Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az antidepresszánsok világa

0 Komment

Sajnos a mostani világunkban nem is gondolnánk, mennyire sok embert érint a túlzott fizikai és lelki stressz, és így mennyien esnek bele abba az állapotba, melyet úgy hívunk, depresszió. Sokan azt hiszik, hogy ez csak egy „divatszó” a gondok összefoglalására, és túl nagy létszámban esnek abba a hibába, hogy nem veszik elég komolyan ezt az állapotot.

A depresszió kialakulásához számtalan előzmény vezethet, ám a legfontosabb tény az, hogy a bajba jutott embereken mindenképpen segíteni kell. Azok, akik nem tudnak kikeveredni ebből az állapotból, sokszor gyógyszeres megoldásokat kapnak. Ez természetesen szükségszerű lehet, de az sem véletlen, hogy többen félnek az ilyen szerek alkalmazásától.

Amennyiben egy orvos úgy látja, hogy antidepresszánsokat kell felírnia betegének, akkor természetesen ezt nem szokták megkérdőjelezni a páciensek. Ezek a gyógyszerek azonban olyan vegyületeket is tartalmazhatnak, melyekre előfordul, hogy a beteg teste és szervezete nem reagál jól.

Nagyon sok esetben eredményez például az antidepresszánsok szedése hajhullást, hajgyérülést is. Ha ilyen esetekben zavaróan nagy mennyiségű hajunk hullik ki, mindenképpen konzultálnunk kell saját orvosunkkal arról, hogy ha lehet, írjon fel más gyógyszert nekünk. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor az adagok csökkentésével is visszaszoríthatjuk ezt a mellékhatást.

Sajnos a hajzatunk nagyon érzékeny, hiszen mindenféle káros tényező befolyásolhatja a hajhagymák működését. Már maga a depresszió is okozhat kopaszodást, nem beszélve a számtalan más gyógyszerről, melyek egytől egyig különböző mellékhatással fenyegetik szervezetünket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha bármilyen rendellenességet veszünk észre magunkon – mint például a nagyfokú hajhullást -, azonnal kérjünk segítséget, és derítsük ki, hogy mi okozhatja azt.

Természetesen a kopaszodásnak van olyan fajtája is, melyre mi magunk nem tudunk megoldást találni. Ilyen például az androgén kopaszodás, mely esetben csak a hajátültetés állíthatja vissza frizuránkat eredeti formájába. Amennyiben viszont a kiváltó okok megszüntethetők, akkor elég lehet kivárni az idejét a regenerálódásnak, vagy gyorsíthatjuk is ezt olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  

Ne ijedjünk meg feleslegesen

0 Komment

A hajhullás mára már egy nagyon sokakat érintő probléma, hiszen egyre fiatalabb korban elkezdődhet, és mindkét nemet, tehát a férfiakat és a nőket is utoléri, sokszor hamarabb, mint amire számítanánk. De nem kell egyből megijedni, valamennyi hajveszteség normális, csak ezen felül kezdődnek a nagyobb gondok, de szinte mindig van rá megoldás.

Hajhullásról igazából akkor beszélünk, ha a hajveszteség a normálisnál sokkal nagyobb mértékű, illetve ha nem indul meg a haj újranövekedése. Normálisnak tekinthető az, ha naponta észreveszünk pár hajszálat a fésűnkben, viszont ha kb. 100 vagy annál több hajszáltól válik meg fejbőrünk, akkor bizony már gond van.

Kopaszodás esetén kétféle kimenetele lehet a problémának, az egyik a visszafordítható, a másik a visszafordíthatatlan hajhullás. A legtöbb embernél, főleg, ha korán tapasztalják magukon a hajzatuk gyérülését, visszafordítható hajhullást lehet diagnosztizálni. Ezt okozhatja a helytelen életmód, a sok stressz, vagy valamely betegség, esetleg gyógyszeres kezelés mellékhatása stb. Ilyen esetekben is szakemberhez kell fordulni természetesen, hogy a kiváltó okokat megtaláljuk, és leküzdjük azokat. Előfordulhat, hogy a hajhullást meg tudjuk állítani, de mégis maradnak nyomai, ilyenkor segítségünkre lehet egyes belső és külső szerek, illetve különböző – mezoterápiás – kezelések alkalmazása.

Visszafordíthatatlan kopaszodásról akkor beszélünk, ha a hajhullás eredete maga az öröklés. Az ilyen jellegű kopaszodást sajnos csak késleltetni lehet, de megállítani nem. Ilyenkor sem szabad azonban elkeserednünk, hiszen már erre is létezik egy biztos és végleges megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani ugyanis azoknak a frizuráját, akik más segítségben már nem bízhatnak. Az eljárás során a tarkótáji területről ültetnek át a megmaradt hajszálakból a kopasz területekre, ezzel biztosítva azt, hogy új helyükön úgy viselkednek majd, mint az előző helyükön, vagyis nem fognak kihullani.

Ne keseredjünk el tehát egyből, amint hajhullást észlelünk magunkon, hiszen lehetséges, hogy frizuránk csak több törődésre vágyik. Viszont ha nagyobb bajt észlelünk, egyből forduljunk szakemberhez, hogy a problémát minél előbb orvosolni lehessen.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás mellékhatásként

2 Komment

Több olyan gyógyszer és készítmény létezik, melynek mellékhatásai között a hajhullásra is figyelmeztetik használóikat.

Elsősorban a fiatalok, tinik körében jelennek meg az egyik legkellemetlenebb problémának betudható aknék, melyek kialakulásában a legnagyobb jelentősége a hormonoknak van.

A kezdeti stádiumban különböző gyulladáscsökkentőkkel hajátültetés hairhungary kopaszodás hajhullás akne Roaccutan gyulladás mellékhatásoklehet orvosolni ezt, azonban súlyosabb állapotú aknék ellen már csak antibiotikus kúrák, a legvégső esetben pedig a Roaccutan kezelés jöhet szóba. Mivel károsító hatásai vannak, kizárólag 12 éves kor után, és személyre szabott orvosi előírás szerint alkalmazható.

hajátültetés hairhungary kopaszodás hajhullás akne Roaccutan gyulladás mellékhatásokAz aknés, gyulladásos bőr nem csak kinézetünk szempontjából elviselhetetlen, hanem lelkileg is gyengíti az embert, ezért ilyen esetekben természetes, hogy minden káros hatás ellenére elkezdik az egyetlen segítséget jelentő kezelést a szenvedők.

A mellékhatásokkal viszont minden esetben számolnunk kell, tulajdonképpen fel kell áldoznunk valamit valamiért. A bőr és az ajkak kiszáradnak, csökken a fény elleni védelem, izületi fájdalmak alakulhatnak ki, valamint máj- illetve vesezavar léphet fel. A terhesség teljes mértékben kizáró tényező a készítmény alkalmazásához, hiszen a magzatra is káros hatással lehet a gyógyszer.

Hosszadalmasabb kúra során pedig fennáll a veszélye a hajhullásnak is. Először csak vékonyodnak a hajszálak, a haj fénytelenné válik, majd akár visszafordíthatatlan kopaszodás is előfordulhat. A készítményt mégis alkalmazzák ebben az esetben is.hajátültetés hairhungary kopaszodás hajhullás akne Roaccutan gyulladás mellékhatások

A kúra befejezésekor a mellékhatásként kialakult gondokkal is foglalkozni kell. A kihullott haj mennyiségétől függően különböző segítségekre számíthatunk a hajhiányos területek orvoslásában. A hajátültetés kiforrott technológiája lehetővé teszi, hogy visszanyerjük régi frizuránkat, ha más megoldás nem segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Haj a sugárkezelés után

0 Komment

A rosszindulatú daganatos megbetegedések esetében a leggyakrabban használt orvosi módszer a sugárkezelés. Ugyancsak szóba jöhet nem rosszindulatú betegségek, mint például súlyos reumatikus panaszok kezelésére. Ezen ionizációs sugárzásnak sajnos nagyon káros hatásai lehetnek, mivel a szöveteket roncsolja, mégis a fent említett esetekben nincs más megoldás egyes betegségek kezelésére.

sugárterápia sugárkezelés hajátültetés hairhungary mellékhatások kopaszság hajbeültetésA sugárterápia mellékhatásai közé tartozhatnak különböző gyulladások kialakulásai, valamint a sugárzott terület szöveteinek nagyfokú károsodása. Mivel a sugárzás mellékhatásai főként a szervezet gyorsan szaporodó sejtcsoportjait érintik, ezalól a szőrtüszők és a hajhagymák sem kivételek. Emiatt ha valaki sugárkezelésen esik át, akkor a haja is nagy valószínűséggel kihullik.

Előfordulhat, hogy a sugárterápia okozta kopaszság végleges lesz, de az is lehetséges, hogy hosszú idő múlva visszanő a hajzat. Ez jelenthet akár másfél évet is, és ezen esetekben sem biztos, hogy a régi formájában kapják vissza a felgyógyulók hajkoronájukat. Ismerünk olyan eseteket, hogy egyes egyenes hajú betegek, miután felépültek a sugárterápia után, göndör fürtökkel néztek szembe, ha tükör elé álltak. Sajnos az is előfordulhat azonban, hogy a hajzat csak foltokban nő vissza.

Abban az esetben, ha valakinek egyáltalán nem, vagy csak részleteiben nő vissza egy ilyen fajta terápia után a haja, nincs sok választása kinézetét illetően. Vagy visszatér a kopaszsághoz, ami talán örök életében a betegségének időszakára emlékezteti majd, vagy az új frizura lehetőségét választja. A hajbeültetés ilyenkor is segítséget nyújthat azoknak, akik vissza szeretnék nyerni régi életüket.

A foltokban visszanőtt haj esetében, ha elegendő haj nőtt a tarkótájon, akkor ezt a már többször körülírt hajátültetési módszer segítségével lehet megoldani. Természetesen ez egy hosszú folyamat, de a Hairhungary klinikán személyre szabottan oldják meg minden páciens problémáját.

Tudjon meg többet a klinikáról, és hajbeültetési lehetőségeiről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Mellékhatások nélkül

0 Komment

Ezerfajta betegség, kínos nyavalyák és fájó problémák tarkítják az ember életét. Vagy elkaphatunk valamit, vagy örökölt kór kínozhat, esetleg az évek vasfoga rághat meg minket, szinte minden ember küzd valamilyen nem kívánt állapottal.

A sok betegség egyre több orvosságnak és gyógymódnak a melegágya, hiszen próbálunk mindent meggyógyíttatni. Léteznek már folyékony és tablettás, gyógynövényes és ezoterikus, kezeléses és beavatkozás általi gyógymódok, melyeknek variációja a végtelenhez közelít.

mellékhatások hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary gyógyszerek gyógymód

Fontos azonban megemlítenünk, hogy a legtöbb készítménynek olyan mellékhatásai vannak, melyek kihatnak az ember szervezetére, és sok kellemetlenséggel járhatnak. A legtöbb gyógyszer szédülést, hányingert, rossz közérzetet okozhat, persze ez csak egy általános kép.

A hajhullás hátterében többfajta ok állhat, ilyen például a hormonok hatása, vagy az örökölt hajlam. Léteznek olyan esetek, hogy az idejében észrevett problémát ideig-óráig kezelni tudjuk egyes gyógynövényes vagy kapszulás készítményekkel, de vigyáznunk kell, hiszen ezek mellékhatásokat okozhatnak. Sokaknak érzékeny a fejbőre és kiütéses, viszkető gondok jelentkezhetnek, de előfordulhat az is, hogy kihagyások nélkül a szer elveszíti hatását, vagy éppen annyira hozzászokunk, hogy amint abbahagynánk, még súlyosabb károkat szenvednénk el.

Ezen okok miatt érdemes inkább olyan megoldást választani a hajhullás okozta kellemetlenségektől szenvedőknek, ami végleges, és nem kell tartanunk semmilyen mellékhatástól. A hajátültetés mára már professzionális segítséggé nőtte ki magát, sokaknak nyújtva ezzel egy biztos lehetőséget. A hajbeültetés nem jár kellemetlen mellékhatásokkal, az előzetes konzultáció pedig minden kérdésre választ ad, és nem marad semmi kétség és bizonytalanság.

Tudjon meg többet erről a lehetőségről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed