AJÁNLÓ
 
09:14
2015. 12. 17.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2015. 12. 17.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2015. 12. 17.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2015. 12. 17.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2015. 12. 17.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tippek göndör hajúaknak

0 Komment

A göndör loknikat sokszor nagyon nehéz kezelni, nem mindig állnak úgy a tincsek, ahogyan mi szeretnénk, és több esetben nem egyszerű a hajmosás vagy a fésülködés sem. Most adunk pár tippet ahhoz, hogyan lesz kezelhetőbb a frizuránk.

Először is, legalább hetente egyszer – száraz vagy sérült hajzat esetén akár háromszor is - foglalkozzunk hajunk ápolásával kicsit mélyrehatóbban. Hajmosás után finoman nyomjuk ki a nedvességet hajzatunkból, majd egy ritka fogazatú fésű segítségével vigyünk fel rá balzsamot, vagy különböző – akár otthon elkészíthető – hajpakolást.

Használjunk kifejezetten olyan hajápoló szereket, vagy pakolásokat, melyeket göndör tincsekre ajánlanak. Sokkal egyszerűbb lesz kezelni hajzatunkat, ha odafigyelünk arra, milyen kencéket is teszünk rá. Emellett minél kevesebbszer alkalmazunk olyan hajformázókat, mint például a hajvasaló, annál hálásabb lesz frizuránk.

Helyesen töröljük meg hajunkat! Ne dörzsöljük a frizuránkat, hanem csak finoman nyomkodjuk át törölközővel. Ha nagyon kényes a hajzatunk, akkor használhatunk finomabb anyagot is erre a célra, mint például pamutot. Ehhez akár egy kinyúlt pamut póló is segítségünkre lehet.

El a kezekkel! Bármikor a frizuránkba akarnánk túrni, próbáljuk meg leállítani magunkat. Ugyanis minél többször babrálunk a hajunkkal a nap folyamán – főként, ha még az idő is párás -, annál jobban összekócolódik majd, és nehezebb lesz kezelni.

Természetesen minden hajtípusnak megvannak a maga kellemetlenségei, és leggyakrabban előforduló problémái, mint például a göndör fürtöknél a kifésülhetetlen gócok létrejötte. Viszont, ha odafigyelünk az ápolásra, akkor megelőzhetjük az ebből adódó, nagyobb gondokat.

Van azonban egy olyan probléma, mely minden hajtípust érinthet, ráadásul nőket és férfiakat is egyaránt, ez pedig a hajhullás. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, csak akkor tudunk harcolni ellene, ha ezeket kiderítjük. Sokszor elegendőek életmódbéli változtatások ahhoz, hogy javuljon a helyzet, de sajnos számos esetben visszafordíthatatlan a kopaszodás. Ilyenkor nyújt segítséget a hajátültetés, mely véglegesen oldhatja meg a kopaszodás problémáját olyan esetekben is, mikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/5-tips-to-control-frizzy-hair.20896/



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed