Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mivel a kopaszodás egy olyan, igencsak sokakat érintő probléma, mely rengeteg különböző kiváltó okra vezethető vissza, ezért tulajdonképpen két fő csoportra oszthatjuk: a végleges és a visszafordítható típusokra. Nem mindegy, hogy gondunkat mi alapján kezdjük el kezelni, a legelső kérdés az, hogy melyik csoportba tartozunk?

Visszafordítható kopaszodásról akkor beszélünk, ha a hajhullást valamilyen, a szervezetünket ért stressz vagy trauma okozza. Ez lehet pszichés, lelki, vagy éppen fizikai. Ebbe a csoportba soroljuk az akár egy nagyobb gyulladás, egy baleset vagy egy műtét során jelentkező, nagyobb fokú hajveszteséget. Emellett meg kell említeni a bizonyos gyógyszerek alkalmazásakor megjelenő hajgyérülést is, amikor tulajdonképpen mellékhatásként indul meg a hajhullás.  Valamint pszichés trauma is lehet kiváltó ok, ami akár egy hirtelen rossz hír, de akár egy hosszabban tartó depresszió tüneteként meginduló hajhullást eredményez.

Szintén a visszafordítható hajhullás csoportját erősítik a helytelen életmód, a vitaminhiányos étrend, a túlzott alkoholfogyasztás, illetve dohányzás által kialakuló hajproblémák. És itt kell megemlítenünk a különböző hajformázókat és kémiai anyagokat tartalmazó hajkészítményeket is, melyek szintén visszafordítható hajhulláshoz vezethetnek.

Amennyiben ilyen típusú kopaszodásról beszélünk, a nevéből is adódóan tudunk tenni azért, hogy az egészséges állapot visszaálljon. Ehhez elsősorban ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja magát a hajhullást. Szigorúnak kell lennünk magunkhoz, és őszintén be kell vallanunk saját magunknak, hogy mit is csinálhatunk rosszul. Nem könnyű a változtatás, de ha már a szervezetünk jelzi, hogy baj van, akkor muszáj lépnünk.

A legtöbb kiváltó okot a fent soroltak közül mi is képesek vagyunk kiiktatni életünkből, illetve változtatások árán el tudjuk érni, hogy a helyes útra léphessen szervezetünk is. Amennyiben viszont olyan ok áll a háttérben, mint például egy gyógyszeres kezelés, muszáj kérnünk segítséget.

Amikor a kiváltó okok megszűnnek, a hajzatunk állapota is javulni kezd, de ez egy nagyon hosszú folyamat. Hajunk regenerálódása akár több, mint fél évet is igénybe vehet, ezért nem árt, ha rásegítünk kicsit. Erre tökéletes megoldást jelenthet például a FolliOne termékcsalád egyes tagjainak alkalmazása.

Komolyabb esetekben, illetve kiegészítő segítségként olyan kezeléseket is igénybe vehetünk, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Mindegyik arra hivatott, hogy segítse a hajhagymák működését, garantálva ezzel, hogy újra erős és egészséges hajszálaink nőhessenek.

Következő cikkünkben megismerhetik a végleges hajhullás okait, és lehetséges megoldásait, addig is tudjanak meg többet a HairHungary Klinikáról:


HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajpakolás helyett

0 Komment

Rengeteg hajápolási lehetőséggel ismerkedhettünk már meg, köztük beszéltünk számtalan olyan hajpakolásról, melyeket akár otthon, saját kezűleg is elkészíthetünk. Viszont mi van akkor, ha valaki utálja ezeket a különböző kencéket, és csak minimális mennyiségben használ kozmetikumokat is, épp csak amennyire szükséges?

Ilyen esetekben sem kell lemondanunk arról, hogy szép és egészséges hajzatunk lehessen, hiszen ha odafigyelünk pár alapvető, mindennapi részletre, és beleviszünk egy-két trükköt a napi rutinba, akkor is sokat tehetünk hajunk egészségéért.

Mindig fontos megemlíteni, hogy a frizurát nem csak külsőleg, hanem bizony belülről is táplálni kell, gondolunk itt a megfelelő vitaminmennyiségre, illetve az egészséges étkezésre. Ha kerüljük a zsíros, nagyon sós vagy éppen cukros ételeket, sokkal előrébb vagyunk, mint gondolnánk. Emellett pedig minél kevesebb alkoholt fogyasszunk, és ha lehet, mondjunk le a dohányzásról.

Persze ez mind egyszerűen hangzik, mégis sokak számára nehéz betartani, de a felsorolt dolgok egytől egyig nagy segítséget jelentenek hajzatunkra – és persze egész szervezetünkre - nézve is. Pakolások helyett pedig pozitív hatással bír, ha minden nap megmasszírozzuk kicsit a fejbőrünket, ezzel serkentve a vérkeringést, és biztosítva a hajhagymák egészséges működését. Ugyanilyen hatást érhetünk el azzal is, ha hajmosás közben néha váltogatjuk a hideg és a meleg víz használatát, persze ez soha nem jelenthet jéghideg vagy éppen nagyon forró hőmérsékletet.

Néha elegendő tehát pár praktika ahhoz, hogy hajzatunk szép, erős és egészséges maradhasson, azonban sajnos vannak olyan esetek is, amikor ezek a módszerek kevésnek bizonyulnak. Hajunk állapotára nagyon fontos odafigyelnünk, ugyanis szinte bárhol akad valami probléma szervezetünkben, legtöbbször kihat a hajzatunkra is. Amennyiben pedig a hajhagymák működésével van baj, vagy egyszerűen öröklött jellegű problémáról beszélünk, mindenképpen szakértő segítségre lesz szükségünk.

A HairHungary Klinika személyre szabva oldja meg mindenkinél a kopaszodás problémáját. Beszélhetünk akár különböző terápiákról, melyek segítségével mindazoknak megoldást tud nyújtani, akik valamilyen átmeneti hajhullásban szenvednek, illetve a hajátültetésről ami most ráadásul kihagyhatatlan kedvezménnyel érhető el a Klinikán -, mely a genetikai kopaszodás egyetlen, ugyanakkor biztos és végleges megoldása lehet.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296

Az alkohol és a haj

0 Komment

Arról olvashattunk már, hogy ha valaki túl sok alkoholt fogyaszt, sajnos az egész szervezetére - a hajzatot is beleértve - nagyon rossz hatással van. Azonban tudnunk kell, mi helyzet a külső alkalmazáskor, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, mi a jó, és mi a káros frizuránknak.

Elég gyakran találkozhatunk ugyanis olyan pakolásokkal, samponokkal és egyéb kozmetikai szerekkel, melyeknek van némi alkoholtartalmuk. Ezeknek a használatát mindenképpen mellőznünk kell, hiszen az ilyen készítmények magas fokon szárítják a hajzatot, és csak abban az esetben szabad használni őket, ha kifejezetten arra van szükségünk, hogy hajunk állaga kicsit szárazabb legyen. Ezért nagyon fontos, hogy vásárláskor tüzetesen nézzük át a készítmények összetételét, nehogy csak utólag jöjjünk rá, hogy miért olyan száraz és kezelhetetlen frizuránk. Sőt, a száraz hajzat sajnos töredezni kezd, egészségtelenné válik, és előbb-utóbb hajhullást is tapasztalhatunk miatta.

Érdekes ellentét, hogy létezik egy alkoholtartalmú csodaszer, amely pont a száraz hajat képes ápolni, ez pedig nem más, mint a sör. A legegyszerűbben úgy tudjuk felhasználni, hogy hajmosás után befújjuk vele nedves frizuránkat, majd ezután szárítjuk meg. Tökéletes fényt és csillogást ad tincseinknek, élettel telibb és szebb lesz tőle hajunk.

Ezen kívül többféle hajpakolást is készíthetünk, ilyen például a sör, a majonéz és pépesített avokádó keveréke, melyet szintén nedves hajra kell felkenni, majd egy óra múlva alaposan lemosni. Hajunk ettől puha és fényes lesz. Ha töredezettek hajszálaink, tojássárgájával és olívaolajjal társítsuk a sört! Ha ebből kihagyjuk az olívaolajat, az a korpa ellenszere.

Hajunk tehát folyamatos ápolásra és odafigyelésre vágyik. Amennyiben kellő kondicionálást kap frizuránk, nagyobb eséllyel kerülhetjük el a hajhullás és kopaszodás kellemetlenségét. Azonban természetesen léteznek olyan problémák, melyek ellen sajnos a fenti módszerekkel nem küzdhetünk. Ha nem tudjuk, mitől hullik a hajunk, és ez az állapot már fenyegető, mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, mert lehet, hogy segíthet rajtunk személyre szabott kezelés, de lehet, hogy csak a biztos sikert jelentő hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Dohányzás és alkohol okozta problémák

0 Komment

Köztudott tény, hogy a dohányzás súlyosan károsítja szervezetünket, főként a tüdőt veszi célpontba, de kihat más szerveinkre is. Ugyancsak ismert az alkohol romboló hatása, mely elsősorban a májat pusztítja, de szintén rossz befolyással van egész testünkre.

Az ismert problémákon túl ezen szenvedélyek olyan területeken is fejtenek ki roncsoló hatást, ahol nem is gondolnánk. Hajunk és fejbőrünk ugyanúgy ki van téve ezen káros hatásoknak, mint belső szerveink.

hairhungary hajhullás hajátültetés dohányzás alkohol vitaminhiány érszűkület káros hatásokA dohányosoknál megfigyelhető, hogy az ujjak – amelyek a cigaretta tartására elhivatottak -, és rajtuk a köröm besárgul a kátránytartalom miatt, ahogy a fogsor sem tudja elrejteni sárgás és barnás foltjait. Ezeken túl hasonló jelenségeket figyelhetünk meg a frizuránkon is, hiszen a haj teljesen fakóvá válik, a fejbőr kiszárad, elszíntelenedik.

Az alkohol szempontjából főként a rossz vérkeringés válthat ki a haj szerkezetében negatív irányú változásokat. Ezen kívül a tápanyagok súlyos hiányáról beszélhetünk, főként a vitaminok és fehérjék hiányáról, mely nagy károkat okozhat. Az alkohol ugyanis a B-vitamint közvetlenül pusztítja, amely szintén elengedhetetlen lenne a haj egészséges szerkezetéhez.

Mindkét szenvedély okozhat érszűkületet, ami szintén negatív hatással lehet a hairhungary hajhullás hajátültetés dohányzás alkohol vitaminhiány érszűkület káros hatásokfejbőrben futó hajszálerekre is, melyek a hajszálak egészségéért és táplálásáért felelősek. A rossz vérellátás következményeként kialakulhat hajhullás, a hajhagymák nem képesek a megfelelő működésre.

Hajunk egészségének megőrzése nagyon fontos, hiszen kinézetünk egyik legfontosabb eleméről beszélünk. Ezért ha a fenti, vagy egyéb okok miatt rossz irányú elváltozásokat veszünk észre frizuránkon és hajunk nagymértékben hullani kezd, feltétlenül segítségért kell fordulnunk. Néha elég különböző készítmények alkalmazása, de vannak olyan esetek, amikor már csak a hajátültetés jöhet szóba. A HairHungary klinikán mindenkinek személyre szabottan adják meg a szakszerű segítséget.

Keresse fel a HairHungary klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed