Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Segítsük az egészséges hajnövekedést!

0 Komment

Ugyan nagyon sokan nem hisznek abban, hogy fel lehet gyorsítani a haj növekedését, viszont megcáfolni sem mindig lehet ezt, ha valaki bízik benne. Lehetséges, hogy gyorsabban nem fog nőni ugyan a hajzatunk, azonban ha bevetünk néhány praktikát, akkor segíthetjük a hajszálak egészséges, normális növekedését.

Ha odafigyelünk frizuránk rendben tartására, és néha még egy-egy kényeztetéssel is megajándékozzuk, akkor bizony nagyon sokat teszünk meg azért, hogy a fejbőrünk egészséges maradjon, a hajhagymák normálisan működjenek, és ezáltal szép, élettel teli frizurát növeszthessünk magunknak.

Arról már korábban olvashattunk, hogy ha naponta fejmasszázzsal kényeztetjük magunkat, akkor az milyen jó hatással van a haj egészséges életciklusára. Most azonban megismerünk egy kissé bizarr, azonban annál nagyobb jótékony hatással rendelkező hajpakolást, amely serkenti a hajhagymák működését és fejbőrünknek is jót tesz.

A fokhagyma nem csak finom, de rengeteg pozitív hatása van szervezetünkre. Sokan nem szeretik erős illata miatt, melyet fogyasztása után nem tudunk befolyásolni, azonban ezt néha muszáj félretennünk, hiszen tisztító és méregtelenítő hatással bír. Ugyancsak ügyesen viselkedik akkor is, ha hajunkra tesszük. Ettől se ijedjünk meg, egyszerűen használjunk valamilyen illatos pakolást vagy sampont a fokhagymás kencénk leöblítése után.

Az eljárás nagyon egyszerű: zúzzunk össze pár gerezd fokhagymát, majd keverjük bele egy kevés olívaolajba, ezt vigyük fel fejbőrünkre, és hagyjuk rajta körülbelül egy órán át. Öblítsük le langyos vízzel, majd a fent említett módon mossuk meg hajunkat újra. Az eredmény mindenképpen tetszetős lesz, és higgyük el, büdösek sem leszünk tőle.

Amennyiben annak ellenére, hogy rendszeresen törődünk frizuránkkal, mégis probléma lép fel, szakértő segítséghez kell fordulnunk. Hiszen ha hajunk hullani kezd, az bizony rengeteg okból fakadhat. Lehetséges, hogy problémánkat megoldja egyes készítmények alkalmazása, vagy egy mezoterápiás kezelés, azonban az is előfordulhat, hogy kopasz foltjainkra csak a végleges hajátültetés jelenthet megoldást.

Uborkaszezon

0 Komment

Nyáron mi is lehetne finomabb savanyúságként, mint az uborka bármilyen fajtája, bármilyen módon elkészítve. Csemege, kovászos vagy éppen kígyóuborkából készült saláták, mint a fincsi ubisali, vagy az egyre közkedveltebb tzatziki mártás. Nem is gondolnánk, de bizony üdítő hatását másra is használhatjuk.

Nyáron hajzatunk, mint már nagyon sokszor említettük, rengeteg káros hatásnak van kitéve. A nap erős sugarai, az uszoda vize, vagy csak a sok hajgumi használat mind tönkreteheti hajszálainkat, ezért kifejezetten fontos, hogy ápoljuk, és törődjünk sokat frizuránkkal. Most egy uborkás hajpakolást fogunk megismerni, amely puha és fényes hajzatot eredményez, sőt, a fejbőrünknek is nagyon jó.

A pakolásunk alapja a frissen facsart uborkalé – 3-4 evőkanálnyi -, melyhez tegyünk hozzá 2 tojássárgáját, valamint egy kiskanál mézet. Még intenzívebb hatást érhetünk el, ha ehhez hozzákeverünk egy evőkanálnyi olívaolajat is. Mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, majd nedves állapotában kenjük fel a kapott pakolást. Tekerjünk frizuránkra egy törölközőt, és hagyjuk hatni a csodaszert legalább fél órán keresztül. Ezután öblítsük ki alaposan hajzatunkat, majd járjunk el a korábbi cikkekben említett, helyes hajszárítás szerint.

Hajunk hálás lesz az ápolásért, és sokkal jobban fogja tűrni a káros hatások kegyetlenségét. Persze vannak olyan problémák, melyeket sajnos nem tudunk megoldani ilyen egyszerűen. A hajhullás egy olyan gond, melyet nem mindig tudunk saját magunk orvosolni, hiszen nem mindegy, hogy mi okozza a kopaszodást.

Amennyiben kórós hajveszteséget veszünk észre magunkon, minél előbb szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen sokkal nehezebb felvenni a harcot a hajhullással, ha már nagy károk maradtak utána. De ne keseredjünk el, hiszen már azok számára is létezik egy tökéletes megoldás, akiknek maradandó kopasz foltok keserítik meg életüket, illetve akik olyan kopaszodásban szenvednek, amelyet nem lehet megállítani – ilyen az öröklött, androgén hajhullás. A hajátültetés ugyanis olyankor is visszavarázsolja hajzatunkat eredeti formájába, amikor más megoldás már nem jöhet szóba.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A túlzásba vitt szolárium

0 Komment

Nagyon sokan esnek bele abba a hibába, hogy annak ellenére, hogy nyáron a nap is süt, mégis ugyanúgy járnak szoláriumba, mint ahogyan télen teszik azt. Ilyenkor a szervezetünknek ez egy kicsit sok, főkén, mivel ezek az emberek a napozástól sem zárkóznak aztán el, mert szinte megszállottak abban, hogy eléggé barnák legyenek.

hajhullás hajátültetés hairhungary kopasz foltok hajgyérülés szolárium napozás száraz haj töredezett haj

Ha nem visszük túlzásba a szolárium használatát és a napozást, természetesen semmi probléma nincs ezzel. Viszont ha valaki már sokkal többet tartózkodik a napon, illetve a fénycsövek kereszttüzében, akkor az már sajnos nagyobb károkat is okozhat szervezetünkben. A barnaság lehet szép, de tényleg megéri ilyen áron?

Nem csak a bőrünk szárad ki, amivel beindul egy nagyobb fokú ráncosodás is, hanem bizony a hajszálaink is kiszáradnak. Ettől pedig nagyon gyorsan elvékonyodnak, és töredezetté válnak. Emellett pedig csökken a hajhagymák életképessége is, és a fejbőrünk is roncsolódik, ami bizony nagyon hamar vezet hajhulláshoz.

Ha ezt időben észrevesszük, akkor elejét tudjuk venni a problémának, hiszen ha pótoljuk a folyadékveszteséget külsőleg és belsőleg is, akkor meg tudjuk állítani a hajzat gyérülését, és vissza tudjuk állítani egészséges állapotba. Persze ehhez szükség van ténylegesen arra, hogy a megszokottnál jobban odafigyeljünk frizuránk ápolására, és mellette egészségesen táplálkozzunk, és legyen meg a napi folyadékbevitel is.

Amennyiben már túl késő ahhoz, hogy ezek a változtatások segítsenek, bizony szakértőhöz kell fordulnunk problémákkal. Előfordulhat, hogy egy mezoterápiás kezelés, vagy külső és belső készítmények alkalmazása ugyancsak segíthet gondunkon, azonban ha maradandó károkat szenvedett el frizuránk, és a kopasz foltokon nem nő új hajzat, akkor sem kell nagyon elkeserednünk. Ugyanis a hajátültetés egy olyan végleges és biztos megoldás, mely vissza tudja adni régi frizuránkat akkor is, amikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ijesztő frizurák

0 Komment

A filmek világában rengeteg apróságnak kell összhangban lennie ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjék a tervezők, gyártók, producerek és színészek. Minden részletnek passzolnia kell az adott témához, és a színészek játékán kívül a külsőségeknek, a zenének és sok más apróságnak tükröznie kell az adott hangulatot.

A horror és thriller filmek arra hívatottak, hogy a közönségben rémületet, izgalmat, idegességet és félelmet váltsanak ki. Nagyon fontos tehát jól megszerkeszteni és összepasszítani a különböző részleteket, mert ha ezt nem jól csinálják, izgalmas helyett inkább nevetségessé válhatnak ezek a filmek, mely bukáshoz is vezethet a filmvilágban.

A rémisztő eszköztárak közé tartozik a sötét szín használata, illetve a fény nélküli helyiségek riadalma, ezen kívül gyámoltalan, vagy épp buta szereplők, akik mindenképpen az ellentétét cselekszik annak, amit kellene stb.

Az egyik legijesztőbb hatás viszont mindenképpen a szereplők frizurájában rejlik, ezzel az egy részlettel képesek elérni azt is, hogy a hideg futkosson a néző hátán. Vegyük például a kútból kimászó „A kör” című film főszereplőjét, akinek hosszú, fekete haja az arcába omlik. Emellett sok esetben találkozhatunk a borzongást keltő kopaszsággal is ezen filmekben, amikor őrülteket ábrázolnak foltokban hiányos hajjal. Ettől természetes, hogy kirázza a hideg az embert.

Ezek a frizurák azonban csak a képernyőn mutatnak „jól”, az életben ilyet hordani nagyon rossz élmény, nem csak a viselőnek, hanem a környezetének is. Ha túlzott hajhullást fedezünk fel magunknál, akkor azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen a hajveszteség mögött rengeteg ok állhat. Lehet, hogy kopaszodásunkra elegendő egy mezoterápiás készítmény használata, de az is előfordulhat, hogy csak a végleges megoldást nyújtó hajátültetés akadályozhatja meg, hogy horror filmbe illő, foltokban hiányos frizurával kelljen együtt élnünk. 

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A depresszió is okoz hajhullást

0 Komment

A depresszió érinti a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, nincs évszakhoz és különböző embertípusokhoz kötve. Kialakulásához egy energiahiányos állapot vezet, melytől hangulatunk levert lesz, és lelki állapotunk leromlik.

A pesszimizmus és a melankólia könnyen elősegíthetik ezt az állapotot, melyre sok jel utalhat, amit az elején észre sem veszünk, ilyen például a fejfájás gyakori jelenléte, a gyomorfájdalom és főként a félelemérzet gyakorisága. A depressziós ember e mellett nem csak a saját problémájával küzd, hanem mások negatív energiáit is átveszi, és szinte sajátjaként éli meg. Az állandó rossz érzések kiülnek az arcokra, befolyásolják a mimikákat, előjönnek a szem alatti karikák és mélyebbek lesznek a ráncok, elkezdődik az őszülés és hajhullás is, valamint a pánikbetegség sem kizárt.

A depresszió tehát nem csak lelki gondokat okoz, hanem fizikai hatásai is vannak, hiszen a szervezetünkben a különböző félelem érzetek, az elfojtások és a bánat legszélesebb skálái is negatívan hatnak, így kialakulhat gyomorgörcs, ingadozó vérnyomás, végtag remegés, légzési zavarok stb.

A depresszió okozta hajhullásnál az a félő, hogy a jelenségtől még rosszabbul érezhetjük magunkat, és még mélyebb depresszióba eshetünk attól, hogy nézünk ki.  

Ahhoz, hogy ezt leküzdjük, elsősorban fel kell ismerni, hogy depresszióban szenvedünk. Ez nem egy bonyolult folyamat, hiszen mindenki érzi magán, hogy valami nincs rendben. A hatékony megoldás az energiablokkok feloldása, a félelmek elengedése és a jó energia beengedése életünkbe. Ezt persze leírni könnyű, azonban ehhez a folyamathoz rengeteg türelem és idő kell, sokszor pedig csak kezelések és terápiák során érhetjük el az igazi eredményt.

A szervezet megfelelő működése a lelki bajok kiküszöbölése után helyreáll, ám természetesen vannak olyan károk, melyekre külön megoldást kell találnunk. Ilyen lehet a hajhullás okozta kopasz foltok jelenléte is, mely nem biztos, hogy megszűnik már magától. Ilyenkor jöhetnek szóba a mezoterápiás kezelések, esetenként különböző készítmények alkalmazása, de az is előfordulhat, hogy már csak a biztos és végleges hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről, és találjon vissza önmagához segítségével!

HairHungary Klinika
Web: https://hairhungary.hu/
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

123
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed