Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajhullás mellékhatásként

2 Komment

Több olyan gyógyszer és készítmény létezik, melynek mellékhatásai között a hajhullásra is figyelmeztetik használóikat.

Elsősorban a fiatalok, tinik körében jelennek meg az egyik legkellemetlenebb problémának betudható aknék, melyek kialakulásában a legnagyobb jelentősége a hormonoknak van.

A kezdeti stádiumban különböző gyulladáscsökkentőkkel hajátültetés hairhungary kopaszodás hajhullás akne Roaccutan gyulladás mellékhatásoklehet orvosolni ezt, azonban súlyosabb állapotú aknék ellen már csak antibiotikus kúrák, a legvégső esetben pedig a Roaccutan kezelés jöhet szóba. Mivel károsító hatásai vannak, kizárólag 12 éves kor után, és személyre szabott orvosi előírás szerint alkalmazható.

hajátültetés hairhungary kopaszodás hajhullás akne Roaccutan gyulladás mellékhatásokAz aknés, gyulladásos bőr nem csak kinézetünk szempontjából elviselhetetlen, hanem lelkileg is gyengíti az embert, ezért ilyen esetekben természetes, hogy minden káros hatás ellenére elkezdik az egyetlen segítséget jelentő kezelést a szenvedők.

A mellékhatásokkal viszont minden esetben számolnunk kell, tulajdonképpen fel kell áldoznunk valamit valamiért. A bőr és az ajkak kiszáradnak, csökken a fény elleni védelem, izületi fájdalmak alakulhatnak ki, valamint máj- illetve vesezavar léphet fel. A terhesség teljes mértékben kizáró tényező a készítmény alkalmazásához, hiszen a magzatra is káros hatással lehet a gyógyszer.

Hosszadalmasabb kúra során pedig fennáll a veszélye a hajhullásnak is. Először csak vékonyodnak a hajszálak, a haj fénytelenné válik, majd akár visszafordíthatatlan kopaszodás is előfordulhat. A készítményt mégis alkalmazzák ebben az esetben is.hajátültetés hairhungary kopaszodás hajhullás akne Roaccutan gyulladás mellékhatások

A kúra befejezésekor a mellékhatásként kialakult gondokkal is foglalkozni kell. A kihullott haj mennyiségétől függően különböző segítségekre számíthatunk a hajhiányos területek orvoslásában. A hajátültetés kiforrott technológiája lehetővé teszi, hogy visszanyerjük régi frizuránkat, ha más megoldás nem segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

A raszta haj

0 Komment

Manapság már annyi frizura közül válogathatunk, hogy a hajviselet az egyik legfontosabb önkifejező eszközzé vált. Minden zenei stílushoz, minden divathoz tartozik saját forma. A haj hosszúságával, színével, merész vagy épp visszafogott stílusával rengeteg érzelmet és hovatartozást ki tudunk fejezni.

hajhullás hairhungary raszta haj raszta frizura stílus divat reggae hajátültetésAz egyik ilyen ismert, és főként egy adott körben kedvelt frizura a raszta haj. Általában a reggae zenéhez lehet kapcsolni. Azon fiatalok között terjedt el először, akik ezt a zenei stílust és egyfajta társadalmi mozgalmat képviseltek, az egyenlőtlenség elleni küzdelemben.

Mára már azok is hordják, akiknek egyszerűen csak tetszik. A haj berasztásodik magától is, ha kibontjuk, nem fésüljük, és nem mossuk – ezt persze ma már a legtöbben nem várják meg. Viszont rá is lehet segíteni ennek felgyorsítására, amire főként a fejbőr közelében és a hajtincsek végén van szükség. Egyszerű, sodró mozdulatokkal tudjuk létrehozni ezt a frizurát.hajhullás hairhungary raszta haj raszta frizura stílus divat reggae hajátültetés

A raszta hajat nem szabad samponnal mosni, hiszen a kémiai anyagok felbontanák a hajtincseket, és könnyen fésülhetővé tennék. Csak szagtalan szappant lehet használni a tisztítására, heti egyszer, vagy még ritkábban, sőt, néha a legjobb, ha csak sima vízzel öblítjük át.

Sajnos azzal, hogy a hajszálak össze vannak „ragadva”, és hajhullás hairhungary raszta haj raszta frizura stílus divat reggae hajátültetésemellett a haj ápolása sem lehet túl hatékony, a raszta haj kibontásakor szembesülnünk kell a haj magas fokú károsodásával és hullásával. Mivel a rasztás idő alatt nem hullik a haj, azt a mennyiséget, mely ez idő alatt kihullott volna, egyszerre tapasztaljuk. Általában, ha valaki meg szeretne válni raszta hajkoronájától, sajnos először az ollót kell választania ahhoz, hogy haja ismét sérülésmentesen nőhessen.

Ha a raszta kibontása utáni hajhullás nem szűnik meg, vagy más okokból hullik ki több haja, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnia! A Hairhungary klinikán személyre szabott megoldásokkal segítik a régi frizura elérését, mely sok esetben a végleges, biztos sikert nyújtó hajátültetést jelentheti.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Egy új remény a kopaszodás ellen

0 Komment

A Tokiói Egyetem kutatócsoportja nemrégiben számolt be arról, hogy a hajhullás kezelésében áttörés várható a közeljövőben. A csapat egy új, genetikailag módosított szőrtüsző regeneratív terápiát fejlesztett ki, amelyet kopasz egereken teszteltek és eddig rendkívül ígéretes eredményeket hozott.

hairhungary hajbeültetés hajátültetés hajklónozás őssejt kutatás kopaszodás hajhullás fue2 safesystemDr. Takashi Tsuji a kutatás vezetője genetikailag megtervezett teljesen kopasz egerek bőre alá sikeresen ültetett be olyan módosított szőrtüszőket, amellyel egyetemben visszaállt a hajhagymák működése is. Ezek az implantátumok gyorsan és hatékonyan nőttek, és a tanulmány szerint hasonló eredményekkel lehetne számolni az emberek esetében is. Tsuji a kísérlet során normális egerek szőrtüszőiből nyert ki őssejteket, majd az ezekből kifejlesztett implantátumokat ültette be a kopasz egerek bőre alá. A szőr mindössze két hét alatt nőni kezdett, a teljes eredmény pedig már öt hét alatt látható volt. A kezdetben növekedő durvább „pengetős” szőr a teljes regeneráció után később teljesen természetessé vált.

Arra a kérdésre, hogy ezt a kezelési módszert milyen esetekben lehet embereken alkalmazni Dr. Takashi így felelt: „Ha az emberi fejen még van ép egészséges haj, úgy kinyerhető a szőrüszőkből a szükséges őssejt.”  Annak ellenére, hogy a látszólagos siker új áttörést hozhat a kopaszodás megoldására, Dr. Takashi nagyjából egy évtizedre teszi a módszer gyakorlati bevezetését.

Az őssejt kutatás alapjaira épülő emberi haj klónozása még várat tehát magára, azonban mindezektől függetlenül a hajátültetés lehetősége megfelelő donorterület esetében rengeteg embernek nyújthat most is segítséget. A kopaszodás mértékétől függően a fej tarkótájáról kinyert hajszálcsoportok a legtöbb esetben elegendőek ugyanis, hogy a kopasz területeket örökre eltüntessük. Az átültetett hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a magyar HairHungary klinika specialistái, akik az Egyesült Államokban szabadalmaztatott, ma elérhető legfejlettebb úgynevezett SafeSystem-FUE módszert alkalmazzák a hajátültetések során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet.

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
(70) 512 2296 / 06 (30) 552-0940
info@hairhungary.hu

Mindent az egyenes hajért

0 Komment

Ahogy azt előző cikkünkben is említettük, az örökös elégedetlenség mindenkiben ott bujkál a frizurát illetően. Ha valakit egyenes hajjal áldott meg a sors, biztosan gödör fürtöket szeretne, aki viszont természetes hullámokkal jött a világra, azért tesz meg mindent, hogy egyenesen is hordhassa a haját.

Mivel a szépészeti eljárások sora mára már végtelenné nőtte ki magát, az utóbbi esetekre is rengeteg megoldás állhat rendelkezésünkre. Léteznek különböző hajegyenesítő samponok, balzsamok és pakolások, melyek attól függően hatnak, kinek mennyire göndör és makacs a haja. Ezek viszont mindenképp csak ideig-óráig segítenek.

Kifejlesztettek azonban egy olyan technikát, mellyel elvileg akár véglegesen kiegyenesíttethetjük frizuránkat. Az eljárás során igazi aranyat használnak, mely feloldva mélyen behatol a hajba, és ezután egy speciális sütővassal érik el a kívánt eredményt.

hajvasaló hajvasalas egyenes haj hairhungary hajhullás hajátültetés hajkiegyenesítésA leggyakoribb és legelterjedtebb módszer viszont a hajvasaló használata, mely ugyan kiegyenesíti a kócos tincseket, viszont ezzel együtt a hajszálak külső részét roncsolja, tönkreteszi. Ez ahhoz vezet, hogy a haj száraz és töredezett lesz, a hajszálak megtörnek, szétnyílnak és meg is éghetnek. Az állandó hajvasalás olyan szinten teheti tönkre a hajat, hogy csak lenöveszteni lehet a károsodott részeket, esetlegesen rövid frizurát kell választani egy időre.

A haj szerkezetének roncsolásakor sajnos előfordulhat nagymértékű hajhullás is. Ezért ha azt tapasztaljuk, hogy a kelleténél több haj marad a fésűnkben, mindenképpen szakértő segítséget kell keresni. A HairHungary klinika személyre szabottan nyújt megoldásokat az eltérő problémákból eredő hajhullásra. A különböző mezoterápiás kezelésektől kezdve, a sokszor egyetlen megoldást jelentő hajátültetésig mindenki a számára legmegfelelőbb eljárással kaphatja vissza régi frizuráját.  

Ismerje meg jobban a HairHungary klinikát:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungar

Mit tesz a hajjal a dauer?

0 Komment

Hajunk szépsége, ápoltsága és kinézete az egyik legfontosabb tényező életünkben, hiszen mint a ruháink, frizuránk is nagymértékben járul hozzá megjelenésünkhöz, „öltöztet”.

A legtöbb nő mindent elkövet azért, hogy frizurája szép legyen és egyedi, de szinte sosem érik el azt a pontot, hogy azt mondanák rá, tökéletes. A szürkeség és mindennaposság ellen pedig rengeteg praktika áll rendelkezésükre, melyek használatával mindig utat lehet törni a megújulás felé. De vajon ezek a megoldások mit tesznek a hajunkkal?hajhullás hairhungary kopaszodás dauer tartós hullám töredezett haj göndör fürtök

Általános tényként lehet kijelenti azt, hogy a göndör hajúak mindig az egyenesre vágynak, akiket pedig egyenes frizurával áldott meg a sors, azok mindent képesek elkövetni azért, hogy göndör fürtjeik legyenek.

A különböző hajcsavarók és sütővasak használatának eredménye csak ideig-óráig tarthajhullás hairhungary kopaszodás dauer tartós hullám töredezett haj göndör fürtök, ezért ha valaki tartósabb hatást szeretne elérni, annak a dauer adta lehetőséget kell választania.

A tartós hullám készítésének első lépéseiben kémiai anyagokat használnak a haj 97%-át kitevő keratin felpuhítására, majd ezt követően oxidáló szerekkel rögzítik az átalakított formát.

Ezt a fajta átváltozást később sokan megbánják, hiszen a lenőtt, dauerolt hajvégek nagyon rossz látványt nyújtanak, valamint szét is töredezhetnek. Előfordul olyan is, hogy a dauerolt rész egyszerűen „letörik”, ez nagyon kellemetlen lehet.

hajhullás hairhungary kopaszodás dauer tartós hullám töredezett haj göndör fürtökBármennyire fejlődik ez a szépészeti eljárás, sajnos még mindig rengeteg káros hatással jár: a haj száraz és fénytelen lesz, töredezni kezd és a sok megpróbáltatás miatt hajhullás is kialakulhat.

Ha dauerolt haja hullani kezd, még nem biztos, hogy a dauer használata áll a probléma hátterében. Ilyen esetekben mindenképpen ki kell vizsgálni, mi okozhatja a kopaszodást, hajhullást. A HairHungary klinikán személyre szabottan segítenek a hajhullás okainak felkutatásában és kezelésében, a végső megoldást pedig sok esetben csak a hajátültetés jelentheti.

Tudjon meg többet a HairHungary klinikáról:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed