Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zenével az egészségért

0 Komment

Köztudott tény, hogy a zene jótékony hatása igen sokrétű. Ha valaki zenét tanul vagy azzal foglalkozik, akkor az nem csak a lelkére, hanem az egészségére is igencsak jó hatással van. Igazából a testi-lelki harmónia egyik kulcsfontosságú eleme a zene.

Rengeteg vizsgálat bizonyította már, hogy a zenehallgatás fejleszti a kognitív képességeket, ezenkívül könnyebbé teheti a nyelvtanulást is. Mélyíti az olyan érzelmeket, mint az empátia, relaxációs hatással bír, nyugtat és pozitív gondolatokat ébreszt. Sokkal könnyebbé teheti a stresszes helyzetek feloldását, illetve azok, akik zenével foglalkoznak, eleve jobban reagálnak a stresszhelyzetekre.

A lelkünkre tehát bizonyítottan pozitív hatása van a zenének, ezzel együtt fontos megemlíteni, hogy bizony az egészségünkre is képes jótékonyan hatni. Nem véletlenül létezik olyan, mint zeneterápia, ami ezt a kettőt összevonva próbál segítséget nyújtani. Akik lelki traumában szenvednek, esetleg függőbetegséggel harcolnak, azoknak ez a fajta terápia képes gyógyírt jelenteni. A zene nem csak az agyi hormonokra hat, hanem képes csökkenteni a magas vérnyomást is. Képes normalizálni az endorfin és az adrenalin hormonok szintjét, és az egész immunrendszerre jótékony hatása van.

Mivel csökkenti a stresszt, szabályozza a vérnyomást és a pulzust, valamint a vérkeringésünket, ezért sok olyan betegséget előzhetünk meg vele, melyeket később nehezebb lenne gyógyítani. A fent említett egészségügyi okok szinte mindegyike vezethet például hajhulláshoz is, ezért bizton állíthatjuk, hogy ha stressz vagy magas vérnyomás okozna kopaszodást nálunk, az bizony megelőzhető azzal, ha a zene központi szerepet kap életünkben. Természetesen hajhullást és kopaszodást ezerféle ok eredményezhet. Ilyen lehet például a genetika, mely esetben nem elég arra törekednünk, hogy testünk és lelkünk harmóniában legyen, hiszen erre már csak szakértő segítség nyújthat megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed