AJÁNLÓ
 
09:02
2015. 03. 10.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:02
2015. 03. 10.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:02
2015. 03. 10.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:02
2015. 03. 10.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:02
2015. 03. 10.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Betegség a háttérben

0 Komment

Volt már szó olyan különleges betegségekről, melyeknek velejárója, vagy éppen a kiderítésükben segítséget adó kellemetlenség maga a hajhullás. Nem beszéltünk azonban még a lupuszról, ami szintén eredményezhet hajhullást is.

A lupusz egy ritka, gyulladásos betegség, melynek során a test saját szervei és szövetei ellen fordul az immunrendszer, tehát az autoimmun betegségek közé sorolhatjuk. Rengeteg szervet érinthet ez a kór, köztük például a veséket, a szívet, a tüdőt, az ízületeket és a bőrt is. Attól függően, hogy melyik szerveket támadja meg, a tünetei is eltérők lehetnek.

Az egyik ilyen tünet a hajhullás is, mely ebben az esetben foltos hajgyérülést jelent. A téves identitású, túlbuzgó immunsejtek megtámadják a hajzatot, és mivel ez a fajta kopaszodás hegesedéssel jár, sajnos a kihullott szálak területén már nem nő vissza új haj. Amennyiben a hajhullás enyhe és nem számottevő, érdemes kipróbálni egy új frizurát annak érdekében, hogy a kopasz foltok takarva legyenek. A kicsit rövidebb hajzat például erősebbnek tűnik, és könnyebben elrejti a károkat.

A betegség kezelésére több orvosság is rendelkezésre áll, de ezek általában csak tüneti kezelések. Az immunrendszer elnyomása mellett olyan újabb eljárásokkal kísérleteznek, melyek újraépíthetik aztán az immunrendszert. Emellett ha a beteg odafigyel magára, és helyes étrendet követ, távol tarja magát a káros szenvedélyektől, illetve rendszeres testmozgásba kezd, már sokat tett azért, hogy jobban lehessen.

Olyan esetekben, mikor a hajhullás okozta kopasz foltok helyén nem képes a hajzatunk kinőni már, segítséget jelenthet a hajátültetés. Természetesen ez csak akkor lehetséges, ha van megfelelő donorterület hozzá, de a beavatkozás segítségével nem kell elfogadnunk a maradandó kopaszságot. Mivel a hajhullás mögött rengeteg különböző ok, köztük sok betegség állhat, ezért a legfontosabb először az, hogy kiderítsük, mi is ez az ok. Ezután, majd ennek függvényében lehet meghatározni azt is, milyen kezelés vagy eljárás segíthet a kopaszodásunkon.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed