Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sárgarépát a hajnak!

0 Komment

Mindenki ismeri azt a gyerekeknek kitalált mondást, mely miatt igazán sokan képesek voltunk megenni a sárgarépát annak ellenére, hogy annyira nem szerettük. Ugyan ma már rájöttünk, hogy fütyülni még mindig nem tudunk rendesen tőle, de a répa egy olyan tápértékkel bíró zöldség, melyet finoman is el lehet készíteni, és fogyasztása rendkívül jótékony.

Ehetjük nyersen, de főzve is nagyon jó, a legtöbb levesnek szinte elengedhetetlen összetevője, illetve használhatjuk szószok, pürék sűrűsítésére is. Szervezetünk hálás lesz érte, ha felvisszük étlapunkra minél többször valamilyen formában. A sárgarépa dúskál béta-karotinban, emellett A-vitamin tartalma is magas, illetve ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. Rendkívül jó hatással van fogyasztása a szemünkre, az immunrendszerünkre, a fogak egészségére, emésztőrendszerünkre, bőrünkre és hajzatunk állapotára is.

Ha sok répát eszünk, azzal segítjük a haj erősödését, frizuránk fényesebb lesz és biztosítjuk a hajhagymák megfelelő működését, fejbőrünk egészséges állapotát. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem csak fogyasztásával, hanem külső alkalmazásával is csodákat tehet hajzatunkkal.

Rengeteg olyan kozmetikai és hajápolási terméket kaphatunk, melyek sárgarépa kivonatot tartalmaznak, de saját magunk is készíthetünk otthoni pakolást répából. Többféle összetevővel lehet vegyíteni, attól függően, kinek milyen gondjai vannak hajával. Tehetünk például egy összeturmixolt répához kókuszolajat. Ez abban az esetben jó, ha száraz, töredezett vagy korpás a hajzatunk. Vörös hajúaknak ajánlott a lereszelt sárgarépához áfonyát és mézet adni. Nem csak regenerálja és hidratálja a hajzatot ez a kence, hanem gyönyörű fényt és élettel telibb színeket is varázsol. De akár alkalmazhatjuk magában is a pépesített sárgarépát pakolásként, mindenképpen segíteni fog frizuránk vitamindús ápolásában.

Most, hogy jön a tavasz, még inkább figyelnünk kell arra, hogy kívül belül elegendő vitaminhoz juttassuk szervezetünket. Hiszen másképp lehetséges, hogy szembe kell néznünk olyan kellemetlenségekkel, mint például a tavaszi hajhullás. Ez persze helyrehozható folyamat, nem kell megijedni, de jobb megelőzni azokat a problémákat, melyekért felelősek lehetünk.

Sajnos vannak olyan esetek azonban, amikor mi magunk hiába teszünk bármit hajunk egészségéért, az mégis hullani kezd. E mögött rengeteg ok állhat, akár öröklött kopaszodás is lehet a baj, ezért ki kell vizsgáltatni, mi okozza a folyamatot. A genetikára nincs gyógyír, csak egyetlen megoldás létezik ilyenkor, a hajátültetés.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed