Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a tavasz!

0 Komment

Egyre gyakrabban süt a nap, lassacskán már a melegét is érezzük. És nem csak a naptár szerint lépünk át a következő évszakba, hanem a madarak napról napra hangosabb éneke is arra ad okot, hogy elhiggyük: jön a tavasz! De mit jelent ez szervezetünkre nézve?

A tavaszi fáradságot szinte mindenki ismeri, de a legtöbben nem tudják, hogy mi lehet az oka. Ugyanez igaz a tavaszi hajhullásra is, pedig a kettő nem is áll annyira messze egymástól. Jóllehet, nem teljesen ugyanazon okok állnak a háttérben, mégis, a megoldás mindkettőre nagyon hasonló.

hajhullás tavasz tavaszi hajhullás tavaszi fáradtság vitamin vitaminhiány A-vitamin cink vas diéta hairhungary prp prp-terápia mezoterápia hajkezelés átmeneti hajhullás

A tavaszi fáradtságot főként az eredményezi, hogy az ekkor uralkodó fényviszonyok sokkal gyorsabb ütemet várnának el szervezetünktől, mely még mindig a „téli időszámításra” van beállítva. Az átállás pedig borzasztóan fárasztó folyamat. Emellett nem mindegy a téli tápanyagbevitelünk sem, mely ilyenkor szintén lecsökkenti az energiaszintünket.  

A tavaszi hajhullást is főként a lecsökkent vitaminszint okozza, többnyire A-vitamin-, vas- vagy cinkhiány állhat a háttérben, melyeket a téli hónapokban kevésbé tudunk pótolni csak a táplálkozással. Mindkettő probléma megoldására fontos, hogy pótoljuk ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint a sok esetben tavaszra időzített, gyors lefolyású diétákat is kerüljük el messziről.

De honnan lehet tudni, hogy a hajhullásunk „csak” a tavasz eljövetelének köszönhető, vagy más, nagyobb gond eredményezi az egyre gyarapodó hajszálszámot fésűnkben? A tavaszi hajhulláshoz hasonló problémákat okozhat ugyanis a sok stressz, de akár hormonális zavar is állhat a háttérben. Az olyan gócos gyulladások, mint például a fog- vagy mandulagyulladás is eredményezhetnek ilyen típusú hajgyérülést.

Nagyon fontos éppen ezért, hogy ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, forduljunk szakértő segítséghez. A tavaszi hajhullás csak átmenetileg okoz gondokat, sok esetben magától helyreáll a szervezet rendje, de persze nagy segítséget nyújtunk neki, ha pótoljuk a vitaminokat. Viszont a többi esetben csak akkor lesz átmeneti a hajhullás, ha a kiváltó okokat megszüntetjük, orvosoljuk.

Hajzatunk regenerálódásához, a megmaradt hajszálak erősítéséhez nagy segítséget jelenthet a PRP-terápia, illetve a hajas fejbőr tápanyag-ellátottságát és vérkeringését javítja a mezoterápia, mely kezelések kifejezetten javasoltak a fent említett, átmeneti hajhullások esetén.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Sárgarépát a hajnak!

0 Komment

Mindenki ismeri azt a gyerekeknek kitalált mondást, mely miatt igazán sokan képesek voltunk megenni a sárgarépát annak ellenére, hogy annyira nem szerettük. Ugyan ma már rájöttünk, hogy fütyülni még mindig nem tudunk rendesen tőle, de a répa egy olyan tápértékkel bíró zöldség, melyet finoman is el lehet készíteni, és fogyasztása rendkívül jótékony.

Ehetjük nyersen, de főzve is nagyon jó, a legtöbb levesnek szinte elengedhetetlen összetevője, illetve használhatjuk szószok, pürék sűrűsítésére is. Szervezetünk hálás lesz érte, ha felvisszük étlapunkra minél többször valamilyen formában. A sárgarépa dúskál béta-karotinban, emellett A-vitamin tartalma is magas, illetve ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. Rendkívül jó hatással van fogyasztása a szemünkre, az immunrendszerünkre, a fogak egészségére, emésztőrendszerünkre, bőrünkre és hajzatunk állapotára is.

Ha sok répát eszünk, azzal segítjük a haj erősödését, frizuránk fényesebb lesz és biztosítjuk a hajhagymák megfelelő működését, fejbőrünk egészséges állapotát. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem csak fogyasztásával, hanem külső alkalmazásával is csodákat tehet hajzatunkkal.

Rengeteg olyan kozmetikai és hajápolási terméket kaphatunk, melyek sárgarépa kivonatot tartalmaznak, de saját magunk is készíthetünk otthoni pakolást répából. Többféle összetevővel lehet vegyíteni, attól függően, kinek milyen gondjai vannak hajával. Tehetünk például egy összeturmixolt répához kókuszolajat. Ez abban az esetben jó, ha száraz, töredezett vagy korpás a hajzatunk. Vörös hajúaknak ajánlott a lereszelt sárgarépához áfonyát és mézet adni. Nem csak regenerálja és hidratálja a hajzatot ez a kence, hanem gyönyörű fényt és élettel telibb színeket is varázsol. De akár alkalmazhatjuk magában is a pépesített sárgarépát pakolásként, mindenképpen segíteni fog frizuránk vitamindús ápolásában.

Most, hogy jön a tavasz, még inkább figyelnünk kell arra, hogy kívül belül elegendő vitaminhoz juttassuk szervezetünket. Hiszen másképp lehetséges, hogy szembe kell néznünk olyan kellemetlenségekkel, mint például a tavaszi hajhullás. Ez persze helyrehozható folyamat, nem kell megijedni, de jobb megelőzni azokat a problémákat, melyekért felelősek lehetünk.

Sajnos vannak olyan esetek azonban, amikor mi magunk hiába teszünk bármit hajunk egészségéért, az mégis hullani kezd. E mögött rengeteg ok állhat, akár öröklött kopaszodás is lehet a baj, ezért ki kell vizsgáltatni, mi okozza a folyamatot. A genetikára nincs gyógyír, csak egyetlen megoldás létezik ilyenkor, a hajátültetés.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hajhullás tavasszal

0 Komment

A szezonális hajhullásnak rengeteg különböző oka lehet. Tavasszal, csakúgy mint ősszel, sokaknál lehet tapasztalni erősebb hajveszteséget. Általában ez a vitaminbevitelhez köthető, így sok esetben megelőzhető vagy csökkenthető a hajhullás mértéke egy vitaminkúra segítségével.

Mivel télen rengeteg káros hatásnak van kitéve frizuránk, mint például a hajszárító folyamatos használata, örökös sapkaviselés vagy a hideg-meleg levegő váltása egyszerűen azzal, ha belépünk a hidegből egy fűtött lakásba, nem csoda, hogy az igénybevett hajszálak könnyen hullásnak indulnak. Emellett tavasszal nem csak a tél utóhatásit vehetjük észre hajzatunkon, hanem azokhoz hozzájön még az évszaknak megfelelő, szeles időjárás is, mely szárítja fejbőrünket, további károkat okozva. Így kimondottan fontos odafigyelni a megfelelő törődésre, gondoskodásra, hogy ne csak a természet virágozzon ki, hanem mi magunk is.

Megelőzhető, vagy csökkenthető a szezonális hajhullás A és E vitaminkúrával, ami nem csak belső, hanem külső ápolásként is hasznos lehet. A rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztása mellett használjunk olyan külső hajpakolásokat, melyek szintén vitaminban gazdagok. Ilyen a ricinus- vagy olívaolajos pakolás például.

Amennyiben a megfelelő gondoskodás mellett is jóval több hajszálat veszítünk, mint kellene, akkor mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ezt a problémát valószínűleg már más okozhatja. Kopaszodás hátterében ugyanis állhat akár egy betegség, vagy gyógyszerek mellékhatása, de eredményezhet hajhullást a stresszes életmód, egy lelki trauma vagy akár egy fogyókúra is. Ezen kívül öröklött kopaszodásról is lehet szó, ilyenkor csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés lehet segítségünkre, míg más hátterű hajhullásnál gyógyírt jelenthet egy mezoterápiás kezelés, vagy külső és belső, orvosilag tesztelt készítmények alkalmazása is.

 

Tudjon meg többet a hajhullásról, és a különböző eljárásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed