Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Éjszakai hajpakolások

0 Komment

Mint tudjuk, éjszakánként, míg mi az igazak álmát alusszuk, szervezetünk nem minden része pihen velünk. Ilyenkor indulnak be ugyanis a legjobban a regenerációs folyamatok. Teljesen tökéletes időpont ez tehát ahhoz, hogy segítsünk egy kicsit ebben.

Rengeteg hajpakolást ismerhettünk már meg, de a legtöbbjük olyan, amit napközben tudunk használni, hiszen a többnyire félórás hatóidőt nem mindig ajánlatos túllépni. Most olyan otthoni csodaszereket ismerhetünk meg, melyeket lefekvés előtt érdemes alkalmazni, ugyanis minél tovább hagyjuk frizuránkon őket, annál inkább segíteni fognak.

Az egyik pakolás elkészítéséhez keverjünk egy tojássárgájához két evőkanál mézet. A másik pakolást már ismerhetjük egy korábbi cikkünkből, méghozzá a kikevert majonézes kencét. Mindkettő esetében mossuk meg a hajunkat, majd a kapott keverékeket vigyük fel frizuránkra. Finoman masszírozzuk bele, majd tegyünk fejünkre egy úszósapkát úgy, hogy biztosak legyünk benne, sehol nem lóg ki egy rakoncátlan tincs sem. Majd bújjunk be az ágyba, és aludjunk egy jót! Természetesen a reggeli ébredést kövesse hajmosás, tehát szánjunk erre elegendő időt.

A fent leírt pakolásokat csak nagyon száraz hajzatra használjuk! Alkalmazásuk után hajunk csillogó, fényes és puha lesz. Viszont ha könnyen zsírosodó frizurára tesszük ezeket, sajnos még jobban zsírosodni fog hajunk. Nagyon fontos tehát odafigyelnünk arra, hogy mindig a számunkra megfelelő pakolásokat alkalmazzuk. Persze az ilyen, otthon elkészíthető kencék nem tudnak ártani, maximum nem azt az eredményt érjük el, amelyet szerettünk volna. Legyünk körültekintőek, ha el akarjuk kerülni a bosszúságot.

Nagyon száraz hajzat esetén tehát jó segítségek lehetnek az említett pakolások. Mindenképpen próbáljuk ki őket, hiszen ha nem teszünk semmit, akkor bizony a száraz hajzat idővel töredezni kezd, és nagyon hamar elindulhat hajhullás is. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka lehet, de ha törődünk frizuránk egészségi állapotával, akkor sok esetben meg tudjuk előzni a komolyabb problémákat. Amennyiben nem megelőzhető a baj, forduljunk szakemberhez, hiszen lehetséges, hogy olyan hajhullásban szenvedünk, melyen csak a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a hajátültetés tud segíteni.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Uborkaszezon

0 Komment

Nyáron mi is lehetne finomabb savanyúságként, mint az uborka bármilyen fajtája, bármilyen módon elkészítve. Csemege, kovászos vagy éppen kígyóuborkából készült saláták, mint a fincsi ubisali, vagy az egyre közkedveltebb tzatziki mártás. Nem is gondolnánk, de bizony üdítő hatását másra is használhatjuk.

Nyáron hajzatunk, mint már nagyon sokszor említettük, rengeteg káros hatásnak van kitéve. A nap erős sugarai, az uszoda vize, vagy csak a sok hajgumi használat mind tönkreteheti hajszálainkat, ezért kifejezetten fontos, hogy ápoljuk, és törődjünk sokat frizuránkkal. Most egy uborkás hajpakolást fogunk megismerni, amely puha és fényes hajzatot eredményez, sőt, a fejbőrünknek is nagyon jó.

A pakolásunk alapja a frissen facsart uborkalé – 3-4 evőkanálnyi -, melyhez tegyünk hozzá 2 tojássárgáját, valamint egy kiskanál mézet. Még intenzívebb hatást érhetünk el, ha ehhez hozzákeverünk egy evőkanálnyi olívaolajat is. Mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, majd nedves állapotában kenjük fel a kapott pakolást. Tekerjünk frizuránkra egy törölközőt, és hagyjuk hatni a csodaszert legalább fél órán keresztül. Ezután öblítsük ki alaposan hajzatunkat, majd járjunk el a korábbi cikkekben említett, helyes hajszárítás szerint.

Hajunk hálás lesz az ápolásért, és sokkal jobban fogja tűrni a káros hatások kegyetlenségét. Persze vannak olyan problémák, melyeket sajnos nem tudunk megoldani ilyen egyszerűen. A hajhullás egy olyan gond, melyet nem mindig tudunk saját magunk orvosolni, hiszen nem mindegy, hogy mi okozza a kopaszodást.

Amennyiben kórós hajveszteséget veszünk észre magunkon, minél előbb szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen sokkal nehezebb felvenni a harcot a hajhullással, ha már nagy károk maradtak utána. De ne keseredjünk el, hiszen már azok számára is létezik egy tökéletes megoldás, akiknek maradandó kopasz foltok keserítik meg életüket, illetve akik olyan kopaszodásban szenvednek, amelyet nem lehet megállítani – ilyen az öröklött, androgén hajhullás. A hajátültetés ugyanis olyankor is visszavarázsolja hajzatunkat eredeti formájába, amikor más megoldás már nem jöhet szóba.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed