Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Száguldás, Porsche, szerelem…

0 Komment

Ilyenkor, mikor a legforróbb hónapokat éljük, bizony természetes, hogy élvezzük, ha „tépi hajunkat a szél”. Akár kisebb, akár nagyobb útra megyünk autóval, mindenképpen elviselhetőbb az utazás, ha ezt letekert ablakokkal, vagy ha olyan autóról van szó, akkor tető nélkül tesszük – persze csak ha nincs légkondi a kocsiban.

Az izzasztó hőségben jól tud esni, ha huzat járja át az embert, ahol csak éri a levegő, és szintén jó érzés, ha hajzatunkba is bele-belekap, viszont van egy kis hátulütője is ennek, méghozzá az, amit a hosszú hajjal művelni képes az ide-oda csapódó levegő. Ugyanis ilyenkor bármit is teszünk, ha kiengedett hajjal vagyunk, bizony abban nem kicsi, és nem egy csomó fog keletkezni ettől. Ha összefogott hajjal vágunk neki az útnak, akkor is csomósodik a haj vége, azonban így nem lesz akkora munkánk vele.

Ha a frizurában csomók alakulnak ki, akkor azokat nagyon óvatosan és ügyesen kell kezelni. Ne essünk neki a fésűvel esztelenül, mert az azt fogja eredményezni, hogy csomóstul hullnak majd ki a hajgócok. Először is vegyünk magunkhoz egy ritkás fogú fésűt, majd fogjuk össze hajzatunkat egyik kezünkkel, a másikkal pedig óvatosan, a haj legvégét kezdjük kifésülni. Ahogy a fésű már könnyen csúszik, haladhatunk feljebb és feljebb, körülbelül 10-15 centinként. Mindvégig legyünk nagyon finomak hajunkkal, és semmi esetre se kezdjük el tépni. Megkönnyíthetjük a dolgunkat azzal is, hogy a fésülés előtt még kezünket - ujjainkat széttárva - végighúzzuk a frizuránkon, ezzel már lazíthatunk a csomókon.

Ne felejtsük el azt sem, hogy hajunkat megfelelően ápoljuk és kényeztessük, hiszen az ilyen huzat nem csak csomókat okoz, de szárítja is a hajzatot. Amennyiben nem törődünk kellőképpen a hajszálakkal, bizony hamar töredezni kezdhetnek, és akár hajhullás is kialakulhat a hanyagságunk miatt.

Hajhullást természetesen nagyon sok probléma okozhat, tehát nem mindig mi vagyunk a hibásak, ha beindul a kopaszodás folyamata, viszont sokat tehetünk az ellen, hogy ez lehetséges legyen. Persze vannak olyan helyzetek is, amikor semmit nem tudunk tenni ellene, ilyen például az öröklött kopaszodás. Ebben az esetben nem tudjuk visszafordítani az állapotot, csak a hátramaradt, kopasz foltokat tudjuk eltűntetni, méghozzá a hajátültetés segítségével.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ne ijedjünk meg feleslegesen

0 Komment

A hajhullás mára már egy nagyon sokakat érintő probléma, hiszen egyre fiatalabb korban elkezdődhet, és mindkét nemet, tehát a férfiakat és a nőket is utoléri, sokszor hamarabb, mint amire számítanánk. De nem kell egyből megijedni, valamennyi hajveszteség normális, csak ezen felül kezdődnek a nagyobb gondok, de szinte mindig van rá megoldás.

Hajhullásról igazából akkor beszélünk, ha a hajveszteség a normálisnál sokkal nagyobb mértékű, illetve ha nem indul meg a haj újranövekedése. Normálisnak tekinthető az, ha naponta észreveszünk pár hajszálat a fésűnkben, viszont ha kb. 100 vagy annál több hajszáltól válik meg fejbőrünk, akkor bizony már gond van.

Kopaszodás esetén kétféle kimenetele lehet a problémának, az egyik a visszafordítható, a másik a visszafordíthatatlan hajhullás. A legtöbb embernél, főleg, ha korán tapasztalják magukon a hajzatuk gyérülését, visszafordítható hajhullást lehet diagnosztizálni. Ezt okozhatja a helytelen életmód, a sok stressz, vagy valamely betegség, esetleg gyógyszeres kezelés mellékhatása stb. Ilyen esetekben is szakemberhez kell fordulni természetesen, hogy a kiváltó okokat megtaláljuk, és leküzdjük azokat. Előfordulhat, hogy a hajhullást meg tudjuk állítani, de mégis maradnak nyomai, ilyenkor segítségünkre lehet egyes belső és külső szerek, illetve különböző – mezoterápiás – kezelések alkalmazása.

Visszafordíthatatlan kopaszodásról akkor beszélünk, ha a hajhullás eredete maga az öröklés. Az ilyen jellegű kopaszodást sajnos csak késleltetni lehet, de megállítani nem. Ilyenkor sem szabad azonban elkeserednünk, hiszen már erre is létezik egy biztos és végleges megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani ugyanis azoknak a frizuráját, akik más segítségben már nem bízhatnak. Az eljárás során a tarkótáji területről ültetnek át a megmaradt hajszálakból a kopasz területekre, ezzel biztosítva azt, hogy új helyükön úgy viselkednek majd, mint az előző helyükön, vagyis nem fognak kihullani.

Ne keseredjünk el tehát egyből, amint hajhullást észlelünk magunkon, hiszen lehetséges, hogy frizuránk csak több törődésre vágyik. Viszont ha nagyobb bajt észlelünk, egyből forduljunk szakemberhez, hogy a problémát minél előbb orvosolni lehessen.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A göndör haj ápolása

0 Komment

Akit göndör fürtökkel áldott meg a sors, sokszor irigyli az egyenes hajúaktól azt, hogy frizurájuk kezelése sokkal könnyebb és egyszerűbb, mint a göndör tincsek helyrerakása. Azonban ha ügyesen kezeljük a hullámos hajzatot, selymes és fényes göndörséget kaphatunk, ami viszont az egyenes hajúak számára nyújthat némi irigységet.

A göndör haj természetesen több törődést igényel, ez nem kétség. Mivel a hullámos tincsek a hajas fejbőrrel nem érintkeznek szorosan, ezáltal kevesebb olyan tápanyag oszlik el a hajzat felszínén, melyet a faggyúmirigy termel. Emiatt sokkal könnyebben sérül, és nagyon sokszor száraz a göndör haj.

Ez a frizura sokkal több ápolást igényel, mint az egyenes haj, érdemes olyan balzsamokat és pakolásokat alkalmazni rajta, melyek védőréteget vonnak a hajszálak köré. Ilyenek például a különböző olajokból készült pakolások. Hajmosás után semmiképp sem szabad dörzsölni a frizurát, csak finom nyomkodással itassuk fel a vizet róla. Mindenképpen még nedvesen fésüljük át, nagyon ritka fogú fésűvel. Ügyeljünk arra, hogy a tincsek ne váljanak szét, mert attól a frizura bozontos lesz.

Ha lehetséges, ne szárítsuk a göndör hajat hajszárítóval, hanem hagyjuk, hogy a levegőn száradjon meg. Ha mégis hajszárítót kell alkalmaznunk, akkor a legalacsonyabb hőfokot használjuk.

Akár göndör, akár egyenes hajjal rendelkezünk, nagyon fontos odafigyelnünk frizuránkra. Azonban ha a kellő ápolás mellett azt vesszük észre, hogy hajunk hullani kezd, akkor mindenképpen ki kell deríteni, hogy mi okozhatja ezt. Ugyanis hullhat a hajunk akár gyógyszer mellékhatásaként, de okozhat nagyobb hajveszteséget valamilyen rossz hajápolási termék használata, esetleg hormonális gondok és még nagyon sok más probléma.

Ha megtudjuk, hogy mi áll a kopaszodás hátterében, akkor a megfelelő megoldást is ki tudjuk választani szakértők segítségével. A HairHungary Klinika mindenkinek személyre szabottan nyújt megoldásokat, köztük mezoterápiás kezelésekkel, illetve a végleges és biztos eredményt nyújtó hajátültetéssel.  

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A tökéletes fésülés egyenes hajra

0 Komment

Bár a fésű sokunknak egy olyan mindennapi eszköz, melyet szinte már reflex-szerűen használunk, mégis fontos kitérni rá, hogy bizony nem mindegy, hogyan alkalmazzuk frizuránkon, ugyanis ha nem figyelünk oda, sok kárt is okozhat.

Természetesen frizurafüggő, hogy milyen fésűvel tudjuk jól átformálni hajunkat, de azért van néhány alapvető részlet, amit mindenkinek figyelembe kell vennie, amikor hajkefét használ.

A haj eleve könnyen károsodik, ha nedvesen fésüljük, ezért nagyon óvatosan kell bánni vele, kerülni kell a vad, tépő mozdulatokat, hiszen azoktól a hajszálak megtörése elkerülhetetlen lesz. A legjobb megoldás az, ha először még a zuhany alatt egy ritkás fogú fésűvel, lazán fésüljük át a frizuránkat. Majd ezt követően jöhet a rendes fogazatú, megszokott fésűnk vagy hajkefénk használata, azonban itt is ügyelni kell arra, hogy ha nagyobb csomók vagy gócok vannak hajzatunkban, akkor először lent kezdjük, a hajszálak végénél a fésülést, majd 10-15 cm-es részenként haladjunk feljebb frizuránkon, így a végén könnyű lesz végighúzni fésűnket a hajtövektől a hajvégekig.

Fontos, hogy ha hajkefét szoktunk használni, akkor a legjobb a természetes alapanyagokból készült kefe, mert ez gyengéden fésüli végig hajszálainkat.

Ha nagyon csomós a frizuránk, nagy segítséget jelent, ha hajmosáskor kifejezetten erre alkalmas sampont vagy balzsamot használunk.

Egy tökéletes fésülés alkalmával sokkal kevesebb hajszál marad a fogak között, mint amikor nem figyelünk oda, hogyan keféljük ki frizuránkat. Azonban ha a megszokottnál sokkal több hajunk hullik ki, akkor oda kell figyelnünk arra, hogy ez csak egyszeri alkalom, vagy ismétlődő, mert ha ez egy folyamatos jelenség, akkor bizony már nem a rossz technika az oka ennek, hanem szembe kell néznünk a hajhullással.

A hajhullásnak, kopaszodásnak rengeteg oka lehet, mint például a haj nem megfelelő ápolása és kezelése. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi is állhat a háttérben, megfelelő szakemberhez kell fordulnunk. Ha kiderültek az okok, akkor megtudhatjuk, mi orvosolhatja problémánkat, ami lehet különböző készítmények használata, akár egy rossz szokás abbahagyása, vagy a biztos megoldást jelentő hajátültetés alkalmazása.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Egy újabb hitegetés?

0 Komment

Manapság annyi készítménnyel, kozmetikummal, különböző gyógyszerekkel és csodatévő kezelésekkel lehet találkozni, hogy sokszor nagyon nehéz elválasztani a tényleges segítséget az olcsó hitegetésektől. Bőrünk, hajzatunk és minden más apró részlet, amely az évek múlását tükrözi vissza, bizony folyamatos középpontjában áll a fent említett „csodadolgok” értékesítésében. Hiszen mindenki fiatalos szeretne maradni, és minél tovább megőrizni a szépségét.

Sajnos ezt használják ki, mivel akármennyire is átverésnek tűnnek a találmányok, azok, akik mindent megtennének, hogy külsejük a régi legyen, bizony mindent képesek kipróbálni.

Az Interneten most egy újabb „terápiás” eszköz vetette meg lábát, mellyel a hajhullásban, kopaszodásban szenvedő embereknek kínálják fel a kellemetlen folyamatok megállítását, sőt, visszafordítását. Ez nem más, mint egy hajnövesztő lézerfésű, mely a leírtak alapján fény- és lézerterápiával stimulálja a fejbőrt, valamint a hajhagymákat. Elvileg naponta csak 10 perc használat elég ahhoz, hogy hamarosan – legfeljebb 3 hónap múlva - hajunk újra sűrű és erős legyen. Teszi ezt első körben a maradék hajszálak megerősítésével, majd megállítja a hajhullást, végül kihullott hajunk újra fog nőni.

Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy az effajta szerkezetek semmit nem érnek, és az is lehetséges, hogy egyes esetekben segítséget is jelenthetnek, azonban ne felejtsük el azt, hogy a hajhullást csak úgy nem lehet megállítani. Eleve nagyon sok oka lehet a hajhullásnak, és sajnos léteznek olyan problémák, melyeket nem lehet kiküszöbölni, megszűntetni, ilyen például az androgén jellegű, örökölt kopaszodás.

A hasonló csodaszerek és eszközök helyett inkább szakértő segítséghez kell fordulnunk, ha ténylegesen meg szeretnénk oldani a hajhullásunkkal járó problémákat. A kopaszodás okainak kiderítése után lehetséges, hogy elegendő lesz egy mezoterápiás kezelés alkalmazása, akár különböző készítmények is segíthetnek rajtunk, de végső és biztos megoldásként mindig a hajátültetés kerülhet szóba. Az eljárás során tarkótáji hajzatunkból ültetnek át hajszálakat a kopasz területekre, melyek onnan már nem fognak kihullani.

Felesleges kísérletezések helyett tehát inkább válasszuk a biztos segítséget, mert ezzel rengeteg energiát, pénzt és bosszankodást spórolhatunk meg magunknak.  

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed