Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mint a falevelek…

0 Komment

Akármennyire is szeretnénk még, hogy a nyár maradjon, bizony most már tényleg beköszöntött az ősz. Ahogyan az egész természet, úgy az emberi szervezet is egészséges változásokon megy át ilyenkor, és bizony sokaknál előfordul az is, hogy pont ugyanúgy, mint a falevelek, hajuk is el kezd hullani kicsit.

Ilyenkor nem kell egyből megijedni, hiszen ha az évszakváltáshoz köthető, szezonális hajhullásunk van, akkor az maximum egy-másfél hónapig fog tartani. Mivel kevesebb vitaminhoz jut szervezetünk azzal, hogy a nyárhoz képest a zöldségek és gyümölcsök mennyiségének csak a hányadát fogyasztjuk, előfordulhat, hogy csak ez áll a háttérben. Másrészt pedig a levegőben rengeteg változás megy végbe, amelyre szervezetünk is egyénileg reagál. Nem csak hidegebb lesz az időjárás, de megváltozik a páratartalom is, illetve ebben az időszakban sokkal többet és erősebben fúj a szél, ami szárító hatással bír a hajszálakra, és a fejbőrünkre is.

Amennyiben tudjuk azt, vagy észrevesszük, hogy frizuránk érzékenyen reagál az évszakváltásra, segítsünk neki átvészelni ezt az időszakot! Megtehetjük ezt például vékonyabb anyagból készült sapkák hordásával, ami alatt még nem izzad be a fejbőrünk, de mégis védi hajzatunkat, és persze külső szerek, hajpakolások segítségével is regenerálhatjuk hajszálainkat, fejbőrünket.

Ha annak ellenére, hogy kellőképpen odafigyelünk hajunk állapotára, és megteszünk mindent annak az érdekében, hogy kisebb mértékű hajhullással vegyük a hidegebb hónapok akadályait, mégis nagymértékű hajveszteséget tapasztalunk, ami tovább is tart, mint egy-két hónap, akkor mindenképpen el kell gondolkoznunk azon, hogy a kopaszodást talán mégsem az okozza, hogy beköszöntött az ősz.

Mivel hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, így ilyenkor inkább forduljunk szakértő segítséghez azért, hogy kiderítsük, mi állhat a háttérben. Ugyanis ettől függően lehetnek segítségünkre a kiváltó tényezők megoldása mellett egyes kezelések, illetve azzal is számolnunk kell, hogy kopaszságunkat lehetséges, hogy csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tudja majd orvosolni.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás tavasszal

0 Komment

A szezonális hajhullásnak rengeteg különböző oka lehet. Tavasszal, csakúgy mint ősszel, sokaknál lehet tapasztalni erősebb hajveszteséget. Általában ez a vitaminbevitelhez köthető, így sok esetben megelőzhető vagy csökkenthető a hajhullás mértéke egy vitaminkúra segítségével.

Mivel télen rengeteg káros hatásnak van kitéve frizuránk, mint például a hajszárító folyamatos használata, örökös sapkaviselés vagy a hideg-meleg levegő váltása egyszerűen azzal, ha belépünk a hidegből egy fűtött lakásba, nem csoda, hogy az igénybevett hajszálak könnyen hullásnak indulnak. Emellett tavasszal nem csak a tél utóhatásit vehetjük észre hajzatunkon, hanem azokhoz hozzájön még az évszaknak megfelelő, szeles időjárás is, mely szárítja fejbőrünket, további károkat okozva. Így kimondottan fontos odafigyelni a megfelelő törődésre, gondoskodásra, hogy ne csak a természet virágozzon ki, hanem mi magunk is.

Megelőzhető, vagy csökkenthető a szezonális hajhullás A és E vitaminkúrával, ami nem csak belső, hanem külső ápolásként is hasznos lehet. A rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztása mellett használjunk olyan külső hajpakolásokat, melyek szintén vitaminban gazdagok. Ilyen a ricinus- vagy olívaolajos pakolás például.

Amennyiben a megfelelő gondoskodás mellett is jóval több hajszálat veszítünk, mint kellene, akkor mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ezt a problémát valószínűleg már más okozhatja. Kopaszodás hátterében ugyanis állhat akár egy betegség, vagy gyógyszerek mellékhatása, de eredményezhet hajhullást a stresszes életmód, egy lelki trauma vagy akár egy fogyókúra is. Ezen kívül öröklött kopaszodásról is lehet szó, ilyenkor csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés lehet segítségünkre, míg más hátterű hajhullásnál gyógyírt jelenthet egy mezoterápiás kezelés, vagy külső és belső, orvosilag tesztelt készítmények alkalmazása is.

 

Tudjon meg többet a hajhullásról, és a különböző eljárásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Őszi hajhullás

0 Komment

Az évszakok váltakozása jelentős befolyással bír szervezetünk működésére. Attól, hogy milyen időszak következik, függ a kedélyállapotunk is, a hangulatunk, és minden szervünk másként készül fel a melegebb és hidegebb hónapokra.

hajhullás hajátültetés hairhungary évszakok ősz szezonális hajhullásA hőmérsékletben történő változások mellett nagyon fontos megemlíteni a légnyomásban végbemenő változásokat is, melyekre szervezetünk különböző módokon reagál. A hirtelen fordulatok hatására kiszáradhat a bőrünk, sokan fejfájással küzdenek, és hajunk is nagyobb mennyiségben kezdhet hullani.

A szezonális hajhullás nem mindenki számára ismert tényező, van, aki észre sem veszi, hogy a megszokottnál több hajszála távozik, viszont előfordulhat olyan eset is, amikor nagymértékű hajhullást észlelünk. Az évszakok váltakozása miatt bekövetkező hajhullás mértéke egyénenként eltérő tehát, mégis jobban tesszük, ha odafigyelünk rá.

Az őszi hajhullásnak tulajdonképpen két fő oka lehet. Az egyik az, hogy ilyenkor mutatkoznak a nyáron „összegyűjtött” káros hatások, a hajhullás hajátültetés hairhungary évszakok ősz szezonális hajhullásmásik pedig, hogy ilyenkor az előző hónapokhoz képest már kevesebb vitaminforrással rendelkezünk. A nap sütésének hiánya, a hidegebb levegő, a zöldségek és gyümölcsök bevitelének lecsökkenése mindenképpen károsan befolyásolják egész szervezetünk működését, többek között a hajállományunkét is.

Amennyiben csak az évszakváltásnak betudható hajhullásban szenvedünk, az nem tarthat tovább, mint egy-másfél hónap. Ha mégis hosszabb lenne a hajhullás időszaka, és maradandóbb károkat okozna, mindenképpen fel kell keresnünk szakszerű segítséget, hiszen a hajhullás mögött rengeteg eltérő ok lapulhat.

A HairHungary Klinikánál egyéni konzultáció után személyre szabott gyógyírt nyújtanak a pácienseknek. Lehet, hogy a problémán segíthetnek különböző, klinikailag tesztelt készítmények is, de az is előfordulhat, hogy mezoterápiás kezelést kell alkalmazni, végső esetben pedig csak a biztos sikereket nyújtó hajátültetés jelentheti a megoldást problémánkra.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed