Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Év végi nyugalom

0 Komment

Az egész éves hajtás után végre eljött az időszak, amikor a legtöbben pihenésre hajtják fejüket. A jól megérdemelt szabadság és az év végi nyugalom mindenki számára úgy jön el ilyenkor, mint a megváltás. Nem véletlen ez, hiszen a mai világban teljesen tele vannak stresszel és megfelelésvággyal a mindennapok, ami természetesen egész szervezetünket próbára teszi.

Mint tudjuk, a leggyakoribb kopaszodást okozó háttér maga a genetika, ami ellen senki nem tehet semmit. Ennek egyetlen biztos megoldása a hajátültetés. Viszont, ha nem örököljük, akkor a legtöbb esetben sajnos a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a túlhajszoltság és a kimerültség áll a hajhullás mögött.

Mivel a nagy iramnak egész testünk ki van téve, ezért nem szabad csodálkozni, hogy ilyen eredménnyel jár az, ha nem hagyunk elég időt a pihenésre. Persze ez sokszor azt hisszük, hogy nem rajtunk múlik, de odafigyeléssel és megfelelő időbeosztással, na meg egészséges táplálkozással fényéveket változhat külsőnk hogyléte is. A hajzatunk, a bőrünk mind annak mutatója, hogy mi zajlik belül.

Az újévben mindenki fogadalmakat tesz, de igazából egyetlen fontos változtatásra lenne szüksége valamennyiünknek. Egy kicsit több odafigyelést érdemelne szervezetünk, több nyugalmat és persze több törődést. Ha ezt képesek lennénk megadni, sokkal kevesebb problémával kellene számolnunk.

A kopaszodás ráadásul egy olyan baj, ami csak még inkább fokozza a negatív oldalát a dolgoknak, hiszen befolyásolhatja megjelenésünket, ezzel együtt pedig önértékelésünket is. Ha a stressz áll a hajgyérülés hátterében, akkor egyszerűen muszáj változtatnunk életvitelünkön, hiszen a szervezetünk hangosan kiabál ezért. Ehhez lehetséges, hogy szükségünk lehet segítségre, ami egyáltalán nem szégyen, ezért ha úgy érezzük, hogy saját magunk nem vagyunk képesek kissé nyugodtabb életre, akkor forduljunk szakemberhez.

A hajzatunk tekintetében pedig ugyanezt kell megtennünk, ha nem javul a helyzet, hiszen rengeteg ok állhat a háttérben, és lehet, hogy ezek közül csak egyet győztünk le. Amennyiben sikerül megoldani a hajhullást okozó gondokat, a frizuránk is regenerálódni fog. Viszont, ha ez a folyamat csak nagyon lassan, vagy szinte egyáltalán nem indul be, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.   

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A haj atkája

0 Komment

A Demodex atkát azért is nevezik másképp hajatkának, mert a szőrtüszőket támadja meg a hajas fejbőrön, illetve másik fajtája az arcon éli le rövid, de annál kártékonyabb életét. Sajnos nagyon kevesen ismerik ezt a fajta parazitát, és a tüneteket félreértelmezik, másképp kezelik, mint kellene, így a legtöbb esetben ennek az élősködőnek a jelenléte hajhulláshoz vezet.

Ez az atka a szőrtüszőkbe rakja le petéit, ott is kel ki, és ott is pusztul el. Egyetlen életcélja a szaporodás, mely sajnos könnyen megy neki, hiszen egy atka akár 20-25 petét is képes lerakni. Mivel mindeközben folyamatosan szívja el a tápanyagokat a hajtüszőkből, így nagyon hamar károsodik a hajzat szerkezete, ritkulni kezd és egészségtelen, élettelen lesz frizuránk. Ráadásul a fejbőrön is gondokat okoz, hiszen irritálja azt, gyulladás jön létre miatta, ezért hamar jelennek meg az olyan tünetek, mint a viszketés és a fejbőrhámlás.

Sokan ezeket a tüneteket különböző hajápoló szerekkel próbálják enyhíteni, de sajnos erre nem jelentenek megoldást. Ugyan a tökéletes gyógyszer még nincs kifejlesztve a paraziták elpusztítására, főként gyógynövényekből készült főzeteket alkalmazhatunk eltüntetésükre. Terjedése egyébként közös párnák, törölközők, kozmetikumok használatával lehetséges, és főként az idősebb korosztályra jellemző.

Sajnos azonban manapság a sok stressz, az immunrendszerünk gyengülése is segítséget nyújt az ilyen élősködőknek ahhoz, hogy terjedjenek. Ezért bármilyen probléma merül fel hajzatunkkal, érdemes szakemberhez fordulni, hiszen egy mikroszkopikus vizsgálattal ki is zárható az atkák jelenléte. Mivel a hajzat gondjait rengeteg tényező befolyásolja és hozza létre, így nem kell megijednünk egyből, ha változásokat érzékelünk. Nem árt azonban kivizsgáltatni a probléma eredetét, hiszen csak annak tudatában lehet kezdeni bármit is például a haj ritkulásával.

Átmeneti hajhullás esetén az okozókat kell elsősorban kiiktatni, de még ilyenkor is szükségünk lehet a haj regenerálásában segítségre. A mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia nem csak felgyorsítja a haj helyreállításának folyamatát, hanem erős és egészséges hajszálakkal lehetünk majd gazdagabbak. Viszont, ha olyan tényező miatt kopaszodunk, mint például a genetika, azon változtatni nem tudunk. Ilyen esetekben csakis a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Figyeljünk a haj változásaira!

0 Komment

Már beszéltünk arról, hogy szinte minden, a szervezetünkben végbemenő, nagyobb változás megmutatkozik a frizuránkon is, legyen szó pozitív vagy negatív dolgokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk minden jelre, hiszen lehetséges, hogy nagyobb betegségtől vagy csapástól óvjuk meg magunkat.

Persze ilyenkor ősszel eleve változik a szervezetünk, és a szezonális hajhullás teljesen természetes. Azonban, ha a hajveszteség nagyobb mértékű, mint a normális, illetve több, mint egy-másfél hónapig tart, akkor bizony más lehet a háttérben.

Arról is esett már szó, hogy a sok stressz magában is okozhat hajhullást, azonban nagyobb gondokat is eredményezhet. A felgyülemlett stressz mértéke a kortizol hormon szintjét is befolyásolja, ami bizony felelős lehet a szívbetegségek kialakulásáért, és a szívrohamok előfordulásáért is.

Ilyen módon a szívbetegségek előfordulásának kockázatát elég jól meg lehet állapítani a hajzatunk állapotából és vizsgálatából, hiszen ha túl magas a kortizolszint, akkor a haj növekedése nagyon lelassul, szinte úgy tűnik, mintha teljesen megállna a folyamat. Ez mindenképpen veszélyt jelez, és érdemes orvoshoz fordulnunk kivizsgálásért.

A hajzatunk állapotának romlása még rengeteg más problémára is utalhat, éppen ezért nem szabad szemet hunynunk felette. Ráadásul, amikor már látható a probléma, az bizony megjelenésünkre is rányomhatja bélyegét, és egy mindennapos kellemetlenséggel kell szembenéznünk.

A hajhullás, illetve a hajzat egyéb problémái általában megoldódnak akkor, ha a kiváltó okokat megszűntetjük vagy orvosoljuk. Ha nagyobb mértékű hajgyérülésről van szó, akkor érdemes emellett még olyan segítségekkel támogatni hajzatunk regenerálódását, mint például a mezoterápia vagy a prp-kezelés.

Előfordul azonban, hogy a kopaszodásnak nincsen semmi más oka, csak a genetika. Az öröklött hajhullással pedig bármit is szeretnénk kezdeni, sajnos ellenszere nincs. Megoldása azonban van! A hajátültetés ugyanis azok számára is képes visszavarázsolni a régi frizurát, akiknek más nem oldja meg gondjukat.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Munkahelyi stressz

0 Komment

A hajhullás hátterében, mint tudjuk, rengeteg ok állhat, és sokszor sajnos nem olyan egészségügyi problémákra vezethető vissza, melyeket könnyen tudnánk kezelni. A lelki bajok és a túlságosan rohanó életmód bizony többször ludas, mint gondolnánk. A stressz pedig egész szervezetünket tönkre teheti.

A stresszes életmódba természetesen beletartoznak az otthoni dolgok, a magánéleti problémák is, de akár ezekre is ráhúzhatjuk, hogy legtöbb esetben mindenért a munkahely okozta stressz a hibás. A folyamatos megmérettetés, a megfelelni akarás, és sajnos nem ritkán a főnökök okozta versengés, vagy rossz közérzet hamar rányomja bélyegét mindennapjainkra, és észre sem vesszük, amikor kicsúszik a kezünk közül az irányítás.

Ugyancsak stresszes időszakot teremt az is, ha valaki munkanélküli, vagy éppen új munkahelyén kezdi meg a tevékenykedést. Ezek az időszakok szintén emberpróbálóak, és nagyon nehéz minden gond nélkül végigsiklani rajtuk.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk időt szakítani arra, hogy lenyugodjunk. Sokaknak segítséget jelenthet a sport, esetleg a jóga, illetve felbecsülhetetlen lazítást eredményez egy kis relaxáció is, legyen szó egy forró fürdőről vagy meditációs zene hallgatásáról. Sajnos azonban akadnak, akik nem képesek feldolgozni az ilyen nagymértékű stresszt. Ezt nem szabad szégyellni, és inkább szakember segítségét kell kérni, minthogy egyre nagyobb legyen a baj, és egyre több mellékhatása legyen az idegeskedéssel teli életmódnak.

A kopaszodás, illetve hirtelen őszülés kialakulása nem csak súlyos esetekben fordul elő, hanem bizony elég az addigi életritmus kis változása is, ha az negatív irányban történik. Ahhoz, hogy hajhullási problémánk megoldódjon, először kezelni kell a kialakult helyzetért felelős hátteret, jelen esetben oldani kell a stresszt. Csak ezek után leszünk képesek a haj regenerálódását is elindítani, melyhez sokszor szintén segítségre van szükség. Míg az öröklött kopaszodást csak a hajátültetés képes orvosolni, addig az effajta, átmeneti hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.

 

 Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed