Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Samponváltások

0 Komment

Nem is hinnénk, hogy mennyire hozzá tud szokni a bőrünk, a hajunk egy-egy kozmetikai szerhez, vagy samponhoz. Sokan azt mondják, hogy egy idő után annyira megszokjuk ezeket a különböző szereket, hogy már nem is hatnak úgy, ahogy szeretnénk.

Sokfelől lehet hallani azt a javaslatot, hogy pár havonta váltsunk a samponok és egyéb kozmetikumok között egy másik márkára, vagy illatra, esetleg más hatóanyagú szerekre, mert az által felfrissülünk.

Viszont van ennek egy másik oldala is. Egy ilyen samponváltásnál lehetséges, hogy olyan készítményt kezdünk el használni, ami akár jobban irritálhatja a fejbőrünket, esetleg szárazabbá teszi hajunkat, és sok esetben olyan nem várt eredményekhez is vezethet az új sampon, hogy viszketni kezd, majd ki is sebesedhet fejbőrünk.

Nagyon fontos minden samponválasztásnál, hogy nézzük meg az összetevőket, tudjunk róla, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk. Ezen kívül mindenképpen a hajunkhoz illőt válasszunk, olyan típust, amire szüksége lehet frizuránknak, mint például sampon zsíros hajra, vagy sampon korpás hajra stb.

Ha egy sampon bevált már, és szép, egészséges a hajzatunk tőle, akkor nem biztos, hogy érdemes más márkára cserélni azt. Persze a különböző illatok és egyéb változatok között nyugodtan válogathatunk, de feleslegesen ne tegyük ki hajunkat az új, ismeretlen felfedezésnek, ha már találtunk egy jó megoldást karbantartására. Ugyanis egy rossz sampon használata inkább árt, mint használ. A viszkető fejbőr korpás hajat eredményezhet, a száraz hajnál könnyebben kialakul a töredezettség, az egészségtelen hajzatnál pedig nem kerülhetjük el előbb-utóbb a hajhullást sem.

Ha hajunk elkezd hullani, először jól át kell gondolni tehát, hogy milyen szerekkel kezeljük, milyen sampont használunk, és ezek ártalmasak lehetnek-e bármilyen szempontból hajzatunkra. Azonban komolyabb kopaszodás esetén mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen nem tudhatjuk, olyan ok áll-e a háttérben, aminek következménye olyan fokú kopaszság is lehet, melyen már csak a biztos sikert jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Ünnepi frizurák

0 Komment

Közeledik az év vége, ezzel együtt a karácsony és szilveszter ünnepe. Mindenki lázasan kezd készülődni, ajándékok vásárlásával és ünnepi tervezésekkel telik az utolsó hónap szinte minden napja. Sokan ezen ünnepeket megjelenésükkel is fel szeretnék dobni, melyhez nagymértékben hozzájárul a nem megszokott frizura is.

Karácsonyi fogadásokra, családlátogatásokra is sokan készíttetnek különleges hajkreációkat, de főként a szilveszteri buli kívánja meg azt, hogy ne mindennapi legyen hajkoronánk. Ilyenkor ünnepi frizurák konty töredezett haj száraz haj hajhullás kopaszodás hajritkulás hajátültetés hairhungary karácsony szilvesztera legtöbb fodrásznál már előre be kell jelentkezni, hogy egyáltalán beférjünk a sok vendég közé. A karácsonyi frizurát általában szolidabbra készítik, és ha minden jól megy, akkor másnap és harmadnap is tudunk még kezdeni valamit a beállított tincsekkel. Szilveszterkor viszont főként az extravagáns, vagy épp a bálhoz illő kontyos stílus a kedveltebb.

Bármennyire szépek és ötletesek ezek az ünnepi frizurák, mégis nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a sok hajlakk, és egyéb kence, amit ilyenkor a haj beállításához használnak, bizony eléggé igénybe veszik hajszálainkat és hajhagymáinkat. Fontos, hogy ezen frizurákat időben és gondosan kibontsuk, kezeljük, kimossuk a sok idegen anyagot belőlük és ápoljuk a megviselt hajat.

Ha valaki nem csak pár alkalommal, ünnepi frizurák konty töredezett haj száraz haj hajhullás kopaszodás hajritkulás hajátültetés hairhungary karácsony szilveszterhanem rendszeresen készíttet magának ilyen egyedi frizurát, számolnia kell azzal, hogy előbb-utóbb következményei lesznek a folyamatos beszárításnak és lakkozásnak. A haj könnyen töredezetté, szárazzá, élettelenné válhat, és bizony hullani is kezdhet.

Ha bármilyen okból kifolyólag hajhullást észlel magán, azonnal forduljon szakszerű segítséghez! A kopaszodás, hajritkulás okát minden esetben meg kell keresni, és a leggyorsabban orvosolni azt. Sok esetben elég lehet – mint például a fent említett, igénybe vett haj esetén -, ha felhagyunk a károsító dolgokkal. Viszont előfordulhat olyan problémából eredő hajhullás is, melynél az okozott károkat csak a biztos sikert jelentő hajbeültetés küszöbölheti ki.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárásban rejlő lehetőségeket:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Hajunk télen

0 Komment

Mint minden évszaknak, a télnek is megvannak a maga káros tényezői az emberi szervezet tekintetében, melyekre ajánlatos odafigyelni, és tenni ellenük. A nyarat követően már ősszel is kevesebb a természetes vitaminforrás, de ez télen teljesen lecsökken, így szervezetünk nem kapja meg azt a sok tápláló anyagot, melyek fontosak lennének.

Télen tehát elsősorban a vitaminpótlásra kell odafigyelnünk, hiszen immun-rendszerünk ilyenkor sérülékenyebb, hamarabb megbetegszünk, és ezt elősegíti a vitaminhiány mellett a zord időjárás is.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a hideg, esős, havas, szeles időből ha felszállunk egy buszra, vagy bemegyünk egy boltba, hirtelen meleg csapja meg az arcunkat. A ruhákba beizzadunk, még ha a kabátot le is vesszük, és ezek után kénytelenek vagyunk így kimenni ismét a hidegbe. Az ilyen fajta hideg-meleg váltás egész testünkre és szervezetünkre rossz hatással lehet.

hajhullás hajátültetés kopaszodás hairhungary tél időjárás hideg szél immun-rendszer korpásodás töredezett hajFejbőrünket és hajunkat szintén megviseli az időjárás ezen időszaka, hiszen ha nem óvjuk fejünket a hideg ellen, a fejbőrünk kiszárad és megfázik, a hámrétegek sérülhetnek, kialakulhat korpásodás, erős viszketés, töredezettség és hajhullás is. Ugyanakkor a folyamatos sapka vagy csuklya használata is megviseli a hajszálakat, frizuránk lelapul és még több kencével kezdünk el próbálkozni, hogy a telet túlélje hajviseletünk.

Ebben az időszakban fokozottan kell figyelnünk a hajunk ápolására, a haj megfelelő szárítására és védelmére. Amennyiben mégis észlelünk a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, ami a védelem ellenére is fokozódik, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó.

A hajátültetés egy olyan biztos és végleges megoldás, mely a kopaszodás miatt kialakult gondokat orvosolni tudja, de természetesen vannak olyan esetek is, amikor egy mezoterápiás kezelés vagy klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása is elegendő ahhoz, hogy visszanyerjük régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Mit tesz a hajjal a dauer?

0 Komment

Hajunk szépsége, ápoltsága és kinézete az egyik legfontosabb tényező életünkben, hiszen mint a ruháink, frizuránk is nagymértékben járul hozzá megjelenésünkhöz, „öltöztet”.

A legtöbb nő mindent elkövet azért, hogy frizurája szép legyen és egyedi, de szinte sosem érik el azt a pontot, hogy azt mondanák rá, tökéletes. A szürkeség és mindennaposság ellen pedig rengeteg praktika áll rendelkezésükre, melyek használatával mindig utat lehet törni a megújulás felé. De vajon ezek a megoldások mit tesznek a hajunkkal?hajhullás hairhungary kopaszodás dauer tartós hullám töredezett haj göndör fürtök

Általános tényként lehet kijelenti azt, hogy a göndör hajúak mindig az egyenesre vágynak, akiket pedig egyenes frizurával áldott meg a sors, azok mindent képesek elkövetni azért, hogy göndör fürtjeik legyenek.

A különböző hajcsavarók és sütővasak használatának eredménye csak ideig-óráig tarthajhullás hairhungary kopaszodás dauer tartós hullám töredezett haj göndör fürtök, ezért ha valaki tartósabb hatást szeretne elérni, annak a dauer adta lehetőséget kell választania.

A tartós hullám készítésének első lépéseiben kémiai anyagokat használnak a haj 97%-át kitevő keratin felpuhítására, majd ezt követően oxidáló szerekkel rögzítik az átalakított formát.

Ezt a fajta átváltozást később sokan megbánják, hiszen a lenőtt, dauerolt hajvégek nagyon rossz látványt nyújtanak, valamint szét is töredezhetnek. Előfordul olyan is, hogy a dauerolt rész egyszerűen „letörik”, ez nagyon kellemetlen lehet.

hajhullás hairhungary kopaszodás dauer tartós hullám töredezett haj göndör fürtökBármennyire fejlődik ez a szépészeti eljárás, sajnos még mindig rengeteg káros hatással jár: a haj száraz és fénytelen lesz, töredezni kezd és a sok megpróbáltatás miatt hajhullás is kialakulhat.

Ha dauerolt haja hullani kezd, még nem biztos, hogy a dauer használata áll a probléma hátterében. Ilyen esetekben mindenképpen ki kell vizsgálni, mi okozhatja a kopaszodást, hajhullást. A HairHungary klinikán személyre szabottan segítenek a hajhullás okainak felkutatásában és kezelésében, a végső megoldást pedig sok esetben csak a hajátültetés jelentheti.

Tudjon meg többet a HairHungary klinikáról:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Hajgumi, hajcsat és hajpánt

0 Komment

A fenti felsorolással kapcsolatban mindenkinek különböző frizurák juthatnak eszébe, melyek ezen eszközök segítségével jöhetnek létre. Minden hosszabb hajú nő szépészeti kellékei között megtalálhatjuk őket. Sokan használják a kényelem miatt, például a nyári hőségben egy hajgumi csodákat tehet.

hajcsat hajpánt hajgumi töredezett haj hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés frizura

Ha ezen tárgyakat csak ritkán, vagy felváltva használjuk, akkor ténylegesen az előnyeiket élvezhetjük ki, viszont túlzott, folytonos használatuk komoly hátrányokat is jelenthetnek.

Aki például minden nap hajgumit hord, esetlegesen még éjszakára sem bontja ki a haját, mert kényelmesebb érzés így aludni, annak a hajában rövid időn belül törés jelenik meg a hajgumi helyén, főként ha szorosan köti össze haját vele. A törés nagymértékben roncsolja a haj állapotát, és a túlzott hordás nem is hagyja, hogy regenerálódjon. Ugyanilyen problémák jelenhetnek meg azoknál, akik mindig hajpántot viselnek, vagy hajcsattal állítják be frizurájukat.hajcsat hajpánt hajgumi töredezett haj hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés frizura

A töredezett hajszál rugalmatlan lesz, külseje sérül, ezáltal elveszíti védő pajzsát. Mivel károsodik a hajszál mechanikai működése, valamint a felépítése is, hajunk szárazzá, fakóvá, élettelenné válhat, ami legrosszabb esetekben akár hajhulláshoz is vezethet.

A hajgumik és egyéb kellékek használatával eleve megviseltebb lesz a hajzat, így nagyon oda kell figyelni arra, hogy kellően ápoljuk a roncsolt részeket. Ha későn vettük észre a bajt, akkor megoldás lehet a frizura rövidre vágása, mely esetekben a növekvő haj újra egészséges lehet.

Ha a normálisnál több haj, esetleg hajcsomók maradnak a hajkefénkben, mindenképpen át kell gondolnunk, mi is okozhatja ezt a folyamatot. Lehetséges, hogy találunk rá egyszerű megoldást, azonban az is előfordulhat, hogy csak szakszerű segítség jöhet szóba. Bármilyen okból kifolyólag jön létre a hajhullás, kopaszodás, egy biztos megoldás támogatására mindig számíthatunk. Ez nem más, mint a hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed