AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 09. 15.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 15.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 15.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 15.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 15.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopaszodás skálázva – I. rész

0 Komment

A férfi és a női kopaszodás különböző mintáit, formáit és előrehaladottságukat különféle skálák szerint sorolják be. Most induló cikksorozatunkból hetente egy lépcsőfokkal ismerkedünk meg a Norwood skáláról, melyen kifejezetten a férfi hajhullás típusait jelenítik meg.

Az ilyen jellegű kopaszodás alapja legtöbb esetben a genetika, ezen felül, illetve ezzel együtt persze ludas még a hormonok hajhagymára gyakorolt hatása, valamint természetesen kialakulhat az öregedés során is. Leggyakrabban azonban fiatalabb, akár már serdülőkorban is megindulhat az androgén kopaszodás.

A Norwood skála szerinti első szinten már észlelhető, hogy az első hajvonal ritkulni kezd. Sokakat ez még nem is zavar nagyon, pedig ebben az időszakban még több lépést is tehetünk hajzatunk érdekében. Egyrészt a további hajhullás megelőzése ilyenkor még lehetséges, illetve a már megindult kopaszodási folyamatokat lassítani tudjuk ebben az időszakban.

Aki még ennyire az elején jár a kopaszodásnak, az próbálkozhat különböző szerek alkalmazásával. Ezek lehetnek belsőleg alkalmazható gyógyszerek, illetve külső használatra előállított termékek. A Follione készítmények például nagy dózisban tartalmaznak olyan természetes hatóanyagokat, melyek hatásosak a kopaszodás lelassításában.  

Szintén ajánlott a Norwood skála első lépcsőfokán állóknak például a PRP-terápia, a külső szerek kiegészítéseként. A kezelés képes visszaerősíteni a még meglévő, de elvékonyodott hajszálakat, a hajhullás folyamata pedig már az első kezelés után egy hónappal megállhat. A terápia során saját, koncentrált vérsavót injektálnak vissza a fejbőrbe, melynek következtében a növekedési faktorok magas koncentrációban halmozódnak fel. Ez pedig erősebb és persze élettel telibb frizurához vezet, és kitolja annak az idejét, hogy a kopaszodás tovább fokozódjon.

Minden hajhullás persze más és más, azonban egy biztos: amint észleljük magunkon a változást, azonnal lépni kell, hiszen akkor még van rá esély, hogy egy kicsit késleltessük a nem várt folyamatokat. Sajnos az első fok után következik ugyanis a többi, és egyre nehezebb lesz küzdeni a kopaszodással, melynek, ha a fent említett genetikai oka van, egy idő után már csak a hajátültetés oldhatja meg nyomait. Addig viszont jobban tesszük, ha felvesszük a kesztyűt, és harcolunk ellene.

 

Cikksorozatunk következő részében a második fokozatról olvashatnak, addig is látogassanak el honlapunkra, és tudjanak meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed