Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajhullás vagy hajvesztés?

0 Komment

A két szó jelentése nagyon is ugyanannak tűnik, azonban annak ellenére, hogy sokan azt hihetik, nem jelent egyet. Ugyanis a haj hullásánál a hajszálak gyökerestül távoznak, míg a haj vesztésénél arról van szó, hogy a károsodott hajszál törik le. De mi okozhatja az egyiket, illetve a másikat, és mit tehetünk ellenük vagy mivel orvosolhatjuk?

Hajhullás rengeteg különböző okból alakulhat ki. Eredményezheti egyes gyógyszerek mellékhatása, esetleg hormonális problémák kialakulása, de okozhatja a mindennapi stressz is, illetve beszélhetünk öröklött kopaszodásról is. Mindegyik esetben egy a közös, hogy hajunk sajnos a gyökerekkel együtt távozik.

hajhullás hajvesztés kopaszodás hairhungary hajátültetés töredezett haj hajvasaló hajszárítóHajvesztést az okozhat, ha nem ápoljuk megfelelően frizuránkat, és emellett kitesszük sok olyan káros hatásnak, mint például az erős napsugárzás, vagy olyan forró eszközök használata, mint a hajvasaló, hajszárító stb. Ha megfelelő táplálást nyújtunk hajzatunknak, akkor elkerülhetjük, hogy hajunk szárazzá, töredezetté válljon. A hajvesztéstől tehát annyira nem kell megijednünk, azonban nagyon gyorsan fel kell ismernünk, hogy bizony sokkal többet kell törődnünk frizuránkkal, és nem csak külső, hanem belső táplálásra is szükség van. Ugyanis először csak letörik a haj, azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor az már hajhulláshoz is vezethet, hiszen a nem megfelelő ellátottság sajnos a hajhagymák működésének leállását eredményezheti.

A hajvesztést tehát még könnyebb jó irányba befolyásolni, némi odafigyeléssel ugyanis hajunk növekedése normális marad, és nem fog kihullani. A helyes táplálkozás és a haj külső ápolása ehhez elengedhetetlen.

Hajhullásnál azonban már más a helyzet. Ahogy észleljük a kopaszodás problémáját, szakértő segítséggel ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja azt. Ettől függően orvosolhatja gondunkat egy mezoterápiás kezelés, vagy egyes orvosilag tesztelt készítmények alkalmazása, vagy a biztos sikert nyújtó és végleges eredményt elérő hajátültetés

Tudjon meg többet a hajátültetésről és a mezoterápiás kezelésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mit tehetünk, ha túl száraz a hajunk?

0 Komment

Sajnos hajzatunk folyamatosan annyi káros hatásnak van  kitéve, hogy ha nem ápoljuk kellőképpen, akkor bizony rengeteg probléma fog jelentkezni frizuránkon. A száraz haj, a töredezettség, a fénytelenség nem csak esztétikailag kellemetlen, hanem bizony még hajhulláshoz is vezethet, ha nem kapunk észbe időben.

A száraz hajzat az egyik legkiábrándítóbb látvány, hiszen a hajunk ilyenkor teljesen élettelennek tűnik, elveszíti egészséges fényét és könnyen megtörnek a hajvégek, ami szintén nem szép összképhez vezet. Tapintása sem kellemes, mert nagyon érdes, szalmaszerű.

Ahhoz, hogy frizuránk egészséges és fényes maradhasson, bizony több dologra is oda kell figyelnünk. Ezzel nem csak hajunk szépségét őrizzük meg, hanem elébe mehetünk olyan nagyobb problémáknak is, mint a töredezett haj vagy a hajhullás, kopaszodás.


Elsősorban oda kell figyelnünk arra, hogy milyen hajápoló szereket alkalmazunk, illetve az sem jó, ha ezeket túl gyakran használjuk. Elég, ha hetente egyszer teszünk fel hajunkra pakolást, ami lehet kész termék, de akár otthon is elkészíthető, vitamindús keverék is. Ne mossunk hajat minden nap, és főleg ne használjunk túl gyakran olyan forró eszközöket, mint a hajvasaló vagy a forró hajszárító. Válogassuk meg, mivel fésüljük ki frizuránkat, mert a durva kefék nem tesznek jót a hajszálaknak. Bánjunk finoman fejbőrünkkel és hajzatunkkal, egy rövid fejbőrmasszázs pedig csodákra képes.

Ha a fent leírtakat betartjuk, szép és egészséges hajzatunk lesz. Azonban ha nem figyelünk oda ezekre a részletekre, előbb vagy utóbb tapasztalni fogjuk, hogy hajunk nem csak fénytelen, de egyre ritkább is. Természetesen hajhullás más okokból is kialakulhat, ezért ha kellő gondoskodás mellett is tapasztalunk nagyobb hajveszteséget, szakértő segítséghez kell fordulnunk. Attól függően, hogy mi eredményezi a kopaszodást, lehet megoldás problémánkra egy mezoterápiás kezelés, vagy a végleges és biztos eredményt nyújtó hajbeültetés is.  

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az alkohol és a haj

0 Komment

Arról olvashattunk már, hogy ha valaki túl sok alkoholt fogyaszt, sajnos az egész szervezetére - a hajzatot is beleértve - nagyon rossz hatással van. Azonban tudnunk kell, mi helyzet a külső alkalmazáskor, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, mi a jó, és mi a káros frizuránknak.

Elég gyakran találkozhatunk ugyanis olyan pakolásokkal, samponokkal és egyéb kozmetikai szerekkel, melyeknek van némi alkoholtartalmuk. Ezeknek a használatát mindenképpen mellőznünk kell, hiszen az ilyen készítmények magas fokon szárítják a hajzatot, és csak abban az esetben szabad használni őket, ha kifejezetten arra van szükségünk, hogy hajunk állaga kicsit szárazabb legyen. Ezért nagyon fontos, hogy vásárláskor tüzetesen nézzük át a készítmények összetételét, nehogy csak utólag jöjjünk rá, hogy miért olyan száraz és kezelhetetlen frizuránk. Sőt, a száraz hajzat sajnos töredezni kezd, egészségtelenné válik, és előbb-utóbb hajhullást is tapasztalhatunk miatta.

Érdekes ellentét, hogy létezik egy alkoholtartalmú csodaszer, amely pont a száraz hajat képes ápolni, ez pedig nem más, mint a sör. A legegyszerűbben úgy tudjuk felhasználni, hogy hajmosás után befújjuk vele nedves frizuránkat, majd ezután szárítjuk meg. Tökéletes fényt és csillogást ad tincseinknek, élettel telibb és szebb lesz tőle hajunk.

Ezen kívül többféle hajpakolást is készíthetünk, ilyen például a sör, a majonéz és pépesített avokádó keveréke, melyet szintén nedves hajra kell felkenni, majd egy óra múlva alaposan lemosni. Hajunk ettől puha és fényes lesz. Ha töredezettek hajszálaink, tojássárgájával és olívaolajjal társítsuk a sört! Ha ebből kihagyjuk az olívaolajat, az a korpa ellenszere.

Hajunk tehát folyamatos ápolásra és odafigyelésre vágyik. Amennyiben kellő kondicionálást kap frizuránk, nagyobb eséllyel kerülhetjük el a hajhullás és kopaszodás kellemetlenségét. Azonban természetesen léteznek olyan problémák, melyek ellen sajnos a fenti módszerekkel nem küzdhetünk. Ha nem tudjuk, mitől hullik a hajunk, és ez az állapot már fenyegető, mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, mert lehet, hogy segíthet rajtunk személyre szabott kezelés, de lehet, hogy csak a biztos sikert jelentő hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Érdekes hajpakolás

0 Komment

Rengeteg olyan házi praktika létezik, mellyel hajunkat szebbé és fényesebbé tudjuk varázsolni. Most egy újfajta pakolás terjed a hölgyek körében, mely a száraz, töredezett hajat olyan mértékben „gyógyítja”, hogy már egyszeri alkalom után is látni fogjuk a különbséget. A legjobb benne az, hogy tényleg elkészíthető otthon.

Egy kevés olíva olajhoz adjunk jojobaolajat, majd ezt tincsenként kenjük fel a hajunkra, mintha hajat festenénk. Egyenletesen oszlassuk el, figyelve arra, hogy a hajtövekre és végekre is jusson egyaránt. Hajszárítóval fújjuk át a hajzatot, így kissé felmelegítve még jobban hat majd a csodaszerünk. Tekerjünk rá törölközőt, majd pihenjünk egyet. Kevésbé megviselt hajnál elég egy óra, viszont szárazabb, töredezettebb hajon legalább két órát hagyjuk a pakolást hatni. Ha elviseljük, akár egész éjszakára fent maradhat hajzatunkon, azonban ilyenkor érdemes még egy plusz törölközőt a párnánkra helyezni, hogy az ne legyen véletlenül sem olajos. A pakolást ezután mossuk le először almaecettel, majd egy hétköznapi hajmosást alkalmazva tisztítsuk meg frizuránkat.

Ettől az eljárástól hajunk puha, fényes és élettel teli lesz. A jojobaolaj jótékony hatását már az indiánok is felfedezték, gyógyszerként használták sebfertőtlenítésre, valamint a bőr különböző betegségeire és szintén felismerték, hogy a hajra is kitűnő hatással van. Azóta is ez a nemes olaj számít a legelviselhetőbb és leghatékonyabb természetes kozmetikumnak.

Hajunk ápolása nagyon fontos, és nem szabad megfeledkeznünk a mindennapokban róla. Ha nem teszünk semmit hajunk egészségéért, sajnos olyan problémákkal szembesülhetünk, melyek kellemetlenek és nehezen kezelhetőek. Ilyen például a haj zsírosodása vagy épp szárazsága, töredezettsége, korpásodása, illetve a fejbőr problémái, valamint a legnehezebben javítható állapot, a hajhullás, kopaszodás.

Utóbbiaknak rengeteg oka lehet, ezért minél előbb foglalkoznunk kell ezen a problémákkal. Lehetséges, hogy bajunkon segíthet egyes készítmények alkalmazása, de az is előfordulhat, hogy már csak a hajátültetés jöhet szóba régi frizuránk visszaszerzéséhez.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Milyen gyakran vágassuk hajunkat?

0 Komment

Van, akinek a hosszú, van, akinek a rövid tetszik, igazából most már nemtől függetlenül lehet ez is, az is trendi frizura. Egyre több nő választja magának a rövid hajat, főleg így a nyár derekán közkedvelt megválni a hosszú, melegítő tincsektől. De akár felnyírt, akár derékig érő, egyvalami nagyon fontos a haj ápolását tekintve, méghozzá a hajvágás gyakorisága. Ugyanis mindkét típusnál fontos az a kérdés, hogy milyen gyakran vágassuk le?

Elsősorban ez egy személyes adottság kérdése, hiszen nem mindegy, hogy milyen gyorsan nő a hajunk, ettől függően – amennyiben jelenlegi frizuránk nem igényli, hogy gyakrabban - a hajvágást érdemes 6-8 hetente beépíteni a teendőink közé. Ilyenkor a hajvégekből kell levágatni, hogy hajunk ne töredezzen, és ne roncsolódjon, ezzel elkerüljük a mechanikai sérüléseket.

Ugyanis ha nem vágatjuk le időről időre hajunkat, a hajvégek olyan mértékben roncsolódhatnak, töredezetté válhatnak, hogy az akár hajhulláshoz is vezethet. Ez azért van, mert a töredezett haj rugalmatlanná válik, a hajszálak külseje károsodik és elveszítik védő pajzsukat. A hajzat mechanikai működése sérül, így a töredezettség mellet hajunk szárazzá és élettelenné válik, legrosszabb esetben ki is hullik.

Ha már eljutottunk odáig, hogy hajunk hullani kezd a töredezettség miatt, érdemes minél előbb olyan rövidre vágatni frizuránkat, hogy csak egészséges végű hajszálaink legyenek. Így hajzatunk regenerálódni tud, és a hajhullás is megáll.

Sajnos azonban rengeteg más oka is lehet a nem várt kopaszodásnak, így ha annak ellenére is hullik a hajunk, hogy frizuránk egészségéért mindent megtettünk, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Segíthet bajunkon egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző készítmények alkalmazása is, de olyan problémánk is lehet, amelynél csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tudja visszaállítani régi hajkoronánkat.

 

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed