Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsvéti hajpraktikák

0 Komment

Mindjárt itt a húsvét, és a finomságok elkészítése mellett bizony a hölgyeknek másra is időt kell szánni ilyenkor, méghozzá arra, hogyan is várják majd a locsolókat. A leginkább kedvelt, és a mai napig igencsak sokak által hordott frizura ilyenkor a fonott haj, ami kissé talán meg is védi hajzuhatagunkat a kölniktől.

hajhullás kopaszodás átmeneti hajhullás öröklött kopaszodás hairhungary hajátültetés mezoterápai follione húsvét locsolkodás hajfonatA fonott frizurának nagyon sok előnye lehet a húsvéti időszakban, hiszen egyrészt nem muszáj hajat mosni azelőtt, hogy mindenféle illatfelhő lengné körbe fejünket, és talán könnyebb is elkészíteni úgy, ha nem frissen mosott a hajunk. A locsolkodás után aztán mindenki minél előbb szeretne megszabadulni a megszámlálhatatlan és sok esetben akár fejfájást is okozó kölnik illatmennyiségétől, így a hajmosás maradhat az egész procedúra utáni felfrissülés idejére.

Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy hajzatunk a megfelelő táplálást kapja egy ilyen igénybevételben gazdag nap után, hiszen a szorosabb fonatok és a kémiai anyagban nem szűkölködő parfümök sem tesznek igazán jót a hajzatnak. De mivel is tudnánk stílusosabban ápolásba venni hajszálainkat ilyenkor, mint egy jó kis tojásos hajpakolással.

A húsvét egyik főszereplője ugyanis rengeteg módon felhasználható arra, hogy különböző hajpakolásokat készítsünk belőle. Mivel a fehérje könnyen kicsapódik a meleg víztől, így érdemes csak a tojássárgáját felhasználni. A legegyszerűbb, ha a megszokott hajmosásunk után pár cseppnyi olíva olajjal elkevert tojássárgáját kenünk hajzatunkra, majd öt perc elteltével öblíthetjük is le jótékony pakolásunkat.

Ahhoz, hogy hajunk szép és egészséges maradjon, muszáj odafigyelnünk, hogy mindig megkapja a kellő táplálást. Amennyiben a szokásosnál több káros hatásnak van kitéve – például hajfestés, hajsütővas használata, vagy éppen egy szoros konty vagy fonat egész napos viselése –, mindenképpen érdemes kicsit több időt fordítani ápolására.

Mivel nagyon sokaknál okoznak a fent említett problémák akár hajhullást is, így arra kell törekednünk, hogy ezt megelőzzük. Természetesen nem mindig tudjuk elkerülni a bajt, de ilyenkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen többféle megoldás is segíthet, ha átmeneti hajhullással állunk szemben. Akár erre kifejlesztett készítmények alkalmazása is elegendő lehet, illetve különböző hajkezelések – mint például a mezoterápia - is segíthetnek visszaállítani hajunk egészségét. Más jellegű hajgyérülésnél a hajátültetés orvosolhatja a problémát, de ez főként a férfiak körében jellemző, öröklött jellegű kopaszodásnál lehet szükséges.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Fonatok férfiaknak?

0 Komment

Nemrégen mutattuk be egy korábbi cikkünkben, hogy milyen változások indultak meg 2015-ben a férfi frizura divatjában. Akkor még kérdőjelekkel vártuk, hogy mit hoz majd az idei év, miben tér majd el, vagy éppen mit visz tovább, de erre az új őrületre még mi sem számítottunk.

Az egyik legfrissebb divat szerint ugyanis trendi lesz a férfiaknál is a hajfonat. És most nem apró, afro fonásról beszélünk – ami szintén ízlés kérdése, kinek tetszik, és kinek nem -, hanem igazi fonott tincsekről. A félhosszú, illetve hosszú hajzatnál egyre jobban terjed ez az újítás, ami valljuk be, igencsak meghökkentő.

Természetesen mindenki azt a divatot követi, amelyiket csak szeretné, de azért ez mégiscsak inkább a hölgyek körében volt eddig látható. Persze a nemek sajátosságai és divatjai az elmúlt évek során nagy mértékben keveredtek egymással, és éppen annyi férfias dolgot vettek át a lányok, mint amennyi feminin változást észlelhetünk a férfiaknál, azért jó lenne, ha egy egészséges határvonal maradna az erősebb és a gyengébb nem között.

Továbbá, ha gyakran hordanak majd ilyen fonást frizurájukban a férfiak, azt bizony hajzatuk is megsínyli idővel, ugyanis nem tesz jót a hajhagymáknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy senki ne merjen fonatot hordani, mert veszélyes, de nem árt finoman bánni tincseinkkel. Főképp azért nem, mert nagy számban érinti a férfiakat az öröklött jellegű kopaszodás, melyet csak gyorsítunk az effajta roncsolásokkal.

Ráadásul a genetikai eredetű hajhullásnál sajnos nincs esély arra, hogy a kihullott szálak maguktól visszanőjenek. Ilyen esetekben csak a hajátültetés tud segíteni, mely nem csak visszaadja régi frizuránkat, de eredménye végleges is. Persze ezek után is óvnunk kell hajszálainkat, hiszen az lehet, hogy a hormonok már nem, de mi magunk attól még károsan hatunk frizuránkra.

A fent említett fonatok készítésénél például ügyeljünk arra, hogy minél lazábban fogjuk össze tincseinket, és semmiképp se fonjuk szorosra hajunkat. Emellett kerüljük a kémiai anyagokat, az erős zseléket, melyek szintén károkat okozhatnak hajszálainkban. Végül, de nem utolsósorban csak rövidebb ideig hordjuk fonatban a hajunkat, legkésőbb alvás előtt szedjük szét, hogy hajzatunk és fejbőrünk is tudjon pihenni!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A jóból is megárt a sok

0 Komment

Köztudott, hogy a túl sok kémiai anyag - mint például a hajfesték - vagy az olyan fodrászati kellékek, mint a hajsütővas sajnos nagymértékben roncsolják a hajszálakat. Ugyanilyen hatással van néhány frizura is a hajzatra, és ezt sokan elfelejtik, mikor újra meg újra extrém hajviseletet készítettnek maguknak.

Azzal nincs semmi baj, ha valaki néha kipróbál egy-egy új hajszínt vagy frizurát. Azonban ha ezt folyamatosan teszi, a haja bizony meg fogja unni, és feladja a küzdelmet. A szoros copfról már tudjuk, hogy nem éppen tesz jót a hajhagymáknak, azonban emellett még rengeteg olyan hajviselet létezik, melynek ugyancsak káros hatása van.

hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary hajfonat fonott haj kukoricafonás halszálkafonás frizura fodrász

A göndör haj vegyi anyagokkal, illetve hajvasalóval történő folyamatos kiegyenesítése, valamint az egyenes haj ugyancsak forró eszközökkel történő göndörítése mellett beszélhetünk itt még szoros fonatokról, az úgynevezett kukorica-, afró-, vagy halszálkafonásról.

Mivel ezeknél a hajviseleteknél a hajhagymák nagyon meg vannak terhelve, így előbb vagy utóbb sajnos nem bírják tovább, és az elgyengült hajzat hullani kezd. Ebben az esetben pedig az is előfordulhat, hogy a kihullott haj nem nő már vissza, így ténylegesen komoly baj elé nézünk.

Éppen ezért akkor teszünk jót, ha csak nagyon kevésszer próbálunk ki ilyen frizurákat, illetve egy-egy megújulás után szünetet hagyunk, és hajunknak is adunk időt a regenerálódásra. A fonatok tényleg feldobják néha megjelenésünket, de ha például laza fonást készítünk, akkor nem ártunk a hajhagymáknak, mégis szép frizuránk lehet. Minél kevesebb károsító hatásnak tesszük ki mi magunk, annál nagyobb esélye lesz annak, hogy hajunkkal nem lesz nagy probléma.

hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary hajfonat fonott haj kukoricafonás halszálkafonás frizura fodrász

Amennyiben már későn vesszük észre, hogy hajszálaink nagymértékű roncsoláson mentek át, és kihullásuk számottevő, akkor mindenképpen segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy vissza tudjuk állítani az eredeti állapotot. Olyankor, amikor csak átmeneti hajhullást okozott a túlzott „fodrászkodásunk”, elegendő lehet egy mezoterápiás kezelés, esetleg valamilyen külső és belső szerek használata. Abban az esetben viszont, amikor a kihullott hajzatnak már egyáltalán nem sikerül visszanőnie, csak egyetlen biztos megoldás jöhet szóba. A hajátültetés segítségével véglegesen eltűntethetjük a kopasz területeket, és újra gondolkozhatunk más frizurán – persze csak ésszerűen és mértékkel…

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed