Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Majonézt a hajra?

0 Komment

Ezt a titkos receptet eddig még nem ismertük meg, pedig nagyon egyszerű, és csillogó, ragyogó lesz a frizura, ha majonézt kenünk rá. Ha valaki sosem állapodik meg egy hajszínnél sem, érthető, hogy hajszálainak kell a regenerálódás, de, hogy pont a majonézzel kell kezelni frizuránkat ilyenkor, senki nem gondolná.

A folyamatos hajfestések eleve kiszárítják a hajszálakat, hajzatunk pedig nagyon hamar élettelen és száraz lesz. Olyan esetekben, amikor a koromfekete és a világos szőke hajszíneket váltogatjuk, még többszöri, akár heti háromszori alkalom is kell, hogy a kívánt színt elérjük, és ez még inkább igénybe veszi a hajszálakat.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary majonéz hajpakolás száraz haj töredezett haj hajfestés festett hajA fent említett hajpakolást heti egyszer kell elvégezni, de persze többször is lehet. Este kell bekenni majonézzel a hajzatot, és csak másnap reggel szabad lemosni ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük. Természetesen a legjobb, ha házilag elkészített majonézt használunk fel. Tehetünk még hozzá egy kis olívalolajat is, vagy almaecetet, de magában is nagyon jó hatással lesz frizuránkra. Nem csak ápolja és hidratálja a sérült hajszálakat, hanem magát a fejbőrt is táplálja.

A száraz, töredezett hajvégek és a különösen igénybevett, élettelen hajzat nagyon rosszul mutat, és sajnos nem csak esztétikailag, hanem bizony egészségügyileg ishajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary majonéz hajpakolás száraz haj töredezett haj hajfestés festett haj következményei lesznek, ha nem ápoljuk ilyenkor megfelelő módon hajzatunkat. Ugyanis az egészségtelen hajszálak előbb vagy utóbb feladják, és elkezdenek kihullani, ennek következtében pedig egyre feltűnőbb és egyre nagyobb mértékű lesz a hajhullás.

Ha valakinek a kopaszodása meghatározható okok miatt indul el, akkor elegendő lehet az is, ha megszünteti a kiváltó hátteret, és kellőképpen ápolja frizuráját. Azonban vannak olyan esetek, amikor ez már nem elegendő, vagy éppen nem tudunk tenni semmit a kiváltó okok ellen, ilyen például az öröklött kopaszodás. De ilyenkor sem szabad elcsüggedni, hiszen már erre is van tökéletes megoldás, méghozzá a hajátültetés. Az eljárás után biztosak lehetünk abban, hogy már csak az lesz a legnagyobb gondunk, mivel és hogyan tegyük szebbé új frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Arany középút a szárításban

0 Komment

Nyáron fejbőrünk is gyakrabban beizzad, így sokan érthető módon, gyakrabban mosnak hajat, mint általában. Aztán ilyenkor jön a kérdés: használjunk-e hajszárítót ilyen melegben is, vagy nem kell? Mivel a hajszárító is, és az erős napsugarak is károsan tudnak hatni a hajszálakra, ezért minden esetben meg kell találnunk az arany középutat.

hajszárító hajszárítás hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés száraz haj töredezett haj napsütés

A nyári melegben, aki megteheti, hagyja megszáradni frizuráját magától. A hajszárító gyakori használata ugyanis nem tesz jót a hajzatnak, ezért ilyenkor legalább használjuk ki, hogy nem szükséges alkalmazni. Azonban figyeljünk oda arra is, hogy a napsugarak, szinte még a hajszárítónál is jobban képesek roncsolni a hajszálakat. Ezért nem szabad a tűző napon szárogatnunk nedves frizuránkat, hiszen nedvesen a hajzat még érzékenyebb és sérülékenyebb. Keressünk inkább egy kis árnyékot, és hagyjuk, hogy a meleg nyári levegő megszárítsa fejünket.

hajszárító hajszárítás hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés száraz haj töredezett haj napsütés

Persze vannak olyanok, akik ezt semmiképp sem tehetik meg, hiszen frizurájuk egy kóc lenne, ha nem szárítanák be a megszokott módon. Akinek mindenképpen tükör és egyéb fésűk használata szükséges, azok se keseredjenek el. Nagy melegben használjuk a hajszárító leggyengébb fokozatát, ami nem forró, így hajunknak sem lesz olyan ártalmas a gyakori alkalmazása.

Mindkét esetben nagyon fontos, hogy hajzatunkat ápoljuk megfelelően, hiszen ha nem figyelünk oda rá, akkor ezek a káros hatások előbb vagy utóbb olyan eredményekhez vezetnek, mint a haj kiszáradása, töredezettsége, fénytelensége, és a legtöbb gonddal együtt járó hajhullás.

Természetesen akkor is el kezdhetünk kopaszodni, ha megfelelően ápoljuk hajzatunkat. Ugyanis hajhullás hátterében rengeteg különböző ok állhat, ilyen például egy betegség vagy éppen gyógyszerek mellékhatása, de öröklődés miatt is kopaszodhatunk. Ne essünk kétségbe, mert az utóbbira is van már megoldás, méghozzá a biztos megoldást jelentő hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A túlzásba vitt szolárium

0 Komment

Nagyon sokan esnek bele abba a hibába, hogy annak ellenére, hogy nyáron a nap is süt, mégis ugyanúgy járnak szoláriumba, mint ahogyan télen teszik azt. Ilyenkor a szervezetünknek ez egy kicsit sok, főkén, mivel ezek az emberek a napozástól sem zárkóznak aztán el, mert szinte megszállottak abban, hogy eléggé barnák legyenek.

hajhullás hajátültetés hairhungary kopasz foltok hajgyérülés szolárium napozás száraz haj töredezett haj

Ha nem visszük túlzásba a szolárium használatát és a napozást, természetesen semmi probléma nincs ezzel. Viszont ha valaki már sokkal többet tartózkodik a napon, illetve a fénycsövek kereszttüzében, akkor az már sajnos nagyobb károkat is okozhat szervezetünkben. A barnaság lehet szép, de tényleg megéri ilyen áron?

Nem csak a bőrünk szárad ki, amivel beindul egy nagyobb fokú ráncosodás is, hanem bizony a hajszálaink is kiszáradnak. Ettől pedig nagyon gyorsan elvékonyodnak, és töredezetté válnak. Emellett pedig csökken a hajhagymák életképessége is, és a fejbőrünk is roncsolódik, ami bizony nagyon hamar vezet hajhulláshoz.

Ha ezt időben észrevesszük, akkor elejét tudjuk venni a problémának, hiszen ha pótoljuk a folyadékveszteséget külsőleg és belsőleg is, akkor meg tudjuk állítani a hajzat gyérülését, és vissza tudjuk állítani egészséges állapotba. Persze ehhez szükség van ténylegesen arra, hogy a megszokottnál jobban odafigyeljünk frizuránk ápolására, és mellette egészségesen táplálkozzunk, és legyen meg a napi folyadékbevitel is.

Amennyiben már túl késő ahhoz, hogy ezek a változtatások segítsenek, bizony szakértőhöz kell fordulnunk problémákkal. Előfordulhat, hogy egy mezoterápiás kezelés, vagy külső és belső készítmények alkalmazása ugyancsak segíthet gondunkon, azonban ha maradandó károkat szenvedett el frizuránk, és a kopasz foltokon nem nő új hajzat, akkor sem kell nagyon elkeserednünk. Ugyanis a hajátültetés egy olyan végleges és biztos megoldás, mely vissza tudja adni régi frizuránkat akkor is, amikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A csodás ásványvíz

0 Komment

Ki hitte volna, hogy az ásványvíz nem csak szomjunk oltására alkalmas, hanem más dolgokban is olyan hatása van, mely miatt mindenkinek kellene alkalmaznia néha. A sima csapvízben ugyanis rengeteg olyan anyag található, mint például a mész vagy a klór, melyek lerakódást jelentenek bőrünkön és hajunkon.

Éppen ezért ha mindig csak sima csapvízzel mosakodunk és mosunk hajat, akkor ezek az anyagok tompa fényűvé teszik a bőrt és a hajzatot, és természetesen a fejbőrnél is okozhatnak problémát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes fürdéshez és hajmosáshoz használjunk ásványvizet, hiszen ez lehetetlen lenne.

ásványvíz hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary csapvíz klór mész lerakódás töredezett haj száraz haj zsíros hajAzonban ha néha kitöltünk egy pohárba ásványvizet, belemártunk egy vattapamacsot, és azzal áttöröljük arcunkat, az egyszerűen csodákat művel majd bőrünkkel. A puhaság mellett eltűnik a pattanások nagy része is, így egy üdébb, tisztább arcbőrt kapunk.

Hajmosáskor pedig ugyanúgy járjunk el, ahogy szoktunk, természetesen csapvízzel kezdjünk neki, majd samponozzuk, ha kell, ezt a műveletet kétszer is tegyük meg. A lényeg, hogy a legutolsó öblítést ne sima, hanem ásványvízzel tegyük meg, ez hosszú haj esetén sem kell, hogy több legyen egy pohárnyinál. Hajzatunk fényes és egészséges lesz tőle, valamint fejbőrünk is hálás lesz érte.

Mivel frizuránk rengeteg káros hatásnak van kitéve, nagyon fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, és figyeljünk oda állagára. Ugyanis nagyon korán meglehet a baj, ha elhanyagoljuk. Nem csak korpásodás, töredezettség, száraz vagy éppen zsíros hajzat alakulhat ki, hanem bizony előbb utóbb hajhullás is. Ilyenkor ki kell deríteni minél előbb, hogy mi okozhatja a kopaszodást, és aszerint tudunk tenni ellene. Előfordulhat, hogy a kiváltó okot nem tudjuk megoldani, így a hajhullást sem tudjuk megállítani. Ilyen esetekben jöhet szóba még mindig segítségként a hajátültetés, mely visszaadhatja régi frizuránkat.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Izzadó fejbőr

0 Komment

Nagyon sokakat érint az a probléma, hogy rendszeres hajápolás mellett, akár közvetlen hajmosás után is elkezd izzadni a fejbőrük. Ez főként azért kellemetlen, mert ilyenkor a fejbőr bepállik, viszket, a hajzat pedig könnyebben elkezd zsírosodni, és ez mind bizony fejbőrhámlást is okozhat. De mit tehetünk ellene?

Elsősorban semmiképp sem szabad elviselni, és szemet hunyni felette, hiszen ha nem szüntetjük meg idejében ezt a gondot, az bizony nem csak a fenti kellemetlen tüneteket eredményezheti, hanem egy idő után igen erős hajhullást is okozhat. Így ha nagyon vészes a helyzet, egyből orvoshoz kell fordulni vele, aki fel tud írni olyan megfelelő szereket rá, melyek használatával meg tudjuk gátolni a további romlást. Ha csekély mértékű az izzadás, akkor segíthet például, ha hajmosás után paraffinolajjal dörzsöljük be fejbőrünket. Ezzel nem csak nyugtatjuk fejbőrünket, hanem meggátoljuk a haj és fejbőr kiszáradását, így a hajszálak nem fognak törni és kihullani.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary zsíros haj száraz haj töredezett haj izzadás izzadó fejbőr fejbőrhámlás viszkető fejbőr

Hajunk ápolása nagyon fontos, és kifejezetten lényeges odafigyelni már az apróbb kellemetlenségekre is. Ugyanis ha fejbőrünk izzad, hámlik, viszket, ha hajszálaink túl zsírosak vagy éppen túl szárazak és töredezettek, mindegyik okozhat akár olyan nagy és hirtelen problémát, mint a nagyfokú hajveszteség. Az esetek egy részében ez visszafordítható, ha idejében felismerjük, hogy gond van, és ha kell, szakértő segítséghez fordulunk. Ha viszont nem vesszük komolyan, és azt várjuk, hogy majd magától elmúlik ez a probléma, sajnos sok esetben szembe kell majd néznünk azzal, hogy már túl késő. Természetesen arra is van már megoldás, ha a kopaszodás nem egy visszafordítható állapot. A hajátültetés olyan emberek számára nyújt segítséget, akiknél a hajhullás egy visszafordíthatatlan jelenség, legyen annak bármilyen ok is a hátterében. Viszont ha olyan kopaszodással küzdünk, melynek kideríthető okai is orvosolhatóak, akkor sok esetben elég lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző külső és belső szerek alkalmazása ahhoz, hogy frizuránk újra a régi lehessen.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg a különböző megoldásokat hajhullásra:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed