Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Év végi nyugalom

0 Komment

Az egész éves hajtás után végre eljött az időszak, amikor a legtöbben pihenésre hajtják fejüket. A jól megérdemelt szabadság és az év végi nyugalom mindenki számára úgy jön el ilyenkor, mint a megváltás. Nem véletlen ez, hiszen a mai világban teljesen tele vannak stresszel és megfelelésvággyal a mindennapok, ami természetesen egész szervezetünket próbára teszi.

Mint tudjuk, a leggyakoribb kopaszodást okozó háttér maga a genetika, ami ellen senki nem tehet semmit. Ennek egyetlen biztos megoldása a hajátültetés. Viszont, ha nem örököljük, akkor a legtöbb esetben sajnos a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a túlhajszoltság és a kimerültség áll a hajhullás mögött.

Mivel a nagy iramnak egész testünk ki van téve, ezért nem szabad csodálkozni, hogy ilyen eredménnyel jár az, ha nem hagyunk elég időt a pihenésre. Persze ez sokszor azt hisszük, hogy nem rajtunk múlik, de odafigyeléssel és megfelelő időbeosztással, na meg egészséges táplálkozással fényéveket változhat külsőnk hogyléte is. A hajzatunk, a bőrünk mind annak mutatója, hogy mi zajlik belül.

Az újévben mindenki fogadalmakat tesz, de igazából egyetlen fontos változtatásra lenne szüksége valamennyiünknek. Egy kicsit több odafigyelést érdemelne szervezetünk, több nyugalmat és persze több törődést. Ha ezt képesek lennénk megadni, sokkal kevesebb problémával kellene számolnunk.

A kopaszodás ráadásul egy olyan baj, ami csak még inkább fokozza a negatív oldalát a dolgoknak, hiszen befolyásolhatja megjelenésünket, ezzel együtt pedig önértékelésünket is. Ha a stressz áll a hajgyérülés hátterében, akkor egyszerűen muszáj változtatnunk életvitelünkön, hiszen a szervezetünk hangosan kiabál ezért. Ehhez lehetséges, hogy szükségünk lehet segítségre, ami egyáltalán nem szégyen, ezért ha úgy érezzük, hogy saját magunk nem vagyunk képesek kissé nyugodtabb életre, akkor forduljunk szakemberhez.

A hajzatunk tekintetében pedig ugyanezt kell megtennünk, ha nem javul a helyzet, hiszen rengeteg ok állhat a háttérben, és lehet, hogy ezek közül csak egyet győztünk le. Amennyiben sikerül megoldani a hajhullást okozó gondokat, a frizuránk is regenerálódni fog. Viszont, ha ez a folyamat csak nagyon lassan, vagy szinte egyáltalán nem indul be, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.   

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Munkahelyi stressz

0 Komment

A hajhullás hátterében, mint tudjuk, rengeteg ok állhat, és sokszor sajnos nem olyan egészségügyi problémákra vezethető vissza, melyeket könnyen tudnánk kezelni. A lelki bajok és a túlságosan rohanó életmód bizony többször ludas, mint gondolnánk. A stressz pedig egész szervezetünket tönkre teheti.

A stresszes életmódba természetesen beletartoznak az otthoni dolgok, a magánéleti problémák is, de akár ezekre is ráhúzhatjuk, hogy legtöbb esetben mindenért a munkahely okozta stressz a hibás. A folyamatos megmérettetés, a megfelelni akarás, és sajnos nem ritkán a főnökök okozta versengés, vagy rossz közérzet hamar rányomja bélyegét mindennapjainkra, és észre sem vesszük, amikor kicsúszik a kezünk közül az irányítás.

Ugyancsak stresszes időszakot teremt az is, ha valaki munkanélküli, vagy éppen új munkahelyén kezdi meg a tevékenykedést. Ezek az időszakok szintén emberpróbálóak, és nagyon nehéz minden gond nélkül végigsiklani rajtuk.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk időt szakítani arra, hogy lenyugodjunk. Sokaknak segítséget jelenthet a sport, esetleg a jóga, illetve felbecsülhetetlen lazítást eredményez egy kis relaxáció is, legyen szó egy forró fürdőről vagy meditációs zene hallgatásáról. Sajnos azonban akadnak, akik nem képesek feldolgozni az ilyen nagymértékű stresszt. Ezt nem szabad szégyellni, és inkább szakember segítségét kell kérni, minthogy egyre nagyobb legyen a baj, és egyre több mellékhatása legyen az idegeskedéssel teli életmódnak.

A kopaszodás, illetve hirtelen őszülés kialakulása nem csak súlyos esetekben fordul elő, hanem bizony elég az addigi életritmus kis változása is, ha az negatív irányban történik. Ahhoz, hogy hajhullási problémánk megoldódjon, először kezelni kell a kialakult helyzetért felelős hátteret, jelen esetben oldani kell a stresszt. Csak ezek után leszünk képesek a haj regenerálódását is elindítani, melyhez sokszor szintén segítségre van szükség. Míg az öröklött kopaszodást csak a hajátültetés képes orvosolni, addig az effajta, átmeneti hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.

 

 Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A magas vérnyomás hatásai

1 Komment

Sajnos egyre gyakoribb eset az, hogy már fiatalabb korban észreveszik magukon az emberek a magas vérnyomás tüneteit. Ezt az életvitel okozza, melyben túl nagy szerepet nyer a stressz jelenléte, ezzel együtt pedig a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód is bőven szerepet játszik a magas vérnyomás kialakulásában.

Ez azonban olyan probléma, mely nem tűr halasztást, hiszen nagyon veszélyes. Amennyiben nem vesszük észre időben, akkor olyan komolyabb baj is megtörténhet, mint például az agyvérzés. Éppen ezért amint megállapítható, hogy a vérnyomásunk szinte folyamatosan magasabb a normálisnál, gyógyszereket kell rá szednünk.

A magas vérnyomásnak különböző tünetei vannak, melyek között meg kell említeni a fejfájást, az egyensúlyérzék romlását, a szapora szívverést, és amennyiben a kezdeti tüneteket nem észleljük, akkor ide sorolható már a látászavar és a hajhullás is. Amint észrevesszük, hogy probléma van, azonnal el kell kezdeni a kezelést, hogy ne lehessen nagyobb baj, erre pedig a vérnyomáscsökkentők alkalmazása elengedhetetlen.

Az sem mindegy azonban, hogy milyen vérnyomáscsökkentőt kapunk, hiszen sajnos annak is - mint minden más gyógyszernek -, vannak mellékhatásai. Beszélhetünk fáradékonyságról, szédülésről, illetve rossz alvásról, emellett pedig a béta-blokkoló szerek sajnos okozhatnak hízást és hajhullást is.

Tehát a hajgyérülés lehetőségének sajnos mindkét esetben ki vagyunk téve, akkor is, amikor még nem szedünk semmit a magas vérnyomásra, és akkor is, ha olyan vérnyomáscsökkentőt kapunk rá, mely ilyen mellékhatással bír. Előzőnek természetesen vége lesz, amint elkezdjük a kezelést, ha viszont a gyógyszer szedésétől jön elő a probléma, akkor mindenképpen másik készítményt kell kérni orvosunktól.

Ilyen esetekben mindig átmeneti a hajhullás, ami azt jelenti, hogy a kiváltó okok megszűntetésével a hajzatunk is helyre fog állni maximum fél éven belül. Ha ezt a folyamatot fel szeretnénk gyorsítani, akkor lehetőségünk van erre például mezoterápiás-, vagy prp-kezelés alkalmazásával. Viszont amennyiben más típusú, maradandó kopaszodásról beszélünk, akkor csak a hajátültetés jöhet szóba végleges megoldásként.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Jógával a hajhullás ellen

0 Komment

A stressz sajnos szinte már olyan velejárója mindennapjainknak, mint az evés vagy a fogmosás. Persze jobb esetben nincs jelen folyamatosan, azonban annyi olyan szituáció lép fel nap, mint nap, amelyek túlpörgetik életritmusunkat, hogy majdnem mégis állandónak mondható több ember életében a jelenléte.

Mind a munkahelyi, mind a magánéleti feladatok sok esetben vezetnek túlhajszoltsághoz, anélkül, hogy ezt észrevennénk. Illetve egy idő után persze mindenki észreveszi, főként a tüneteit, de sok esetben ilyenkor sem húzzuk meg a vészféket, pedig jobban tennénk, hiszen ez egészségünk rovására is mehet.

Ha megfontoltan segítjük életmódunk helyreállását, akkor bizony elkerülhető a stressz folyamatossá válása, illetve a káros hatásainak feltűnése. Ilyen negatív hatás figyelhető meg például a frizuránkban is, ugyanis a stressz túlzott mértékű jelenléte nagyon hamar okozhat hajhullást.

Amellett, hogy tudatosan meg kell próbálnunk odafigyelni arra, hogy kicsit lassítsunk, és ne hajszoljuk túl magunkat, a jóga az egyik legtökéletesebb módszer a stressz oldására. Ugyanis nem csak a testünkre, hanem ezzel együtt a lelkünkre és a szellemünkre is nagyon pozitív hatást gyakorol. A jóga gyakorlásával fejleszthetjük testi-lelki önismeretünket, kialakíthatunk egyfajta belső békét, egyensúlyt, így oldjuk a bennünk lévő feszültségeket.

Mint már említettük, a hajhullás egyik fő okozójaként említhetjük a stresszes életmódot. Amennyiben ténylegesen „csak” ez áll a kopaszodás hátterében, akkor megoldhatja ezt a problémánkat is, ha olyan lazító és jótékony hatású megoldást választunk, mint a jóga. Ha képesek vagyunk segítségével a helyes irányt megtalálni, akkor bizony hajhullásunk is megállhat.

Azonban ha kopaszodásunkat nem, vagy nem csak a stressz okozza, akkor már más segítséget kell keresnünk, hiszen rengeteg eltérő tényező állhat a háttérben. Ettől függően gyógyírt jelenthet kopasz foltjainkra különböző külső és belső szerek alkalmazása, esetleg egy mezoterápiás kezelés is. Viszont az olyan kopaszságnak, melyet az öröklődő hajhullás okoz, egyetlen tökéletesre fejlesztett technika vethet véget, ami nem más, mint a hajátültetés.

 

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Nyári zápor

0 Komment

Valahogy mindenki utál elázni, amikor elered az eső, akkor elkezdünk szaladni, és bármit, amit csak lehet, fejünk fölé tartunk, ha éppen nincs nálunk egy esernyő, esőkabát vagy csuklyás felső. Pedig nyáron – főleg idén – egymást érik a záporok, és tulajdonképpen a nagy hőségben annyira nem is baj egy kis felfrissülés.

És milyen jól tennénk, ha nem csak a hőmérséklet szempontjából örülnénk az ilyen hamar eltűnő, mégis nagymértékű csapadékkal járó esőnek, illetve azért, mert nem kell megint locsolnunk. Nyugodtan kihasználhatnánk ugyanis az esőzést arra, hogy néha elázzunk.

Ez lehet, hogy elsőként furcsán hangzik, azonban higgyük csak el, hogy ezzel igazán jót teszünk hajzatunknak. Az esővíztől ugyanis a haj puhább lesz, és a sokszor nagyon klóros csapvíz után igazi felüdülés lesz neki ez a természetes víz. Emellett az esővíz lágy, és enyhén savas kémhatású, ami a fejbőrnek is jót tesz.

Sokan gyűjtik össze egyébként a csapadékot, és használják hajuk öblítésére, de ezt könnyen ki lehet váltani azzal, hogy ha nem félünk egy kicsit megázni. Persze a legjobb, ha ezt nem egy szmogos, poros belvárosi környéken tesszük, hiszen ott sajnos az esővíz sem marad teljesen tiszta.

Nagyon hasznos, ha tisztában vagyunk néhány jó régi trükkel frizuránk szempontjából, hiszen ha ezeket elfelednénk, akkor maradnának csak a boltok polcain sorakozó ilyen-olyan kozmetikumok, amelyek persze nem károsak – amennyiben okosan használjuk őket -, de mégis néha meg kell maradnunk a természetes dolgok körében, és javunkra használni azokat.

A hajzatnak különösen kell az ápolás, hiszen elég egy kis probléma ahhoz, hogy gondok legyenek vele. A túl sok stressz, a rossz étrend, az egészségtelen életmód, a vitaminhiány, és ezek mellett az élet olyan más velejárói, mint egyes betegségek, vagy éppen gyógyszerek szedése mind-mind okozhatnak a frizurában kárt, így hajhulláshoz is vezethetnek. Ha már megvan a baj, akkor hamar szakértő segítséghez kell fordulni, hogy megtudjuk, mi orvosolhatja problémánkat. Esetenként egyes készítmények alkalmazása és a kiváltó okok megszüntetése is elegendő lehet, de van, amikor csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés varázsolhatja vissza régi frizuránkat.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed