Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Küzdelem a korpa ellen

0 Komment

Kicsiket, nagyokat, idősebbeket és fiatalabbakat is érinthet nemtől függetlenül az egyik legidegesítőbb hajprobléma, a korpásodás. Ez az időszak pedig a legjobb melegágya a korpa kialakulásának, mindjárt részletezzük is, hogy miért.

Sajnos a hideg évszakoknak mindig megvan az a hátrányuk, hogy rengeteg hőingadozással járó problémát idéznek elő. A kinti, mínuszokkal lehűtött levegő után a benti meleg már okozhat gondokat, de ezt csak tetőzi a sapka hordása miatti fejbőrizzadás, vagy a fűtés miatti nem csak meleg, hanem főként száraz levegő is. Fejbőrünk ezáltal kiszárad teljesen, és rövid időn belül elindul a korpásodás. Még fokozhatja kialakulásának gyorsaságát az is, ha nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat, és a kinti hidegben megfázik fejbőrünk.

Így nagyon sokan küzdenek ilyenkor a korpa rémével, mely nem csak egy kellemetlen jelenség, hanem bizony látványos is lehet, ami még inkább zavaró. De mit tehetünk ellene? Elsősorban fontos odafigyelni a megelőzésére, rendesen hajat szárítani, és persze olyan sampont vagy hajpakolást használni, mely táplálja a száraz fejbőrt. Viszont, ha már kialakult, akkor minél előbb vegyük fel vele a küzdelmet, ugyanis sajnos még nagyobb gondokat okozhat, ha nem orvosoljuk.

Lehet kapni külön olyan készítményeket, melyek kifejezetten korpás hajra valóak, de akár az otthonunkban, saját magunk is készíthetünk hajápolásra alkalmas kencéket. Készítsünk finom pasztát egy kis beáztatott görögszénából, és dörzsöljük be vele fejbőrünket. Ugyanilyen hatással lehet, ha kókuszolajjal masszírozzuk fejünket hajmosás előtt, illetve szintén korpa ellenes a hagymatea, ha öblítéshez alkalmazzuk. A lime és a citrom is segíthet legyőzni a korpát, elegendő vízbe keverni őket, és azzal végezni az öblítést. Persze mindenkinek más használ gyorsabban, attól függően, milyen típusú és mértékű korpásodással állunk szemben.

Ugyan elhangzott, hogy ez az egyik legidegesítőbb hajprobléma, azért tudnunk kell, hogy van ennél súlyosabb gond is, méghozzá a hajhullás. Ha pedig nem figyelünk oda hajzatunk ápolására, és apróbb gondjaira, akkor bizony ez a folyamat könnyebben beindulhat. Persze rengeteg ok állhat a kopaszodás hátterében, éppen ezért nagyon fontos szakértő véleményét és segítségét kérni. Ugyanis, ha például genetikai jellegű kopaszodással állunk szemben, az nem a mi hibánk, viszont megoldást is csak egy dolog tud adni, méghozzá a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Itt a változás ideje!

0 Komment

A nők általában tavasszal vagy ősszel szeretnek beiktatni életükbe látványos változásokat, aminek talán az lehet az oka, hogy a természet is ilyenkor alakul át a legszembetűnőbben. Persze emellett szeretünk kifejezni némely változtatásokkal olyan mérföldkövek – szakítások, új kapcsolatok, munkahelyváltások– eljövetelét, melyek igencsak felforgatják amúgy is életünket.

Az ősz nem csak amiatt jó időszak arra, hogy alakítsunk életünkön, mert épp egy alapvető változás áll be mindenhol, hanem egyéb előnyei is vannak. Mi most azt fogjuk firtatni, hogy miért érdemes a hajátültetésbe is belevágni még most, ősszel.

Mivel a hajbeültetési eljárás után – mint minden más beavatkozást követően – természetesen számolnunk kell gyógyulási idővel, nem mindegy, hogy mikor szánjuk rá magunkat a műtétre. Az átültetett haj növekedése körülbelül három hónap után indul meg, a végleges eredményt pedig a 10.-12. hónapban láthatjuk majd. A HairHungary Klinikán végzett, tökéletesen kiforrott technológiának köszönhetően a gyógyulási idő nagyon lecsökkent, és az apró sebek teljesen láthatatlanokká válnak akár már az első hét után is, de legkésőbb 3 hét elteltével senki sem tudná megmondani, hogy bármilyen műtéten átestünk.

Viszont mindehhez nagyon fontos, hogy vegyük komolyan azt a pár szabályt, melyeket be kell tartanunk. Ha odafigyelünk a részletekre, akkor nagyon hamar bekövetkezik a tökéletes gyógyulás. Ilyen szabály például az is, hogy a hajátültetésen frissen átesett fejbőrt védeni kell az erős napfénytől, vagy az is, hogy fürdés közben vigyázzunk arra, ne érje víz a fejünket.

Éppen ezért jelenthet az ősz tökéletes időszakot arra, hogy belevágjunk egy ilyen műtétbe. Hiszen ilyenkor nem kell félnünk a napsugarak ártó hatásától és persze úszni sem támadna kedvünk. Ezen felül a hangulatossá varázsolt, mégis hosszú, őszi estéken sokkal kényelmesebb otthon maradni, és kivárni, hogy a lábadozás időszaka leteljen.

Mint tudjuk, a hajátültetés az egyetlen biztos megoldás az öröklött – és persze egyéb, mással nem gyógyítható – kopaszodás esetében. Míg a hölgyek ilyenkor szeretnek átesni egy kis frizura-átalakításon, addig a hajhiányban szenvedő férfiak miért ne dönthetnének úgy, hogy eljött az ideje számukra is a változásnak.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fiatalos idősödők

1 Komment

Korunk előrehaladtával természetes, hogy egyre több az ősz hajszálunk, és persze sokaknál megkezdődik a hajzat gyérülése is. A nők ilyenkor legtöbbször egyre rövidebb frizurát választanak, míg marad a ténylegesen nagyon rövid haj. Pedig nem feltétlenül kell lemondanunk fiatalos kinézetünkről!

A sztárvilágban rengeteg példát találhatunk arra, hogy mennyire illik az idősödő hölgyekhez is a hosszú haj, és az őszülést sem kell szégyellni, sőt, igazán stílusos hajvariációkat lehet kihozni frizuránkból, melyeket az ősz tincsek még fel is dobnak. Persze használhatunk a még fiatalosabb külső eléréséhez némi természetesnek ható melírt, vagy satírt is, mindenkinek, ami jól áll. Legyünk bátrak, és kísérletezzünk a színekkel és a formákkal egyaránt! Nézzük csak meg Diane Keaton vállig érő haját, vagy Meryl Streep általában összekontyolt, elegáns frizuráját, de emellett választhatunk kissé bozontosabb hajzatot is, ami szintén sokat fiatalít. A hosszú, ősz tincsek pedig gyönyörűen mutatnak, ha fonatot készítünk belőlük.

Természetesen ahhoz, hogy mindezt megtehessük, hajunknak is megfelelő állapotban kell lennie. Az időskorban elvékonyodó, majd gyérülő hajszálak sajnos gátat tudnak vetni elképzeléseinknek, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig, már fiatalabb korban is ügyeljünk hajunk ápolására. A helyes étrend, a megfelelő életvitel és emellett a hajzat regenerálása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne lépjenek fel problémák a frizuránkat tekintve.

Azonban sajnos nem tudunk minden gondot kiküszöbölni, így előfordulhat, hogy egyes betegségek vagy éppen gyógyszerek mellékhatásaként, vagy akár egy hirtelen felmerülő lelki trauma miatt megindul a hajzat gyengülése, gyérülése. Valamint ott van az öröklött kopaszodás is, mely ellen mi magunk szintén nem tudjuk felvenni a harcot.

Ezekre az esetekre mindig szakértő segítséget kell kérnünk. Szerencsére ma már szinte minden helyzetre létezik megoldás, és nem kell beletörődnünk a kopaszodással járó kellemetlenségekbe. A haj erősítésére és a hajhullás megállítására gyógyírt jelenthet a hölgyek tekintetében például a mezoterápiás kezelés, azoknál pedig, akiknél maradandó kopaszság lép fel, a hajátültetés nyújt biztos megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Öregítő kopaszság

0 Komment

Az, hogy az idő múlásával nem csak a haj őszülése, hanem bizony a gyérülése is elkezdődik, mindenki számára elfogadott tény, és ebbe valahogy könnyebben beletörődünk. Persze nem kellene ebbe sem, de amikor idő előtt, fiatalon ér minket utol a kopaszodás, az bizony sokkal ijesztőbb tud lenni.

Az öröklött kopaszodás folyamata, mely a hajhullásban szenvedő férfiak többségét érinti, sajnos már nagyon korán elindulhat, és tenni ellene nem sok mindent tudunk, maximum lelassíthatjuk. Az egyre gyérülő hajzat azonban hol a fejtetőn, hol pedig a homlokvonal megemelkedésénél mindinkább szembetűnőbb lesz, öregítve ezzel a hajkorona tulajdonosát.

hajhullás kopaszodás öröklött kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hajbeültetés blog hairhungary öregedés őszülés hajgyérülés kopasz foltok homlokvonal kedvezmény

Ez valakinek jól áll, és elfogadja ezt az állapotot, de sajnos sokan nem mondhatják ezt el magukról. Nem csak idősebb kinézetet eredményezhet, hanem gátlásokat is felállíthat a ritkuló hajzat. Amennyiben ezt meg szeretnénk előzni, akkor bizony a tettek mezejére kell lépni, és nem elég a különböző lassító készítmények alkalmazása.

A hajátültetés egy tökéletes megoldás mindazoknak, akik ilyenfajta kopaszsággal állnak szemben, hiszen egy biztos és végleges eredményt ad. Nem kell megvárnunk, hogy az egész fejtetőnkön eltűnjön a hajzat, hanem azonnal igénybe vehetjük ezt a segítséget, amint már nem tetszik a hajatlan területek növekedése.

A HairHungary Klinikán most november végéig azoknak is kedvezményesen ültetik át hajszálaikat, akik kisebb területeket szeretnének ismét dúsabbnak látni. Tehát érdemes jelentkezni, hogy enyhén megemelkedett homlokunk vonala visszarendeződjön, vagy épp fejünk teteje ne világítson, még akkor is, ha a kopaszodás folyamata nemrég indult meg.

A beavatkozás után visszanyerjük saját korunkat is, és sokkal magabiztosabban fogunk állni a tükör előtt. Amennyiben az egész eljárás élményét, izgalmait és eredményességét megosztja páciensünk blogként, akkor további 10%-kal nő a kedvezmény mértéke. Ez nem csak egy kihagyhatatlan, hanem másokat is segítő, és főként saját magunknak egy új korszakot nyitó lehetőség tehát.   

> Hajbeültetés kedvezményprogram (november 30-ig)

> További információk a SafeSystem (FUE2) hajbeültetésről

Időpontfoglalás ingyenes konzultációra: 06 (70) 512-2296
HairHungary Klinika

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed