Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 legzavaróbb probléma a hajaddal

0 Komment

Hajunk hosszától, stílusától és színétől függetlenül kevés olyan ember létezik - főként a hölgyek körében - akik maradéktalanul elégedettek frizurájukkal. Túl rövid, göndörödik, mindig egyenes? Száraz? Zsíros, vagy fénytelen? Ezekhez hasonló problémákkal mindenkinek meg kell küzdenie. Vajon melyik az öt legzavaróbb gond, amit a hajunk miatt kell átélnünk?

Korpásódás
kopaszodás hajhullás zsíros haj korpásodás őszülés hairhungary hajbeültetés hajátültetés safesystem fue2Az előzőekhez hasonlóan rányomja a bélyegét megjelenésünkre a korpás haj. Emellett a folyamatos aggódni kell a lehulló korpadarabok eltüntetése miatt, miközben a viszkető fejbőrtől kellemetlenül is érezzük magunkat. A megoldás az előzőekhez hasonlóan a szakemberek segítségével a mi állapotunknak megfelelő termék megtalálásával és alkalmazásával érhető el. Szerencsére már rengeteg szinte valamennyi márka igyekszik orvosolni fogyasztóinak ilyen jellegű problémáját.

Ősz haj
Az őszülést lehetetlen elkerülni. Valószínűleg mindenki emlékszik arra a pillanatra, mikor első ősz hajszálait pillantotta meg a tükörben. Jelek, amik mindenki számára egyértelművé teszik, hogy öregszünk. A hajfestés persze jó megoldás, de ez sem változtat a tudaton, hogy elkezdtünk őszülni. A szerencsésebbek sok gyertyát fújhatnak el a szülinapi tortájukon, mire az első ősz szálak megjelennek, mások azonban már egészen fiatalon találkozhatnak ezzel, mivel mindez csak a géneken múlik. Azt azért ne feledjük, az ősz haj kifejezetten előnyös is lehet, de ha nem tudunk megbarátkozni vele, irány a fodrász és a hajfestés. Alternatív megoldásként esetleg a Fo-Ti gyökérrel is megpróbálkozhatunk.

Zsíros haj
A fejbőr természetes olajat tartalmaz, mely faggyúréteg védi a hajunkat. A gyors zsírosodás akkor következik be, ha a faggyúmirigyek túlműködnek, ezáltal túlzottan olajossá teszik a fejbőrt. A zsíros haj ápolatlan, kellemetlen megjelenést kölcsönöz, így rendkívül gyorsan szeretne rá mindenki megoldást találni. Speciális samponokkal érdemes hajat mosni, de nem szabad túlzásba sem vinni. A legjobb, ha a hajunk állapotától függően kérjük szakember segítségét.

Hajhullás
Átlagosan napi 100 hajszálat hullat el minden ember. Ez tehát teljesen normálisnak mondható, persze csak abban az esetbe, ha ez folyamatosan pótlásra kerül. A hajritkulás kérdése kopaszodás hajhullás zsíros haj korpásodás őszülés hairhungary hajbeültetés hajátültetés safesystem fue2különösen kritikus, hiszen ezt a problémát nehezebb orvosolni az őszülésnél és talán a tényét is lassabban dolgozzuk fel. A férfiak inkább hajlamosak a kopaszodásra, melynek ismét a gének és a férfi nemi hormon az oka. Sokan egyszerűen rövidre vágatják hajukat, ezzel eltűntetve a látható jeleket. Természetesen emellett jelenleg a fájdalommentes úgynevezett SafeSystem-FUE hajbeültetési eljárás nyújt garantált megoldást.

A haj mindent kibír?
Sajnos nem, bár mi azért igyekszünk feszegetni a határokat. A gyakori mosás, szárítás, festés, egyenesítés, vagy éppen a göndörítés egyáltalán nem egészséges. Főként akkor, ha ezeket a szépítkezési módszereket már egészen fiatal kortól kezdve kombináljuk, vagy váltogatjuk. Nem lepődhetünk meg tehát, ha a hajszálaink egyre rosszabb állapotban vannak. Jobban tesszük, ha igyekszünk a szépség mellett az egészséget is figyelembe venni, mikor a frizuránkkal foglalkozunk. Fodrászunk vagy más hajspecialista tanácsait követve érdemeses ápoló és védő készítményekkel kezelni a fürtjeinket, még mielőtt visszafordíthatatlanul rossz állapotba kerülne.

A HairHungary klinikán első sorban a hajhullás, kopaszodás problémáira tudnak számunkra megoldást nyújtani. A személyes konzultáció során pontos diagnózist kapunk melyre megfelelő személyreszabott kezelési tervet állítanak fel. Ez lehet akár mezoterápiás kezelés, külső, belső szerek, samponok alkalmazása. Az androgén kopaszodásra pedig végső és garantált megoldásként a korábban említett, az Egyesült Államokban szabadalmaztatott legfejlettebb hajátültetési eljárást kínálják.

Ingyenes konzultációs időpont foglalás:
Tel.: +36 70 512 2296, +36 30 552 0940

HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Forrás: napidoktor.hu

Hajgumi, hajcsat és hajpánt

0 Komment

A fenti felsorolással kapcsolatban mindenkinek különböző frizurák juthatnak eszébe, melyek ezen eszközök segítségével jöhetnek létre. Minden hosszabb hajú nő szépészeti kellékei között megtalálhatjuk őket. Sokan használják a kényelem miatt, például a nyári hőségben egy hajgumi csodákat tehet.

hajcsat hajpánt hajgumi töredezett haj hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés frizura

Ha ezen tárgyakat csak ritkán, vagy felváltva használjuk, akkor ténylegesen az előnyeiket élvezhetjük ki, viszont túlzott, folytonos használatuk komoly hátrányokat is jelenthetnek.

Aki például minden nap hajgumit hord, esetlegesen még éjszakára sem bontja ki a haját, mert kényelmesebb érzés így aludni, annak a hajában rövid időn belül törés jelenik meg a hajgumi helyén, főként ha szorosan köti össze haját vele. A törés nagymértékben roncsolja a haj állapotát, és a túlzott hordás nem is hagyja, hogy regenerálódjon. Ugyanilyen problémák jelenhetnek meg azoknál, akik mindig hajpántot viselnek, vagy hajcsattal állítják be frizurájukat.hajcsat hajpánt hajgumi töredezett haj hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés frizura

A töredezett hajszál rugalmatlan lesz, külseje sérül, ezáltal elveszíti védő pajzsát. Mivel károsodik a hajszál mechanikai működése, valamint a felépítése is, hajunk szárazzá, fakóvá, élettelenné válhat, ami legrosszabb esetekben akár hajhulláshoz is vezethet.

A hajgumik és egyéb kellékek használatával eleve megviseltebb lesz a hajzat, így nagyon oda kell figyelni arra, hogy kellően ápoljuk a roncsolt részeket. Ha későn vettük észre a bajt, akkor megoldás lehet a frizura rövidre vágása, mely esetekben a növekvő haj újra egészséges lehet.

Ha a normálisnál több haj, esetleg hajcsomók maradnak a hajkefénkben, mindenképpen át kell gondolnunk, mi is okozhatja ezt a folyamatot. Lehetséges, hogy találunk rá egyszerű megoldást, azonban az is előfordulhat, hogy csak szakszerű segítség jöhet szóba. Bármilyen okból kifolyólag jön létre a hajhullás, kopaszodás, egy biztos megoldás támogatására mindig számíthatunk. Ez nem más, mint a hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Dohányzás és alkohol okozta problémák

0 Komment

Köztudott tény, hogy a dohányzás súlyosan károsítja szervezetünket, főként a tüdőt veszi célpontba, de kihat más szerveinkre is. Ugyancsak ismert az alkohol romboló hatása, mely elsősorban a májat pusztítja, de szintén rossz befolyással van egész testünkre.

Az ismert problémákon túl ezen szenvedélyek olyan területeken is fejtenek ki roncsoló hatást, ahol nem is gondolnánk. Hajunk és fejbőrünk ugyanúgy ki van téve ezen káros hatásoknak, mint belső szerveink.

hairhungary hajhullás hajátültetés dohányzás alkohol vitaminhiány érszűkület káros hatásokA dohányosoknál megfigyelhető, hogy az ujjak – amelyek a cigaretta tartására elhivatottak -, és rajtuk a köröm besárgul a kátránytartalom miatt, ahogy a fogsor sem tudja elrejteni sárgás és barnás foltjait. Ezeken túl hasonló jelenségeket figyelhetünk meg a frizuránkon is, hiszen a haj teljesen fakóvá válik, a fejbőr kiszárad, elszíntelenedik.

Az alkohol szempontjából főként a rossz vérkeringés válthat ki a haj szerkezetében negatív irányú változásokat. Ezen kívül a tápanyagok súlyos hiányáról beszélhetünk, főként a vitaminok és fehérjék hiányáról, mely nagy károkat okozhat. Az alkohol ugyanis a B-vitamint közvetlenül pusztítja, amely szintén elengedhetetlen lenne a haj egészséges szerkezetéhez.

Mindkét szenvedély okozhat érszűkületet, ami szintén negatív hatással lehet a hairhungary hajhullás hajátültetés dohányzás alkohol vitaminhiány érszűkület káros hatásokfejbőrben futó hajszálerekre is, melyek a hajszálak egészségéért és táplálásáért felelősek. A rossz vérellátás következményeként kialakulhat hajhullás, a hajhagymák nem képesek a megfelelő működésre.

Hajunk egészségének megőrzése nagyon fontos, hiszen kinézetünk egyik legfontosabb eleméről beszélünk. Ezért ha a fenti, vagy egyéb okok miatt rossz irányú elváltozásokat veszünk észre frizuránkon és hajunk nagymértékben hullani kezd, feltétlenül segítségért kell fordulnunk. Néha elég különböző készítmények alkalmazása, de vannak olyan esetek, amikor már csak a hajátültetés jöhet szóba. A HairHungary klinikán mindenkinek személyre szabottan adják meg a szakszerű segítséget.

Keresse fel a HairHungary klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Pikkelysömör a fejbőrön

0 Komment

Hajunk és fejbőrünk állapota igencsak fontos tényező, hiszen központi szerepe van abban, hogyan nézünk ki, és hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Nem csak arra kell ilyenkor gondolnunk, hogy hajunk milyen színű, milyen a frizuránk és frissen mosott-e, hanem a haj ápoltsága is elengedhetetlen, mely a fent említett részleteken túl kell, hogy mutasson.

Azonban abban az esetben is előfordulhatnak gondok, ha odafigyelünk hajállományunkra. A korpásodásról, száraz és gombás fejbőrről már tettünk említést, de van egy másik, igen kellemetlen probléma, a fejbőrön előforduló pikkelysömör.

pikkelysömör hajhullás hairhungary betegség hajátültetés kezelésKialakulásának hátterében állhatnak különböző betegségek és gyógyszerek hatásai, a stresszes életmód, ugyanakkor előfordulása köszönhető esetenként a túlzott alkoholfogyasztásnak és dohányzásnak is, ezen kívül öröklődhet is. A betegség folyamán nagyméretű szarupikkelyek keletkeznek, a fejbőrön közvetlenül a haj vonalánál, illetve sok esetben a hajas fejbőrre is kiterjednek, súlyosabb változata pedig skalpszerűen, egybefüggően is beboríthatja a fejbőrt.

Kezelésére orvos által ajánlott pakolásokat, oldatokat és különböző speciális samponokat lehet használni, melyek segítenek a gyulladás és a fokozott hámképződés csökkentésében. Ezeken kívül léteznek terápiás fénykezelések is, melyek egyénre szabottan történnek.

A pikkelysömör egyetlen „jótékonysága”, hogy nem okoz hajhullást. Tehát ha fejbőrünkön olyan problémás tünetek jelennek meg, melyek következtében a hajunk is elkezd hullani, akkor biztosan valami más ok áll a háttérben. Tartós hajhullás esetén mindenképpen segítséghez kell fordulni.

További információkért keresse fel a Hairhungary csapatát:

HairHungary Klinika
Web: https://hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

A stresszes életmód hatásai

0 Komment

A mai világban, kiváltképp Magyarországon egyre több ember előtt tornyosul nap mint nap olyan megoldandó feladat melyek problémát okoznak és ezáltal szervezetünket stressz hatás éri. Ilyenkor számos kémiai folyamat zajlódik le bennünk, melynek egyik eredménye hajunk elvesztése is lehet.

Sok ezer évvel ezelőtt az emberiség csupán a vadállatokkal folytatott küzdelmet, vagy elmenekült előlük, vagy fegyvert fogott és harcolt. Akkoriban ez a fajta adrenalin löket energizálták őket, ám a mai folyamatos stresszes életmód elől sajnos nehéz elmenekülnünk. Az üzleti életben a magas pozícióban lévő emberek megfelelési kényszere és maximalizmusa természetes jelenség, ugyanakkor fontos, hogy mindezek mellett egészséges életmóddal tartsák karban Önmagukat.

stressz hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary safesystem fue2A stressz okozta megváltozott hormonszint bizonyítottan befolyásolják hajunk állapotát, miközben immunrendszerünk is meggyengülhet. A szervezet védekező mechanizmusa sajnos az egészséges hajhagymákat is megtámadja, melyek fokozatosan elgyengülnek, végső stádiumban pedig hajhullásunk is megindulhat. A megfelelő táplálkozás fontos szerepet játszik az egészséges haj megőrzésében, azonban egy előrehaladott kopaszodás esetén már szakorvoshoz kell forduljunk.

Az üzleti életben fontos a jó megjelenés, egy kezdődő kopaszodás a stressz mellé frusztrációt is okozhat, mellyel az önbizalmunk egyre csökken és sikerünket is befolyásolja. Hajhullás esetén a HairHungary klinika lehet segítségünkre, mivel a pontos diagnózis megállapítása után egy megfelelő kezelési tervet kaphatunk, hogy hajkoronánk újra régi fényében csillogjon. Az alkalmazott eljárások számos alternatívát kínálnak, mivel minden esetben személyre szabottan történik a lehetséges megoldás kialakítása hajhullásunk, kopaszodásunk kezelésére. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott legfejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárást alkalmazza, mely során egy félautomata eszközzel kerülnek át a tarkótáji donorterületről az egészséges ép graftok, azaz a hajszál csoportok.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet.

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
06 (30) 552-0940
info@hairhungary.hu

HairHungary klinika
hairhungary

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed