Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szexuális élet zavarainak hatása

0 Komment

Sokan tabuként kezelik a szexuális témákat, azonban nem is sejtjük, milyen fontos lenne az ilyen jellegű, felmerülő problémákról beszélni, azokat megoldani, hiszen rengeteg bajnak lehetnek forrásai.

Ha nem élünk rendszeres nemi életet, az bizony igen gyakran stresszhez és rengeteg vitához vezethet. Alapjában véve már ez is nagy probléma, azonban sajnos ennél még sokkal több kárt is okozhat. A párkapcsolati gondok rányomhatják bélyegüket a hangulatunkra, és ezzel együtt a szervezetünkre is.

A rossz kedélyállapot, a stresszes hangulat mellett sajnos az immunrendszer gyengesége, fejfájás, migrén, a bőr sápadtsága, mélyülő ráncok és sötét karikák a szem alatt, elhízás, álmatlanság és hirtelen ijesztően sok haj elvesztése is szerepelhet a nemi élet hiányának következményei között.

Ezen gondokért főképp a vérkeringés nem megfelelő működése, valamint a nemi hormonok nem megfelelő működése a felelős, így ha újra rendszeresen élünk szexuális életet, nagyon könnyen visszafordíthatjuk a fent említett problémákat a normális kerékvágásba.

A hím és a női nemi hormonok (androgének és ösztrogének) mennyiségének egyensúlya szükséges ahhoz, hogy a haj szép és egészséges maradjon. Ha ez az arány felbomlik, hajunk hullani kezd, jellegzetesen foltokban veszítjük el hajzatunkat. A kopaszodás egy nagyon kellemetlen folyamat, amely megoldás nélkül még ingerlékenyebbé, stresszesebbé tehet minket, ami egyfajta ördögi körforgáshoz vezethet.

Hajhullás észlelésénél minél előbb szakértő segítséget kell keresnünk, és mindenek előtt ki kell deríteni, hogy mi állhat a probléma hátterében. Hiszen lehetséges, hogy saját életvitelünkben kell keresni a hibát, amelyen ha tudunk javítani, kiküszöbölhetjük a kellemetlen hatásokat, viszont az is előfordulhat, hogy más okozza a kopaszodást, melyen csak kezelések, illetve a biztos sikert jelentő hajátültetés segíthet.

Bővebben a hajátültetési eljárásról:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Mentális fitness a hajhullás ellen

0 Komment

A mentális fitness egy olyan hatékony kezelési módszer, mely több testi panasz, köztük a hajhullás problémája ellen is segítség lehet. Ez a kezelés fény- és hanghatásokkal dolgozik, melyek ösztönös reakciót váltanak ki, növelve az idegsejt számokatúj idegi kapcsolatok létrehozásával az agyunkban. A tanulást, a kreativitást, az összpontosítást tudja serkenteni az, hogy agyunk a vibráló fényt energiává alakítja át. Betegségek kialakulását előzheti meg, karban tartja a testet és az elmét is, és fejleszti az agy tevékenységét, mely mindenért felelős, ami velünk történik.

Amikor aktívak vagyunk, más energiaszintünk és agyi ritmusunk van, mint amikor pihenünk. Aszerint, hogy agyunk számára mit szeretnénk stimulálni, választhatunk a fény- és hang programok közül.   

A mentális fitness javít az általános közérzeten, a testi és szellemi állapoton, ezáltal megelőzi sok esetben az olyan problémák, mint a bőrpanaszok, szervi betegségek és akár a hajhullás kialakulását is.

Mivel a hajhullás hátterében rengeteg ok állhat, mint például a stresszes életmód, a depresszió, az alvászavarok és egyéb szellemi és lelki gondok, ezért ez a fajta kezelés kétszeresen is hatásos. Nem csak orvosolja a meglévő problémákat, hanem a vele járó következményeken is segít.

A mentális fitness kifejezetten erősíti a különböző hajgyógyászati kezelések eredményességét, és alapvetően megold sok olyan problémát, melynek következtében a kopaszodás elkezdődött, ezért magában is alkalmas lehet a hajhullás megállítására.

Azonban vannak olyan esetek, amikor a nagy hajveszteség hátterében olyan egyéb probléma áll, mint például a hormonális gondok, az öröklött hajlam,vagy egyéb betegségek, illetve gyógyszerek mellékhatásai. Ezért előfordulhat, hogy kopasz foltjainkra már csak a biztos és végleges segítséget jelentő hajátültetés lehet a gyógyír.

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

A köles, mint csodaszer

0 Komment

A köles az egyik legrégebb óta használt gabonafajta, ami sajnos nyugaton manapság egyre ritkábban jelenik meg a táplálkozásban, ám vannak olyan országok a világ más részein, ahol fő táplálékként van jelen. Ez az egyetlen olyan gabona, amelyben teljes értékű fehérje található, és emellett rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Sok benne a vitamin és az ásványi anyag.

Nem is gondolnánk, hogy az egyik legnagyobb problémára jelenthet megoldást, méghozzá a diffúz hajhullásra, mely rengeteg ember életében okoz nagy gondokat. A diffúz típusú hajhullás hátterében rengeteg különböző ok és probléma állhat, mint például hormonális gondok, rossz táplálkozás, gyógyszerek mellékhatásai, stressz, és természetesen maga az öregedés is.

Az ilyen hajhullásnál a legfontosabb, hogy kiderítsük a kiváltó okot, és csak ezután tudjuk megfelelően kezelni azt. Ha még nem nagy a baj, akkor megállíthatjuk és megakadályozhatjuk a további hajhullást különböző prkatikák segítségével, melyekben nagy szerepe van a természetes anyagoknak. A haj növekedése és erőssége szempontjából a köles olyan aminosavakkal bír, melyek elengedhetetlenek az igazán szép és egészséges hajzathoz. Ezen kívül rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, melyek segíthetnek a hajhullás leküzdésében.

A kölest általában vízben, vagy tejben megfőzik, és mézzel ízesítve, édesen eszik.  Közben pedig sokan nem is tudják, hogy egy “csodaszert” fogyasztanak.

Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor a hajhullás olyan károkat hagyott maga után, melyen semmilyen csodaszer nem tud már segíteni. Ilyenkor  - a legjobb, ha minél korábban - mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen lehetséges, hogy bajunkra már csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés lehet a megoldás.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

 

A haj növekedése

0 Komment

Mossuk, fésüljük, összekötjük, elkendőzzük és újra, meg újra csak azon kapjuk magunkat, hogy vágatni kell. De milyen gyorsan is nő a hajunk, és mi befolyásolja ezt a növekedést?

Az, hogy kinek milyen gyorsan nő a haja, főként a genetikai adottságoktól függ, viszont ezen kívül is több dolog befolyásolhatja. Az öröklött adottságokon kívül a haj növekedésére hat az időjárás, az évszakok váltakozása, az életkor, és ezen kívül természetesen az életvitelünk, a stressz jelenléte mindennapjainkban, valamint betegségek is.

Átlagosan a hajszálaink naponta ¼ mm-t nőnek, de a fent említett befolyásoló tényezők miatt létezik olyan, hogy egyik évben csak 5 cm-t nő a hajunk, a másikban pedig 15 cm-t. Ha tudatosan tenni szeretnénk azért, hogy hajunk gyorsabban nőjön, mindenképpen egészséges életmódot kell folytatnunk, fel kell hagynunk a káros szenvedélyekkel és kiegyensúlyozott táplálkozást kell bevezetnünk.

Ezen kívül léteznek különböző vitaminok, pakolások, hajápoló szerek, samponok és balzsamok, melyek tápanyagtartalma elősegíti a haj egészséges működését, ezzel a normális fokú, esetleg kissé gyorsabb növekedését is.

Ha hajunk növekedése nagyon lassú, és a normálistól túlzott mértékben elmarad, nagy gondokat is okozhat. Mivel egy hajszál élettartama 6 hónap és 6 év közé tehető, ha nem nő rendes ütemben a hajszál, már akkor elhal és kihullik, amikor még túl rövid. Ez a probléma gyér és élettelen hajzathoz vezethet, hiszen frizuránk külseje sosem lesz olyan, mint szeretnénk. Ha ezt tapasztaljuk, mindenképpen ki kell deríteni az okát, mitől nem tud megnőni széppé és egészségessé a hajunk. Ha megtaláljuk a problémát, és kiküszöböljük azt, akkor lehetséges, hogy szép hajkoronánk lehet egy idő elteltével. Azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor a háttérben álló, káros okok sajnos tovább roncsolhatják frizuránkat, hajunk töredezetté, elhasználttá válhat, és kialakulhat olyan mértékű hajhullás is, amelyen már csak a hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: https:/hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Azoknak az embereknek, akik kopaszodástól és hajhullástól szenvednek, eleve nagyon nehéz, és nagy lépést jelent felkeresni szakértő segítséget. Pedig minél előbb megteszik, annál hamarabb jutnak majd el a megoldásig.

A folyamatos szégyenkezés vagy rossz hangulat jelentkezhet már kis idő elteltével, ha észrevesszük, hogy a normálisnál több hajunk hullik ki, hiszen kinézetünk egyik legfontosabb eleméről van szó. Nem mindegy tehát, hogy a hirtelen sokkhatás után inkább megpróbálunk beletörődni ebbe, vagy azonnal megoldást keresünk a problémánkra.

A hajhullást attól függően lehet kezelni, hogy mi okozza. Ha valamilyen betegség vagy gyógyszer, esetleg stressz okozza a kopaszodást, sokszor elegendő ezen okokat megtalálni, megoldani, megváltoztatni és kezelni ahhoz, hogy hajzatunk ismét a régi legyen.

Vannak azonban olyan esetek, amikor öröklődés, genetika vagy hormonális probléma áll a hajhullás hátterében. Ilyenkor a hajhullás folyamatát lassítani lehet különböző készítményekkel, mezoterápiás kezelésekkel, viszont igazi és végső megoldást a legtöbb esetben csak a hajátültetés jelenthet. Az eljárás során a tarkótáji fejrészről ültetnek át hajszálakat, hiszen ezek genetikai tulajdonságuk miatt nem hullnak ki. Így a páciens visszanyerheti régi frizuráját, ezzel együtt régi életét is.

Az egyéni konzultáció tehát nagyon fontos szereppel bír, hiszen mindenképpen ki kell vizsgálni, mi okozza a hajhullást. Ezen felül minden egyénnek más és más a fejbőre, hajának vastagsága, és természetesen az igények is széles skálát mutathatnak. Ezen kívül fontos az is, hogy az eljárás után megfelelően kezeljük, és óvjuk a beültetett hajszálakat, melyről szintén egyéni felvilágosítás útján tájékozódhatunk.

Ha hajhullás árnyékolja be életét, vagy többet szeretne megtudni a hajátültetési eljárásról, keresse fel a HairHungary Klinikát, és kérjen személyes konzultációra időpontot:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (70) 512 2296; 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed