Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Válás és szakítás

0 Komment

Arról beszéltünk már, hogy a sok stressz és a lelki megterheltség mennyire nagy károkat tud okozni szervezetünkben. Érzelmeink viharai pedig lehetnek hirtelenek, vagy lassú lefolyásúak, közben teljesen felőrlőek. Az egyik leggyakoribb oka a lelki bajoknak nem más, mint a szakítás vagy a válás, és ez sajnos mindkét nemben hatalmas nyomokat képes hagyni.

Ilyen helyzetben a legnagyobb gondot az jelenti, hogy a válás, illetve a szakítás már csak a jéghegy csúcsa, és előtte akár nagyon hosszú időszakon keresztül húzódhat a megpróbáltatás. Ez pedig nem csak szomorúsággal és sok könnyel járhat, hanem bizony testi jelei is lehetnek.

Nem csak hirtelen bekövetkező trauma okozhatja ugyanis például hajunk hullását, hanem a hosszabban elnyúló, fájdalmas időszak is képes hajzatunkra bélyeget nyomni. A kilátástalanság, a csalódottság és a félelem mind olyan érzések, melyek csak még inkább táplálják a feszültséget és a stresszt, amiről pedig már mindenki tudja, hogy mihez vezethet frizuránk terén.

Az elválás pedig, akármennyire is egy rossz időszak lezárását jelenti, hatalmas nagy törést jelenthet még akkor is, ha úgy érezzük, lélekben már felkészültünk rá. Ilyenkor szervezetünknek sokkal nagyobb támogatásra van szüksége ahhoz, hogy ne legyenek maradandó károk. Amennyiben szükséges, keressünk fel inkább szakembert, akivel át tudjuk beszélni problémáinkat, és aki megoldást tud nyújtani nekünk borongós napjainkban. Fontos a stressz feloldása is, amit elérhetünk akár meditációval, jógával, vagy egyéb testmozgással. Nyugtató vagy éppen feszültséget kiadó hatása lehet egyes zenéknek is, melyek egyéntől függően képesek a problémák csillapítására. Akármit is teszünk ilyenkor magunkért, az a fontos, hogy minél előbb kezdjük el. Vegyük észre, ha szükségünk van segítségre, és haladjunk azon az úton, mely a nyugalomhoz vezethet.

Amennyiben ilyen időszakban vagyunk, és hajzatunk állapota olyannyira megromlik, hogy az hajhulláshoz is vezet, talán az lehet az egyik legnagyobb vészcsengő. Az ilyen fajta hajgyérülés persze csak átmeneti, amennyiben kezelni kezdjük a kiváltó problémát. Persze az is előfordulhat, hogy a hajzat regenerálódása sokkal több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ilyenkor segítségünkre lehet például a prp-terápia. Más jellegű hajhullás esetén viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés képes visszaadni régi frizuránkat, mely beavatkozás most június 15.-ig kedvezményesen érhető el Klinikánkon.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

 

Tények a foltos kopaszodásról - 2. rész

0 Komment

A hajhullás mindenki számára egy kellemetlen és főképp nem várt folyamat, akármikor és akármilyen formában jelenik meg. A foltos kopaszodással foglalkozó, 2 részes cikkünk múlt heti, első részében már elkezdtük összeszedni azokat a részleteket erről a betegségről, melyeket nem biztos, hogy mindenki ismer. Most további 5 tényt tudhatunk meg, melyek szintén fontosak, ha ilyen fajta hajhullásról beszélünk.

6. A stressz az egyik legnagyobb kiváltó ok:

A stressz ebben az esetben olyan, mint olaj a tűzre. Ez azt jelenti, hogy ha foltos kopaszodás környékez minket, vagy már abban szenvedünk – mint ahogy bármely más, autóimmun betegségnél -, a stressz sajnos képes hamarabb beindítani a folyamatot, vagy nagyobb és gyorsabb hajveszteséget eredményezni. Éppen ezért meditáció, testmozgás vagy más feszültségoldó terápia segítségével csökkenthető, vagy megelőzhető ez a fajta hajhullás.   

7. Ez a kopaszodás kezelhető:

Gyakran alkalmaznak intravénás szteroidokat, hogy a gyulladás csökkentésével kezeljék ezt a betegséget. Amennyiben a hajhullás elterjedtebb, sokszor vonnak be a kezelésbe szájon át szedhető szteroidokat, vagy éppen nem szteroidos, immunszupresszív gyógyszereket.  Ezek a kezelések mentesítik a szőrtüszőket a gyulladástól.

8. Szorosan kapcsolódhat más betegségekhez:

Ha valakinél kialakul egy autoimmun betegség, sajnos nagy az esély arra, hogy egy másik autoimmun probléma is előjön idővel. Az immunrendszer ugyanis egy összefüggő rendszer, és ha valahol gyulladás indul meg, az folytatódhat máshol is. Éppen ezért, ha valaki foltos kopaszodásban szenved, érdemes nagyon odafigyelnie, és kivizsgáltatnia magát több szempontból is.

9. Más életmódbeli tényezők, melyek okozhatják a betegség kitörését:

 A helytelen táplálkozás, a kemény diéta, a sok cukorbevitel, a mértéktelen alkoholfogyasztás és a dohányzás mind-mind képesek arra, hogy gyulladást indítsanak be a szervezetben.

10. Lehetséges, hogy elmúlik, és soha nem jön vissza:

Míg a visszaesés sajnos mindig lehetséges, a foltos kopaszodás akár meg is szűnhet úgy, hogy soha többé nem tér vissza. Egy biztos, ez a betegség nagyon kiszámíthatatlan.

Ahogy megismertük tehát ezt a fajta kopaszodást, sok esetben kezelhető, és akár arra is van esély, hogy teljesen megszűnjön. Sajnos ez nem mondható el minden, más jellegű hajhullásra. Az öröklött kopaszodás például nem gyógyítható, maximum késleltethető. Viszont megoldás ilyen esetekben is létezik, hiszen a hajátültetés véglegesen tűnteti el a kopasz foltokat.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Forrás: https://forum.facmedicine.com/threads/10-things-you-didnt-know-about-alopecia.23156/

Férfias szemlélet?

0 Komment

Általában a férfiak szerint a nők túl sok időt töltenek a tükör előtt, túlzásba viszik a különböző kencék és kozmetikumok alkalmazását, és persze nem lehet elegendő bókot szórni rájuk, mindig elégedetlenek valamivel külsejükkel kapcsolatban. De biztos, hogy nekik nem kellene ugyanúgy odafigyelni néhány részletre?

Ha kimondjuk az egészséges táplálkozás, a diéta vagy éppen a hajpakolás szavakat, szinte mindenkinek olyan képek rémlenek, melyeknek főszereplői hölgyek. Pedig férfiak esetében is oda kell figyelni nagyon, hogy milyen étrendjük van, mennyi vitamin jut a szervezetükbe, milyen kozmetikumokkal ápolják vagy éppen roncsolják hajzatukat, valamint az is fontos szempont, mennyi stressz éri őket nap, mint nap, és ezt hogyan képesek feldolgozni.

Ugyan a férfiak esetében leggyakrabban az öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, azért gyakran okozza náluk is a hajhullást a fent említett stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, vagy éppen valamilyen gyógyszeres kezelés mellékhatása. Ilyen esetekben félre kell tenni azt a szemléletet, hogy a külsőre eltöltött idő és a „nyúlkajának” becézett zöldségek fogyasztása csak a nőknek való, és bizony nem árt egy életmódváltás.

Ha viszont a férfiakra jellemző, genetikai hajhullás indult meg, persze ez már sajnos nem lesz elegendő. Ilyenkor csak egyetlen megoldás jöhet szóba, mely végleges eredményt biztosít, méghozzá a hajátültetés. Nagyon fontos, hogy ha megtudjuk, hajunk gyérülését bizony az öröklési folyamatok okozzák, ne csüggedjünk el, ne törődjünk bele, és ne adjuk fel, hogy olyan frizuránk lehessen, amilyet szeretnénk, hiszen valljuk be, nem mindenkinek áll jól a kopaszság.

A hajátültetés már rengeteg kopaszodónak adta vissza régi frizuráját, és emellett pedig természetesen az önbizalom is helyére áll ilyenkor, hiszen nagyon nehéz a kopaszodást feldolgozni, elfogadni. De mint mondtuk, nem is kell, és inkább tegyünk azért, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben – illetve frizuránkban -, mint, hogy beletörődjünk az elfogadhatatlanba.

A HairHungary Klinika ráadásul most kedvez azoknak is, akik eddig a beavatkozás anyagi vonzatától féltek, és ez tartotta vissza őket az elhatározástól, hogy tű alá feküdjenek. Most ugyanis minden páciens, aki június 15.-ig jelentkezik ingyenes konzultációra, egységesen 0,7 Euró/hajszál árban dúsíttathatja frizuráját.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Női-férfi stressz

0 Komment

Persze nagyon sok részletben tér el a két nem egymástól az élet minden területén, azonban fontos megfigyelnünk, hogyan képesek feldolgozni a mindennapi stressz hatásait a nők, illetve a férfiak. Mivel a hajhullás egyik leggyakoribb okozója maga a stressz, ezért mindenképpen törődnünk kell ezzel a kérdéssel, és nem vehetjük félvállról vagy éppen természetesnek, hogy mindenki életében gyűlnek a gondok.

A férfiak általában inkább a külvilág felé reagálják le az őket ért idegeskedni valókat, míg ezzel szemben a nők főként befelé fojtják a rossz érzelmeiket. Ez állítólag annak köszönhető, hogy a nők olyan belső stresszes tényezőkkel szembesülnek életük folyamán, mint a terhesség vagy éppen maga a szülés. Emiatt a férfiak általában sokkal agresszívabban lépnek fel egy stresszes szituációban, illetve aktívabban kiadják belső dühüket a külvilág felé. A nők ezzel szemben inkább magukba roskadnak, visszahúzódnak, és ez sajnos sokszor abba torkollik, hogy belső önértékelési zavaruk lesz és a lelki egyensúly megbomlása lehet úrrá rajtuk.

Emiatt a gyengébbik nem képviselőinél gyakrabban beszélhetünk olyan hajhullásról, melyet a stressz melletti lelki viharok okoznak, de persze a férfiak tekintetében is előfordul a mindennapi gondok által okozott kopaszodás. Mindkét nem tekintetében fontos odafigyelni arra, hogy megfelelő időben kezeljük a stressz feloldását, melyben segítségünkre lehet például a relaxáció vagy a jóga. Persze, ha nem sikerül helyrejönni magunktól, akkor muszáj bevonni szakértő segítséget is.

Hajzatunk szempontjából visszaállíthatóak a stressz okozta károk, hiszen ha megszűnik a kiváltó ok, akkor egy hosszabb regenerálódással frizuránk is megúszhatja. Viszont, ha ez nem megy könnyen, akkor érdemes elmenni mezoterápiás kezelésekre, vagy segíthet a prp-terápia is.

A férfiaknál viszont gyakrabban fordul elő az öröklött jellegű kopaszodás, mely akár a kor előrehaladtával, de akár már fiatalabb korban is jelentkezhet. Ebben az esetben csak a hajátültetés jelenthet megoldást, hiszen ezt a fajta kopaszodást megállítani és visszafordítani nem, maximum késleltetni lehet más módszerekkel. A hajbeültetés viszont végleges és biztos eredményt ad, ezért érdemes minden más próbálkozás helyett inkább ezt választani egyből.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Ördögi kör

0 Komment

Sokan szokták mondani, hogy ne gondoljunk a rossz dolgokra, hessegessük el a félelmeket, és főként ne mondjuk ki azt, ha valami rossz sejtelmünk van, mert ezekkel képesek vagyunk bevonzani magát a problémát, amitől rettegtünk. Akármennyire is hiszünk ebben, vagy sem, bizony akadnak olyan gondok, melyek valóban kialakulhatnak csak azért, mert félünk tőlük. És mi ez, ha nem egy ördögi kör?

Lehetséges, hogy először hihetetlennek tűnik, hogy mire képes az emberi szervezet, mégis muszáj beszélnünk erről a fajta problémáról, hogy mindazok, akik ebben az ördögi körben szenvednek, kikerülhessenek belőle, és ha lehet, akkor még időben.

A hajhullást ugyanis tényleg okozhatja az, ha folyamatosan félünk attól, hogy ki fog hullani a hajunk. Lehetséges, hogy a hajzatnak nem lenne semmi baja, és még kiváltó tényezők sem fenyegetnének minket, illetve a genetika sem nyomná ránk a kopaszodás bélyegét, mégis elindul a hajhullás folyamata. Ennek pedig nem más az okozója, mint a rettegés.

Természetes, hogy mindenki szeretne jól kinézni, illetve ragaszkodik a megszokott megjelenéséhez, de általában az a normális, ha csak akkor kezdünk el félni a kopaszodástól, ha annak egyértelmű jelei vannak. Sokan viszont már pár kihullott hajszáltól képesek megijedni, pedig a mindennapi hajveszteség egy mértékig teljesen természetes.

Azzal azonban, hogy félnek attól, mi következhet be, azt eredményezik, hogy bizony könnyen be is következik. A félelem érzése, a kinézetünk átalakulásától való rettegés ugyanis egy állandósuló stressz helyzetet teremt, ami önmagában elég ahhoz, hogy beinduljon a hajhullás.

Ebből csak akkor tudunk kikerülni, ha észrevesszük a saját magunk által kreált stressz eredményeit, és ahelyett, hogy még inkább begörcsölnénk, képesek vagyunk elhinni, hogy a folyamat megállítható. Ez nagyon nehéz, és sok esetben csak segítséggel érhető el.

Persze az sem könnyű, hogy rájöjjünk, ez áll a kopaszodás hátterében, ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni hajhullási problémánkat, hiszen rengeteg más is állhat a háttérben. Segítséggel pedig kezelhető a stressz feldolgozása is, illetve, a hajzatban előforduló károkra is vannak különböző megoldások. Ilyen lehet például a mezoterápia, vagy a prp kezelés is, melyek célzottan segítik a frizura regenerálódását.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed