Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tegyünk a hajhullás ellen!

0 Komment

A hajritkulás nagyon sok embert érint, és bármennyire is a férfiak jutnak eszünkbe első sorban a kopaszodásról, bizony sajnos sok nő is szenved hajhullástól. Mindkét nemnél ugyanúgy több oka is lehet ennek, melyekre más és más megoldás alkalmazható.

hajhullás hajritkulás hajátültetés mezoterápia női hajhullás hairhungary férfi kopaszodás kopaszodás

Az egyik legnagyobb baj az, hogy míg a férfiak sokszor csak leborotválják egész fejtetőjüket, amint megindul nagyobb mértékben a kopaszodás – és persze ez sokuknak még jól is áll -, a nők ezt nem nagyon tehetik meg. Ennek ellenére még mindig sokan nem fordulnak segítséghez, mert drágának találják, vagy éppen beletörődnek, és azt hiszik, ha máshogy fésülik frizurájukat, akkor eltűntethetik a szemek elől a kopasz foltokat.

Van még ennél is rosszabb, amikor valaki olyan szinten nyugszik bele hajzatának ritkaságába, hogy nem is törődik vele egyáltalán, ami sajnos előbb-utóbb egyfajta igénytelen, ápolatlan kinézetet fog biztosítani. Nem csak felhívja ezzel problémájára a figyelmet, hanem lemondást tükröz, ezzel együtt pedig valószínűleg önképe is sérül.

Nem szabad ilyen könnyen beletörődni a kopasz foltokba, hiszen több lehetőség is van ezek kiküszöbölésére. Első lépésként ki kell derítenünk – persze szakértő segítséggel -, hogy mi is okozza a hajhullást.

Ha olyan problémával állunk szemben, mint például a hormonális gondok, akkor természetesen segíthetnek egyes gyógyszerek, illetve a belső szerek melletti külső, klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása. Amennyiben öröklött kopaszodással állunk szemben, akkor úgy, mint a férfiak többségénél, a nők tekintetében is a hajátültetés tudja megadni a végső és biztos megoldást.

Ha olyan gond áll a háttérben, mint például étkezési zavarok, sok stressz vagy éppen sok hajfesték alkalmazása, akkor akár az is elég lehet, hogy ezeket megváltoztatjuk vagy kiiktatjuk életünkből. A legtöbb hölgy esetében viszont ki kell emelnünk, hogy a hajhullás okozta problémára a mezoterápiás kezelés jelenti a kiutat. A mezoterápia lényege az, hogy a legjobb hatás elérése érdekében közvetlenül a problémás területre – jelen esetben a hajtüszőkhöz - juttatják injekciós tűvel a megfelelő hatóanyagokat.

Létezik tehát többfajta megoldás is, ezért nem szabad elfogadnunk azt, amit alapvetően nem is kell, és lépjünk annak érdekében, hogy újra szép, dús frizuránk lehessen, melynek köszönhetően mi is megújulhatunk.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Segítsük az egészséges hajnövekedést!

0 Komment

Ugyan nagyon sokan nem hisznek abban, hogy fel lehet gyorsítani a haj növekedését, viszont megcáfolni sem mindig lehet ezt, ha valaki bízik benne. Lehetséges, hogy gyorsabban nem fog nőni ugyan a hajzatunk, azonban ha bevetünk néhány praktikát, akkor segíthetjük a hajszálak egészséges, normális növekedését.

Ha odafigyelünk frizuránk rendben tartására, és néha még egy-egy kényeztetéssel is megajándékozzuk, akkor bizony nagyon sokat teszünk meg azért, hogy a fejbőrünk egészséges maradjon, a hajhagymák normálisan működjenek, és ezáltal szép, élettel teli frizurát növeszthessünk magunknak.

Arról már korábban olvashattunk, hogy ha naponta fejmasszázzsal kényeztetjük magunkat, akkor az milyen jó hatással van a haj egészséges életciklusára. Most azonban megismerünk egy kissé bizarr, azonban annál nagyobb jótékony hatással rendelkező hajpakolást, amely serkenti a hajhagymák működését és fejbőrünknek is jót tesz.

A fokhagyma nem csak finom, de rengeteg pozitív hatása van szervezetünkre. Sokan nem szeretik erős illata miatt, melyet fogyasztása után nem tudunk befolyásolni, azonban ezt néha muszáj félretennünk, hiszen tisztító és méregtelenítő hatással bír. Ugyancsak ügyesen viselkedik akkor is, ha hajunkra tesszük. Ettől se ijedjünk meg, egyszerűen használjunk valamilyen illatos pakolást vagy sampont a fokhagymás kencénk leöblítése után.

Az eljárás nagyon egyszerű: zúzzunk össze pár gerezd fokhagymát, majd keverjük bele egy kevés olívaolajba, ezt vigyük fel fejbőrünkre, és hagyjuk rajta körülbelül egy órán át. Öblítsük le langyos vízzel, majd a fent említett módon mossuk meg hajunkat újra. Az eredmény mindenképpen tetszetős lesz, és higgyük el, büdösek sem leszünk tőle.

Amennyiben annak ellenére, hogy rendszeresen törődünk frizuránkkal, mégis probléma lép fel, szakértő segítséghez kell fordulnunk. Hiszen ha hajunk hullani kezd, az bizony rengeteg okból fakadhat. Lehetséges, hogy problémánkat megoldja egyes készítmények alkalmazása, vagy egy mezoterápiás kezelés, azonban az is előfordulhat, hogy kopasz foltjainkra csak a végleges hajátültetés jelenthet megoldást.

Ne ijedjünk meg feleslegesen

0 Komment

A hajhullás mára már egy nagyon sokakat érintő probléma, hiszen egyre fiatalabb korban elkezdődhet, és mindkét nemet, tehát a férfiakat és a nőket is utoléri, sokszor hamarabb, mint amire számítanánk. De nem kell egyből megijedni, valamennyi hajveszteség normális, csak ezen felül kezdődnek a nagyobb gondok, de szinte mindig van rá megoldás.

Hajhullásról igazából akkor beszélünk, ha a hajveszteség a normálisnál sokkal nagyobb mértékű, illetve ha nem indul meg a haj újranövekedése. Normálisnak tekinthető az, ha naponta észreveszünk pár hajszálat a fésűnkben, viszont ha kb. 100 vagy annál több hajszáltól válik meg fejbőrünk, akkor bizony már gond van.

Kopaszodás esetén kétféle kimenetele lehet a problémának, az egyik a visszafordítható, a másik a visszafordíthatatlan hajhullás. A legtöbb embernél, főleg, ha korán tapasztalják magukon a hajzatuk gyérülését, visszafordítható hajhullást lehet diagnosztizálni. Ezt okozhatja a helytelen életmód, a sok stressz, vagy valamely betegség, esetleg gyógyszeres kezelés mellékhatása stb. Ilyen esetekben is szakemberhez kell fordulni természetesen, hogy a kiváltó okokat megtaláljuk, és leküzdjük azokat. Előfordulhat, hogy a hajhullást meg tudjuk állítani, de mégis maradnak nyomai, ilyenkor segítségünkre lehet egyes belső és külső szerek, illetve különböző – mezoterápiás – kezelések alkalmazása.

Visszafordíthatatlan kopaszodásról akkor beszélünk, ha a hajhullás eredete maga az öröklés. Az ilyen jellegű kopaszodást sajnos csak késleltetni lehet, de megállítani nem. Ilyenkor sem szabad azonban elkeserednünk, hiszen már erre is létezik egy biztos és végleges megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani ugyanis azoknak a frizuráját, akik más segítségben már nem bízhatnak. Az eljárás során a tarkótáji területről ültetnek át a megmaradt hajszálakból a kopasz területekre, ezzel biztosítva azt, hogy új helyükön úgy viselkednek majd, mint az előző helyükön, vagyis nem fognak kihullani.

Ne keseredjünk el tehát egyből, amint hajhullást észlelünk magunkon, hiszen lehetséges, hogy frizuránk csak több törődésre vágyik. Viszont ha nagyobb bajt észlelünk, egyből forduljunk szakemberhez, hogy a problémát minél előbb orvosolni lehessen.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rezet a szervezetnek!

0 Komment

Az, hogy a szervezetünknek megfelelő mennyiségű vitaminra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy rendesen és egészségesen működjön, mindenki számára ismert és köztudott. Most azt vizsgáljuk meg, hogy miben van igen fontos szerepe a réznek, és hogyan juttathatjuk hozzá szervezetünket.

A réz egy olyan nyomelem, mely nélkülözhetetlen az anyagcserét szabályozó enzimek zavartalan munkavégzéséhez. Ha valakinek rézhiánya van, abban az esetben a vas nem tud beépülni a hemoglobinba, melynek következtében vérszegénység alakul ki. Ezzel együtt csökken az immunválasz, ami tulajdonképpen az immunrendszer idegen anyagok elleni működését jelenti, és csökken az érfalak rugalmassága is. Mivel ezzel együtt pedig nő a koleszterin szint a vérben, ez érelmeszesedést is okozhat.

A fent említett részletek mellett a réznek igen fontos szerepe van a melanin képzésben, ami azt jelenti, hogy ugyancsak elengedhetetlen a megfelelő bőr és haj pigmentációhoz is. Ha elegendő a rézmennyiség szervezetünkben, az javíthatja a haj szerkezetét, azonban ha hiány lép fel belőle, az bizony töredezett hajat eredményezhet, ami idővel akár hajhullást is okozhat.

Természetes módon elegendő rézhez teljes kiőrlésű termékek, ezen kívül sok dió és mogyoró, valamint aszalt gyümölcsök fogyasztásával juthatunk.

A helyes táplálkozással rengeteg problémának elejét vehetjük, mint például a hajunkkal történő gondok egy részének is. A kopaszodás sok esetben vezethető vissza a helytelen életmódra és a vitaminhiányos étrendre. Amennyiben hajunk a szokásosnál nagyobb mértékben hullik, elsősorban ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja azt. Ha a fent említett vitaminhiányos életmód például, akkor azt orvosolni tudjuk mi magunk is azzal, hogy odafigyelünk szervezetünk megfelelő ellátásáról, azonban ha más gond áll a hajhullás mögött, akkor kizárólag szakértő segítség – külső és belső szerek alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy hajátültetés - jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Zenével az egészségért

0 Komment

Köztudott tény, hogy a zene jótékony hatása igen sokrétű. Ha valaki zenét tanul vagy azzal foglalkozik, akkor az nem csak a lelkére, hanem az egészségére is igencsak jó hatással van. Igazából a testi-lelki harmónia egyik kulcsfontosságú eleme a zene.

Rengeteg vizsgálat bizonyította már, hogy a zenehallgatás fejleszti a kognitív képességeket, ezenkívül könnyebbé teheti a nyelvtanulást is. Mélyíti az olyan érzelmeket, mint az empátia, relaxációs hatással bír, nyugtat és pozitív gondolatokat ébreszt. Sokkal könnyebbé teheti a stresszes helyzetek feloldását, illetve azok, akik zenével foglalkoznak, eleve jobban reagálnak a stresszhelyzetekre.

A lelkünkre tehát bizonyítottan pozitív hatása van a zenének, ezzel együtt fontos megemlíteni, hogy bizony az egészségünkre is képes jótékonyan hatni. Nem véletlenül létezik olyan, mint zeneterápia, ami ezt a kettőt összevonva próbál segítséget nyújtani. Akik lelki traumában szenvednek, esetleg függőbetegséggel harcolnak, azoknak ez a fajta terápia képes gyógyírt jelenteni. A zene nem csak az agyi hormonokra hat, hanem képes csökkenteni a magas vérnyomást is. Képes normalizálni az endorfin és az adrenalin hormonok szintjét, és az egész immunrendszerre jótékony hatása van.

Mivel csökkenti a stresszt, szabályozza a vérnyomást és a pulzust, valamint a vérkeringésünket, ezért sok olyan betegséget előzhetünk meg vele, melyeket később nehezebb lenne gyógyítani. A fent említett egészségügyi okok szinte mindegyike vezethet például hajhulláshoz is, ezért bizton állíthatjuk, hogy ha stressz vagy magas vérnyomás okozna kopaszodást nálunk, az bizony megelőzhető azzal, ha a zene központi szerepet kap életünkben. Természetesen hajhullást és kopaszodást ezerféle ok eredményezhet. Ilyen lehet például a genetika, mely esetben nem elég arra törekednünk, hogy testünk és lelkünk harmóniában legyen, hiszen erre már csak szakértő segítség nyújthat megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed