Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szexuális élet zavarainak hatása

0 Komment

Sokan tabuként kezelik a szexuális témákat, azonban nem is sejtjük, milyen fontos lenne az ilyen jellegű, felmerülő problémákról beszélni, azokat megoldani, hiszen rengeteg bajnak lehetnek forrásai.

Ha nem élünk rendszeres nemi életet, az bizony igen gyakran stresszhez és rengeteg vitához vezethet. Alapjában véve már ez is nagy probléma, azonban sajnos ennél még sokkal több kárt is okozhat. A párkapcsolati gondok rányomhatják bélyegüket a hangulatunkra, és ezzel együtt a szervezetünkre is.

A rossz kedélyállapot, a stresszes hangulat mellett sajnos az immunrendszer gyengesége, fejfájás, migrén, a bőr sápadtsága, mélyülő ráncok és sötét karikák a szem alatt, elhízás, álmatlanság és hirtelen ijesztően sok haj elvesztése is szerepelhet a nemi élet hiányának következményei között.

Ezen gondokért főképp a vérkeringés nem megfelelő működése, valamint a nemi hormonok nem megfelelő működése a felelős, így ha újra rendszeresen élünk szexuális életet, nagyon könnyen visszafordíthatjuk a fent említett problémákat a normális kerékvágásba.

A hím és a női nemi hormonok (androgének és ösztrogének) mennyiségének egyensúlya szükséges ahhoz, hogy a haj szép és egészséges maradjon. Ha ez az arány felbomlik, hajunk hullani kezd, jellegzetesen foltokban veszítjük el hajzatunkat. A kopaszodás egy nagyon kellemetlen folyamat, amely megoldás nélkül még ingerlékenyebbé, stresszesebbé tehet minket, ami egyfajta ördögi körforgáshoz vezethet.

Hajhullás észlelésénél minél előbb szakértő segítséget kell keresnünk, és mindenek előtt ki kell deríteni, hogy mi állhat a probléma hátterében. Hiszen lehetséges, hogy saját életvitelünkben kell keresni a hibát, amelyen ha tudunk javítani, kiküszöbölhetjük a kellemetlen hatásokat, viszont az is előfordulhat, hogy más okozza a kopaszodást, melyen csak kezelések, illetve a biztos sikert jelentő hajátültetés segíthet.

Bővebben a hajátültetési eljárásról:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed