Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Küszöbön egy új hajhullás elleni kúra

0 Komment

Újabb sajtóinformáció látott napvilágot a Pennsylvania Egyetemen dolgozó dr. George Cotsarelis-től aki korábban kutatásokkal alátámasztva kiderítette, hogy a kopaszodó egyének vérében az úgynevezett PGD2 fehérjeszint magasabb a kelleténél, ami gátolja egyben a hajnövekedést. A legfrissebb információk szerint már csak két évet kell várni arra, hogy megszülessen a megoldás.

A meglévő kutatási eredmények alapján megkezdődtek a tárgyalások a legnagyobb gyógyszergyárakkal, hogy a kezelésekhez megfelelő gyógyhatású készítményeket állítsanak elő, amely megoldás lehet a hajhullásban, kopaszodásban szenvedő férfiak és nők számára egyaránt. A PGD2 alapvetően a simaizomszövet összehúzódását és elernyedését szabályozza, így annak gátlószerét már most is alkalmazzák néhány asztma és allergia ellenes gyógyszerben. Ezek a készítmények kerülnek első körben nagyító alá, hiszen összetételükben valami hasonlóra lesz szükség.

Annak ellenére, hogy egyre jobban körvonalazódnak a tárgyalások, konkrét megállapodás még nem született, így a gyógyszer elkészülését is bizonytalanság övezi. Dr. Cotsarelis azonban bizakodó és két év múlva már saját kezében szeretné látni az elkészült csodaszert. A forradalmi gyógymódra tehát várni kell, azonban érdemes megemlítenünk, hogy már most is léteznek elérhető gyógykezelések, és készítmények, melyek rendkívül hatékonyak. Ezek alkalmazása előtt azonban mindenképpen hajspecialista szakorvoshoz érdemes fordulni, hiszen megfelelő kezelési tervet kizárólag az erre szakosodott klinikákon kaphatunk. Ne felejtsük el azt sem, hogy csupán a meglévő hajunkat lehet megerősíteni, illetve megelőzni azt, hogy idő előtt kihulljanak. Hajnövesztő szer továbbra sem létezik, hogy régi hajkoronánkat visszakapjuk az egyetlen megoldás még mindig a hajátültetés. Szerencsére ez a fajta beavatkozás a hazai HairHungary klinikán már a legfejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárással történik, melyet az Egyesült Államokban Dr. James Harris fejlesztett ki.

Akár hajhullás elleni kúráról, akár nagyobb volumenű beavatkozásról legyen szó, a HairHungary klinikát érdemes tehát felkeresnünk, ahol szakorvosok segítenek problémáink megoldásában.

További információk:
www.hairhungary.hu

Koffeines sampon

0 Komment

A kopaszság problémájával rengetegen küzdenek, és egyre többen vannak már a fiatalabb korosztályban is, akik hamar megtapasztalják a hulló hajjal járó gondokat. Nem csak esztétikai, hanem lelki zavarokat is okozhat, ha valakinek már idő előtt elkezd hullani a haja, de természetesen idősebb korban is nehéz megbékélni a ritkásabb frizurával.

Orvosok és szépészeti cikkek gyártói foglalkoztak már ezzel a témával, minél jobb, és minél több lehetőséget kikísérletezve a probléma orvoslására. Megismertünk ezek közül már jó pár megközelítést, most egy főként férfiak számára létrehozott sampon hatásait vizsgáljuk meg közelebbről.

koffein koffeines sampon hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés hajnövekedés kopaszságA koffein tartalmú sampon stimulálja a hajnövekedést, és közvetlenül a hajhagymáknál fejti ki ezen hatását. Az elgyengült hajhagymákat erősíti, és a samponban lévő koffeint a fejbőr pár perc alatt el is kezdi felvenni. A koffeinnek aktiváló hatása van, így az örökletes hajhullás korai tüneteinek kialakulását megelőzi.

Az egyetlen gond ezzel a készítménnyel csak az, hogy ugyan elébe megy a problémának, azonban azt nem szűnteti meg. Egyfajta késleltetésnek viszont kitűnő választás, a hajhullás és kopaszodás így csak később fog elkezdődni, de természetesen csak abban az esetben, ha a hajzat vesztésének hátterében nem olyan probléma áll, melyre ez a csodaszer sem tud hatni. Ilyenkor mindenképpen más megoldást kell találnunk, ahogy észrevesszük, hogy ez a sampon nem segít.

Amennyiben a koffein jótékony hatására a hajhullásunk megszűnik egy időre, akkor is az elkerülhetetlen mindenképpen be fog következni, így a későbbiek folyamán számítanunk kell arra, hogy más segítséghez kell fordulnunk. A kóros hajhullás, vagy a visszafordíthatatlan és lelassíthatatlan kopaszodás esetén szakszerű lehetőségek sorát kínálja a HarHungary Klinika, többek között a végleges és biztos megoldást jelentő hajátültetést is.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Wayne Rooney Andy Carrollra akar hajazni

0 Komment

A londoni Olimpián Rooneynak, az angolok egyik legnagyobb büszkeségének bár nem adatott meg úgy csillogni, mint David Beckhamnek, egyvalami mégis közös bennük. Mindketten hajátültetésen estek át, ám míg Beckham ezt titkolja, Rooney nyilvánosan felvállalta műtétjét. Az Olimpiát megelőző foci EB-n ráadásul már viccelődött is nagyhajú csapattársával Andy Carrollal, miután fejesgóljával megnyerték az Ukránok elleni mérkőzést.

Wayne Rooney az idei foci EB után ismét a nyilvánosság központjába került, annak ellenére, hogy játékával nem tudott vezéregyéniség lenni az angol válogatottban. A tavalyi hajátültetése után példát mutatott sok ember számára, melynek hatására Angliában a beavatkozások száma megduplázódott, a férfiak körében pedig ez lett a 2. legnépszerűbb esztétikai beavatkozás. Rooney az idő múlásával már kipróbálhatott számtalan frizurát. Az ominózus ukránok elleni meccsen gólörömében még imitált hajlakkot is fújt feje búbjára, amivel komikusan Andy Carrollnak üzent.

wayne rooney andy carroll david beckham hairhungary hajhullás kopaszodás fue2 safesystem hajklinika hajbeültetés hajátültetés

A mérkőzés után a sajtó képviselői megkérték tőle, hogy magyarázza el tettét, amire a következőket válaszolta: „Egy kis Andy Carroll terméket fújtam a hajamra, mivel remélem egyszer nekem is olyan szép dús és hosszú frizurám lesz. Előtte persze megbeszéltem vele, hogy használhatom-e a titkos receptjét, amire úgy felelt, ha gólt szerzek, megtehetem.”

Az angol csatár barátságos vicce bizonyítja, hogy hajátültetése után továbbra sem fél felhívni a többiek figyelmét. A hajhullás, kopaszodás ugyanis rengeteg embert érint, ami egyáltalán nem tréfadolog. Tapasztalatait épp ezért szívesen megosztja, hogy segítsen mások számára is. Magyarországon a hazai sportolók körében a HairHungary klinika a legelismertebb, mivel számos sikersportág ismert képviselői estek át hasonló beavatkozáson, mint az angol sztárfocista. Ráadásként idehaza az angol klinikánál fejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárással ültetik át a tarkótáji donor területről a szükséges hajszálakat.

A HairHungary klinikán a konzultációk során hajspecialista orvos állapítja meg a hajhullás pontos diagnózisát, mely után személyre szabott kezelési tervet kaphatunk. A hajszálak elvékonyodása, ritkulása esetén sok esetben segítenek a minoxidilt tartalmazó külső szerek, speciális hajerősítő samponok, vagy a mezoterápiás kezelés. Előrehaladott kopaszodás esetén pedig az egyetlen garantált módszer a minimális kellemetlenséggel járó hajátültetési beavatkozás.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetés lehetőségéről!
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Kényes tévhitek

0 Komment

Hajunk ápolása az egyik legfontosabb tényező külsőnk szempontjából. Az ember megjelenése, kinézete, kisugárzása függ attól, hogy megfelelő frizurával jelenik-e meg, illetve ezen felül ezt a frizurát megfelelően is hordja.

A zsíros, korpás vagy egyéb bajtól szenvedő hajzat mellett az egyik legnagyobb probléma – főként a nőknél -, ha lapos, silány, tartás nélküli a hajkorona, viszont ennél is tragikusabb az, ha valakinek hajhullás miatt, vagyis a kellő hajmennyiség hiánya miatt nem szép a frizurája.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary tévhitek dús haj dúsító sampon frizuraAz utóbbi két esetet sajnos nagyon sokan összekeverik. Mivel a hajhullás egyik eredménye, hogy a frizura tartástalan és lelaposodott lesz, előbb fordulnak olyan szerek segítségéhez, melyek ezen sajnos nem segíthetnek, minthogy igazi megoldást keresnének.

Nagyon kényes tévhit az, hogy a dúsító samponok megakadályozzák a haj hullását, esetlegesen visszanövesztik – ezáltal dúsítják – a már kihullott hajszálakat. A neve alapján tényleg felmerülhetne bennünk ez a megoldás, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek a samponok nem a hajhullás orvoslására készültek.

A dúsító készítmények a meglévő haj szerkezetét egyfajta védőburokkal erősítik, ezáltal a hajszálak vastagodnak, a haj szép tartást nyer, és egy dúsabb frizurát láthatunk vissza a tükörben már egy-két mosás után is. De ez csak akkor működik, ha hajunk alapvetően egészséges. Hajhulláskor ezek a készítmények sajnos nem segíthetnek, hiszen csak a meglévő hajzatra hatnak.

Kopaszodás és hajhullás esetén szakértő segítséghez kell fordulni. Lehetséges, hogy elegendő egy mezoterápiás készítmény használata, de az is előfordulhat, hogy csak a végleges megoldást nyújtó hajátültetés segíthet, melynek során a tarkótáji részekről ültetnek át a hiányos területekre hajszálcsoportokat. A visszanyert hajkoronánkra aztán majd használhatjuk a dúsító samponokat, de ez már csak esztétikai tökéletesíté.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Kínai gyógymód hajhullás ellen

0 Komment

A kínai gyógyászat megoldást jelent a szervezetben felmerült problémákra. Ez alól a hajhullás sem kivétel. Az ősi kínai gyógyászat alapja a szervezet jin és jang egyensúlyának visszaállítása. Ebből kiindulva valamennyi betegségre visszavezetve képes gyógymódot jelenteni a problémákkal küzdők számára.

jin és jang kínai orvoslás akupunktúra hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés safesystem fue2 hairhungary hajklinikaA hajhullás, bár nem veszélyes, rendkívül kellemetlen sokak számára, azonban lehetséges ennek kezelése mellékhatások nélkül is. A hajszálak elvesztésére a különböző gyógyszeres kezelés és külső szerek alkalmazása mellett a mikro sebészeti beavatkozások közül a hajbeültetés is megoldás lehet. Ezek egyrészt komolyabb anyagi megterhelést jelenthetnek, másrészt a gyógyszerek esetében bizonyos mellékhatások is kialakulhatnak. Ebből kiindulva még azok számára is szimpatikussá válhat a kínai gyógymód, akik kevésbé nyitottak a keleti orvoslásra.

Hogyan orvosolja a kínai gyógymód a hajhullást?
A kínaiak szerint hajhullás oka természetesen az, hogy a jin és jang egyensúlya eltolódik. A jang energiájának megemelkedése okozza a hajszálak elvesztését, ami egyben a vese működésének zavarával is összefüggésben van. Akupunktúrával visszaállítható a szervezet energiaszintje, valamint a kínai gyógymód segíthet megtisztítani a vért és helyreállítani a vese működését, megállítva a haj hullását. A tünetek kezelése mellett a valódi gyógyítás a kiváltó ok megkeresésében és megszüntetésében rejlik. A hajhullás esetében a felborult egyensúlyi állapot okát többnyire a helytelen életmód és a nem megfelelő táplálkozási szokások jelentik.

A teljes és hatékony eredmény érdekében az alternatív gyógymód része lehet a gyógynövényes kúra. Ebben az esetben az akupunktúrás kezelés mellett kérjük ki a kínai orvoslásban jártas szakember véleményét, hogy állapotunknak megfelelő gyógynövényekkel segíthessük elő a hajhullás megállítását és a szervezet megerősödését.

Egy teljes kúra, akupunktúrás kezeléssel sem épp a legolcsóbb, de egy újabb alternatíva lehet a hajhullás kezelésére. A legbiztosabb módszer azonban kétséget kizáróan továbbra is a hajátültetési beavatkozás, hiszen itt az orvostudomány a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának ellenálló és a saját fejünk tarkótáján található donorként szolgáló hajszálakat ültetik át a kívánt területre. Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis ezek ellenállnak a DHT hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója.

Ha többet szeretne megtudni a hajátültetés lehetőségéről, keresse fel mindenképpen Európa legfejlettebb (SafeSystem-FUE) módszerét kínáló klinikáját.

Bővebb információ: www.hairhungary.hu

forrás: napidoktor.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed