Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajpakolás helyett

0 Komment

Rengeteg hajápolási lehetőséggel ismerkedhettünk már meg, köztük beszéltünk számtalan olyan hajpakolásról, melyeket akár otthon, saját kezűleg is elkészíthetünk. Viszont mi van akkor, ha valaki utálja ezeket a különböző kencéket, és csak minimális mennyiségben használ kozmetikumokat is, épp csak amennyire szükséges?

Ilyen esetekben sem kell lemondanunk arról, hogy szép és egészséges hajzatunk lehessen, hiszen ha odafigyelünk pár alapvető, mindennapi részletre, és beleviszünk egy-két trükköt a napi rutinba, akkor is sokat tehetünk hajunk egészségéért.

Mindig fontos megemlíteni, hogy a frizurát nem csak külsőleg, hanem bizony belülről is táplálni kell, gondolunk itt a megfelelő vitaminmennyiségre, illetve az egészséges étkezésre. Ha kerüljük a zsíros, nagyon sós vagy éppen cukros ételeket, sokkal előrébb vagyunk, mint gondolnánk. Emellett pedig minél kevesebb alkoholt fogyasszunk, és ha lehet, mondjunk le a dohányzásról.

Persze ez mind egyszerűen hangzik, mégis sokak számára nehéz betartani, de a felsorolt dolgok egytől egyig nagy segítséget jelentenek hajzatunkra – és persze egész szervezetünkre - nézve is. Pakolások helyett pedig pozitív hatással bír, ha minden nap megmasszírozzuk kicsit a fejbőrünket, ezzel serkentve a vérkeringést, és biztosítva a hajhagymák egészséges működését. Ugyanilyen hatást érhetünk el azzal is, ha hajmosás közben néha váltogatjuk a hideg és a meleg víz használatát, persze ez soha nem jelenthet jéghideg vagy éppen nagyon forró hőmérsékletet.

Néha elegendő tehát pár praktika ahhoz, hogy hajzatunk szép, erős és egészséges maradhasson, azonban sajnos vannak olyan esetek is, amikor ezek a módszerek kevésnek bizonyulnak. Hajunk állapotára nagyon fontos odafigyelnünk, ugyanis szinte bárhol akad valami probléma szervezetünkben, legtöbbször kihat a hajzatunkra is. Amennyiben pedig a hajhagymák működésével van baj, vagy egyszerűen öröklött jellegű problémáról beszélünk, mindenképpen szakértő segítségre lesz szükségünk.

A HairHungary Klinika személyre szabva oldja meg mindenkinél a kopaszodás problémáját. Beszélhetünk akár különböző terápiákról, melyek segítségével mindazoknak megoldást tud nyújtani, akik valamilyen átmeneti hajhullásban szenvednek, illetve a hajátültetésről ami most ráadásul kihagyhatatlan kedvezménnyel érhető el a Klinikán -, mely a genetikai kopaszodás egyetlen, ugyanakkor biztos és végleges megoldása lehet.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296

Rossz szokások

0 Komment

Mindenkinek megvannak a saját napi rutinjai, melyeknél sokszor nem is vesszük észre, hogy akad köztük egy-egy rossz szokás is. Viszont, ha tudatosítjuk, vagy valaki tudatosítja velünk, hogy bizony ezt vagy azt nem kéne, akkor akármennyire is megerőltető, le kell mondanunk róluk.

Beszélhetnénk itt természetesen a dohányzás vagy az alkohol okozta problémákról is, melyek szintén nem kis mértékben roncsolják egész szervezetünket, belefoglalva hajzatunk egészségét is. De most inkább kisebbnek tűnő, rutinná vált szokásokról lesz szó.

Ilyen lehet például a napi gyakoriságú hajmosás. Sajnos ez egy ördögi kör, hiszen minél gyakrabban mosunk hajat, az annál gyorsabban kezd újra zsírosodni, mivel a faggyútermelés teljesen megváltozik. E mellett kiszárítja a hajszálakat, elvonva természetes nedvességtartalmukat. Éppen ezért próbáljuk meg egyre inkább eltolni a hajmosást, fokozatosan térjünk vissza arra, hogy hetente legfeljebb kétszer, maximum háromszor mossuk meg frizuránkat.

Az sem mindegy, hogy a hajmosás közben mennyire forró vizet használunk, hiszen csak a langyos víz lenne alkalmas arra, hogy gond nélkül tisztítsa fejbőrünket és hajszálainkat. Hajmosás után pedig sokan azért, hogy minél hamarabb elkészüljenek, nagyon erős fokozaton és túl forró levegővel szárítják hajzatukat, ami elmondhatatlanul nagy károkat okozhat mind a fejbőr, mind a hajszálak tekintetében.

Szintén nagyon rossz szokás rendszeresen szoros kontyot vagy lófarkat hordani, hiszen ezek a hajviseletek igencsak igénybe veszik a hajszálakat, és előbb vagy utóbb akár nagymértékű hajhullást is okozhatnak. Ráadásul az így kihullott hajszálak nem is nőnek már vissza.

Végezetül ki kell hangsúlyozni azt is, hogy a frizurának nem elegendő, ha csak a külső dolgokat vesszük figyelembe. Bizony a legtöbb ember sokszor étkezik hanyagul, időhiány és egyéb mindennapi gondok miatt. Pedig a hajzatnak szüksége van belső táplálásra és megfelelő vitaminellátásra, így azt a rossz szokást is magunk mögött kellene hagynunk, hogy csak úgy kutyafuttában, teljesen egészségtelen ételeket tömünk magunkba.

Ha a fent leírt mindennapi tevékenységekre egy kicsit is odafigyelünk, akkor nagyon sok problémát megelőzhetünk. Persze e mellett akadhatnak olyan gondok, melyek önhibánkon kívül érintenek minket, ilyen például a genetika miatti hajhullás. Ha ezzel állunk szemben, akkor csak a hajátültetés lehet segítségünkre, mint ahogyan abban az esetben is, amit a helytelen hajviseletek okozhatnak. Éppen ezért fontos, hogy legalább amit mi megtehetünk, tegyük meg frizuránkért!

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fogyókúra mesterien

0 Komment

Ahogy közeledik a nyár, egyre több praktikát zúdítanak ránk a fogyással kapcsolatban. Szinte minden celebnek megvan a saját trükkje, hogyan adjon le pár kilót a fürdőruhás időszakra, persze ilyenkor azt elfelejtik megemlíteni, hogy mennyi plusz segítséget kapnak, nem kevés pénzért.

Persze nem kell mindenkinek személyi edző vagy saját konditerem ahhoz, hogy jó formába hozza magát, és nagyon fontos az is, hogy a fogyókúránkban ne essünk át a ló túloldalára, hiszen szervezetünket nem csak a sok evés, hanem a hirtelen fogyás is nagymértékben károsítja. Ugyancsak veszélyes lehet az is, amikor a kilók leadása miatt étkezési zavarok alakulnak ki. Ahogy azt már korábbi cikkekben is említettük, mindegyik okozhat nagymértékű hajhullást amellett, hogy az egész szervezet egyensúlya felborul.

Ahhoz, hogy olyan formába hozzuk testünket, amelyet megálmodtunk, nem kell éheztetnünk magunkat. Sőt, amennyiben nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű tápanyagot, abból sokszor az ellenkezője sül ki, ugyanis amint élelemhez jut a testünk, egyből raktározni kezd.

Éppen ezért soha ne próbáljunk meg úgy fogyni, hogy sanyargatjuk magunkat, hanem egyszerűen cseréljük ki az alapanyagainkat. Amennyiben teljes kiőrlésű, cukormentes és sovány zsírtartalmú finomságokat eszünk sok zöldség mellett, akkor hamarosan elkezdenek majd leolvadni rólunk a felesleges kilók. Ezt ki kell egészítenünk még elegendő vízfogyasztással, és persze az sem árt, ha mozgunk is kicsit mellette. Mivel testünk kinézete kb. 70%-ban függ attól, hogy milyen étrenden élünk, és 30%-ban befolyásolja az, hogy mennyit mozgunk, a kettő összehangolásával gyönyörű és gyors eredményt érhetünk el. Ami pedig a legfontosabb, szerveztünk csak jobban lesz, és nem kell olyan kellemetlenségektől tartanunk, melyek a drasztikus fogyásoknál következnek be, mint például a fáradékonyság, vagy a hajhullás.

Ha rossz fogyókúrába kezdtünk, akkor bizony ezeket a tüneteket hamar észre fogjuk venni magunkon. Azonnal le kell állni a koplalással, hiszen ha sokáig sanyargatjuk testünket, akkor ezek a folyamatok csak nehezen, vagy egyáltalán nem lesznek visszafordíthatók. Az evészavarokkal, illetve hirtelen fogyással előidézett kopaszodás tekintetében akár 6 hónap is kell ahhoz, hogy újra meginduljon a rendes hajnövekedés, ezért segítségünkre lehet ennek felgyorsítására a mezoterápia vagy a prp kezelés.  

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavasz, a diéták ideje

0 Komment

Közeledik az időszak, amikor egyre több ruhadarabtól válunk meg. Először csak a kabát kerül a szekrény mélyébe, de aztán a pulóverek hordása is megszűnik, hiszen minél melegebb lesz, annál kevesebb göncöt kell viselnünk. Sokak számára ez jó hír, hiszen a tavaszt mindenki szereti, azonban akadnak számosan, akik ennek ellenére nem várják a jó időt.

Ugyanis a hosszú, bő pulcsik lekerülésével sokan kezdenek szenvedni a tudattól, hogy nem fogják tudni eltakarni testüket, ami főként az úszógumikra és zsírpárnákra nézve nagyon kellemetlen. És sajnos ilyenkor jön be az őrült próbálkozások ideje, hogyan szabaduljunk meg gyorsan a plusz kilóktól.

diéta

A tömérdek diétázási lehetőség közül sajnos a legtöbben nem a legjobbakat választják. Az eredmény elérésének érdekében ugyanis sokan képesek szinte bármire, ami nem várt következményekkel járhat. Ha valaki nem eszik elegendő mennyiségű tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot, az megterheli az egész szervezetet.

Még akkor is, ha maga a fogyás jót tesz nekünk, sajnos a testünknek nem mindenképpen jelent ez csupa pozitívumot. Ha megvonjuk magunktól a kellő anyagokat, akkor gyengül a bőr, a köröm és a haj szerkezete például, utóbbi pedig gyorsan hajhulláshoz is vezethet. Amennyiben súlyosabb gond áll a háttérben, komoly étkezési zavarok kialakulásával, sokkal nehezebb és hosszabb távon oldható csak meg a gond. Viszont ha csupán egy átmeneti, szélsőséges, hirtelen és rosszul megválasztott fogyókúra a ludas, akkor a helyes étrend visszaállításával természetesen a hajzatunk is helyre fog állni maximum fél éven belül.

Ügyesen kell tehát megválasztanunk azt, hogyan és mit étkezzünk ahhoz, hogy ne csak a kívánt súlyt érhessük el, hanem egész szervezetünk egészséges maradhasson. Maga a diéta nem egy rossz dolog, hiszen sokaknak szükséges, azonban az nem mindegy, hogyan fognak hozzá.

A haj hullása mindig rémisztő lehet, és minden esetben át kell gondolnunk, mi okozhatja. A fent említett, és az ehhez hasonló helyzetekben ugyanis elegendő a háttér megoldása, azonban előfordulhat, hogy másfajta hajgyérülés jelentkezik, mint például öröklött jellegű, amikor csak hajátültetéssel lehet orvosolni a kopasz foltokat. 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Táplálkozási zavarok

0 Komment

Manapság annyi mindent lehet hallani az egészséges életmódról és főként táplálkozásról, sokszor az a probléma, hogy túl kevés vitamint fogyasztunk, sokszor pedig az, ha túl sokat, és az is napjaink részévé vált, hogy nem kiegyensúlyozottan és rendszeresen étkezünk.

A fent említett problémák mind más gondokat szülnek, de nézzünk egy kicsit mélyebbre, hogy mit eredményezhet, ha sokkal nagyobb a baj. Ugyanis a táplálkozási zavarok még durvább károkat okoznak. Arról már beszéltünk, hogy a hirtelen fogyás miként hat szervezetünkre, illetve az anorexia miatti hajhullást is boncolgattuk közelebbről, azonban ezek mellett más problémák is nagy veszélyt jelentenek.

Az anorexia mellett ugyanis van még olyan táplálkozási zavar, mely lelki eredetű, ilyen a túlevés, és a bulímia. A túlevésnél tulajdonképpen pótolni szeretnénk valamit azzal, hogy akármennyire nem vagyunk már éhesek, sőt, nem is kívánjuk az ételt, mégis megesszük, mert az egyfajta örömet szerez, utána viszont bűntudatot érzünk. A bulímiás betegeknél pedig igen gyakori a falásroham, melyet aztán hánytatás követ. Mindhárom esetben – az anorexiát is idevéve – olyan pszichés zavarok állnak a háttérben, melyeket csak szakember képes kezelni.

A táplálkozási zavarok sajnos nem csak lelki gondokkal társulnak, hanem ha sokáig kezeletlenül maradnak – ami annak köszönhető, hogy ezek a betegek nem érzik azt, hogy bajban lennének, környezetük pedig sokszor csak később veszi ezt észre -, komoly fizikai problémákat is okoznak. Ilyen például a tápanyaghiány, a vérkeringés gyengülése, és ezáltal a haj elvékonyodása majd kihullása.

Amennyiben észrevesszük, hogy baj van, és segítünk ezeken a zavarokon, sajnos az, hogy visszanyerjük régi frizuránkat, nagyon sokáig eltarthat. Hiszen a gyenge keringés miatt kevesebb vér jut a fejbőrbe, és mivel az egész testnek szüksége van időre ahhoz, hogy újra elegendő tápanyag keringjen benne, a hajhagymák és hajszálak szinte utolsó helyen várakoznak, hogy életre kapjanak ismét.

Ha szembesülünk ezekkel a problémákkal, azonnal szakemberhez kell fordulnunk segítségért. Ha időben megtesszük ezt, akkor visszaállhat szervezetünk minden részlete, azonban ha sokáig nem orvosoljuk a problémát, akkor ez sokkal hosszadalmasabb és nehezebb folyamat lesz. Ilyenkor a kihullott haj után megmaradó foltokat is érdemes kezelésbe vennünk, szintén szakértő segítséggel.

 

Ismerje meg jobban a kopasz foltok elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed