AJÁNLÓ
 
09:53
2016. 03. 08.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:53
2016. 03. 08.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:53
2016. 03. 08.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:53
2016. 03. 08.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:53
2016. 03. 08.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hajbalzsam helyes használata

0 Komment

Manapság már roskadozásig telítődtek a drogériák polcai minden féle típusú és márkájú kozmetikumokkal, köztük hajbalzsamokkal is. Ez nem hátrány, hiszen mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia, melyik tesz jót a hajának. De azt sem árt tudnunk, hogyan is használjuk a megfelelő balzsamot, hogy ne okozzunk gondot ahelyett, hogy jót tennénk hajzatunkkal!

Nem mindenkinél segít ugyanis például, ha az egész frizurán alkalmaz ilyen készítményeket, beleértve a fejbőrt is. Nagyon sokaknál pont inkább problémát okoz, ha mindenhova kerül belőle. Akiknek például zsírosabb a hajuk, illetve hamar zsírosodik, azoknak semmi esetre sem szabad a hajtövekre balzsamot tenni, hiszen ezzel is csak serkentik a zsírosodási folyamat gyorsaságát. Ilyenkor csak a hajvégeket kell bekennünk balzsammal, hogy ápolt és szép legyen hajunk, ne pedig száraz és töredezett. Akinek viszont szárazabb típusú a hajzata, az nyugodtan kezelje egész frizuráját balzsammal.

Fontos odafigyelnünk tehát az ilyen, aprónak tűnő részletekre is, hogy hajzatunk egészséges maradhasson. Amennyiben ezt nem tesszük, akkor a fent említett eset olyan következményekkel is járhat, ami már nehezebben kezelhető, például elindulhat akár hajhullás is. A zsírosabb hajat eleve gyakrabban mossuk, amivel szintén nem mindig teszünk jót, ha ezt tetőzzük gyakori és egész frizurára kiterjedő balzsamozással is, akkor a fejtőnél még gyorsabban kezdődik a zsírosodás, és egy olyan ördögi körnek leszünk áldozatai, melyből nehezebb kijönni, mint gondolnánk. Az elnehezedett haj, a fejbőr és a hajhagymák nem megfelelő működése pedig hamar hajhulláshoz vezethet.

Természetesen rengeteg más egyéb oka lehet a haj gyérülésének, de minél inkább odafigyelünk a helyes ápolásra, annál kevesebb az esélye annak, hogy baj ér minket frizuránk terén. Sajnos azonban létezik olyan gond is, melyet egyáltalán nem tudunk kivédeni, ez pedig nem más, mint az öröklött jellegű kopaszodás.

A főként férfiakat érintő probléma gyakran már fiatalabb korban is észlelhető, és egyetlen végleges megoldás létezik rá, a hajátültetés. Ne essünk azonban kétségbe, hiszen ezerféle más ok is lapulhat a nagyobb hajveszteség mögött, először vizsgáltassuk ki, hogy mi eredményezi a hajhullást. És ha kiderül, hogy a genetika a ludas, akkor se keseredjünk el, ugyanis a HairHungary Klinika már rengeteg ilyen frizurát varázsolt vissza.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed