Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Űzzük ki a stresszt életünkből!

0 Komment

Köztudott, hogy a stresszes életmód a legtöbb olyan probléma okozója, mint például a rosszkedvűség, a túlterheltség, a kialvatlanság, valamint az olyan egészségügyi gondoké is, mint a korai öregedés, rossz közérzet és a hajhullás stb.

Nagyon fontos tehát, hogy ha észleljük a stressz folytonos jelenlétét napjainkban, akkor vegyük fel a harcot ellene, mert ha ezt nem tesszük, akkor bizony utol fog érni minket is néhány eredménye, ami ellen aztán sokkal nehezebb bármit is tenni.

Nem is hinnénk, hogy mennyire egyszerű útja van annak, hogy kicsit ellazuljunk, és elengedjük a sok problémát. A hangulatingadozások, a sok idegeskedés és feszültség között ugyanis nem is gondolunk arra, hogy nem ez a természetes állapot, és általában hagyjuk, hogy győzzön a negatív hangulat felettünk.

Az egyik legjobb és legeredményesebb megoldás a stressz kezelésére az, ha amikor csak tehetjük, teszünk egy jó kiadós sétát. Nem csak lelkünknek, de testünknek is felfrissülést fog ez jelenteni, oldja a bennünk dúló feszültséget és a tiszta levegő szinte kimossa belőlünk a felgyülemlett rossz érzéseket. Persze ehhez az kell, hogy ne keressük mindig a kifogásokat, hogy nincs időnk rá, vagy épp túl hideg/meleg van, hanem minden kellemetlenséget félretéve élvezzük a séta által nyújtott pozitív felfrissülést. Higgyük el, még ha nehezen is indulunk útnak valamilyen buta indok miatt, akkor is annyira jól fog esni, hogy már közben örömmel nyugtázzuk majd, jól tettük, hogy elindultunk.

Emellett segíthetünk még azzal is, hogy olyan ételeket fogyasztunk, melyek szintén jó hatással vannak szervezetünkre. A sárgarépa például kifejezetten csökkenti a levertség érzetét.

Ahogy a cikk elején is szó volt róla, a stressz olyan problémának is melegágyat teremt, mint a hajhullás. Sok esetben megijedünk a kopaszodás elindulásakor, pedig az is lehetséges, hogy elég lenne a minket ért folytonos feszültségből leépíteni kicsit, és ezzel meg is tudjuk szűntetni a gondunkat hajzatunkkal. Persze hajhullást rengeteg más ok is eredményezhet, így mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, ha nem tudunk saját problémánkon úrrá lenni. Ugyanis lehetséges, hogy bajunkon csak egyes kezelések, vagy öröklött kopaszodás esetén a biztos megoldást jelentő hajátültetés segíthetnek.

 

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ralph Fiennes külseje már nem a régi

0 Komment

Napjainkban is vetítik még azt a filmet, melyben a sztár főszerepet kapott, melynek címe „Grand Budapest Hotel”. A sok kritika mind el van ragadtatva a színész játékától, amit el is várhatunk tőle, hiszen egyszerűen zseniális, minden filmjében hibátlanul játssza el a karaktereket. A színészi tehetsége tehát a régi, ami külsejéről ugyanakkor már nem mondható el.

Ralph Fiennes-t két igencsak lebilincselő film segítségével ismerhették meg a nézők, az egyik volt „Az angol beteg”, a másik pedig „A napfény íze”, melyek láttán nők milliói olvadoztak a képernyők és mozivásznak előtt. Most viszont csak egy kedves úriember arcát láthatjuk, ugyanis a régi sárm sajnos már kihunyni látszik belőle. Természetes, hogy az idő vasfoga mindenkit elkap egyszer, azonban a színész néhány rosszul választott apró részlettel ezt még inkább hangsúlyozza, női rajongói bánatára.

A sztár haja már elég régóta ritkul, ezért korábban láthattuk őt a hétköznapi életben nagyon rövidre vágott frizurával, ami elég jól palástolta a kopaszodási problémáját. Azonban manapság hosszabb hajzatot visel, és sok esetben még szakállat is növeszt hozzá, kihangsúlyozva ezzel kopaszságát.

Míg sok munkatársa - mint például a legújabb filmben is szereplő Edward Norton – nem törődött bele a kopaszságba, és a ritkás haj megoldásaként a hajátültetést választotta, Ralph Fiennes-t úgy tűnik, kicsit sem aggasztja új külseje. Persze amíg ilyen elismert sztár, és ilyen külsővel is tökéletesen forog a szekere, addig lehetséges, hogy nem is fog törődni továbbra sem kinézetével.

Ahogy a sztárokat, sajnos minket, hétköznapi embereket is elérhet a hajhullás problémája. Ennek több oka is lehet, mint például az öregedés, a genetika, de korábban is bekövetkezhet kopaszodás olyan okok miatt, mint gyógyszerek mellékhatásai, helytelen életmód, túl sok stressz vagy hormonális problémák. Amíg tehetünk ellene, ne törődjünk bele, hanem kérjünk inkább szakértő segítséget. Attól függően, hogy mi áll a háttérben, meg lehet állítani, vagy legalább az okozott károkon lehet segíteni.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg a különböző megoldásokat hajhullásra:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Zenével az egészségért

0 Komment

Köztudott tény, hogy a zene jótékony hatása igen sokrétű. Ha valaki zenét tanul vagy azzal foglalkozik, akkor az nem csak a lelkére, hanem az egészségére is igencsak jó hatással van. Igazából a testi-lelki harmónia egyik kulcsfontosságú eleme a zene.

Rengeteg vizsgálat bizonyította már, hogy a zenehallgatás fejleszti a kognitív képességeket, ezenkívül könnyebbé teheti a nyelvtanulást is. Mélyíti az olyan érzelmeket, mint az empátia, relaxációs hatással bír, nyugtat és pozitív gondolatokat ébreszt. Sokkal könnyebbé teheti a stresszes helyzetek feloldását, illetve azok, akik zenével foglalkoznak, eleve jobban reagálnak a stresszhelyzetekre.

A lelkünkre tehát bizonyítottan pozitív hatása van a zenének, ezzel együtt fontos megemlíteni, hogy bizony az egészségünkre is képes jótékonyan hatni. Nem véletlenül létezik olyan, mint zeneterápia, ami ezt a kettőt összevonva próbál segítséget nyújtani. Akik lelki traumában szenvednek, esetleg függőbetegséggel harcolnak, azoknak ez a fajta terápia képes gyógyírt jelenteni. A zene nem csak az agyi hormonokra hat, hanem képes csökkenteni a magas vérnyomást is. Képes normalizálni az endorfin és az adrenalin hormonok szintjét, és az egész immunrendszerre jótékony hatása van.

Mivel csökkenti a stresszt, szabályozza a vérnyomást és a pulzust, valamint a vérkeringésünket, ezért sok olyan betegséget előzhetünk meg vele, melyeket később nehezebb lenne gyógyítani. A fent említett egészségügyi okok szinte mindegyike vezethet például hajhulláshoz is, ezért bizton állíthatjuk, hogy ha stressz vagy magas vérnyomás okozna kopaszodást nálunk, az bizony megelőzhető azzal, ha a zene központi szerepet kap életünkben. Természetesen hajhullást és kopaszodást ezerféle ok eredményezhet. Ilyen lehet például a genetika, mely esetben nem elég arra törekednünk, hogy testünk és lelkünk harmóniában legyen, hiszen erre már csak szakértő segítség nyújthat megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az orángután hajhullása

0 Komment

A főemlősök egyik családja az emberfélék, amelybe nem csak mi emberek, hanem az orángutánok, a csimpánzok és a gorillák is beletartoznak. Nem véletlen tehát, hogy sok közös vonás fedezhető fel ezen állatok és az emberek között, melyeket nagy buzgósággal kutatnak és tesztelnek is tudósok.

Ilyen érdekes párhuzamot fedeztek fel nemrég az ember és az orángután hajhullásával kapcsolatban is. Ugyanis azt figyelték meg, hogy azoknak az orángutánoknak, amelyeket valamilyen stressz éri, elkezd kihullani a fejükön lévő szőrzet. Ezeknek az állatoknak stresszes élethelyzetet jelent például, ha kicsinyük elpusztul, illetve ha fogságban nőnek fel, és kiszabadulnak a természetbe, vagy éppen fordítva, az is egy rendellenes viselkedéskultúrához, és ismeretlen impulzusok által teremtett stressz helyzetekhez vezet.

Az emberek tekintetében szintén az egyik leggyakoribb oka a hajhullásnak és kopaszodásnak a sok stressz. Persze a mi életünket nézve ezt rengeteg dolog kiválthatja, így gyakrabban fordul elő ezen okból kifolyólag a mi körünkben a hajzat hirtelen ritkulása.

Hajhullás persze rengeteg más ok miatt is kialakulhat, mint például gyógyszerek mellékhatásaként, vagy hormonháztartásunk felborulása miatt, de eredményezheti egy betegség vagy egy hirtelen trauma is. A lényeg, hogy amint észleljük, hogy hajunk a normálisnál sokkal nagyobb mértékben hullik, szakértő segítséghez kell fordulnunk. Hiszen az orángutánok nem, de mi megtehetjük, hogy kellemetlen bajunkat megfelelő segítséggel orvosoljuk.

Sok esetben már az is segíthet a kopaszodást megállítani, ha a kiváltó okokat megszüntetjük, orvosoljuk. Viszont előfordulnak olyan esetek is, amikor a hajhullást nem lehet megállítani, mint például az öröklött kopaszodásnál. Ilyenkor egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi frizuránkat, ami nem más, mint a hajbeültetés.   

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás klimax idején

0 Komment

Sok nő várja, hogy mikor esik át rajta, azonban rengetegen rettegnek tőle, hogy mikor és főleg milyen velejárókkal köszönt majd be életükbe a klimax. A menstruáció megszűnésének ideje teljesen változó egyénenként, általában 45-50 éves kor felett következik be. Ugyancsak eltérő az is, hogy kinél milyen tünetek jelentkeznek.

A leggyakrabban jelentkező kellemetlenség a hőhullám, ami szinte mindenkinél előjön, ezzel pedig együtt jár az izzadás és a szapora szívverés is. Gyakori tünet a fejfájás, ami ugyancsak kellemetlen. Nagyon sok lelki változás is lezajlik ilyenkor, gyakran előfordul ingerlékenység és labilis állapot, ami főként az alvászavaroknak tudható be. Ezen kívül sokakat érint a hirtelen súlygyarapodás, ami a megváltozott hormonháztartásnak köszönhető, mint ahogyan a sokszor jelentkező hajhullásnak is ez a fő oka. Természetesen más is állhat a kopaszodás hátterében ilyenkor, ezért nagyon fontos megvizsgálni, hogy tulajdonképpen mi okozza.

Amennyiben tartósan hullani kezd a hajzat menopausa idején, az sajnos még komolyabb következményekkel járhat, hiszen az eleve labilis lelki állapotot ez még jobban ronthatja. Kialakulhat miatta depresszió, szorongás, csökkenhet az önbecsülés és ezáltal a teljesítményünk is romlik minden téren. Ezen felül kialakul egy ördögi kör, hiszen a magas hajveszteségtől csak még inkább stresszesek és elkeseredettek leszünk, ez pedig csak tovább fokozza a hajhullást. Ezért nagyon fontos minél előbb szakértő segítséghez fordulni, hogy megtudjuk, mivel lehetne orvosolni a problémát.

A HairHungary Klinikán személyre szabott kezelési terv alapján segítenek a hajhullás problémáján mezoterápiás kezeléssel, külső és belső szerek, samponok és étrend kiegészítők alkalmazásával. Azonban ha a hajhullás maradandó kopaszsággal jár, az egyetlen biztos és végeleges megoldást a hajbeültetés jelentheti.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed