Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hajbalzsam helyes használata

0 Komment

Manapság már roskadozásig telítődtek a drogériák polcai minden féle típusú és márkájú kozmetikumokkal, köztük hajbalzsamokkal is. Ez nem hátrány, hiszen mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia, melyik tesz jót a hajának. De azt sem árt tudnunk, hogyan is használjuk a megfelelő balzsamot, hogy ne okozzunk gondot ahelyett, hogy jót tennénk hajzatunkkal!

Nem mindenkinél segít ugyanis például, ha az egész frizurán alkalmaz ilyen készítményeket, beleértve a fejbőrt is. Nagyon sokaknál pont inkább problémát okoz, ha mindenhova kerül belőle. Akiknek például zsírosabb a hajuk, illetve hamar zsírosodik, azoknak semmi esetre sem szabad a hajtövekre balzsamot tenni, hiszen ezzel is csak serkentik a zsírosodási folyamat gyorsaságát. Ilyenkor csak a hajvégeket kell bekennünk balzsammal, hogy ápolt és szép legyen hajunk, ne pedig száraz és töredezett. Akinek viszont szárazabb típusú a hajzata, az nyugodtan kezelje egész frizuráját balzsammal.

Fontos odafigyelnünk tehát az ilyen, aprónak tűnő részletekre is, hogy hajzatunk egészséges maradhasson. Amennyiben ezt nem tesszük, akkor a fent említett eset olyan következményekkel is járhat, ami már nehezebben kezelhető, például elindulhat akár hajhullás is. A zsírosabb hajat eleve gyakrabban mossuk, amivel szintén nem mindig teszünk jót, ha ezt tetőzzük gyakori és egész frizurára kiterjedő balzsamozással is, akkor a fejtőnél még gyorsabban kezdődik a zsírosodás, és egy olyan ördögi körnek leszünk áldozatai, melyből nehezebb kijönni, mint gondolnánk. Az elnehezedett haj, a fejbőr és a hajhagymák nem megfelelő működése pedig hamar hajhulláshoz vezethet.

Természetesen rengeteg más egyéb oka lehet a haj gyérülésének, de minél inkább odafigyelünk a helyes ápolásra, annál kevesebb az esélye annak, hogy baj ér minket frizuránk terén. Sajnos azonban létezik olyan gond is, melyet egyáltalán nem tudunk kivédeni, ez pedig nem más, mint az öröklött jellegű kopaszodás.

A főként férfiakat érintő probléma gyakran már fiatalabb korban is észlelhető, és egyetlen végleges megoldás létezik rá, a hajátültetés. Ne essünk azonban kétségbe, hiszen ezerféle más ok is lapulhat a nagyobb hajveszteség mögött, először vizsgáltassuk ki, hogy mi eredményezi a hajhullást. És ha kiderül, hogy a genetika a ludas, akkor se keseredjünk el, ugyanis a HairHungary Klinika már rengeteg ilyen frizurát varázsolt vissza.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Rossz szokások

0 Komment

Mindenkinek megvannak a saját napi rutinjai, melyeknél sokszor nem is vesszük észre, hogy akad köztük egy-egy rossz szokás is. Viszont, ha tudatosítjuk, vagy valaki tudatosítja velünk, hogy bizony ezt vagy azt nem kéne, akkor akármennyire is megerőltető, le kell mondanunk róluk.

Beszélhetnénk itt természetesen a dohányzás vagy az alkohol okozta problémákról is, melyek szintén nem kis mértékben roncsolják egész szervezetünket, belefoglalva hajzatunk egészségét is. De most inkább kisebbnek tűnő, rutinná vált szokásokról lesz szó.

Ilyen lehet például a napi gyakoriságú hajmosás. Sajnos ez egy ördögi kör, hiszen minél gyakrabban mosunk hajat, az annál gyorsabban kezd újra zsírosodni, mivel a faggyútermelés teljesen megváltozik. E mellett kiszárítja a hajszálakat, elvonva természetes nedvességtartalmukat. Éppen ezért próbáljuk meg egyre inkább eltolni a hajmosást, fokozatosan térjünk vissza arra, hogy hetente legfeljebb kétszer, maximum háromszor mossuk meg frizuránkat.

Az sem mindegy, hogy a hajmosás közben mennyire forró vizet használunk, hiszen csak a langyos víz lenne alkalmas arra, hogy gond nélkül tisztítsa fejbőrünket és hajszálainkat. Hajmosás után pedig sokan azért, hogy minél hamarabb elkészüljenek, nagyon erős fokozaton és túl forró levegővel szárítják hajzatukat, ami elmondhatatlanul nagy károkat okozhat mind a fejbőr, mind a hajszálak tekintetében.

Szintén nagyon rossz szokás rendszeresen szoros kontyot vagy lófarkat hordani, hiszen ezek a hajviseletek igencsak igénybe veszik a hajszálakat, és előbb vagy utóbb akár nagymértékű hajhullást is okozhatnak. Ráadásul az így kihullott hajszálak nem is nőnek már vissza.

Végezetül ki kell hangsúlyozni azt is, hogy a frizurának nem elegendő, ha csak a külső dolgokat vesszük figyelembe. Bizony a legtöbb ember sokszor étkezik hanyagul, időhiány és egyéb mindennapi gondok miatt. Pedig a hajzatnak szüksége van belső táplálásra és megfelelő vitaminellátásra, így azt a rossz szokást is magunk mögött kellene hagynunk, hogy csak úgy kutyafuttában, teljesen egészségtelen ételeket tömünk magunkba.

Ha a fent leírt mindennapi tevékenységekre egy kicsit is odafigyelünk, akkor nagyon sok problémát megelőzhetünk. Persze e mellett akadhatnak olyan gondok, melyek önhibánkon kívül érintenek minket, ilyen például a genetika miatti hajhullás. Ha ezzel állunk szemben, akkor csak a hajátültetés lehet segítségünkre, mint ahogyan abban az esetben is, amit a helytelen hajviseletek okozhatnak. Éppen ezért fontos, hogy legalább amit mi megtehetünk, tegyük meg frizuránkért!

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A mágikus zöld tea

0 Komment

A zöld tea rendkívül sokoldalú, rengeteg pozitív hatással bír, és nem csak akkor, ha megisszuk. Nagyon sok kozmetikum összetevőjeként is találkozhatunk vele, főként a hajápolás terén, ami nem véletlen. Most megismerhetjük, milyen jótékony hatásai vannak fogyasztásának, illetve külső alkalmazásának egyaránt.

Mivel rendkívül gazdag C- és E-vitaminban, emellett gyulladáscsökkentő is, így egész szervezetünkre kifejezetten pozitívan hat, ha naponta megiszunk belőle egy csészével. Már ez is segítségére lehet hajzatunk állapotának, hiszen a fent említett komponensek elősegítik a hajhagymák egészséges működését, illetve a meglévő, esetleges gyulladásos problémákat orvosolhatják. Kifejezetten jó eredményt érhetünk el viszont frizuránkat tekintve, ha nem csak isszuk ezt a finom és jótékony italt, hanem hajunk öblítésére is alkalmazzuk.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint elkészíteni a szokásos módon zöld teánkat, csak egyszerűen ne ízesítsük semmivel sem. Forrázhatunk zöld tea leveleket, de akár filteres módszert is alkalmazhatunk. Amikor már langyossá hűlt a tea, használjuk a rendes hajmosás után öblítőnek. Akár többször is elvégezhetjük ezt a fajta hajápolást, a hatás pedig garantáltan nem marad el.

Rendszeres fogyasztása melletti külső alkalmazása lágyabbá teszi a frizuránkat, és sokkal erősebb is lesz hajzatunk, hiszen a hajhagymák megerősödnek és biztosítva lesz egészséges működésük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden hajzattal előforduló problémára segítséget jelenthet a zöld tea, de az biztos, hogy nagyon sok esetben megelőzhetünk vele akár nagyobb gondokat is.

Érdemes tehát kipróbálni otthon ezt a kettős hajerősítést, azonban, ha nagyobb mértékű hajhullást észlelünk magunkon, akkor ne kísérletezzünk, hanem egyből forduljunk szakemberhez. Lehetséges, hogy a háttérben meglapuló probléma kezelhető, és akkor ismét alkalmazhatunk házi praktikákat is hajunk regenerálásához. De az is előfordulhat, hogy az ok nem más, mint a genetika, ami sajnos nem orvosolható. Ugyan sok esetben késleltetni lehet, de megállítani, és főként visszafordítani nem. Ilyen esetekben csak egyetlen megoldás jelenthet biztos eredményt, méghozzá a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Milyen lenne hosszú hajjal Jason Statham?

0 Komment

Ha kiejtjük Jason Statham nevét, nők milliói kezdenek olvadozni, hiszen valljuk be, az egyik legszexisebbnek titulált filmsztárról beszélünk. Mind a kisugárzása, mind pedig filmszerepei ezt erősen aláhúzzák, így kétség sincs a felől, hogy mostani frizurája is tökéletesen illik karakteréhez. De milyen lenne hosszú hajjal?

Mivel a színészeket sokszor kényszerítik külsejük megváltoztatására, így abból is kaphattunk már ízelítőt, hogyan áll a filmcsillagnak a hosszú frizura. Korábbi filmjeiben is láthatjuk még saját, már akkor is kopaszodó hajzatával, de mindenképpen el kell ismernünk, hogy a mostani áll a leginkább közel hozzá.

Jól tette tehát, hogy a kopaszodás elindultjával inkább a teljesen rövid, szinte tar frizurát választotta, és azóta is legtöbbször így láthatjuk a filmvásznon. Ráadásul általában olyan karaktereket kell megformálnia, melyekhez legtöbb esetben tökéletesen illik ez a hajviselet. Kemény vonásokat, karakteres arcot ad a kopaszsága, és tényleg a leginkább vonzó színészek közé sorolhatjuk.

De sajnos nem mindenkinek van ekkora szerencséje, hogy annak ellenére, hogy a genetika elbánni szeretett volna vele, ez inkább jól sült el kinézete szempontjából. A legtöbb olyan férfi ugyanis, akit utolér az öröklött jellegű kopaszodás, sajnos nem képes beletörődni sorsába. Nem is lenne ez lehetséges, hiszen nem áll mindenkinek jól a pár milliméteres hajzat, és nem képes mindenki megválni a gyérülő fürtjeitől. Sajnos sem előbbi, sem utóbbi nem tesz jót kinézetünknek, kisugárzásunknak és önbizalmunknak sem. Éppen ezért, ha nem tartozunk azon szerencsések táborába, akiknek teljesen mindegy, mennyire rövid lesz a hajuk, mert az még jobban is áll nekik, akkor muszáj döntést hoznunk és felvennünk a kesztyűt a kopaszodás ellen.

Amennyiben a genetika áll ténylegesen a háttérben, ezt csak egy módon tudjuk megtenni. Egyetlen biztos és végleges megoldás létezik ugyanis erre a fajta kopaszodásra, méghozzá a hajátültetés. Az átültetett hajszálak már nem fognak kihullani új helyükről, így többé nem kell félelemmel nézni reggelente a tükörbe, hátha negatív változásokat észlelünk frizuránkon. Akinek pedig eddig a frizurája is elengedhetetlen volt sármosságához, az megint igazán férfiasnak érezheti majd magát a bőrében.    

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szilícium a szervezetben

0 Komment

A szilícium egy olyan kémiai elem, melynek neve hallatán talán mindenki először valamilyen ásványra gondol, és nem is hinnénk, hogy milyen fontos szerepet tölt be jelenléte a szervezetünkben. Márpedig ez az elem megtalálható a csontjainkban, a porcokban, kötőszöveteinkben, ereinkben és a bőrünkben is. Hiánya pedig igencsak nagy károkat tud okozni.

Legfontosabb szerepe a kötőszövet felépítésében van, és ahhoz, hogy bőrünk, körmünk és hajzatunk egészséges lehessen, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű szilícium a szervezetben. Amennyiben problémáink vannak ezen részeinken, akkor lehetséges, hogy a szilícium pótlása képes megoldani azokat.

A hajzat erős, egészséges és fényes lesz hatására, és sok esetben akár az olyan hajhullást is képes megállítani, melyekért a vitaminhiány, a nem megfelelő hajápolás vagy egyes bőrproblémák kialakulása a felelős. Serkenti a haj növekedését is, ezzel együtt csillogóvá és igazán erőssé varázsolja frizuránkat.

Szilíciumot juttathatunk a szervezetünkbe növényi rostban gazdag táplálkozással. Megfelelő étel ilyen szempontból az alma, a mogyoró, a káposzta, a sárgarépa, a hagyma, a mandula, az uborka és a méz is. Gyógynövények közül nagy szilíciumtartalommal a zsurló rendelkezik. Ezen kívül természetesen hozzájuthatunk különböző kapszulák formájában is.

Ugyan mindez nem azt jelenti, hogy minden hajproblémára megoldást nyújthat számunkra a szilícium, de az biztos, hogy rosszat nem teszünk, ha figyelünk arra, hogy megfelelő mennyiségben jelen legyen szervezetünkben. Amennyiben nincs nagy gond, a hajzatunk nem csak helyreáll, hanem egészségtől duzzadó, fényes és erős lesz tőle.

Ha viszont olyan problémával állunk szemben, mint például az öröklött hajhullás, akkor sajnos semmi esélyünk arra, hogy ilyen táplálék kiegészítők segítsenek. Ebben az esetben csak egyetlen megoldás jöhet szóba, méghozzá a hajátültetés, mely biztos és végleges eredményt nyújt számunkra. Más esetekben, amikor nem a genetika a ludas, viszont nehezen regenerálódik a hajzatunk, segíthet még a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia is.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed