Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszi hajfáradtság

0 Komment

Akármennyire is furcsán hangzik, bizony nem csak tavaszi fáradtság létezik, hanem ezzel együtt hajzatunkat tekintve is jelentkezhet egyfajta kimerültség. Ahhoz, hogy ez ne okozzon problémákat, inkább elébe kell mennünk ennek az állapotnak, és úgy kell felkészítenünk frizuránkat az évszakváltásra, hogy ne járjon sok negatívummal.

A hónapok óta tartó hideg megviseli hajszálainkat, nem beszélve a folyamatos hideg-meleg ingadozásról, melyet a fűtött helyiségekkel okozunk. Ezt tetőzi még az is, hogy a természetes vitaminokból lassan már kiürül szervezetünk, alig várva, hogy végre meginduljon a szezon, mely ismét táplál minket mindenféle jótékony vitaminnal.

Hajzatunk is megsínyli tehát az elmúlt időszak hiányosságait, éppen ezért jobban tesszük, ha kielőzzük azt, hogy a tavasszal járó, változó hatások képesek legyenek megrongálni frizuránk állapotát. A legjobb módszer, ha magasabb hangsúlyt fektetünk az ápolásra, és a sampon mellett használunk tápláló pakolásokat is. Nagyon sok otthon elkészíthető kence létezik, melyeket kifejezetten tavaszra állítottak össze. Ezen kívül bővítik a lehetőségek számát a különböző hajöblítők, hajápoló tejek, kifésülést segítő spray-k és igényeink szerinti olajakat tartalmazó hajápolók is.

Amennyiben viszont nem megfelelő vagy elegendő a haj táplálására fordított figyelem, sajnos jelentkezhet a sokakat érintő, tavaszi hajhullás. Ez egy nagyon kellemetlen folyamat, azonban nem kell nagyon megijednünk tőle, hiszen egyébként természetes, csak persze megelőzhető. A tavaszi hajhullás átmeneti állapot, viszont nagyon meg tudja keseríteni az ember életét. Az pedig, hogy hajzatunk ismét a régi állapotába kerüljön, sokkal nagyobb erőfeszítésbe kerül, mint megelőzni az egész problémát.

Nem szabad összetévesztenünk azonban a tavaszi hajhullással azt a fajta hajgyérülést, melynek nagyobb gondok állnak a hátterében. Ha nem múlik el hamar az évszaknak betudható hajhullás, akkor más lehet a baj. Lehet szó hormonális problémáról, betegségről vagy épp a genetikáról, és még sorolhatnánk. Ilyen esetekben nem elég az otthoni ápolás, hanem muszáj szakember segítségét kérünk. Az öröklött jellegű kopaszodást például nem tudja megoldani semmi véglegesen, csak a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed