Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Előző cikkünkben arról olvashattak, hogy a kopaszodást alapvetően két fő csoportra oszthatjuk abból a szempontból, hogy visszafordítható, vagy végleges-e a hajgyérülés. Míg akkor azt vizsgáltuk meg tüzetesebben, hogy milyen okok állnak a visszafordítható kopaszodás mögött, és mit tehetünk az orvoslása érdekében, most a végleges kopaszodást vesszük górcső alá.

Sajnos kijelenthetjük, hogy ez a fajta, androgén típusú hajhullás a leggyakoribb változat, tehát még több embert érint. Ezen belül főként a férfiak körében figyelhető meg a legtöbb kopaszodó, hiszen a visszafordíthatatlan kopaszodásért a hajhagymák férfi hormonokra való fokozott érzékenysége a felelős. Az effajta hajvesztésre való hajlam örökletes, tehát a ludas maga a genetika.

hajhullás kopaszodás androgén hajhullás genetika öröklött kopaszodás végleges kopaszodás hajátültetés hajbeültetés prp kezelés hajkezelés hajterápia hairhungary

Mivel a nevében is szerepel, hogy végleges, ez azt jelenti, hogy ezt az állapotot visszafordítani nem lehet, amennyiben elindul a kopaszodás. Arra viszont van lehetőség, hogy a folyamatot kicsit lelassítsuk, és megfékezzük. Ehhez az szükséges, hogy amint észrevesszük a kopaszodás könnyen felismerhető jeleit és formáját, különböző kezelések segítségét kérjük.

Korai szakaszban még elegendő lehet egyes külső és belső szerek alkalmazása ahhoz, hogy késleltessük a kopaszodás térnyerését. Később kiegészítésként szóba jöhetnek a hajterápiák is, például a PRP kezelés, de aztán sajnos elérkezik az a pont egyszer, amikor igazi segítséget már csak a hajátültetés jelenthet.

A hajbeültetés lényege, hogy a tarkótáji donorterületről nyert hajzat nem fog kihullani majd az új helyén. Tehát ugyanúgy fognak viselkedni az átültetett hajszálak, mint régi helyükön, ezért egy végleges és biztos megoldásról beszélünk. Amennyiben indokolt, a hajátültetés mellé is javasolt lehet a PRP kezelés alkalmazása kiegészítésként, hiszen ez mindenképpen segíti a hajátültetés sikerességét.

Nem szabad megijedni tehát akkor sem, ha ilyen, visszafordíthatatlan kopaszodással állunk szemben, ugyanis a mai, kiforrott technológiának köszönhetően mégiscsak vissza tudjuk kapni a régi frizuránkat. A lényeg, hogy ismerjük fel a problémát, menjünk el szakemberhez, és kérjük a segítséget ahhoz, hogy hajzatunk olyan lehessen, amilyennek mi szeretnénk látni, nem pedig olyan, amilyenné a gének akarják tenni.

A hajhullás okairól és a hajátültetésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed