AJÁNLÓ
 
19:01
2013. 07. 08.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
19:01
2013. 07. 08.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
19:01
2013. 07. 08.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
19:01
2013. 07. 08.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
19:01
2013. 07. 08.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nyár legkellemetlenebb vendégei

0 Komment

A várva várt nyár, a meleg, strandi idő végre beköszöntött, mégis van egy hátulütője ennek az évszaknak, méghozzá a szúnyogok jelenléte. Mivel idén az árvíz miatt a szokásosnál is többen vannak, sőt, most már a napon is csípnek, így egyre kellemetlenebb vendégek az udvarunkban, illetve utcai séta közben is.

Nem csak zavaró a hangjuk, és nem csak a csípéssel járó viszketés a gond, hanem az, hogy sajnos betegségeket is terjeszthetnek. Magyarországon jelenleg 25 veszélyesebb faj él, melyek a nyugat-nílusi lázzal fertőzhetnek. A betegség lázzal és izomgyengeséggel jár. Ezen kívül terjesztik még a szívférgességet, ez azonban inkább az állatokra veszélyes. A harmadik betegség a bőrférgesség, melyet sajnos az összes magyarországi szúnyogfaj terjeszt, viszont csak évi 9-14 ilyen fertőzést diagnosztizálnak. Ebben az esetben egy féreg kerül a bőr alá, mely kis csomókat okoz, amelyeket kis műtéti kimetszéssel tudnak eltávolítani.

A fent említett fertőzések tehát hazánkban nem számottevőek, viszont természetes, ha tartunk tőlük. Ennek ellenére a szúnyog által okozott legnagyobb kellemetlenség a bőr viszketése, duzzanata, mely, ha nem bírjuk megállni a vakarózást, több napig, akár hétig is testünkön maradhat. A kivakart sebek pedig nem csak csúnyák, de lassan tűnnek el, néha nyomot hagyva bőrünkön.

A csípések ellen több szerrel is védekezhetünk, viszont nem mindegyik válik be mindenkinél. Van, aki a fokhagymára, mások a különböző vegyi szerekre esküsznek, de sajnos egyik sem végez kifogástalan munkát. Minél több bőrfelületünk van szabadon, annál nagyobb helyet adunk a szúnyogoknak, hogy kedvükre válogassanak csípéshelyet maguknak. Ezért például azoknak, akik kopasz a fejbőrük, azt is védeniük kell, hiszen a fejen még érzékenyebb a bőr, még rosszabb, ha kisebesedik a csípés helye.

A hajhullás okozta kopaszsággal küzdőknek még sokkal több kellemetlenséggel kell szembe nézniük, mint a szúnyogcsípések megjelenése a fejbőrön. Ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulniuk, és kezelésbe kell venni a kialakult problémát, amint tudjuk, mi okozta azt. Ha sokáig várunk ezzel, akkor régi frizuránkat, és ezzel együtt magát a fej védőpajzsát csak a végleges segítséget jelentő hajátültetés varázsolhatja vissza.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed