Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A HairHungary klinika a sport elkötelezettje

0 Komment

A HairHungary klinika a pörgős intenzív sportágak elkötelezett híve, a magyarországi sikersportágak és azok jeles volt vagy aktív sportolóinak, valamint legújabban a technikai sportok támogatója. Hogy miért?

A megnövekedett tesztoszteron és adrenalin szint általános jellemző a sportolóknál, melyek a szervezet energia-háztartásáért is felelősek. Az aktív fizikai tevékenységek azonban hormonális változásokat idézhetnek elő mely az androgén kopaszodásra hajlamos férfiak és nők esetében előrehaladott hajhulláshoz vezethetnek.

Számos fiatal hazai és külföldi sportolón figyelhetjük meg ennek jeleit. Ez főként abból adódik, hogy a tesztoszteron fontos szerepet játszik a koncentrációban, funkciókat lát el izomzatunkban, miközben kölcsönhatásba lép a hajhagymákkal is. Mivel fő metabolitja a DHT felelős a hajhagymák gyengüléséért, érthető, hogy a genetikai kopaszodásra hajlamos sportolóknál nagyobb esély van korai hajhullásra.

hairhungary kopaszodás hajhullás hajátültetés hajbeültetés szuper levente drift driftgp driftingA HairHungary klinika már több alkalommal segített az ilyen problémákkal küszködő sikeres hazai sportolókon. Legutóbb a világhírnévre is szert tett jégkorongozó Szuper Levente esett át hajátültetésen, mely ma az androgén jellegű kopaszodás egyetlen garantált megoldása. Levente köztudottan autófanatikus, így nem lenne meglepő, ha a klinika új kiszemelt támogatott sportrendezvényén is jelen lenne. Ez nem más, mint a technikai sportok egyik legnépszerűbb szakága a Drift sportág. Itt ugyanis igazán fontos a versenyzők megfelelő önbizalma, a koncentráció és olykor az agresszió. Ezeket pedig mind-mind a tesztoszteron befolyásolja! A következő versenyen várhatóan jelen lévő több ezer néző mellett tehát a HairHungary klinika is ott lesz szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren.
 

Bővebben a HairHungary klinikáról: Rendezvényinformációk:
www.hairhungary.hu  www.facebook.com/DriftGp.hu

Őszülés és hajhullás

0 Komment

Az idősödő halántéknál egy természetes folyamatként tekintünk az őszülésre, ami után a korhoz kötött hajritkulást is könnyebben elfogadjuk. Azonban vannak olyan esetek, amikor a haj már fiatalabb korban elkezd deresedni, és még rosszabb esetben hullani is. Mi állhat ennek hátterében?

Hajunk színe a hajszál külső és belső részeiben található festékanyagainak arányától függ. Amikor ezen festékanyagokat termelő sejtek működése valamilyen oknál fogva csökken, a hajzat őszülni kezd. Ha egy hajszál már fehér lett, a helyén is fehér hajszál fog kinőni.

őszülés hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés hairhungary hajklinikaAmennyiben ez a jelenség már fiatalkorban előjön, akkor vagy örökletes okokra vezethető vissza, vagy valamilyen betegség áll a hátterében. Ilyen lehet például a pajzsmiriggyel kapcsolatos problémák előfordulása, melyek okozhatnak őszülést és hajhullást is. Utóbbi két tünet jelentkezhet tartós stressz, szorongás és hirtelen trauma hatására is. Ilyenkor az idegrendszer rendellenes működése miatt egész testünkben felborul a vérellátás, így a hajszálakhoz sem jut el megfelelő mennyiségű vér.

Amennyiben a tünetek valamely  - a fent felsoroltak szerinti – betegségre, gondokra utalnak, lehetőség van a megfelelő gyógyszeres kezelésére. Ha időben tesszük meg ezt a lépést, akkor az őszülési folyamat megállhat, és a hajhullásban elvesztett hajszálak még visszanőhetnek.

Azonban ha nem fordulunk gyorsan szakszerű segítséghez, túl késő lehet a probléma megoldásához. Az őszülést csak megállítani, visszafordítani már nem lehet, a hajhullás pedig tartós károkat is okozhat, olyan hajhiányos részek maradhatnak meg, melyeken csak kifejezetten erre a célra alkalmazott készítmények, mezoterápiás kezelések, vagy végső esetben csak a hajátültetés segíthet. Utóbbi eljárás biztos sikerekkel kecsegteti a pácienseket, akik ezt követően ismét normális hajkoronával büszkélkedhetnek. Az ősz hajszálakat ellen pedig kimeríthetetlen hajfesték és színező tárház áll a rendelkezésünkre.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Szuper Levente: "újra tinédzser lehetek"

0 Komment

https://hairhungary.hu/safe-system-fue-hajbeultetes/

Magyarország legsikeresebb jégkorong játékosa öt éves korában kezdte karrierjét. Óriási hazai Európai és tengerentúli sikereket ért el. Az androgén jellegű kopaszodás azonban őt sem kímélte, így a HairHungary klinikát választotta, hogy problémájára végleges megoldást találjon.

Minden harmadik férfit érinti az androgén, azaz az örökölt kopaszodás. Sajnos ez alól Szuper Levente sem volt kivétel, pedig annak idején tejföl szőke dús hajkoronával riogatta hoki hálóőrként a csatárokat, még ha ez fejvédőjétől nem is látszott. Az idő vas foga és a genetika azonban nála is közbeszólt, haja elől és a fejtetőn erősen hullani kezdett. Ma az ilyen problémákra az egyetlen és garantált megoldás a hajátültetés, mivel az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki.

A klinikán alkalmazott úgynevezett SafeSystem-FUE eljárás az Egyesült Államokban került kifejlesztésre és egyre több kopaszodó férfinak adta már vissza fiatalkori önmagát. Levente műtéte során saját hajszálai kerültek átültetésre, így a donor részt a tarkótáji patkó alakú terület adta. Itt ugyanis a hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használták ki a klinika specialistái Levente hajátültetése során.

szuper levente jégkorong hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés hajklinika hairhungary safesystem fue2
Szuper Levente korábban és most

Szuper Levente a jégkorong mellett az exkluzív autóritkaságoknak is hódol, és mint kiderült a kabriókat szereti a legjobban. Műtétje után épp ezért érzéseit így kommentálta: „a férfiaknak igen sok közös vonásuk van. Ilyen például az autók szeretete és sajnos ilyen a kopaszodás is. Mire meg tudunk venni egy kabriót, addigra eltűnik az, aminek a fejünk tetején lobognia kellene. Jómagam is nagyon korán kopaszodni kezdtem, de a HairHungary klinikán most újra elkészítették régi frizurámat, ami már örökre meg is fog maradni!”

További információk a hajhullással, kopaszodással kapcsolatosan és az erre megoldást nyújtó hajátültetésről:HairHungary Klinika - www.hairhungary.hu

Tom Cruise is bestresszelt

1 Komment

Tom Cruise hajhullását, házasságának a vége eredményezte. Egy házasság vége soha nem jó hír senki számára, hisz mindkét fél szenved fizikailag és érzelmileg is. Meglepő, de a hajhullás folyamatát a legtöbb embernél a stressz indítja el. Szóval érdemes erre odafigyelni.

tom cruise hairhungary hajhullás kopaszodás hajklinika hajbeültetés hajátültetés minoxidil mezoterápia telogén effluvium stressz safesystem fue2A népszerű színész feleségeit lassan úgy váltogatja, mint a tehetősebb emberek saját autójukat. Ha nem tetszik 3-4 év elég belőle, ha megszeretjük, akkor akár 8-10, de a sokat futott kilométer miatt ennyi idő után legkésőbb meg kell válni tőle. Tom Cruise legtovább második feleségével bírta Nicole Kidmannal, mostani válása előtt pedig hat évig húzta Katie Holmest-el. Néhány évvel ezelőtt derült ki sajtó hírekből, hogy Tom hajhullására minoxidil tartalmú külső készítményeket használ. Úgy tűnik most dupla adagra lesz szüksége, mert egy házasság vége rendszerint stresszel jár.

A szakemberek szerint ugyanis a hirtelen jött rossz hír, a súlyos érzelmi válságok is okozhatják az úgynevezett telogén effluviumot. Ha az emberi szervezet "sokkolva van", akkor a hajszálak 70%-a is kihullhat a "sokkot" követő 2 hónap folyamán. Fésülködéskor ilyen esetekben a haj maroknyi mennyiségekben is landolhat a kezünkbe. Ez a leírt állapot az akut telogén effluvium. A legtöbb esetben nincs szükség ezek gyógyítására, a legfontosabb dolog a kiváltó ok behatárolása és megszüntetése. Amennyiben a folyamat nem áll le, akkor viszont sürgősen szakemberhez kell fordulni.

Hosszabb stressz esetén ugyanis előfordulhat, hogy a hajunk növekedése nem indul meg. A nyugalmi fázis elhúzódó ciklusa egyre több hajhagymát roncsol, így hajunkat akár végleg is elveszíthetjük. Általánosságban elmondható, hogy a stresszes életmódunk felszámolása után hozzávetőlegesen 3 hónapon belül a hajunk növekedésének meg kell indulnia. Ha nem így van, akkor bizony fel kell keressünk a hajhullás, kopaszodás megoldására specializálódott hajklinikát.

Hajhullás esetén a HairHungary klinika lehet segítségünkre, mivel a pontos diagnózis megállapítása után egy megfelelő kezelési tervet kaphatunk, hogy hajkoronánk újra régi fényében csillogjon. Az alkalmazott eljárások számos alternatívát kínálnak, mivel minden esetben személyre szabottan történik a lehetséges megoldás kialakítása hajhullásunk, kopaszodásunk kezelésére. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott legfejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárást alkalmazza, mely során egy félautomata eszközzel kerülnek át a tarkótáji donorterületről az egészséges ép graftok, azaz a hajszál csoportok.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet. 

Konzultációs időpontfoglalás:
06 (70) 512-2296 / 06 (30) 552-0940
www.hairhungary.hu

Mindenképpen hosszabbat?

0 Komment

Köztudott tény, hogy a nők soha nincsenek teljesen megelégedve önmagukkal, ez alól frizurájuk sem kivétel. Ha göndör, akkor egyenest, ha egyenes, akkor göndört, ha rövid, akkor hosszabbat, ha hosszú, akkor rövidet vagy még hosszabbat szeretnének.

kopaszodás kopaszság hajhullás hairhungary hajhosszabbítás hajfelvarrás hőillesztés afrofonásA hajhosszabbítás lehetősége rengeteg elégedetlen nő számára jelent megoldást, hiszen nem csak hosszabb, hanem dúsabb frizurát is kölcsönöz alkalmazóinak. Többféle technika közül választhatunk, ahhoz igazítva, mit is szeretnénk pontosan. Hajfelvarrás, mikrogyűrűzés, mikrocsomózás, keratinos, gyantás és ultrahangos hőillesztés, valamint maga az afrofonás is alkalmasak a haj hosszabbítására. Mindegyiknek megvan a maga előnye, és hátránya, minket azonban kifejezetten egy hátrány érdekel, amely mindegyik eljárás során előfordulhat.

Mivel minden esetben a hordási idő 2 és 4 hónap közé tehető eljárástól függően, ez azt eredményezi, hogy aki továbbra is ragaszkodik az elért hosszhoz és frizurához, annak időközönként újra meg kell csináltatnia a kiválasztott hajhosszabbítást a lenövések miatt. Ez azonban nagymértékben igénybe veszi a hajat. Az alkalmazott rögzítések ugyanis olyan szorosak is lehetnek, hogy a hajhagyma kirántásához vezethetnek, mely tartós kopaszságot is okozhat.kopaszodás kopaszság hajhullás hairhungary hajhosszabbítás hajfelvarrás hőillesztés afrofonás

Természetesen ezt a szépészeti beavatkozást is a sztárok kezdték el terjeszteni, de így még hamarabb eljut talán az emberekhez az is, milyen károkat okozhat. Minden bulvárlapban találkozhattunk például Naomi Campbell esetével, aki lehet, hogy karrierjével fizethet az eddigi hosszú hajáért.

Amint ilyen okokból, vagy akár más gondok miatt tapasztalunk erősebb hajhullást, sürgősen segítséghez kell fordulnunk. Ugyanis lehet, hogy megállítható a folyamat különböző készítmények használatával, de az is előfordulhat, hogy kopaszságunkra már csak a biztos és végleges hajátültetés jelentheti a megoldást.

Ismerje meg jobban a hajátültetés és egyéb segítségek tárházát:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed