Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új hajdivatok

0 Komment

Minden évnek megvannak a saját adottságai a divat terén. Mivel a fesztiválok korszakát éljük, ezért a legtöbben most arra szavaznak, legyen minél kócosabb, természetesebb és bolondosabb a frizura. Na de mire számíthatunk, mit okozunk ezzel hajunk állapotának?

Attól függetlenül ugyanis, hogy a természetes kócosságra törekszünk, ezt sok esetben csak úgy érhetjük el, hogy ugyanúgy használunk káros hajfixálókat és hajformázókat, mint egy szoros konty vagy egy „éppen most léptem ki a fodrásztól” frizura esetében.

A legújabb őrületben nem göndörítővel próbálnak fürtöket varázsolni a hosszú hajba, hanem egyszerűen a hajszárító segítségével készítenek hullámokat, ami azt jelenti, hogy megtördelik a hajszálakat. A kócosság eléréséhez valódi kócolásról van szó, a fésű ilyenkor nem játszik központi szerepet. Márpedig ettől sajnos hajszálaink előbb vagy utóbb szintén meg fognak törni. A színesítő kréták és spray-k pedig már csak habok a tortán. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy az effajta frizurák készítése között mindig hagyjunk néhány nap pihenőt, és ebben a néhány napban fektessünk több energiát abba, hogy megfelelő ápolást kapjon egész hajzatunk.

Akár vásárolt termékekkel, akár otthon elkészíthető pakolásokkal kényeztethetjük ilyenkor frizuránkat, figyeljünk oda, hogy mindig a saját hajzatunknak, illetve a hajunkkal felmerülő problémáknak megfelelő módszereket alkalmazzunk. És, ha a fenti frizurák közül választottunk egyet az estére, hazaérkezés után mindenképpen foglalkozzunk még hajunkkal, ha lehet, mossuk meg, fésüljük ki, hogy egészségesebb állapotban lehessen.

A hajzat amúgy is könnyen szárad ki és törik meg, hiszen rengeteg olyan hatás éri, melyek nem tesznek jót állapotának. Ha nem figyelünk oda, akkor sajnos olyan gondok is előjöhetnek, mint a töredezettség, a fénytelenség, a hajszálak elvékonyodása és legrosszabb esetben a hajunk hullása.

Segítségünkre lehet utóbbi kezelésében például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés, melyeknek köszönhetően hajhagymáink működése és az egészséges hajnövekedés sokkal gyorsabban visszaállhat. Másfajta hajhullás esetében viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a hajhullás hátterében, és mit tehetünk ellene, forduljunk minél előbb szakemberhez!

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Egy újabb ördögi kör

0 Komment

Hajunk állapota rengeteg apró részlettől függ. Annyi káros hatás éri nap, mint nap, melyek már magukban elegendőek lennének ahhoz, hogy valamilyen probléma lépjen fel, de emellett sok esetben még mi is tetőzzük olyan szokásokkal, amik teljesen tönkretehetik frizuránkat. Ilyenkor jönnek az ajánlott hajápoló módszerek, de figyeljünk oda, mert sajnos ezekkel is tudunk még több kárt okozni!

A nyári melegben nem csak az erős napsütésnek, hanem a klóros víznek, az izzadás miatti gyakori hajmosásnak és rengeteg egyéb káros hatásnak van kitéve hajzatunk. Ha emellett még hajféstékkel is nyüstöljük frizuránkat, esetleg különböző hajformázók használatát visszük kicsit túlzásba, vagy a nagy meleg miatt folyamatosan szoros copfba kötjük hajunkat, akkor máris nagymértékben hozzájárultunk állapotának romlásához.

hajátültetés hairhungary mezoterápií prp-terápia hajhullás kopaszodás hajhagyma kozmetikum hajpakolás hajformázás copf nyár meleg

Amint ez megtörtént, és fáj a szívünk a töredezett szálakért, az egyre nagyobb számú hajcsomókért, melyek kezünkben maradnak hajmosáskor, egyből próbálunk jót tenni frizuránkkal. A legtöbben ilyenkor még több kozmetikumot kezdenek alkalmazni, melyektől aztán várják a csodát, de az érthetetlen módon nem jön el. De vajon miért nem?

A válasz egyszerű. Ha a különböző kozmetikumok használatakor nem figyelünk a leírásokra, és olyan szereket alkalmazunk egyszerre, melyek vagy kiölik egymás hatását, vagy túl soknak bizonyulnak már hajszálainknak, akkor azok ugyanolyan ramatyul lesznek, mint előtte. Nagyon fontos tehát, hogy figyeljünk oda, milyen kozmetikumokat választunk egymás mellé, és ezeket midnig úgy alkalmazzuk, ahogyan a leírásukban szerepel. Nagyon jót teszünk hajzatunkkal akkor is, ha a számunkra megfelelő, természetes anyagokból készítünk otthoni pakolásokat.

Az effajta hajhullás sajnos nagyon drasztikusnak tűnhet, de nem kell megijedni tőle, hiszen ilyen esetekben általában a hajszálak eltörnek, és nem hajhagymával együtt hullanak ki. Segíthetjük a hajhagymák egészséges működését olyan kezelések segítségével, mint például a mezoterápia, vagy a prp-terápia, melyek kicsit felgyorsíthatják hajunk állapotának visszaállítását.

Ha viszont olyan hajszálakkal találkozunk a fésűnkben, melyek végén a hajhagyma is látható, akkor nagyobb a baj. Mivel többféle kopaszodásról is beszélhetünk, érdemes minél előbb szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi okozza a hajveszteséget. Amennyiben öröklött jellegű a kopaszodás, a hajátültetés az egyetlen biztos megoldás, mely véglegesen segít problémánkon.

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Allergiás tünetek

0 Komment

Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen helyén észleljük a problémát. Akár belső gyulladásról, akár külső hatásokról beszélünk, hajzatunk nagyon érzékeny, és észrevehető változásokon megy át, ha baj van. Az ételallergiáról már beszéltünk, hogy hajhullást is eredményezhet, de most azt nézzük meg közelebbről, milyen külső tényezők okozhatnak allergiás tüneteket.

Ha olyan anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba fejbőrünk, melyre érzékenyen reagál, akkor azonnal le kell állnunk annak használatával. A leggyakoribb allergiás eset, mely a fejbőrt külősleg irritálja, az a sampon. Nagyon sok esetben a sampon illatáért felelős parfümről lehet szó, iletve irritálhatja bőrünket például a zsírosodást gátló összetevő is.

Persze egyéb hajápolási termékre is gyanakodhatunk, éppen ezért ilyenkor célszerű lecserélni minden kozmetikumot, amit hajunkra éppen használunk, olyan természetes összetevőkből álló samponokra, melyek nem tartalmaznak parfümöt sem. Emellett alkalmazhatunk gyógynövényes pakolásokat, melyeket akár mi is elkészíthetünk otthon. Nyugtató hatással bír péládul az aloe vera, de pozitív változást hozhat a kamilla vagy a levendula is.

A másik nagy, allergiás tüneteket előidéző fenyegetés nem más, mint a hajfesték. Az összetevők között olyan kémiai anyagok is szerepelnek, melyek néhányunknál viszketést, égést eredményezhetnek. Éppen ezért minden termék papírján javasolják is, hogy először egy kisebb területen próbáljuk ki az anyagot, és csak akkor használjuk az egész fejünkön, ha nem okozott semmilyen problémát.

A fejbőr allergiás tünetei mindig viszketéssel kezdődnek, majd ezáltal megindulhat a korpásodás is, és előbb-utóbb sebes lesz a fejbőrünk. Ez semmi esetben sem vezet jóra, hiszen, ha bőrünk nem képes megnyugodni, és további irritációnak tesszük ki, akkor hajunk hamarosan hullani kezd. Természetesen ez a hajhullás csak átmeneti, hiszen amint segítünk fejbőrünkön, a kopaszodási folyamat is meg fog állni.

Hajzatunk regenerálódása azonban nagyon hosszú ideig is eltarthat. Ilyen esetekben segítségünkre lehet például a mezoterápia, vagy a prp-terápia. Más jellegű hajhullásnál is kérjünk szakértő véleményt, hiszen egyes esetekben – mint például az öröklött hajhullás – csak a hajátültetés oldhatja meg problémánkat.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Válás és szakítás

0 Komment

Arról beszéltünk már, hogy a sok stressz és a lelki megterheltség mennyire nagy károkat tud okozni szervezetünkben. Érzelmeink viharai pedig lehetnek hirtelenek, vagy lassú lefolyásúak, közben teljesen felőrlőek. Az egyik leggyakoribb oka a lelki bajoknak nem más, mint a szakítás vagy a válás, és ez sajnos mindkét nemben hatalmas nyomokat képes hagyni.

Ilyen helyzetben a legnagyobb gondot az jelenti, hogy a válás, illetve a szakítás már csak a jéghegy csúcsa, és előtte akár nagyon hosszú időszakon keresztül húzódhat a megpróbáltatás. Ez pedig nem csak szomorúsággal és sok könnyel járhat, hanem bizony testi jelei is lehetnek.

Nem csak hirtelen bekövetkező trauma okozhatja ugyanis például hajunk hullását, hanem a hosszabban elnyúló, fájdalmas időszak is képes hajzatunkra bélyeget nyomni. A kilátástalanság, a csalódottság és a félelem mind olyan érzések, melyek csak még inkább táplálják a feszültséget és a stresszt, amiről pedig már mindenki tudja, hogy mihez vezethet frizuránk terén.

Az elválás pedig, akármennyire is egy rossz időszak lezárását jelenti, hatalmas nagy törést jelenthet még akkor is, ha úgy érezzük, lélekben már felkészültünk rá. Ilyenkor szervezetünknek sokkal nagyobb támogatásra van szüksége ahhoz, hogy ne legyenek maradandó károk. Amennyiben szükséges, keressünk fel inkább szakembert, akivel át tudjuk beszélni problémáinkat, és aki megoldást tud nyújtani nekünk borongós napjainkban. Fontos a stressz feloldása is, amit elérhetünk akár meditációval, jógával, vagy egyéb testmozgással. Nyugtató vagy éppen feszültséget kiadó hatása lehet egyes zenéknek is, melyek egyéntől függően képesek a problémák csillapítására. Akármit is teszünk ilyenkor magunkért, az a fontos, hogy minél előbb kezdjük el. Vegyük észre, ha szükségünk van segítségre, és haladjunk azon az úton, mely a nyugalomhoz vezethet.

Amennyiben ilyen időszakban vagyunk, és hajzatunk állapota olyannyira megromlik, hogy az hajhulláshoz is vezet, talán az lehet az egyik legnagyobb vészcsengő. Az ilyen fajta hajgyérülés persze csak átmeneti, amennyiben kezelni kezdjük a kiváltó problémát. Persze az is előfordulhat, hogy a hajzat regenerálódása sokkal több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ilyenkor segítségünkre lehet például a prp-terápia. Más jellegű hajhullás esetén viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés képes visszaadni régi frizuránkat, mely beavatkozás most június 15.-ig kedvezményesen érhető el Klinikánkon.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

 

Női-férfi stressz

0 Komment

Persze nagyon sok részletben tér el a két nem egymástól az élet minden területén, azonban fontos megfigyelnünk, hogyan képesek feldolgozni a mindennapi stressz hatásait a nők, illetve a férfiak. Mivel a hajhullás egyik leggyakoribb okozója maga a stressz, ezért mindenképpen törődnünk kell ezzel a kérdéssel, és nem vehetjük félvállról vagy éppen természetesnek, hogy mindenki életében gyűlnek a gondok.

A férfiak általában inkább a külvilág felé reagálják le az őket ért idegeskedni valókat, míg ezzel szemben a nők főként befelé fojtják a rossz érzelmeiket. Ez állítólag annak köszönhető, hogy a nők olyan belső stresszes tényezőkkel szembesülnek életük folyamán, mint a terhesség vagy éppen maga a szülés. Emiatt a férfiak általában sokkal agresszívabban lépnek fel egy stresszes szituációban, illetve aktívabban kiadják belső dühüket a külvilág felé. A nők ezzel szemben inkább magukba roskadnak, visszahúzódnak, és ez sajnos sokszor abba torkollik, hogy belső önértékelési zavaruk lesz és a lelki egyensúly megbomlása lehet úrrá rajtuk.

Emiatt a gyengébbik nem képviselőinél gyakrabban beszélhetünk olyan hajhullásról, melyet a stressz melletti lelki viharok okoznak, de persze a férfiak tekintetében is előfordul a mindennapi gondok által okozott kopaszodás. Mindkét nem tekintetében fontos odafigyelni arra, hogy megfelelő időben kezeljük a stressz feloldását, melyben segítségünkre lehet például a relaxáció vagy a jóga. Persze, ha nem sikerül helyrejönni magunktól, akkor muszáj bevonni szakértő segítséget is.

Hajzatunk szempontjából visszaállíthatóak a stressz okozta károk, hiszen ha megszűnik a kiváltó ok, akkor egy hosszabb regenerálódással frizuránk is megúszhatja. Viszont, ha ez nem megy könnyen, akkor érdemes elmenni mezoterápiás kezelésekre, vagy segíthet a prp-terápia is.

A férfiaknál viszont gyakrabban fordul elő az öröklött jellegű kopaszodás, mely akár a kor előrehaladtával, de akár már fiatalabb korban is jelentkezhet. Ebben az esetben csak a hajátültetés jelenthet megoldást, hiszen ezt a fajta kopaszodást megállítani és visszafordítani nem, maximum késleltetni lehet más módszerekkel. A hajbeültetés viszont végleges és biztos eredményt ad, ezért érdemes minden más próbálkozás helyett inkább ezt választani egyből.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed