Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Háziállatokkal egészségesen

0 Komment

Köztudott tény, és már kutatások is bizonyítják, hogy a házi kedvencek nem csak lelkünkre, hanem egészségünkre is nagyon jó hatással vannak. A lelki egyensúly, a több mozgás és a harmónia miatt sok olyan betegséget előznek meg életünkben, melyre nem is gondolnánk.

Az egyik legnagyobb hatásuk a depresszió ellen van, hiszen elég csak kapcsolatba lépnünk a kis kedvencekkel, azonnal beindul az agy öröm-központjában található hormonok termelése. Ha mellettünk vannak, könnyebben tudjuk feldolgozni a stresszes helyzeteket is, hiszen nyugtató hatással vannak ránk.

A rendszeres mozgás csökkenti az elhízás veszélyét, ezzel együtt könnyebben alakíthatunk ki szociális kapcsolatokat a séták során. Olyan betegségeket előzhetünk meg háziállatunknak köszönhetően, mint a magas vérnyomás, a lelki instabilitás, valamint csökken a szívinfarktus veszélye is. Ezen kívül az állatok egyből megérzik, ha valami nem stimmel gazdájukkal, így tulajdonképpen vigyáznak ránk. Jelzik, ha baj van, így idejében tudunk cselekedni.

A hajhullás és kopaszodás egy olyan probléma, amely nagyon sokakat érint, különböző okokból, akár már fiatalon is. A fent említett betegségek és gondok szinte mindegyike vezethet hajhulláshoz, ezért bizton állíthatjuk, hogy aki tart otthon háziállatot, annak stressz, depresszió, magas vérnyomás és egyéb ilyen tényezők nem játszhatnak közre a magas hajveszteségben.

Ilyenkor a hajhullásnak valami más okát kell keresnünk, ami természetesen még mindig ezerféle lehet, mint például hormonális problémák vagy genetika. Ebben az esetben szakértő segítséget kell keresnünk ahhoz, hogy megtudjuk, mi oldhatja meg gondunkat. A hajbeültetés egy biztos és végleges megoldást nyújtó lehetőség, melynek segítségével visszanyerhetjük régi frizuránkat, hogy ne csak kis kedvencünket kelljen fésülni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Haj és köröm

0 Komment

Bár különböző testrészeinken találhatóak, mégis nagyon sok közük van egymáshoz. Nem is gondolnánk, mennyi a közös bennük, és ha együttesen vizsgáljuk meg őket, mennyi mindenről tudnak beszélni, ami szervezetünkkel kapcsolatos.

Tulajdonképpen a haj és a köröm egészsége szervezetünk egészségének a külső lenyomata. Mivel mindkettő nagyon érzékeny az ásványi anyagok- és vitamin-ellátottságunkra, amint probléma lép fel a szervezetünkben, mutatni fogják. Ha töredezett a körmünk, vagy ritkul a hajzatunk, az jelzi, hogy valami nincs rendben.

Sokszor árulkodik táplálkozási zavarról, tápanyaghiányról, helytelen életmódról a haj és a köröm állagának romlása, töredezettsége, élettelensége. Emellett eredményezheti rossz állapotukat a stressz, hormonális változások, immunbetegségek és még egyéb más problémák mellett maga a genetika is.

A haj és a köröm legfontosabb tápláléka a kollagén. A kollagén segíthet különböző fejbőrbetegségek kezelésében, serkenti a hajhagymák működését és erősíti a töredezett körmöket. A kollagént saját szervezetünk termeli, de segíthetünk is ebben, hiszen rengeteg olyan készítmény van ma már, amivel bejuttathatjuk szervezetünkbe. Ez amiatt is fontos, mert a kollagén termelése az idő múlásával sajnos lelassul.

Ezen felül nagyon fontos, hogy vitamindúsan táplálkozzunk, hiszen ez nagyon sok bajunkon segíteni tud. A szervezetünk helyes működése, az anyagcserénk rendbetétele és közérzetünk is függ attól, hogy minél több vitamint fogyasszunk. Ha belül minden rendben, akkor a külső részletek is a helyükre kerülnek sokszor.

Természetesen első sorban azt kell kiderítenünk, hogy mi okozhatja a haj és a köröm rossz állapotát, hiszen lehetséges, hogy elég, ha odafigyelünk táplálkozásunkra. De az is előfordulhat, hogy saját magunk nem tudjuk kiküszöbölni például a hajhullás problémáját, mert azt nem befolyásolható, külső tények okozzák. Ha például öröklött hajhullással állunk szemben, csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A hajhullás nem korhoz kötött

0 Komment

Ha meghalljuk a hajhullás és kopaszodás szavakat, mindenki egyből arra gondol, hogy ez a probléma csak az idősödő embereket érinti, pedig egyáltalán nem ez a helyzet. Főleg a mai világban, ahol egyre több fiatalt is utolér ez a gond, hiszen a haj ritkulásának számos oka lehet, nem csak az, hogy eljár fejünk felett az idő.

Amennyiben idő előtt több hajszál marad a fésűben, mint kellene, nagyon fontos megkeresnünk a kiváltó okokat, hiszen ez a baj nem jár egyedül, általában vagy lelki, pszichés, vagy fizikai problémák is kapcsolhatóak hozzá, vagyis sok esetben egy másik gond vagy betegség következménye tulajdonképpen a haj hullása.

A fiatalkori kopaszodást leggyakrabban átmeneti, erőteljes lelki megterhelés vagy a fokozottan jelenlévő stressz okozza. Ezen kívül fontos megemlíteni a vitaminhiányos étkezést is. Így első körben, ha hajhullást tapasztalunk, próbáljuk megváltoztatni életvitelünket, étkezési szokásainkat. Ha ez nem segít, feltehetően ennél összetettebb, súlyosabb a probléma.

Napjainkban sokan fordulnak olyan diétához, mely szintén hajveszteséget eredményezhet, tehát nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy egyik irányba se vigyük túlzásba az étkezésünk megbolygatását. Ezen kívül a fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek szedése is járhat olyan nagymértékű hormonális változással, mely frizuránkra is kiterjed, ugyanígy a terhesség is befolyásolja nagymértékben a szervezetünket.

A fent felsoroltak mellett a rengeteg kémiai szer is negatívan hathat hajzatunkra, legyen szó akár samponról és egyéb hajápolási szerekről, vagy olyan gyógyszerekről, melyeket különböző betegségek kezelésére alkalmazunk.

A hajhullás háttere tehát nagyon sokrétű, és épp ezért sajnos már fiatalkorban is fenyeget mindenkit. Elsősorban meg kell keresni az okokat, majd ha ezek kiküszöbölésével, megoldásával sem sikerült megállítani a kopaszodási folyamatot, mindenképpen szakértőhöz kell fordulnunk segítségért. Hiszen lehetséges, hogy régi frizuránkat már csak a hajátültetés hozhatja vissza.

Bővebben a hajátültetési eljárásról:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

 

Hajhullás lelki gondok miatt

0 Komment

A stresszről és a depresszióról már sokat hallottuk, hogy rengeteg bajt okozhatnak a szervezetünkben, többek között hajhulláshoz is vezethetnek. Viszont a stressz és a hosszan tartó lelki válság mellett olyan problémával is összeakadhatunk, amelyre nem számítunk. Ilyenkor hirtelen szakadhat ránk minden gond, amellyel nem könnyű valamit is kezdeni, megoldani.

Hirtelen lelki sokk több dologtól is érhet minket. Ilyen például egy durva szakítás, amire nem is számítunk, válás, esetleg valamilyen rossz hír fogadása, ami általában súlyos lelki zavarokhoz vezethet. Egy baleset vagy egy halál híre olyan mélyen érintheti lelkivilágunkat,  hogy az a szervezetünkre is kihat, befolyásolhatja annak normális működését, és felborítja az addigi rendet, így okozhat nem várt  hajhullást is.

Ezekben az esetekben mindenképpen szakértő orvoshoz, esetlegesen szükség szerint pszichológushoz kell fordulnunk segítségért, hogy ezt a kegyetlen időszakot át tudjuk vészelni. Sokan megijednek az ilyenkor jelentkező hajhullástól, és azt gondolják, hogy „a baj csőstül jön”, de ha jobban belegondolnak, akkor rájönnek, hogy a kopaszodás inkább egy következménye és tükörképe lelki állapotuknak.

A hirtelen jött rossz híreket személyenként máshogy, és eltérő időtartamban tudjuk feldolgozni. Ha már szervezetünk is jelzi, hogy ez az állapot kórossá változik, be kell látnunk, hogy segítségre van szükségünk. Ugyanis a lelki gondok megoldásával, a nehéz időszakok átvészelésével saját magunkon segítünk, és ha elmúlik a pszichés háttérben rejlő válság, akkor megszűnik az olyan következmény is, mint például a hajhullás.

Természetesen a hajhullásnak és kopaszodásnak számos egyéb kiváltó oka lehet. Mindenképpen fontos, hogy nyomozzuk ki, mi áll a hátterében, hiszen csak ezután tudjuk meg, mivel lehet segíteni rajta. Lehetséges, hogy az okozó problémák kiküszöbölésével javul a helyzet, viszont nem kizárt, hogy olyan jellegű a kopaszodás, melyen csak a hajátültetés tud segíteni.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás alacsony vérnyomás miatt

0 Komment

A magas vérnyomásról, és az azzal járó problémákról mindenhol és mindig lehet hallani, de az ellentétéről, vagyis az alacsony vérnyomásról sajnos nem tudunk annyit. Pedig ezzel is fontos foglalkozni, hiszen kellemetlenségekkel jár és veszélyes is lehet.

Alacsony vérnyomásról akkor beszélünk, ha a vérnyomás első értéke tartósan nem haladja meg a 100 Hgmm-t, ez legtöbbször fiataloknál fordul elő. Ezzel szemben a helyzetváltozással járó vérnyomásesés – amely általában olyankor fordul elő, amikor fekvés után hirtelen felállunk például – inkább a 65 év felettieket érinti.

Alacsony vérnyomást főként örökölhetünk, illetve a vékonyabb testalkatú, magas fiataloknál fordul elő nagyobb számban. Kiváltó okai között említhetjük a stresszt és a fizikai aktivitás hiányát, melyek sok esetben a magas vérnyomás okozói is, tehát kifejezetten a genetikán és a testalkaton múlik, melyik alakul ki. Ezen kívül kiválthatják olyan betegségek, mint a pajzsmirigy-alulműködés, hormonális problémák, mellékvese-elégtelenség, szívritmuszavar és agyalapimirigy-elégtelenség.

A tünetek között szerepel a szédülés, kábultság, látászavar, ájulás, fejfájás. A rosszulléteket sápadtság kíséri, émelygés és izzadás. Ezen kívül a vérkeringés romlása, az alacsony vérnyomás hajhulláshoz is vezethet. Ilyenkor a hajhagymát ellátó erek nem szállítanak elegendő mennyiségű oxigént és tápanyagot, ezért a hajhagymák működése lelassul, vagy teljesen leáll, így a hajszálak kihullanak.

Az alacsony vérnyomást csak akkor lehet kezelni, ha ismerjük a kiváltó okot, és annak kiküszöbölésével megszűntetjük a problémát. Viszont ennek hiányában csak tüneti kezelések jöhetnek szóba, mint például fokozott só- és folyadékfogyasztás.

Amennyiben hajhullást észlelünk magunkon, fontos tehát, hogy szakemberhez forduljunk, hiszen minél előbb ki kell deríteni, mi áll a háttérben, mert lehet az akár alacsony vérnyomás vagy más probléma. Ha az okot tudjuk kezelni, a kopaszodás is megállhat, azonban van olyan eredetű hajhullás is, aminél sajnos csak a biztos segítséget nyújtó hajátültetés vezethet eredményre.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed