Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sárgarépát a hajnak!

0 Komment

Mindenki ismeri azt a gyerekeknek kitalált mondást, mely miatt igazán sokan képesek voltunk megenni a sárgarépát annak ellenére, hogy annyira nem szerettük. Ugyan ma már rájöttünk, hogy fütyülni még mindig nem tudunk rendesen tőle, de a répa egy olyan tápértékkel bíró zöldség, melyet finoman is el lehet készíteni, és fogyasztása rendkívül jótékony.

Ehetjük nyersen, de főzve is nagyon jó, a legtöbb levesnek szinte elengedhetetlen összetevője, illetve használhatjuk szószok, pürék sűrűsítésére is. Szervezetünk hálás lesz érte, ha felvisszük étlapunkra minél többször valamilyen formában. A sárgarépa dúskál béta-karotinban, emellett A-vitamin tartalma is magas, illetve ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. Rendkívül jó hatással van fogyasztása a szemünkre, az immunrendszerünkre, a fogak egészségére, emésztőrendszerünkre, bőrünkre és hajzatunk állapotára is.

Ha sok répát eszünk, azzal segítjük a haj erősödését, frizuránk fényesebb lesz és biztosítjuk a hajhagymák megfelelő működését, fejbőrünk egészséges állapotát. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem csak fogyasztásával, hanem külső alkalmazásával is csodákat tehet hajzatunkkal.

Rengeteg olyan kozmetikai és hajápolási terméket kaphatunk, melyek sárgarépa kivonatot tartalmaznak, de saját magunk is készíthetünk otthoni pakolást répából. Többféle összetevővel lehet vegyíteni, attól függően, kinek milyen gondjai vannak hajával. Tehetünk például egy összeturmixolt répához kókuszolajat. Ez abban az esetben jó, ha száraz, töredezett vagy korpás a hajzatunk. Vörös hajúaknak ajánlott a lereszelt sárgarépához áfonyát és mézet adni. Nem csak regenerálja és hidratálja a hajzatot ez a kence, hanem gyönyörű fényt és élettel telibb színeket is varázsol. De akár alkalmazhatjuk magában is a pépesített sárgarépát pakolásként, mindenképpen segíteni fog frizuránk vitamindús ápolásában.

Most, hogy jön a tavasz, még inkább figyelnünk kell arra, hogy kívül belül elegendő vitaminhoz juttassuk szervezetünket. Hiszen másképp lehetséges, hogy szembe kell néznünk olyan kellemetlenségekkel, mint például a tavaszi hajhullás. Ez persze helyrehozható folyamat, nem kell megijedni, de jobb megelőzni azokat a problémákat, melyekért felelősek lehetünk.

Sajnos vannak olyan esetek azonban, amikor mi magunk hiába teszünk bármit hajunk egészségéért, az mégis hullani kezd. E mögött rengeteg ok állhat, akár öröklött kopaszodás is lehet a baj, ezért ki kell vizsgáltatni, mi okozza a folyamatot. A genetikára nincs gyógyír, csak egyetlen megoldás létezik ilyenkor, a hajátültetés.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Tavaszi hajfáradtság

0 Komment

Akármennyire is furcsán hangzik, bizony nem csak tavaszi fáradtság létezik, hanem ezzel együtt hajzatunkat tekintve is jelentkezhet egyfajta kimerültség. Ahhoz, hogy ez ne okozzon problémákat, inkább elébe kell mennünk ennek az állapotnak, és úgy kell felkészítenünk frizuránkat az évszakváltásra, hogy ne járjon sok negatívummal.

A hónapok óta tartó hideg megviseli hajszálainkat, nem beszélve a folyamatos hideg-meleg ingadozásról, melyet a fűtött helyiségekkel okozunk. Ezt tetőzi még az is, hogy a természetes vitaminokból lassan már kiürül szervezetünk, alig várva, hogy végre meginduljon a szezon, mely ismét táplál minket mindenféle jótékony vitaminnal.

Hajzatunk is megsínyli tehát az elmúlt időszak hiányosságait, éppen ezért jobban tesszük, ha kielőzzük azt, hogy a tavasszal járó, változó hatások képesek legyenek megrongálni frizuránk állapotát. A legjobb módszer, ha magasabb hangsúlyt fektetünk az ápolásra, és a sampon mellett használunk tápláló pakolásokat is. Nagyon sok otthon elkészíthető kence létezik, melyeket kifejezetten tavaszra állítottak össze. Ezen kívül bővítik a lehetőségek számát a különböző hajöblítők, hajápoló tejek, kifésülést segítő spray-k és igényeink szerinti olajakat tartalmazó hajápolók is.

Amennyiben viszont nem megfelelő vagy elegendő a haj táplálására fordított figyelem, sajnos jelentkezhet a sokakat érintő, tavaszi hajhullás. Ez egy nagyon kellemetlen folyamat, azonban nem kell nagyon megijednünk tőle, hiszen egyébként természetes, csak persze megelőzhető. A tavaszi hajhullás átmeneti állapot, viszont nagyon meg tudja keseríteni az ember életét. Az pedig, hogy hajzatunk ismét a régi állapotába kerüljön, sokkal nagyobb erőfeszítésbe kerül, mint megelőzni az egész problémát.

Nem szabad összetévesztenünk azonban a tavaszi hajhullással azt a fajta hajgyérülést, melynek nagyobb gondok állnak a hátterében. Ha nem múlik el hamar az évszaknak betudható hajhullás, akkor más lehet a baj. Lehet szó hormonális problémáról, betegségről vagy épp a genetikáról, és még sorolhatnánk. Ilyen esetekben nem elég az otthoni ápolás, hanem muszáj szakember segítségét kérünk. Az öröklött jellegű kopaszodást például nem tudja megoldani semmi véglegesen, csak a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Borókabogyós hajápolás

0 Komment

A borókabogyó pozitív hatásait kevesen ismerik, pedig rengeteg kozmetikum és hajápoló szer tartalmazza ezt összetevőként. Nem véletlen, hiszen serkentő hatásának köszönhetően igencsak jó befolyással lehet hajhagymáinkra, ezzel együtt pedig az egészséges hajnövekedésre is. Most megismerhetünk egy egyszerű receptet, melyet mindenki el tud készíteni saját otthonában is, és nem csak nőknek ajánljuk!

A borókabogyó az egyik legősibb növény, melyet valaha az emberiség használt, gyógyító céllal. Az egész szervezetünkre nézve rendelkezik pozitívumokkal. Például a prosztata vagy a hólyaggyulladás problémáit képes megoldani, és erősíti a májat is vízhajtó hatásának köszönhetően, de távol tartja az atkákat és a bolhákat is, ha a bőr szempontjából vizsgáljuk hatásait.

Hozzájuthatunk illóolajként, lehet használni inhalálásra is, készíthetünk teát is belőle, most viszont egy egyszerű hajpakolás lesz segítségünkre abban, hogy erősebb, élettel telibb és egészségesebb hajzatot kaphassunk. Nem kell mást tennünk hozzá, mint összetörni egy teáskanálnyi borókabogyót, és ezt hozzákeverni egy egész tojáshoz. Pár perc után vigyük fel hajzatunkra a kapott elegyet, és masszírozzuk bele jól fejbőrünkbe. Maximum tíz percig hagyjuk hatni kencénket, majd alaposan öblítsük ki langyos vízzel, és ezután mossunk hajat a szokásos módon. Mivel a borókabogyó serkenti a hajhagymák működését, kiküszöbölhetünk ezzel a módszerrel nagyon sok olyan problémát, melyek hajhulláshoz vezetnének.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden hajzatunkkal előforduló bajunkra gyógyírt jelenthet a fent leírt hajápolás bevezetése mindennapjainkba, csak egyszerűen sok gondot meg tud előzni. Sajnos léteznek azonban olyan problémák, melyre az ilyen, otthon elkészíthető pakolások már kevésnek bizonyulnak, sőt, még a gyógyszertárban kapható orvoslási készítmények sem elegendők.

A genetika ellen ugyanis nem tudjuk felvenni a harcot, és ha a kopaszodás öröklött jellegű, akkor sajnos ezek nem lehetnek segítségünkre. Egyetlen megoldás tudja visszavarázsolni ilyen esetekben a frizuránkat, mégpedig a hajátültetés, melynek segítségével nem csak biztos, hanem végleges eredményt is kaphatunk.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mandarinnal egészségesebb

0 Komment

A mandarin az egyik legkedveltebb téli gyümölcs, melyet sokan nagyobb előszeretettel fogyasztanak, mint például a narancsot. Mivel édesebb az íze, a gyerekek is sokkal inkább szeretik, és a legjobb benne, hogy nem csak finom, hanem sokoldalúan egészséges is!

Gazdag C-vitaminban, ami már elve igazán egészségessé teszi fogyasztását, de emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, és nagyon sok más, jó tulajdonságával egyetemben az emésztést is segíti, valamint a vas felszívódását is gyorsítja. Már csak ez elegendő lenne ahhoz, hogy megteremtse azt a belső egészséget szervezetünkben, ami elengedhetetlen a hajzatunk jó állapotát nézve, de van még más is a tarsolyunkban azzal kapcsolatban, hogyan is hat még pozitívan a mandarin frizuránkra.

A mandarinból kinyert olaj például segíti a haj regenerálódási folyamatait, és tökéletesen ápolja a töredezett hajvégeket. Ezen felül léteznek olyan mandarin kivonatot tartalmazó, hajápoló kozmetikumok, melyek nem csak fényessé, hanem selymessé is varázsolják frizuránkat, köszönhetően a bennük található, rengeteg vitaminnak.

Fogyasszunk tehát belőle, amennyit csak tudunk, és használjunk olyan termékeket, melyben megtalálható, hiszen ha más problémája nincs a hajzatunknak, mint a kevés vitamin vagy a kisebb fokú elhanyagoltság, akkor segítségünkre lehet ez a csodás gyümölcs!

Persze léteznek olyan gondok, melyekre sajnos ilyenfajta megoldást hiába alkalmaznánk. A frizuránk ugyanis nagyon érzékeny, és emellett pedig rengeteg káros hatásnak van kitéve szinte folyamatosan. Ráadásul bármilyen gubanc van szervezetünkben, akár az is képes befolyásolni hajunk szerkezetét.

Nagyon fontos ezért, hogy amennyiben már nem csak olyan problémáink vannak hajunkkal, minthogy kicsit száraz, valamennyire töredezik a vége, vagy éppen megviselte kissé a hajvasalónk, hanem több ideig fennálló gondot észlelünk, akkor kérjünk inkább tanácsot vagy kivizsgálást szakembertől. Az egyre súlyosbodó vagy huzamosabb ideje fennálló problémák olyan hajhulláshoz is vezethetnek, melynek visszafordítása sokszor rengeteg időbe és persze energiába kerül. Ha pedig visszafordíthatatlan hajhullásról beszélünk, akkor sok esetben csak a hajátültetés lesz az, ami képes visszaadni régi frizuránkat.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tippek göndör hajúaknak

0 Komment

A göndör loknikat sokszor nagyon nehéz kezelni, nem mindig állnak úgy a tincsek, ahogyan mi szeretnénk, és több esetben nem egyszerű a hajmosás vagy a fésülködés sem. Most adunk pár tippet ahhoz, hogyan lesz kezelhetőbb a frizuránk.

Először is, legalább hetente egyszer – száraz vagy sérült hajzat esetén akár háromszor is - foglalkozzunk hajunk ápolásával kicsit mélyrehatóbban. Hajmosás után finoman nyomjuk ki a nedvességet hajzatunkból, majd egy ritka fogazatú fésű segítségével vigyünk fel rá balzsamot, vagy különböző – akár otthon elkészíthető – hajpakolást.

Használjunk kifejezetten olyan hajápoló szereket, vagy pakolásokat, melyeket göndör tincsekre ajánlanak. Sokkal egyszerűbb lesz kezelni hajzatunkat, ha odafigyelünk arra, milyen kencéket is teszünk rá. Emellett minél kevesebbszer alkalmazunk olyan hajformázókat, mint például a hajvasaló, annál hálásabb lesz frizuránk.

Helyesen töröljük meg hajunkat! Ne dörzsöljük a frizuránkat, hanem csak finoman nyomkodjuk át törölközővel. Ha nagyon kényes a hajzatunk, akkor használhatunk finomabb anyagot is erre a célra, mint például pamutot. Ehhez akár egy kinyúlt pamut póló is segítségünkre lehet.

El a kezekkel! Bármikor a frizuránkba akarnánk túrni, próbáljuk meg leállítani magunkat. Ugyanis minél többször babrálunk a hajunkkal a nap folyamán – főként, ha még az idő is párás -, annál jobban összekócolódik majd, és nehezebb lesz kezelni.

Természetesen minden hajtípusnak megvannak a maga kellemetlenségei, és leggyakrabban előforduló problémái, mint például a göndör fürtöknél a kifésülhetetlen gócok létrejötte. Viszont, ha odafigyelünk az ápolásra, akkor megelőzhetjük az ebből adódó, nagyobb gondokat.

Van azonban egy olyan probléma, mely minden hajtípust érinthet, ráadásul nőket és férfiakat is egyaránt, ez pedig a hajhullás. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, csak akkor tudunk harcolni ellene, ha ezeket kiderítjük. Sokszor elegendőek életmódbéli változtatások ahhoz, hogy javuljon a helyzet, de sajnos számos esetben visszafordíthatatlan a kopaszodás. Ilyenkor nyújt segítséget a hajátültetés, mely véglegesen oldhatja meg a kopaszodás problémáját olyan esetekben is, mikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/5-tips-to-control-frizzy-hair.20896/

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed