Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémák az anyagcserével

0 Komment

Szervezetünk egy nagyon bonyolult, szövevényes rendszer, és szinte minden összefüggésben van egymással. Éppen ezért, ha valamilyen problémát észlelünk magunkon, az rámutathat más bajokra is, vagy éppen annak következményeként kell felkészülnünk nem várt kellemetlenségekre. Így van ez az anyagcserével is, melyre nagyon sokan nem figyelnek oda eléggé, pedig több gond is lehet a háttérben, illetve rengeteg bajt is eredményezhet.

Az anyagcsere központja a pajzsmirigy, illetve az ezt irányító idegrendszeri szervek, de ezen felül hat rá a mellékvese működése, illetve a hormonrendszerünk is. Amennyiben valamelyikkel baj van, az bizony az anyagcsere lelassulásával is jár, ami szintén sok problémát eredményez, ha nem lépünk időben afelé, hogy kivizsgáljuk, mi lehet az igazi gond.

Ilyen, anyagcserezavar által létrejött probléma lehet az elhízás, vagy a vízvisszatartással járó májbetegség, vesebetegség, ezen kívül jelentkezhetnek szívproblémák, menstruációs zavarok, valamint előfordulhatnak bőrkiütések és elkezdődhet egy komolyabb hajhullási vagy épp túlzott szőrnövekedési folyamat is.

Minél hamarabb kiderítjük, hogy mi áll a háttérben, annál könnyebb a fent említett gondok megelőzése vagy orvoslása. Természetesen mi magunk is segíthetjük anyagcserénk helyreállítását, méghozzá helyes étrenddel és mozgás dús életmóddal. Fogyasszunk rostban gazdag ételeket, és igyunk rengeteg folyadékot!

Amennyiben korán észleljük a problémát, és időben lépünk ellene, akkor általában csak átmeneti az okozott hajhullás. Viszont ha a hormonháztartás felborulása miatt nagyobb mértékben súlyt le a kopaszodás, annak sajnos maradandó kárai is lehetnek.

Ha átmeneti a baj, akkor általában fél év kell ahhoz, hogy a hajzat ismét helyreálljon, de ezt segíthetjük és gyorsíthatjuk mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel. Amennyiben maradandó kopasz foltokat észlelünk, arra a hajátültetés jelenthet végleges és biztos megoldást. Bármelyik esetről is legyen szó, a HairHungary Klinika mindenkinek segít abban, hogy a megfelelő eljárás alkalmazásával újra a régi lehessen frizurája.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Diós finomságok

0 Komment

Már nagyon sokszor beszéltünk arról, hogy az étrend és az étkezési szokások milyen nagymértékben befolyásolják szervezetünk működését. Most egy olyan piciny finomsággal ismerkedünk meg, amely különösen ilyenkor, a téli hónapokban élvez kitüntetett figyelmet konyhánkban.

Ez nem más, mint a dió, mely rengeteg felhasználási lehetőséget rejt magában. Számos süteménynek adja ugyanis az alapját, ám a lehető legjobb fogyasztási módja az, ha magában, feldolgozatlanul esszük meg.

Számtalan előnye van a dió fogyasztásának, méghozzá azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz és dúskál az E-vitaminban is. Emiatt, ha naponta elrágcsálunk egy maréknyi diót, akkor bőrünket az kisimíthatja, szemünkre is jó hatással van, csontjainkat erősíti és végül, de nem utolsó sorban egészségesebb, puhább lesz hajzatunk is. Ha simán magába nem szeretnénk enni ezt a jótékony finomságot, akkor hozzáadhatjuk egy laza salátához, de a tésztaételek közül is van néhány, melyhez illik az íze.

A helyes táplálkozás nagyon fontos egészségünk szempontjából tehát, és nem is hinnénk, hogy egy kis nassolással is mennyit segíthetünk, főként, ha a cukros édességeket lecseréljük egy maréknyi dióra például. Rengeteg problémát előzhetünk meg ezzel, és támogatjuk szervezetünk helyes működését.

A hajzatunk fokozott figyelmet érdemel, hiszen elég egy kis apróság akár fizikailag, akár lelkileg, az máris gondokat okozhat frizuránk tekintetében. Nem árt tehát, ha ilyen egyszerű praktikák betartásával adunk némi támaszt, ezzel kikerülve olyan problémákat, melyek abból adódnának, hogy helytelen életmódot folytatunk, vagy vitaminszegény táplálékokkal tömjük magunkat nap, mint nap.

Természetesen a hajjal kapcsolatban akadnak olyan gondok is, melyekre az effajta odafigyelés nem jelent gyógyírt. Hajhullás és kopaszodás ugyanis rengeteg különböző ok miatt kialakulhat, és sajnos ezeknek csak a töredékét tudjuk mi magunk befolyásolni. Amennyiben komolyabb hajgyérüléssel állunk szemben, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk azért, hogy megtudjuk, mi lehet a megoldás problémánkra.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Jógával a hajhullás ellen

0 Komment

A stressz sajnos szinte már olyan velejárója mindennapjainknak, mint az evés vagy a fogmosás. Persze jobb esetben nincs jelen folyamatosan, azonban annyi olyan szituáció lép fel nap, mint nap, amelyek túlpörgetik életritmusunkat, hogy majdnem mégis állandónak mondható több ember életében a jelenléte.

Mind a munkahelyi, mind a magánéleti feladatok sok esetben vezetnek túlhajszoltsághoz, anélkül, hogy ezt észrevennénk. Illetve egy idő után persze mindenki észreveszi, főként a tüneteit, de sok esetben ilyenkor sem húzzuk meg a vészféket, pedig jobban tennénk, hiszen ez egészségünk rovására is mehet.

Ha megfontoltan segítjük életmódunk helyreállását, akkor bizony elkerülhető a stressz folyamatossá válása, illetve a káros hatásainak feltűnése. Ilyen negatív hatás figyelhető meg például a frizuránkban is, ugyanis a stressz túlzott mértékű jelenléte nagyon hamar okozhat hajhullást.

Amellett, hogy tudatosan meg kell próbálnunk odafigyelni arra, hogy kicsit lassítsunk, és ne hajszoljuk túl magunkat, a jóga az egyik legtökéletesebb módszer a stressz oldására. Ugyanis nem csak a testünkre, hanem ezzel együtt a lelkünkre és a szellemünkre is nagyon pozitív hatást gyakorol. A jóga gyakorlásával fejleszthetjük testi-lelki önismeretünket, kialakíthatunk egyfajta belső békét, egyensúlyt, így oldjuk a bennünk lévő feszültségeket.

Mint már említettük, a hajhullás egyik fő okozójaként említhetjük a stresszes életmódot. Amennyiben ténylegesen „csak” ez áll a kopaszodás hátterében, akkor megoldhatja ezt a problémánkat is, ha olyan lazító és jótékony hatású megoldást választunk, mint a jóga. Ha képesek vagyunk segítségével a helyes irányt megtalálni, akkor bizony hajhullásunk is megállhat.

Azonban ha kopaszodásunkat nem, vagy nem csak a stressz okozza, akkor már más segítséget kell keresnünk, hiszen rengeteg eltérő tényező állhat a háttérben. Ettől függően gyógyírt jelenthet kopasz foltjainkra különböző külső és belső szerek alkalmazása, esetleg egy mezoterápiás kezelés is. Viszont az olyan kopaszságnak, melyet az öröklődő hajhullás okoz, egyetlen tökéletesre fejlesztett technika vethet véget, ami nem más, mint a hajátültetés.

 

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Beletörődés vagy küzdelem

0 Komment

Az idő bizony eljár minden ember feje felett, és előbb vagy utóbb szinte mindenkit utolér hajunk gyérülése is. Ezt van, aki könnyebben és van, aki nehezebben tudja feldolgozni. Ilyenkor jön az a kérdés, hogy küzdünk ellene, és megpróbáljuk visszaforgatni az idő kerekét, vagy beletörődünk és elfogadjuk, hogy bizony öregedünk.

A másik eset viszont sokkal nehezebb, mikor nem amiatt veszítünk sokat hajzatunkból, mert már itt az ideje, hanem valamilyen más oknál fogva kezd hullani a hajunk, akár már fiatalkorban is. Ez rengeteg probléma miatt fordulhat elő. Felelős lehet érte a genetika, de okozhatja akár egy betegség, vagy gyógyszer mellékhatásaként is jelentkezhet a kopaszodás. Ezen kívül befolyásolhatja az életvitelünk is, és még nagyon sok, szerteágazó gond.

A fiatalabbakat természetes, hogy jobban megviseli a kopaszodás megjelenése, hiszen ez nem várt folyamat ilyenkor még. Náluk inkább fontos az a kérdés, hogy megpróbálnak-e küzdeni ellene, vagy beletörődnek. Sok férfinak kifejezetten jól áll a kopaszság, viszont sokan nem akarnak gyér hajzattal élni, és ez főként a nőket érinti kellemetlenebbül.

A hajhullás elleni küzdelem ugyan nehéz, de nem lehetetlen. Elsősorban meg kell tudnunk, hogy mitől indult meg a folyamat. Ha olyan ok áll a háttérben, mint például egy gyógyszer mellékhatása, vagy rossz sampon használata, esetleg a haj elhanyagolása, akkor ezen okok megszüntetésével orvosolhatjuk a hajhullást is. Azonban ha genetika, vagy egyéb olyan probléma okozza a kopaszodást, amely ellen nem igen tehetünk, akkor már más megoldásokhoz kell nyúlnunk. A mai orvostudomány kifejlesztett egy olyan biztos módszert, mely természetes módon adja vissza régi frizuránkat. Ez nem más, mint a hajátültetés, melynek során a saját megmaradt, tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz részekre hajszálakat. Tehát mindez azt jelenti, hogy ha nem áll jól a kopaszság, nem kell beletörődnünk, hiszen van rá biztos megoldás.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Hajhullás cukorbetegség miatt

0 Komment

Sajnos a cukorbetegség ma már egy nagyon gyakori és egyre fiatalabb korban kezdődő probléma az emberek életében. Ennek a hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásbetegségnek a kialakulásához több ok is vezethet. Az 1-es típusú cukorbetegséget a hasnyálmirigy szigeteiben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, melynek kezelése csak inzulinpótlással lehetséges. A 2-es típusú cukorbetegség oka a hasi zsírszövetek mennyiségi növekedése, mely inzulinrezisztenciát eredményez. Ebben az esetben az életmódváltással, erősebb diétával is sikereket érhetünk el, de emellett gyógyszeres kezeléssel is orvosolható. Ezen kívül olyan betegségek is állhatnak a háttérben, mint az alkoholizmus, vagy az epekő, melyek másodlagos cukorbetegséget okozhatnak, illetve beszélhetünk még a terhesség ideje alatt előforduló cukorbetegségről is.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásMinden esetben ennek a betegségnek olyan velejárói lehetnek, melyre nem is számítanánk, és épp emiatt fontos ezekre odafigyelni, hiszen akár jelezhetik is a problémát. Jelentkezhetnek anyagcsere zavarok, amikor annak ellenére, hogy a beteg sokat eszik, mégis lefogy. Szintén fontos odafigyelni a fokozott hallászavarokra is, illetve a fogszuvasodásra, foghullásra, mert ezek szintén lehetnek a betegség jelei.

Sajnos a hajhullás is beletartozik a cukorbetegségre hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásfigyelmeztető jelek közé. Ugyanis a betegség során a vérerek fala vastagabb lesz, emiatt az egész testben beszűkülnek az artériák, ezáltal a vér kevesebb oxigént szállít. Ez elvezethet a bőr és a hajhagymák rendellenes működéséhez. A bőr megvastagszik, a haj elveszíti fényességét és hullani kezd. Az ilyen fajta hajhullás nem foltokban fordul elő, hanem egy általános gyérülést vehetünk észre.

Ha bármilyen magas fokú hajvesztést érzékelünk magunkon, mindenképpen szakszerű segítséghez kell fordulnunk, hiszen ahogy a cukorbetegség jele is lehet, akár más problémára is utalhat. A kiváltó ok feltárása tehát elengedhetetlen, mely után kifejezetten személyre szabva lehet orvosolni a kopaszodás problémáját is. Segítségünkre lehetnek különböző mezoterápiás kezelések, de az is előfordulhat, hogy a biztos és végleges eredményt nyújtó hajátültetéssel kaphatjuk csak vissza régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed