AJÁNLÓ
 
11:27
2013. 09. 20.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2013. 09. 20.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2013. 09. 20.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2013. 09. 20.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2013. 09. 20.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az alkohol és a haj

0 Komment

Arról olvashattunk már, hogy ha valaki túl sok alkoholt fogyaszt, sajnos az egész szervezetére - a hajzatot is beleértve - nagyon rossz hatással van. Azonban tudnunk kell, mi helyzet a külső alkalmazáskor, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, mi a jó, és mi a káros frizuránknak.

Elég gyakran találkozhatunk ugyanis olyan pakolásokkal, samponokkal és egyéb kozmetikai szerekkel, melyeknek van némi alkoholtartalmuk. Ezeknek a használatát mindenképpen mellőznünk kell, hiszen az ilyen készítmények magas fokon szárítják a hajzatot, és csak abban az esetben szabad használni őket, ha kifejezetten arra van szükségünk, hogy hajunk állaga kicsit szárazabb legyen. Ezért nagyon fontos, hogy vásárláskor tüzetesen nézzük át a készítmények összetételét, nehogy csak utólag jöjjünk rá, hogy miért olyan száraz és kezelhetetlen frizuránk. Sőt, a száraz hajzat sajnos töredezni kezd, egészségtelenné válik, és előbb-utóbb hajhullást is tapasztalhatunk miatta.

Érdekes ellentét, hogy létezik egy alkoholtartalmú csodaszer, amely pont a száraz hajat képes ápolni, ez pedig nem más, mint a sör. A legegyszerűbben úgy tudjuk felhasználni, hogy hajmosás után befújjuk vele nedves frizuránkat, majd ezután szárítjuk meg. Tökéletes fényt és csillogást ad tincseinknek, élettel telibb és szebb lesz tőle hajunk.

Ezen kívül többféle hajpakolást is készíthetünk, ilyen például a sör, a majonéz és pépesített avokádó keveréke, melyet szintén nedves hajra kell felkenni, majd egy óra múlva alaposan lemosni. Hajunk ettől puha és fényes lesz. Ha töredezettek hajszálaink, tojássárgájával és olívaolajjal társítsuk a sört! Ha ebből kihagyjuk az olívaolajat, az a korpa ellenszere.

Hajunk tehát folyamatos ápolásra és odafigyelésre vágyik. Amennyiben kellő kondicionálást kap frizuránk, nagyobb eséllyel kerülhetjük el a hajhullás és kopaszodás kellemetlenségét. Azonban természetesen léteznek olyan problémák, melyek ellen sajnos a fenti módszerekkel nem küzdhetünk. Ha nem tudjuk, mitől hullik a hajunk, és ez az állapot már fenyegető, mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, mert lehet, hogy segíthet rajtunk személyre szabott kezelés, de lehet, hogy csak a biztos sikert jelentő hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed