állapot biztosításában. Az egyetlen biztos, és végleges eredményt adó megoldás a hajátültetés, mely Klinikánkon is rengeteg sportolónak és magánszemélynek adta már vissza frizuráját.

A magyar vízilabda válogatott fent említett tagjainál tehát csak átmeneti ez a kopaszság, aminek talán a női rajongók kicsit örülhetnek is. Reméljük még sokszor láthatjuk a fiúkat a vízben jó eredményekkel, amihez a HairHungary Klinika csapata jó szurkolást kíván mindenkinek!  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

EB láz a HairHungarynél

0 Komment

Ugyan a Magyar Válogatott sajnos kiesett, a HairHungary Klinikán továbbra is várjuk a jelentkezéseket fantasztikus kedvezményünkre! Ne csak a focit élvezzük, hanem a hihetetlen árakat és további kedvező feltételeket is, melyek mindenki számára elérhetőbbé teszik a hajátültetést!

Klinikánk csapata nagy híve a különböző sportoknak, így természetesen a focinak is, éppen ezért állt elő egy újabb kedvezményprogrammal, mely az EB ideje alatt elérhető. Köztudott, hogy a sportolók körében milyen nagy számban fordul elő az androgén jellegű hajhullás, hiszen a kitartásért és koncentrációért felelős hormon ugyancsak illetékes a kopaszodást elindító folyamatokban.

A HairHungary csapata már számos sportolónak nyújtott végleges segítséget a hajproblémákra, többek között például Lisztes Krisztiánnak és Nyilasi Tibornak is. Most azok számára is könnyebben elérhető a hajbeültetési eljárás, akik eddig úgy gondolták, nem engedhetik meg maguknak ezt a költséget.

A kedvezményes ár mellett választhatunk még pluszba olyan konstrukciót is, mely számunkra a legjobban megfizethető. Legyen szó a kamatmentes részletfizetésről, vagy éppen a hosszabb lejáratú, kedvező egészséghitelről, mindenki megtalálhatja azt a megoldást, melynek segítségével belevághat a hőn áhított változtatásba.

További 10% kedvezményt kap mindenki, aki nyilvános blogoldalon meséli el a hajátültetés előtti és utáni tapasztalatokat, mely még nagyobb segítséget nyújthat mindenkinek, aki még a döntése előtt áll.

A többségében férfiakat érintő, öröklött jellegű kopaszodás egyetlen biztos megoldása a hajátültetés, mely már számos kopaszodónak adta vissza régi kinézetét, frizuráját. Természetesen mindenkinél más mértékben jelentkezik a hajhullás, ezért mindig személyre szabottan kerül meghatározásra, hogy hány hajszál átültetése után kaphatjuk meg azt az eredményt, amit szeretnénk.

Mostani kedvezményünknél viszont nem számít a mennyiség, hiszen egységesen, hajszálszámtól függetlenül 0,7 Euró / hajszál árban történik a hajbeültetés, amennyiben a páciens július 10.-ig, vagyis az EB végéig jelentkezik telefonon, vagy e-mailben.

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296

> További információk a SafeSystem hajbeültetésről
> Hajbeültetés előtte-utána képek

Tom Hanks is ezt választotta

0 Komment

Láttuk már kapitányként, számkivetettként, tudósként, láttuk halálos betegség ellen küzdeni és értelmi fogyatékosként is lopta már be magát az emberek szívébe. Napestig sorolhatnánk Tom Hanks lenyűgöző és magával ragadó szerepléseit, most azonban nem kitűnő tehetségéről, hanem külsejéről ejtünk pár szót.

A híresség bizony több, mint 30 éve varázsol minket más és más világba, istenadta tehetségével számtalan díjat nyert már el. Azonban – mint ahogy sok más férfitársát – őt is utolérte a kopaszodás problémája, méghozzá elég korán. Persze ebbe sok színész kollégája inkább beletörődött – mint például Bruce Willis vagy Jason Statham -, Tom Hanks azonban nem ezt az utat választotta. Valószínűleg úgy érezte, hogy az előbb említett férfiakkal ellentétben neki nem állna jól a tar fej. És milyen jól döntött!

A hajátültetés után – melyre 2006 körül eshetett sor – nem csak a hajvonala húzódott előrébb, hanem bizony sokkal dúsabb frizurája lett, melyre azóta is büszke lehet. Manapság ugyan kissé elkezdett őszülni hajkoronája, de valljuk be, ez viszont már jól áll a hatvanas éveihez közelítő színésznek.

A kopaszodás igen sokakat érintő probléma, mind a hétköznapi emberek, mind pedig a sztárok világában. Mivel tényleg nem mindenki esik bele abba a bűvkörbe, hogy ritkuló hajzata még emel is a férfias kinézetén, ezért bizony rengetegen nem képesek elfogadni azt, amit a tükörben látnak.

A leginkább az erősebb nemre jellemző, androgén kopaszodás igazából csak egyetlen lehetőséggel orvosolható. A hajátültetés során a tarkórészt használják donorterületként, mivel itt a hajszálakra nem hat a tesztoszteron – melynek köszönhető a fejtetőn lévő haj „elsorvadása”. Az innen nyert hajszálak új helyükön ugyanúgy fognak viselkedni, mint a régi területükön, így az eljárás után már nem gyérülni látjuk majd új frizuránkat, hanem szép, dús hajzatunk lesz. Éppúgy, mint Tom Hanks-nek, aki valószínűleg egy percig sem bánta, hogy tű alá feküdt, hiszen most fiatalosabb frizurával láthatjuk a képernyőn, mint karrierje elején.  

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
123

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed